STAX Øre Elektrostater

LESSisdox@

Overivrig entusiast
Ble medlem
16.10.2006
Innlegg
706
Antall liker
242
Sted
Åkrehamn,karmøy
Torget vurderinger
1
Hei Har noen Stax øre elektrostater(se bilde)stax sr-30 srd-4 har koblet disse opp med mange forskjelige oppsett SST /Rør eff +pre og int/Rør + dac osv.med gode kabler +++

Synest disse ,må vel si gamle tingene spiller helt forrykende til alder tatt i betraktning ,åpne som fy men mangler nedover IMO ,men nydelig mellomtone og diskant og romfølelse.
Andre her inne som mener noe om sånne /eventuelt større typer av gamle sorten kontra Helt Stax oppsett M forsterker.
Spiller også på andre Øre Tlf saker, men føler denne elektrostat konstruksjonen er noe eget ,forandrer seg med det som den kobles opp mot.
Feks koblet den opp på Doxa Signature /m Django Passiv /dac /cd .utrolig flott lyd her er alt .
Mvh Roy K

 

otare

Æresmedlem
Ble medlem
04.04.2007
Innlegg
13.688
Antall liker
9.285
Sted
Trondheim
SR-30 er electret, ikke elektrostat. Så vidt jeg har forstått betyr electret at det står permanent spenning over membranene slik at de ikke trenger ladespenning fra en trafo, og at det dermed blir enklere å koble dem til forsterkeren. De kobles via en omformerboks direkte til høyttalerutgangene på effektforsterkeren. Det forbauser meg at de fremdeles lyder bra, da spenningen over membranene (som er nødvendig for at de skal fungere) svekkes med årene, og de der må da være 20-30 år gamle?
 

olav

Medlem
Ble medlem
12.05.2003
Innlegg
41
Antall liker
4
Torget vurderinger
2
Jeg har en STAX SRM 006t hodetelefonforsterker med rør med tilhørende hodeteleforner SR 404. Kjøpte noen gamle veldig pent brukte STAX SR-5 Gold (membran kledd med gull) fra Tyskland. Disse hodetelefonene er bedre en SR 404 og ble laget før STAX gikk konkurs. Har også to par STAX SR-3 som spiller veldig bra.
Så det trenger ikke å være nytt for å være bra. Hvordan kan spenningen svekkes? Kanskje det er noen elektrolyttkondensatorer som burde skiftes?
 

otare

Æresmedlem
Ble medlem
04.04.2007
Innlegg
13.688
Antall liker
9.285
Sted
Trondheim
Det er electret-systemet som lider av dette problemet, ikke elektrostatene. Elektrostatene tilføres kjørespenning av transformatorboksen de kobles til, så der eksisterer ikke det problemet.
Jeg har selv et par STAX ∑ fra tidlig 80-tall som er koblet til en SRM-006t og det spiller fint. Veldig tilbakelent i diskanten, men ellers lyder de riktig bra.
 
Topp Bunn