Makeløse Sennheiser PMX 60

SOEDAL

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.03.2002
Innlegg
3.101
Antall liker
503
Befinner meg i skrivende stund i tyskland hvor jeg blandt andre ting har slått ihjel tiden med å traske gatelangs i jakt på et par av de nye sennheiser momentum on ear. Noen av butikkene har et vanvittig utvalg av hodetelefoner på demo. Media markt i Køln sentrum var rene godtebutikken. De må ha hatt godt over 50 hodetelefoner i demo, fra billigste dritten til hodetelefoner i titusenkronersklassen.

Jeg fant aldri momentum on ear men fikk hørt på utrolig mange andre hodetelefoner. Fokuserte mest på varer beregnet på bærbart bruk. Blir for mye å ramse opp alt jeg hørte på men jeg var innom hele katalogen fra sennheiser og akg, toppmodelene fra hk og beyer. Marshall og jbl. Bose, b&w, sony og Phillips. I tillegg mange andre mer eller mindre kjente merker.

Grunnen til at jeg skriver dette er for å gi dere en forklaring av konteksten jeg anbefaler sennheiser pmx60 ut fra. Jeg hadde hørt gjennom et utall hodetelefoner og bestemt meg for et par sennheisere for bærbart bruk til rundt tusenlappen. Så kom jeg altså til å teste disse rare, små og billige nakkebøylede hodetelefonene og jeg ble veldig overrasket over hva jeg hørte.

Der hvor konkurentene stort sett låt lukkede og boksete med juksebass var pmx60 en åpenbaring i klarhet og musikkalsk innsyn. Det var som om det berømmelige gardinet ble trukket bort og vinduene ble vasket på en gang. Lyden er ekstremt åpen og detaljert. Mellomtonen og diskanten holder en svært høy klasse. Lyden overgikk alt av konkurenter med ganske stor margin så lenge vi fokuserer på mellomtonen og diskanten. Bassen er det negative. Den ligger en del under i styrkenivå og mange vil nok finne dette utfordrende. Jeg for min del fokuserer mer på disipliner som klarhet og innsyn i en innspilling. For de som måtte dele mine lydmessige preferanser er pmx60 et røverkjøp og et enestående produkt.

Telefonene er kun testet på galaxy s3. Der førte de bla til at jeg måtte laste ned spotifylistene på ny i høyeste bitrate. Mellomste nivå bitrate ble raskt avslørt av pmx60.

Anbefaler Sennheiser pmx60 på det sterkeste. De har noen helt usedvanlige kvaliteter.
 
Sist redigert av en moderator:

SOEDAL

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.03.2002
Innlegg
3.101
Antall liker
503
Jøss, det var mye å skrive på en mobiltelefon...
 

CDWMcInSpots

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2010
Innlegg
7.551
Antall liker
564
Sted
Bergensregionen
4d229085667438d31e0fe8386cd83b8a9a8ad47e.jpg

Jøss, det var mye å skrive på en mobiltelefon...
Takk for innsatsen.

Jeg tror fortrinnene du forteller om går igjen på mange Sennheiser-hodetelefoner og dermed antagelig er en del av firmaets grunnfilosofi.

InnerFidelitys Tyll Hertsens har ved en rekke anledninger fremhevet at Sennheisers produkter nesten alltid er velkonstruerte (well engineered), og det fremgår ofte at han har stor respekt for dette firmaet.

Apropos bass: Det er sannsynligvis i hvert fall delvis et resultat av størrelse o.l. Det er dessuten godt mulig at hodetelefonforsterkerens kvaliteter også har betydning. Har du for å sjekke/for moro skyld/av nysgjerrighet forsøkt den med noe annet enn Samsung GALAXY S3 etter at du skrev innlegget?
 

SOEDAL

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.03.2002
Innlegg
3.101
Antall liker
503
Har testet på ipad 2 og ipad mini også. Hodetelefonene viser forresten at ipad 2 har bedre lyd enn ipad mini, noe mine Denon ah-d2000 også viser.

Jeg tror nok bassnivået handler om membranstørrelse, men det handler også om at passformen ikke blir så tight som på en hodetelefon med bøyle.
 

SOEDAL

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.03.2002
Innlegg
3.101
Antall liker
503
I går testet jeg pmx 60 opp mot Sennheiser px100mk2, Koss Portapro, og Bang&Olufsen form 2.

Disse velrenomerte konkurentene har det til felles at de har tildels betydelig mer bass enn pmx 60. Bassen har dog lite dybde og mangler konturer.
De låter desverre også mer lukket i mellomtonen og lite oppløste i diskanten.
Form 2 er litt mer frempå i mellomtonen enn de to andre, noe som fort gir en ubehagelig lyd når man skrur opp litt for lyden.

Pmx 60 åpner opp lydbildet noe voldsomt i forhold. I mellomtonen og diskanten leverer de kvaliteter som er klasser over de andre.
Bassen er betydelig lavere i lydstyrke enn hos konkurentene, men jeg foretrekker dette fremfor mer, men dårlig bass.

Angående lydkilder så opplever jeg litt bedre resultat med Galaxy S3 enn med ipod5/ipad mini. Ipad 2 låter også litt bedre enn de andre idingsene.
Best resultat fikk jeg når jeg koblet pmx60 til Parasound Zdac. Veldig flott lyd, åpent, stramt og klart. Hodetelefonutgangen på Zdac er god.

Man får nå disse hodetelefonene til 300 spenn hos Deal.no
De skriver at det er en mk2-modell, men dette står ikke på selve hodetelefonen. Går ut fra at mine også er mk2 da jeg kjøpte dem i sommer.

https://www.deal.no/deal/default.as...isjakt.no&utm_medium=cpc&utm_campaign=504295#
 
Topp Bunn