Side 1 av 5 123 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 89
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Nyttbrukernavn555
  Guest

  EQ-tråden for hodetelefoner

  Navn:   auscultadores-e-equalizador-audio-thumb790153.jpg
Visninger: 700
Størrelse: 85.3 Kb

  Trådens emne
  Bruk av equalizer med hodetelefoner, equalizerparametre for ulike hodetelefonmodeller, metoder for å finne disse, fordeler og ulemper, m.m. Tråden er åpen for bruk av alle typer equalizere og måter å realisere dem på.


  Dette innlegget er skrevet av CDWMcInSpots 28.05.2013 ca. kl. 16.20.
  Siste redigert av CDWMcInSpots; 29.05.2013 kl. 15:37. Årsak: Etter ønske fra trådstarter er innhold både flyttet ut av og fjernet fra første innlegg

 2. #2
  Nyttbrukernavn555
  Guest

  Equalizer APO

  Lastet ned fra: Equalizer APO | Free software downloads at SourceForge.net
  Programmet fungerer slik at man endrer verdiene i «example» filen som finnes plassert:
  C:\Program Files\EqualizerAPO\config
  Equalizer APO / Documentation Wiki / Documentation

  Har hatt mange positive erfaringer ved bruk av dette programmet og for den kyndige presenterer dette en god mulighet til å tilpasse frekvensresponskurven til ditt utstyr slik at du oppnår så god lyd som mulig ut av ditt headfi oppsett og den lyden nærmest dine preferanser. Jeg har valgt å dele beskrivelsen inn i en to-stegs prosess hvor del 1 er viet til å definere og endre bass området, og del 2 til hvordan man kan optimalisere «midrange» og trebleområdet.

  I denne tråden er prosessen gjennomgått med mine Sennheiser HD 555 og brukes som gjennomgående eksempel i illustrasjonene.

  Konkretisering av problemområder og grovinnstilling:

  For å løse et problem må man finne ut hvor problemet ligger. Dette krever konkretisering og gjerne litt basiskunnskaper om hvordan lyd produseres. Beskrivelser av hodetelefoner som «flat», eller «boomey» eller «skrikete» er et greit utgangspunkt for å lokalisere hva det er som gir dem denne signaturen, men lite nyttig og upresis når man skal utbedre problemene.

  Ut fra Headrooms frekvensresponsmåling av mine hodetelefoner ser jeg problemet. Det jeg ikke liker med disse hodetelefonene er mangelen på dyp bass fra 60hz og nedover. Også er diskanten til tider veldig skarp. Dette gjør dem fantastisk til akustisk og klassisk, men også at de takler moderne listepop særdeles dårlig. Rock, Lana Del Rey eller Adele som jeg hører mye på er heller ingen god match til disse hodetelefonene. Målet med EQ-justeringen er å gjøre dem bedre egnet til musikken jeg hører på slik at jeg får mer nytte ut av produktet.


  Del 1: Finn din bass:
  Bassområdet er det som er enklest å justere og man kan med litt flaks oppnå et bra resultat med å gjøre endringer kun basert på frekvensmålingen. Mine HD555 høres veldig «tynn» ut (innledende beskrivelse). Dette kan skyldes at desibelnivået i det dypeste bassområdet 20-50Hz synker markant fra 40Hz og nedover. (problemet er konkretisert). For å få en mer tilstedeværende dypbass i området 20-40hz er det nødvendig å øke desibelnivået i dette frekvensområdet. Nå som problemområdene er definert, kan man begynne justeringen.

  Jeg gjør mine justeringer og setter Filter 1 verdien til følgende:

  Filter 1: ON PK Fc 20,0 Hz Gain 11,0 dB Q 0,7

  Dette tilsvarer en endring i frekvenskurven som ser omtrent slik ut: (Økningen er 11 dB på 20 Hz)  Jeg har nå markant økt volumet i dypbassområdet og forskjellen er stor fra hvordan lyden var tidligere, men bassen blir for kraftig etter min smak. For å nedjustere en slik “boomey“ mellombass i 200Hz området setter jeg følgende (minus) verdier på Filter 2:

  Filter 2: ON PK Fc 200,0 Hz Gain -6,0 dB Q 0,4

  Endringen i frekvensresponskurven blir omtrent seende slik ut. Hvor grønn linje representerer frekvensresponsen med Filter 1 og Filter 2 aktiv.  Dette er mine prognoser og uten måleutstyr er det umulig å forutsi nøyaktig hvordan frekvensresponsen egentlig er, men det viktigeste er uansett ikke hvordan kurven ser ut, men at du liker det du hører. Bassen med filter 1 og 2 er etter lyttetest omtrent så kraftig som jeg liker den. Sammenlignet med uten EQ er dypbassen langt mer fremtredende og det var det som var målet. En justering i retning mer eller mindre bass er i ettertid uansett bare et tastetrykk unna.

  Del 2: Flate ut mids and highs og tette “peaks“ and “valleys“:  Til denne justeringen benytter jeg en litt annen metode ved at man gjør resten av justeringen ut fra hørsel, men dette bekymrer meg ikke fordi jeg regner med at dem som bruker tusenvis av kroner på dyrt HiFi utstyr har hørselen i orden.

  Det første man gjør er å sette volumet så høyt som du bruker når du hører på musikk. Etter det spiller du av denne filmen i den høyeste bilde og lydkvaliteten videoen klarer:  Målet er å kunne høre hele 20hz til 20 000hz uten å få så vondt at du må ta hodetelefonene av, og med unntak av enkelte “peaks“ så vil de fleste klare dette uten problemer på moderat volum. Det er disse plassene i videoen hvor volumet blir så høyt at vi får lyst til å dempe lyden eller ta hodetelefonene av, vi har interesse for. Vanlig musikk blir ikke værende på disse “peakene“ så lenge som denne videoen, så ubehaget når du hører musikk vil ikke være like stort selv om musikken også berører disse “peak“ frekvensene.

  Før vi begynner justeringen er det viktig å være klar over at menneskelig hørsel er mer desibelfølsom i frekvensområdet 1000 til 4000 Hz. Db volumet skal være den samme gjennom hele videoen, men du vil oppleve lyden som høyere i nevnte frekvensområde. Det betyr at du i avspillingen vil oppleve “peaks“ i dette frekvensområdet som høyere og mer ubehagelig. Vi skal ikke justere den generelle lyden, men kun fokusere på “peakene“.

  Hvordan menneskelig hørsel opplever desibelfrekvenser fra 20 til 20 000 Hz:  Når du hører gjennom vil du på enkelte områder høre store variasjoner i volum på enkelte frekvensområder, og det er disse variasjonene vi skal lokalisere. Disse svingningene er særegent din hodetelefon og forsterkerkombinasjon, og hvor i frekvensen de oppstår kan variere fra oppsett til oppsett.

  Lokaliser hvor svingningene i volum oppleves som høyest og noter ned Hz tallet som vises på skjermen. Det er også lurt å notere ned varigheten av “peaken“ som etter egen erfaring kan strekke seg ganske langt. F.eks fra 1500Hz til 2700Hz.
  Varigheten til “peaken“ er relevant fordi denne bestemmer hvilken Q verdi man setter i «example» dokumentet.
  Er det en langvarende “peak“ må Q verdien ha en lavere verdi, og hvis volumsvingningen/peaken er høy setter du en høyere dB (minus) verdi. Ellers er det bare å skrive nye verdier i "example" fila, og lagre for å høre endringene. Så spille det samme frekvenspartiet på nytt for å høre om det har blitt bedre.

  Her er noen eksempler på hvordan forskjellige Q verdier påvirker frekvenskurven dersom vi har 6 dB (pluss) (Gain) på 200Hz.

  Øverst og nedover:
  0,5 Q
  1,0 Q
  1,5 Q
  3,0 Q  Jeg hadde eksempelvis en markant volumøkning i filmklippet som startet rundt 2600 og sluttet på rundt 3300Hz. “Peaken“ toppet seg på rundt 3000Hz. Jeg førte da inn i «example» fila på Filter 6:

  Filter 6: ON PK Fc 3000,0 Hz Gain -6,0 dB Q 0,4

  De forskjellige justeringene du gjør vil påvirke de foregående. Bortsett fra dette må du nesten bare forsøke deg frem og tilbake ved å høre gjennom det samme Hz partiet i videoen flere ganger for å se om du har satt en for stor eller liten dB og eller Q-verdi.

  Målet er ikke å oppnå en helt flat frekvensresponskurve, men klarer du å redusere de værste “peakene“ litt vil det ha stor utslagseffekt på musikken. Så målet burde ikke være å få det perfekt, men å utbedre de verste partiene. Hvis det er slik at du ikke lenger trenger å dempe volumet når du spiller videoen gjennom partiet 1000Hz til 4000Hz da har du oppnådd mye med denne justeringen. Men det endelige sluttresultatet blir kun så bra som du selv klarer å justere det.

  Justering av “valleys“ er i prinsippet nøyaktig det samme som justering av "peaks", med unntak av at fremgangsmåten er reversert. I stedet for å høre etter volumtopper hører du etter volumdaler. Og i stede for å skrive minusverdier i «example» dokumentet, skriver du plussverdier.
  Eks:

  Filter 5: ON PK Fc 1550,0 Hz Gain 3,0 dB Q 0,7

  Ville forsøkt med å endre de mest fremtredende og grusomme partiene som oppstår i videoen først. Etter det ville jeg hørt en låt jeg kjenner godt for å høre endringene i praksis. Det er fort gjort å justere seg helt bort. Det er derfor lurt å lagre kopier/backup av dokumentet eller verdiene etter hvert som du justerer slik at du har noe å falle tilbake på hvis du som meg, ender opp med å justere deg langt vekk. Ingen treffer innertieren på første forsøk.

  Når du er fornøyd, er det viktig å være klar over at denne EQ filen er tilpasset forsterker/hodetelefon oppsettet som du brukte når du lagde fila, og vil trolig være en dårlig match mange av dine andre hodetelefon/forsterker kombinasjoner. Går du gjennom den samme prosessen med dine andre hodetelefoner også må du lagre backup filer eller kopier av verdiene slik at du ikke mister verdiene du allerede har produsert.

  Det jeg har forsøkt å oppnå er en frekvensrespons representert i rød (blå er orginal), men hvordan den egentlig ser ut er umulig å vite uten målingsutstyr, men det er i hvertfall mulig å høre på Adele og Lana Del Rey uten at det føles som om noen stikker tannpirkere i hjernen din, og det var det ikke tidligere. Så jeg er storfornøyd.
  Den ferdige fila endte opp med å se slik ut: Og alle andre som har denne modellen hodetelefoner er velkommen til å installere Equalizer APO og prøve ut innstillingene i praksis. Lydkvaliteten mener jeg kan måles med hodetelefoner i prisklasser langt over. Hvis du er heldig og leser videre i tråden, så har kanskje noen laget en fil til hodetelefonmodellen du bruker.

  Hodetelefon: Sennheiser HD555
  Forsterker: O2
  DAC: Fiio E7

  Filen med innstillingene:
  HD555.txt

  Filter Settings file

  Equaliser: Generic
  No measurement
  Filter 1: ON PK Fc 20,0 Hz Gain 11,0 dB Q 0,7
  Filter 2: ON PK Fc 200,0 Hz Gain -6,0 dB Q 0,4
  Filter 3: ON PK Fc 450,0 Hz Gain -3,0 dB Q 0,5
  Filter 4: ON PK Fc 1200,0 Hz Gain -4,0 dB Q 0,6
  Filter 5: ON PK Fc 1550,0 Hz Gain 3,0 dB Q 0,7
  Filter 6: ON PK Fc 3000,0 Hz Gain -6,0 dB Q 0,4
  Filter 7: ON PK Fc 5500,0 Hz Gain 4,0 dB Q 3,00
  Filter 8: OFF None
  Filter 9: OFF None
  Filter 10: OFF None
  Siste redigert av Nyttbrukernavn555; 28.05.2013 kl. 22:17.

 3. #3
  Morpheus
  Guest
  Dette var et svært bra innlegg. Skal teste det ut ved anledning!

 4. #4
  Tittentei
  Guest

  Asbjørns frekvensdiagram

  Asbjørn har opprettet et diagram med veldig god oversikt over frekvensintervall og hvor forskjellige instrumenter m.v. ligger, og hva som klassifiseres som sub-bass, low bass, osv (linken peker til innlegget hvor han introduserte dette). Dette diagrammet kan være greit å ha som en referanse, og jeg hefter det derfor ved denne filen i pdf-format.

  Sorgenfri har også postet en forenklet utgave av noe liknende tidligere, men jeg finner det ikke igjen. Den som finner nåla i høystakken får stjerne i boken.
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder

 5. #5
  Tittentei
  Guest

  Ressurser og tips

  • Equalizer APO Wiki og dokumentasjon
  • For å se og sammenlikne frekvensresponsgrafer m.v. for forskjellige hodetelefoner, bruk databasen til HeadRoom.
  • Hvis man arbeider med en tekstfil, så kan man bruke # foran ei linje for å kommentere ut. Det som kommer etter talltegnet og er på samme linje vil da ikke parses av Equalizer APO, men linjene under vil tolkes. Det spiller ingen rolle om du kommenterer ut filter x, filter x+1 vil fortsatt parses.
  • Hold inne CTRL og trykk S for hurtiglagring mens du redigerer tekstfilen i f.eks. Notepad/Notisblokk. Dette gir umiddelbar endring.
  • Hvis du endrer én innstilling og vil switche fort frem og tilbake, så kan du holde CTRL og trykke Z, dette bytter til forrige innstilling, klikk så CTRL + S for å lagre. Du kan så bruke CTRL+Z for å gå tilbake til forrige innstilling og trykke CTRL+S igjen for å lagre. På den måten kan du høre differansen mellom to forskjellige innstillinger.
  Siste redigert av Tittentei; 27.05.2013 kl. 18:19. Årsak: La til dokumentasjon/wiki

 6. #6
  Tittentei
  Guest

  Last ned frekvens swipe og kjør A-B repeat på områder du vil tweake

  Hvis man sitter og tweaker med et problemområde, så kan det være greit å kjøre A-B repeat på det aktuelle området. Har derfor rippet videoen på youtube og lastet den opp på en åpen dump. Du kan laste ned 20 Hz til 20 kHz swipe i mp4-format her. For å kjøre A-B repeat, så anbefaler jeg VLC Media Player som er open source.

  Etter at du har installert programmet, start det, høyreklikk på det grå området ved slidebaren, gå inn i "view" og tick av for "Advanced Controls". Du får da opp A-B repeat.

  Navn:   vlc-advanced-controls.png
Visninger: 787
Størrelse: 37.0 Kb

  Nå kan du starte swipe-videoen og kjøre A-B på områder.

 7. #7
  Tittentei
  Guest
  Jeg foreslår at vi lager en separat tråd hvor vi kun poster egne innstillinger. På den måten slipper vi at de blir spredt utover i denne tråden og folk må tråle rundt. Med andre ord kan vi ta prat om EQ og hjelp m.v. i denne tråden, mens vi poster filtere vi er fornøyd med i en egen tråd.

  Vi bør da notere hvilken DAC, amp og hodetelefon en gitt fil er utviklet med og for. Kanskje en setning eller tre om hvordan man opplever endringen av lyden og muligens anbefaling av genre som passer godt.

  Vi bør óg laste opp selve tekstfilen.

  Edit: Testet opplasting av txt-fil, det fungerte. Filen inneholder ikke EQ-innstillinger.
  Vedlagte filer Vedlagte filer
  Siste redigert av Tittentei; 26.05.2013 kl. 04:30.

 8. #8
  Tittentei
  Guest

  Om å lage filer i Equalizer APO

  Når Equalizer APO er installert, så vil det ligge i følgende katalog:


  • C:\Program Files\EqualizerAPO\config (engelsk Windows)
  • C:\Programfiler\EqualizerAPO\config (norsk Windows)


  I denne katalogen ligger det flere filer, blant annet config.txt og example.txt

  Du kan lage dine egne filer på modell etter example.txt og disse kan inkluderes ved hjelp av config.txt

  Si du kopierer example.txt og kaller den hd650-techno.txt, i denne filen lager du filterne dine. Denne filen kan nå aktiveres ved å gå inn i config.txt og legge inn følgende linje:

  Kode:
  Include: hd650-techno.txt
  Andre "Include: ..." kan kommenteres ut ved å sette # foran. Du kan altså ha en config.txt som ser slik ut

  Kode:
  #Include: hodetelefon-1.txt
  #Include: hodetelefon-2.txt
  #Include: hodetelefon-3.txt
  Include: hodetelefon-n.txt
  Her vil kun hodetelefon-n.txt bli tolket.

 9. #9
  Nyttbrukernavn555
  Guest
  Sitat Sitat fra Tittentei Se Innlegg
  Hvis man sitter og tweaker med et problemområde, så kan det være greit å kjøre A-B repeat på det aktuelle området. Har derfor rippet videoen på youtube og lastet den opp på en åpen dump. Du kan laste ned 20 Hz til 20 kHz swipe i mp4-format her. For å kjøre A-B repeat, så anbefaler jeg VLC Media Player som er open Source.
  Var ikke klar over config filen, så det var bra du gjorde oss oppmerksom på denne muligheten. Gjør det atskillig lettere å veksle mellom forskjellige filter.

  Det var veldig hjelpsomt å laste ned filen og spille av i VLC-mediaplayer. Korter ned tiden det tar å "tweake" partiene betraktelig. Så kan man f.eks dele opp 1000-2500Hz området, og sette spilleren på A-B repeat helt til man er fornøyd.

  Lagde en fil for LCD-2 rev.1.
  La til filter 1 og filter 15, slik at man raskt kan justere hele Low-Bass området, og hele frekvensen på Treble området, uten å påvirke de individuelle detaljene.

  Hovedforskjellen mellom med og uten EQ, er på mine hodetelefoner særlig vokalen som høres mer uklar og "muddy" ut uten EQ. Så i hovedsak en liten forbedring på vokal, akustisk gitar og andre streng instrumenter bedre.

  LCD-2 rev.1.
  O2 forsterker
  Fiio E7 DAC
  Vedlagte filer Vedlagte filer
  Siste redigert av Nyttbrukernavn555; 26.05.2013 kl. 21:50.

 10. #10
  Tittentei
  Guest
  Takk skal du ha. Kommer til å bli mye mer aktiv rundt dette så fort eksamenene er overstått. Må virkelig si at EQ APO gjør underverker, og etter å ha lekt litt rundt med programmet så har jeg kommet frem til at det ikke vil være nødvendig å kjøpe en separat boks. Mine LCD-2r1 er for tiden i USA for å bytte treverk, så jeg får ikke testet filen din.

  Brosjan driver og pusser opp stuen sin og anlegget hans skal plasseres der når han er ferdig. Tenkte å foreslå bruk av EQ APO for ham, i kombinasjon med en god mikrofon og GUI'et (fra HTF) som lar deg måle frekvensrespons suksessivt og gjøre justeringer underveis. Det tror jeg kan gi formidable resultater.

  Håper flere i hodetelefonkategorien kaster seg på her, for det er definitivt mye ytelse å hente her.

 11. #11
  Nyttbrukernavn555
  Guest
  Har gjort noen modifikasjoner fra den første LCD-2 r1 filen, men i hovedsak fortsatt veldig lik. Og ja EQ øker kvaliteten. Det er jeg hundre prosent sikker på.

  Hørte på musikk med Equalizer APO og LCD-2 filteret aktivert, og tenkte for meg selv at lydkvaliteten var merkbart bedre og at det var en klar forskjell i klarheten til både vokalen og gitaren med dette filteret aktivert. Fornøyd med meg selv og mine nye EQ innstillinger, lente jeg meg godt tilbake og nøt den nye friske klangen i vokalen og gitarriffene i låtene som kom.

  Noen låter senere kom jeg på at jeg hadde deaktivert filteret i går kveld da jeg skulle se en film, og at jeg nå faktisk hørte på musikk uten EQ aktivert.

  Hjernen var innstilt på at filteret var aktivert, og jeg hadde ingen grunner til å ikke tro det. Og jeg sverger, jeg hørte en klarere gitar og vokal, men det var ikke objektivt tilfellet.

  Den samme psykologiske prosessen vil i prinsippet skje når vi lytter til forskjellige typer Hifi produkter som forsterkere, kabler og DAC, og man er innstilt på å høre forskjeller. Sjansen er at man hører nettopp de forskjellene man forventer å høre.

  Men nå skal jeg lene meg tilbake å nyte klarheten i vokalen og gitarriffene i sangene som kommer. Kanskje filteret er aktivert slik at forskjellene i lydkvaliteten jeg hører stemmer med virkeligheten denne gangen.
  Siste redigert av Nyttbrukernavn555; 27.05.2013 kl. 17:57.

 12. #12
  Nyttbrukernavn555
  Guest
  Det andre jeg skulle si var at forbedringene i lydkvalitet sammenlignet med utgangspunktet, var større med Sennheiser HD555 sammenlignet med LCD-2. Det tror jeg skyldes at LCD-2 allerede er på et veldig høyt kvalitetsnivå, og at forskjellen i justeringen for å oppnå "perfeksjon" derved blir mindre.

  Om noe betyr dette bare at LCD-2 er et fantastisk bra produkt fra fabrikk.

  Sennheiser HD555 er også knakende gode hodetelefoner fra fabrikk, men en hodetelefon til fem-ganger prisen vil normalt sett være bedre.

 13. #13
  Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2010
  Sted
  Bergensregionen
  Innlegg
  7,551
  Tagget i
  0 Innlegg

  Equalizer APO med/for hodetelefoner?

  Denne tråden er fin.

  Jeg ble dog litt i stuss. Er dette en tråd om bruk av programmet Equalizer APO med/for hodetelefoner, og ikke en generell equalizertråd for hodetelefoner?

  Jeg er foreløbig også noe i stuss om hvordan vi evt. skal innpasse (de relevante) EQ-innleggene fra/i tråden "Basshead hodetelefoner Fostex/Audeze/Ultrasone/? (Med spilleliste)". Dere er allerede såpass godt i gang i denne tråden at de lett kan fremstå som noe malplassert. Det er mulig at innlegg med lenker til de relevante EQ-innleggene er det ryddigste.
  Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
  Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
  Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

 14. #14
  Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2010
  Sted
  Bergensregionen
  Innlegg
  7,551
  Tagget i
  0 Innlegg

  Trådens opphav

  Denne tråden har sitt opphav i "Basshead hodetelefoner Fostex/Audeze/Ultrasone/? (Med spilleliste)".

  Tråden ble opprettet 26.05.2013 kl. 00.20 og startet da med et grundig innlegg om bruk av programmet Equalizer APO. Vi ble 27.05.2013 enige om at CDWMcInSpots skulle legge til og forfatte en mer generell trådstart foran det opprinnelige startinnlegget. Senere ble det noen endringer pga. initielle misforståelser.


  Dette innlegget er skrevet av CDWMcInSpots 28.05.2013 ca. kl. 16.20.
  Siste redigert av CDWMcInSpots; 29.05.2013 kl. 15:35. Årsak: Flyttet innhold ut av første innlegg etter ønske fra trådstarter
  Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
  Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
  Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

 15. #15
  Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2010
  Sted
  Bergensregionen
  Innlegg
  7,551
  Tagget i
  0 Innlegg

  Informasjon

  Innledning
  Dette er en oversikt over potensielt nyttig informasjon.

  CDWMcInSpots kan legge nye forslag til listen etterhvert som de dukker opp.

  Informasjon


  Dette innlegget er skrevet av CDWMcInSpots 28.05.2013 ca. kl. 16.35.
  Siste redigert av CDWMcInSpots; 29.05.2013 kl. 15:40. Årsak: Flyttet innlegg 2 lenger ut i tråden etter ønske fra trådstarter
  Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
  Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
  Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

 16. #16
  Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2010
  Sted
  Bergensregionen
  Innlegg
  7,551
  Tagget i
  0 Innlegg

  Equalizerprogramvare

  Innledning
  Dette er en oversikt over equalizerprogramvare.

  CDWMcInSpots kan legge nye forslag til listen etterhvert som de dukker opp.

  Microsoft Windows

  Apple OS X
  • .

  Linux m.fl.
  • .

  Android
  • .

  Apple iOS
  • .

  Dette innlegget er skrevet av CDWMcInSpots 28.05.2013 ca. kl. 16.55.
  Siste redigert av CDWMcInSpots; 29.05.2013 kl. 15:41. Årsak: Flyttet innlegg 3 lenger ut i tråden etter ønske fra trådstarter
  Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
  Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
  Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

 17. #17
  Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2010
  Sted
  Bergensregionen
  Innlegg
  7,551
  Tagget i
  0 Innlegg

  Testtoner m.m.

  Innledning
  Dette er en oversikt over nedlastbare testtoner, frekvenssveip, m.m. som kan være nyttige verktøy.

  CDWMcInSpots kan legge nye forslag til listen etterhvert som de dukker opp.

  Frekvenssveip

  Test-CD

  Samlinger m.m.


  Dette innlegget er skrevet av CDWMcInSpots 28.05.2013 ca. kl. 18.10.
  Siste redigert av CDWMcInSpots; 29.05.2013 kl. 15:42. Årsak: Flyttet innlegg 4 lenger ut i tråden etter ønske fra trådstarter
  Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
  Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
  Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

 18. #18
  Nyttbrukernavn555
  Guest
  Tenker at vi glemmer innleggene fra den andre tråden, men at dette kan forbli en generell EQ tråd for hodetelefoner. EQ-APO er trossalt bare en vanlig equalizer det også og den gjør i prinsippet det samme som alle andre equalizere, bare litt bedre og litt mer presist.

  Hvis det blir slik at vi mister oversikten over EQ-filer, foreslår jeg at vi oppretter en egen tråd for å holde kontrollen, men den tid den sorg eller?

 19. #19
  Tittentei
  Guest

  Equalizer APO innstillinger for Sennheiser HD 650 for Bass heads

  Sennheiser HD 650 for Bassheads
  Navn:   beyonce1.gif
Visninger: 679
Størrelse: 489.0 Kb

  Filen er laget med:

  AURALiC ARK MX+ (DAC)
  AURALiC TAURUS (hodetelefonforsterker)
  Sennheiser HD 650 (hodetelefoner)

  Har valgt å kalle filen hd650-basshead.txt, fordi den er superfarget og bassfokusert. Den gir utrolig mye morofaktor med HD650, og passer ypperlig på elektronika/dubstep/techno/house etc. Vil si den har gigantisk STOR lyd. Hadde vært festlig om noen våget å prøve den og kom med positive og negative tilbakemeldinger. Mister vel alt av kred (hvis jeg har noe her) nå, hahaha.

  Her er innstillingene:
  Kode:
  Filter Settings file
  Equaliser: Generic
  No measurement
  Filter 1: ON PK Fc   3000,0 Hz Gain     -4,0 dB   Q 3,5
  Filter 2: ON PK Fc   5250,0 Hz Gain    -3,0 dB   Q 7,0
  Filter 3: ON PK Fc   7750,0 Hz Gain    -7,0 dB   Q 0,9
  Filter 4: ON PK Fc   14000,0 Hz Gain    6,0 dB     Q 1,0
  Filter 5: ON PK Fc   120,0 Hz Gain    1,0 dB     Q 0,5
  Filter 7: ON PK Fc   45,0 Hz Gain    8,0 dB    Q 1
  Filter 8: OFF None
  Filter 9: OFF None
  Filter 10: OFF None
  Filter 11: OFF None
  Filter 12: OFF None
  Filter 13: OFF None
  Filter 14: OFF None
  Filter 15: OFF None
  Filter 16: OFF None
  Filter 17: OFF None
  Filter 18: OFF None
  Filter 19: OFF None
  Filter 20: OFF None
  Her er filen:
  Vedlagte filer Vedlagte filer

 20. #20
  Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2010
  Sted
  Bergensregionen
  Innlegg
  7,551
  Tagget i
  0 Innlegg

  Equalizere

  Sitat Sitat fra NEVATON Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Tittentei Se Innlegg
  Til de innvidde; er det noen slager-EQ (som ikke koster det hvite ut av øynene) og anses for å ha et godt pris-ytelses-forhold? Det er ikke så viktig hva slags prinsipp EQ'en er bygget på (digital/analog - aktiv/passiv), så lenge den er god til det den skal gjøre.
  du kan jo starte med denne

  http://www.speck.com/asc/asc_2.html

  finnes brukt overalt


  D.A.V. electronics - The Broadhurst Gardens No. 3 Stereo Mastering Equaliser
  ibis
  Rupert Neve Designs – Portico 5033 – Five Band EQ

  skal du være ekstremt kirurgisk

  GML 8200 Walkthrough by George Massenburg Presented by RyanSloan.net - YouTube
  ..
  Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
  Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
  Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

Side 1 av 5 123 ... SisteSiste

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed