Resultater 1 til 8 av 8
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Tittentei
  Guest

  Head-Fi Heaven - To gode oppsett - Rør og transistor

  Har solgt litt unna i det siste, men bokser inn, bokser ut... LOL. Kjøpte nylig AURALiC ARK MX+ og er kjempefornøyd, men går med en idé om å ha to veldig gode oppsett, det ene basert på rør og det andre basert på transistor. I tillegg til å kunne kombinere de to alternativene med hverandre, samt ha et utvalg av hodetelefoner.

  Anser vel mer eller mindre transistoroppsettet til å være komplettert, i alle fall i skrivende stund, med AURALiC TAURUS og ARK MX+ som DAC. Dette gir gode lytteopplevelser med Sennheiser {HD 650, HD 600} og Audeze LCD-3.

  Røroppsette per dags dato består av Woo Audio WA6-SE og Woo Audio WA2, med en mengde rør til hver av dem. Funderer på tanken om å selge unna den ene for å konsentrere krefter og plass om ett oppsett. I den forbindelse lurer jeg litt på denne DACen.

  MHDT Havana DAC

  For å komplettere rør-oppsettet lurer man fælt på denne mye kritiker- og brukerroste MHDT Havana DACen med rør. Den er laget av en figur i Taiwan. og kommer i to versjoner, balansert og ubalansert. Videre selges de fra en ganske 90-talls inspirert webside og via et par prospekter på ebay. Det er en tråd gående om Havana DAC på head-fi, den er på intet mindre enn 2228 poster i skrivende stund.

  DACen er NOS, det vil si uten upsampling, og har rykte for å høres veldig analog ut. Videre har greit med digitale innganger.


  • Balansert versjon: 1 x USB input, 2 x Coaxial input (1 RCA , 1 BNC), 1 x Toslink optic input.
  • Ubalansert versjon: 1 x USB input, 1 x Coaxial input, 1 x Toslink optic input.

  Brosjan, som signer til stereo, har vært interessert i denne DACen en god stund, og var tidligere i kontakt med konstruktøren. Han hevdet at den eneste grunnen til å kjøpe den balanserte versjonen var at man ikke hadde ubalanserte innganger på forsterkeren. En annen faktor er at den balanserte versjonen kjører to rør, så da blir man avhengig av å kjøpe matchede par som er dyrere, og selvsagt kjøpe to rør som fordyrer tube-rolling kostnaden. Dog gir balansert noe mer fleksibilitet, fordi man kan bruke overganger fra XLR til RCA og kjøre SE (og ha to utganger, siden det allerede er RCA-utganger i tillegg på den), men dette går ikke motsatt vei, selvfølgelig.

  Ubalansert MHDT Havana DAC
  Navn:   hav02.jpg
Visninger: 1570
Størrelse: 69.7 Kb

  Navn:   hav04.jpg
Visninger: 403
Størrelse: 60.7 Kb

  Navn:   hav05.jpg
Visninger: 438
Størrelse: 104.8 Kb


  Balansert MHDT Havana DAC
  Navn:   hab02.jpg
Visninger: 360
Størrelse: 77.5 Kb

  Navn:   hab03.jpg
Visninger: 365
Størrelse: 82.8 Kb

  Personlig synes jeg den ubalanserte versjonen ser noe bedre ut, og det skader ikke at den koster mindre heller. Fra konstruktørens ebay-konto kan vi se følgende prospekter (med tekniske spesifikasjoner osv);  Er det noen her inne som har eller har hatt denne DACen?
  Siste redigert av Tittentei; 01.04.2013 kl. 15:26. Årsak: Talltull

 2. #2
  Tittentei
  Guest
  Formålet med tråden er mer eller mindre å dokumentere ting, komme med spørsmål, prøve å besvare og liknende underveis.

  Ser kanskje at spørsmålet om Havana DAC drukner litt, og kanskje bør dobbeltpostes i stereodelen av HFS. Dog, det jeg spør om er hvorvidt det er noen her som har eller har hatt denne DACen i et head-fi-oppsett, og hvordan de har opplevd den med de klokkene/ampene de har brukt.

  Senest i går fremholdt jeg at tidligere filosofi har vært å holde DAC nøytral for å holde antall variabler i systemet til et minimum, men filosofi bør ikke sette begrensninger heller (lol), og denne DACen har fått såpass mye lovprising at det vil være interessant å prøve (som så mye annet). Synes selv at ARUALiC ARK MX+ DACen er "nøytral" nok til at filosofien fortsatt lever i beste velgående, om enn parallellt med nye tanker (rasjonalisering slutt).

  Har skrevet til konstruktøren av Havana for å høre om kabinettet på den balanserte versjonen også kommer i sort anodisert aluminium.
  Siste redigert av Tittentei; 01.04.2013 kl. 21:14.

 3. #3
  Hifi Freak ardilla's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2009
  Sted
  OSLO
  Innlegg
  4,256
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  1
  Jeg synes nå uansett balansert hifi er noe tull. Men er forsterkeren din fullbalansert er det jo best med en balansert kilde. Men det betyr ikke at man ikke kan lage like god lyd med en ubalansert konstruksjon.

  Jeg har selv kikket på Havana en gang eller to, men har aldri hørt den.

 4. #4
  Tittentei
  Guest
  Det er kun Taurus som er fullbalansert, som vi vet er både WA6-SE og WA2 ubalansert. På den balanserte versjonen har de både balansert og ubalansert ut, slik at man kan kjøre to utganger simultant uten å benytte Y-ledd. Skåret i gleden er som nevnt at tube rolling blir dyrere pga dobbelt opp og matchede rør.

  Ja, den virker som en seriøst god DAC, og tror WA2 og/eller WA6-SE med Havana kan gi noen mektig gode lydopplevelser. Ikke umulig at Taurus vil gjøre susen heller.

  Er det noe spesielt som har truffet deg i omtaler slik at det har blitt med siklingen?

 5. #5
  Tittentei
  Guest
  Sitat Sitat fra Tittentei Se Innlegg
  Har skrevet til konstruktøren av Havana for å høre om kabinettet på den balanserte versjonen også kommer i sort anodisert aluminium.
  Fikk svar nu, og den balanserte versjonen kommer kun i sølv/hvitt chassis. Bummer. Da blir det ikke den. Once you go black, you never go back.

 6. #6
  Hifi Freak ardilla's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2009
  Sted
  OSLO
  Innlegg
  4,256
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra Tittentei Se Innlegg
  Er det noe spesielt som har truffet deg i omtaler slik at det har blitt med siklingen?
  Nei - unntatt at det er kronglete å velge mellom innganger. Men det er mange interessante dacer - og jeg har vært mest opptatt av forsterker og hodetelefon-synergier i det siste

  Hvorfor vurderer du ikke Stockholm, det er jo en raffere modell - eller hva??

  http://www.head-fi.org/t/609965/revi...-stockholm-dac

  http://www.tnt-audio.com/sorgenti/mhdt_stockholm_e.html
  Siste redigert av ardilla; 01.04.2013 kl. 21:12.

 7. #7
  Tittentei
  Guest
  Takk. I utgangspunktet fordi den er dyrere, og at jeg tror forskjellene er små. Er i prat med konstruktøren nå, så får se hva det blir til. Begge to virker som gode kandidater.

 8. #8
  Hifi Freak ardilla's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2009
  Sted
  OSLO
  Innlegg
  4,256
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  1
  Eastern Electric Minimax DAC (Plus) er jo et svært relevant alternativ.

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed