Lehmannaudio hodetelefonforsterkere

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    lehmannaudio_linear_chrom.jpg

    Lehmannaudio Linear

    Trådens emne
    Dette er en paraplytråd for hodetelefonforsterkere fra Lehmannaudio.

    Den skal handle om emner som er felles for alle eller noen av disse hodetelefonforsterkerne, likheter og forskjeller mellom modellene, passende hodetelefoner o.l. Det vil også være nyttig og riktig å sammenligne disse hodetelefonforsterkerne med andre hodetelefonforsterkere (det er naturlig å sammenligne med).

    Det vil etterhvert kanskje i tillegg være naturlig å opprette separate tråder for en del av hodetelefonforsterkermodellene fra Lehmannaudio.

    Det er videre naturlig å inkludere DAK-modulene som kan leveres ferdigmontert i noen av hodetelefonforsterkermodellene fra Lehmannaudio.

    Andre produkter fra Lehmannaudio faller utenfor denne trådens emne.

    Innleggstitler
    Jeg oppfordrer dere til å benytte feltet "Overskrift:" i vinduet "Svar på Tråd" for å gi det enkelte innlegg en god og dekkende tittel. Dette gjør det lettere å finne frem i tråden etterhvert som den (forhåpentlig) vokser.
    Man kan f.eks. benytte produsent, produktnavn eller modellbetegnelse som innleggstittel.

    Bilder
    Inkludér gjerne et bilde siden et godt bilde ofte kan fortelle mye om et produkt.
    Benytt knappen "Legg til bilde" og en av disse valgene slik at bildet lagres i tråden slik at vi unngår lenker til bilder som er forsvunnet fra den opprinnelige adressen:
    • Fra datamaskin -> Fil
    • Fra URL -> Hake for "Hent ekstern fil og lagre den lokalt"
    Referanser og lenker
    Inkludér gjerne referanser og lenker. Det gjør det enklere for andre å finne informasjon, og forfatteren viser hvor informasjonen er hentet fra.
     
    Sist redigert:

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
     

    Vedlegg

    Sist redigert:

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen

    Vedlegg

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Variabel gain

    Lehmannaudio Linear og Linear SE har variabel gain (0 dB, 10 dB, 20 dB) som stilles inn vha. dipsvitsjer på undersiden.
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    216
    Sted
    Alltid lofotværing
    Cdwmc; har du falt for Lehmannaudio du også? Flott tråd så langt, takk for den! Jeg har så vidt sett på noen av de omfattende og lærerike linkene som du har lagt til, noe jeg også anbefaler andre lesere av tråden å gjøre.

    Jeg bruker Lehmannaudio Black Cube Linear sammen med Sennheiser Hd555, AKG K-701 og Beyerdynamic T-1 hodetelefoner. Stor spredining på lydkarakter, dynamikk og oppløsning på disse, men det er helt klart for meg at BCL'en får alle disse til å blomstre. De to siste er flere klasser over "lille" Hd555, men den er likevel grei nok. Det jeg liker best med BCL, er kraften i denne lille rakker'n og den helt sorte bakgrunnen i lydbildet. Det er ingen hørbar støy, bare masse vellyd, masse dynamikk og mikrodetaljer.


    Det skal bli interessant å lese hva dere andre mener om Lehmannaudio sine hodetelefonforsterkere! Kjør på!
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Noen betraktninger jeg hadde fra nesten 2 år tilbake i tid (så ta det for hva det er verdt):

    ----

    Ingress
    Oppsummering basert på reviews av disse på WWW. Lehmann låter nøytralt. Burson låter analogt. NuForce låter skarpt. Lehmann låter frempå. Burson låter skarpt. NuForce låter tilbaketrukket. Og sånn kunne man fortsatt å sitert nyanser i såkalte reviews på nettet.


    Først noen tanker om reviews
    Etter å ha fått anledning til å bli kjent med disse tre hodetelefonforsterkerne, så innser jeg at det å lese review av hver enkelt alene gir begrenset mening rent bortsett fra å få en innsikt i funksjonalitet. Konklusjonene over skulle vise det. Så, det å laste ned en to-tre reviews av f. eks. BCL og et tilsvarende antall reviews av f. eks. 160D for å finne et konsensus er vanskelig. Forutinntatthet til komponentene er vanskelig å legge til side. Både for de som leser disse reviews, men også for de som forfatter dem. Alle påvirkes. Det er først når man har mulighet til å foreta direkte sammenligning man får referansepunkter å forholde seg til. Og, det er da lettere (eller rettere sagt mindre vanskelig) å finne ut hva man liker best. Eller "best"? Hva betyr egentlig det? Det finnes ikke noe best. Best er statisk og endimensjonalt. La oss heller si: foretrekker. La meg få fokusere på to forsterkere denne gangen.

    Under denne hyggelige og uvitenskaplige muligheten til å sammenligne Burson HA-160D og Lehmann Black Cube Linear (BCL) så storkoste jeg meg i dagesvis og mange timer hver dag. Variert musikk ble spilt og både AKGs K702 og Sennheisers HD800 ble benyttet.


    Oppsett
    Burson ble benyttet som DAC. Det betyr jo at når jeg lot meg engasjere til musikken fra Burson så var det kortest mulig signalvei fra kilden: MacMini. Benyttet Decibel som avspiller og memory play og exclusive access til DAC. Når jet lot meg rive med av Lehmann som musikkformidler, så ble Burson benyttet som DAC og koblet til Lehmann analogt.


    Førsteinntrykk / Grunnlag for placebo
    Man kan nesten putte 4 stk. Lehmann i en Burson. Så forutinntattheten kan slå ut i fullt mon bare ved synet av disse på bordet foran seg. Burson er privat / flashy og Lehmann mer proffmarked / industriell i designet. Lehnann BCL selges med og uten USB/DAC. Velger man den siste opsjonen så er det en inngang som takler 16-bit/48kHz. Dette betaler man i underkant av 2K kroner for. Burson 160D fås kun med USB/DAC ferdig installert. Man kan spare noen tusen ved å velge 160, men da må man på DAC-jakt. Ingen av disse har balanserte inn/utganger, for de som vektlegger det.

    Lehmann er tysk og Burson australsk. Dette oppsummerer forsåvidt forskjellen i designet: Fra motsatte deler av verden. Prismessig er de relativt like, dersom man skal ha Lehmann med USB/DAC innebygget.

    Lehmanns volumjustering er solid og trinnløs. Man justerer volumet eksakt til own liking. Burson har trinnvis justering, og de som er ekstreme petimetre vil bli stresset av at de ikke kan sette volumet mellom to trinn. Til de: Det går nok over. Etter en stund er det ikke noe man egentlig legger merke til lenger. Lehmann kan lett monteres under en bordplate med originalt ekstrautstyr. Kan være kjekt.


    Lyd
    Som nevnt innledningsvis er det vanskelig å ikke være foutinntatt til en komponent dersom man har gjort hjemmeleksen og lest seg opp på forhånd. Vel, hjemmelekser er ofte av det gode. Men, ikke når det gjelder hifi og man vil danne seg inntrykk selv. "What you look for, is what you find" sies det innen forskning, og det er mye sant i det. Demosanger. Med såpass mange timer og dager blir det tullete å plukke ut såkalte demosanger egentlig. Jeg har hørt mye forskjellig.. For å illustrere bredden i repertoaret så kan disse stå som en illustrasjon:

    - Mozart Violin Concerts (Trondheimsolistene og Marianne Thorsen)
    - Now you´re gone (Basshunter)
    - Misson Bell (Amos Lee)
    - Blue (Bodil Niska)
    - Minimum / Maximum (Kraftwerk)
    - Folk is the new black (Janis Ian)
    - New Beginning (Tracy Champman)
    - Black Clouds & Silver Linings (Dream Theater)
    - Bringing Down the Horse (The Wallflowers)


    Time out / Dagene går
    (Det er nå jeg skal beskrive med flotte adjektiver om hva jeg hører på hver demosang og hver forsterker. Det kommer jeg ikke til å gjøre. Og grunnen er i oppsummeringen nedenfor).


    Oppsummering
    Etter å ha snytt deg som leser for 70% av hva en hifiomtale ofte inneholder, så kan jeg ha litt dårlig samvittighet. Bare litt. Underholdningsverdien i de 70% er ofte større enn hva de forteller leseren, så jeg går rett til den kyniske oppsummeringen:

    - Lehmann gir inntrykk av å slå hakket hardere i musikk der det er påkrevd
    - Burson gir inntrykk av å passe vokal / akustisk musikk hakket bedre
    - Lehmann gir av og til inntrykk av å låte mer underholdende enn Burson
    - Burson gir inntrykk av å ha hakket mer utklinging enn Lehmann
    - Hastigheten musikken formidles med via Lehmann er 100,1% og Burson 99.9%.

    Dette er alle inntrykk som er "satt på spissen". De prismessige forskjellene, samt utseendet, lar jeg hver enkelt vurdere selv.

    Takk for lånet av to helt supre hodetelefonforsterkere, som begge ga mine K702 et helt nytt liv. HD800 var jeg glad i før dette også, så ytelsen der overrasket ikke. Den største overraskelsen var på K702.

    Tenk at du sitter der med begge og switcher frem og tilbake. Tenk deg at du sitter der og ikke switcher frem og tilbake, men bruker en forsterker over noen dager. Vet du hva? Du kommer høyst sansynlig ikke til å foretrekke den ene fremfor den den andre dersom du har variert musikksmak. Er du derimot veldig låst og har en forkjærlighet for en bestemt musikkgenre; først da skal du tenke deg riktig godt om før du velger. Og, man skal være oppmerksom på hvilke digital-til-analog-konvertere man velger til dem.

    Og disse inntrykkene føyer seg bare inn i en lang rekke meninger om disse gode forsterkerne, så dere får tolke det ditto.

    head-fi-1.png
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Cdwmc; har du falt for Lehmannaudio du også?
    Mitt foreløbig eneste møte med Lehmannaudio (Black Cube Linear USB) er beskrevet i innlegget "Grado RS1i, PS500 og GS1000i, samt Alessandro MS Pro", men da var den ikke hovedpoeng og -fokus.

    Flott tråd så langt, takk for den!
    Takk og værsågod. Jeg håpet forøvrig at du ville bidra. Skriv gjerne mer utfyllende.

    Det skal bli interessant å lese hva dere andre mener om Lehmannaudio sine hodetelefonforsterkere! Kjør på!
    Jeg har inntrykk av at det er solgt en del Lehmannaudio (Black Cube) Linear (USB) i Norge. Det bør derfor være muligheter for en del bidrag.
     

    Buyer no 1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    28.08.2012
    Innlegg
    162
    Antall liker
    65
    Sted
    Danmark, København
    Lehmann Audio BCL Pro

    Jeg er den lykkelige ejer af en BCL Pro. Forskellen er, at Pro-udgaven har xlr-indgange, men til gengæld ingen mulighed for at anvende den som forforstærker.
     

    Buyer no 1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    28.08.2012
    Innlegg
    162
    Antall liker
    65
    Sted
    Danmark, København
    Lehmann BCL v. Violectric V200

    På det danske forum hoved-fi.dk har jeg skrevet lidt om mine indtryk af Lehmann BCL i sammenligning med Violectric V200. Her er et uddrag af reviewet (som i sin helhed er et review af Violectric V200 og ikke Lehmann BCL):

    -----------

    Violectric V200 v. Lehmann BCL, Beyer T1





    Det første der slår mig er den mere voluminøse bas i Violectric. Der er klart mere fylde og ”fedme” og der er mere ”sving-faktor”. Altså lidt mere af den fede bas, der på meget musik, i hvert fald i første omgang, kan virke befordrende. Men bassen står stadig med rigtig god punch og fasthed. Mellemtonen virker en anelse mere tilbagetrukket, og der er også en mere udpræget skarphed i diskanten på Violectric. I direkte sammenligning virker det som om Lehmann er mere stram, og lidt ”tyndere” i sin gengivelse, mens Violectric bare giver den gas. Violectric maler med den lidt bredere pensel, mens Lehmann har lidt skarpere konturer. Hvis man kan tale om evne til at gengive mindre gode indspilninger, vinder Violectric klart. Lehmann’en er mere afslørende, og mindre gode indspilninger fremstår tydeligere som netop det. Der ud over er det som om der er lidt mere dybdeperspektiv og rum på Lehmann.


    Samlet har Violectric klart mere af det nordmændene kalder ”morofaktor”. Tænker mange vil foretrække Violectric til måske især rytmisk musik.




    Violectric V200 v. Lehmann BCL, Beyer DT880
    Årsagen til at jeg tager DT880 med i sammenligningen er, at jeg med T1 følte er der ligesom ikke helt var den helhed eller synergi, som jeg hører andre steder. Efterhånden som jeg hører T1 på mere og mere grej, virker det som om den måske i virkeligheden er ret kræsen.


    Med Violectric V200 synes jeg faktisk DT880 er et mere harmonisk match. Man får selvfølgelig ikke den samme mængde detaljer og den samme opløsning, og slet ikke den samme bas. Men samlet set, især når jeg lytter over længere tid, virker DT880 mere harmonisk, mere uanstrengt at lytte til, på V200. Måske det har noget at gøre med, at jeg med DT880 netop ikke fokuserer så meget på detaljerne, men mere på det samlede lydbillde. T1 kan nemt få mig til at gå i ”detalje-mode”.


    Udover de forskelle jeg hørte med T1, er der en ting jeg først opdagede rigtigt med DT880, nemlig kanalseparationen. Det er som om der er en voldsom kanalseparation på V200. Ved direkte skift fra BCL til V200 bliver musikken tydeligt mere delt i højre/venstre. Det hænger selvfølgelig sammen med en større soundstage på V200, men lige når man skifter virker det som, at Lehmann’en måske har en smule indbygget cross-feed, som V200 så ikke har. Det er formentlig ikke tilfældet, men det lyder bare sådan. Jeg oplevede også lidt af denne tendens med T1, men med DT880 bliver det af en eller anden grund lidt mere tydeligt.


    Ellers er det som sagt stort set de samme forskelle jeg oplever, som med T1. DT880 får dog V200 til at leve på en helt anden måde, især når det gælder de lidt mere ordinære indspilninger. Her er kombinationen af V200 og DT880 virkelig god, og jeg kan lytte i timevis uden at ville andet, end at høre mere endnu.




    Violectric V200 v. Lehmann BCL, AKG K550
    Som man kan læse andet steds har jeg et lidt blandet forhold til K550. Men med V200 fungerer den ganske godt. V200’s lidt fyldige bas passer godt til K550, omend bass head prospects nok stadig vil vende tommelen nedad. Igen bliver den lidt større soundstage tydelig, og det er som om der er en form for gennemsigtighed i lydbilldet, det virkelig slår igennem i denne kombination. Og dybden i perspektivet kommer mere med. I det hele taget et flot luftigt rum omkring musikken, samtidig med en stadig relativ intim gengivelse af specielt vokalerne. Ganske vanedannede.


    I direkte sammenligning med Lehmann’en er det igen samme forskel jeg oplever, som med T1 og DT880. Dog er det alligevel som om der bliver fjernet et ganske ganske tyndt slør, i forhold til V200. Som om gengivelsen bliver en anelse mere ”in your face” og bassen fremtræder mere skarpt (men ikke så fyldigt).

    -----------

    Håber det kan være lidt til inspiration :)
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Innlegg #3 "Testomtaler: Linear" er supplert

    Innlegg #3 "Testomtaler: Linear" er supplert med gruppetesten "VOR-BRENNER" fra Audio 12 2010 med målinger av Musical Fidelity M1 HPA, Violectric HPA V100, KingRex HQ-1 og Lehmannaudio Black Cube Linear USB samt kort omtale av Creek OBH-21, beyerdynamic A 1 og Cayin HA-1A.

    Tillegg:
    Innlegget er supplert med 6 nye lenker, hvorav 4 nye artikler, 1 PDF-artikkelutgave og 1 særtrykk.
     
    Sist redigert:

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    216
    Sted
    Alltid lofotværing
    CDWMc; du skal ha kred for at du legger så mye tid og energi i tråder til forskjellige hodetelefoner og -forsterkere. Dette kommer til å bli en slikkelig grundig kunnskaps- database, etterhvert. Det er så man kunne ønske sånne tråder for de fleste andre komponenter, også ( høyttalere, kabler, forsterkere, vinylspillere, cd-spillere, andre digitale avspillere osv. osv. ). Det nærmeste jeg kommer på i farta, er Rudi's pickupliste. Her blir det litt anneledes, fordi enhver av oss kan bidra med sitt.


    Buyer nr. 1; jeg kjenner meg igjen i din beskrivelse av Lehmannaudio. Jeg har ikke foretatt direkte sammenligninger med annen forsterker, slik du har gjort. Men din beskrivelse av BCL, stemmer godt med mitt inntrykk av samme. Jeg har benyttet Beyerdynamic T1 over en lengere periode nå, og blir stadig imponert over hva denne kombo'en kan prestere. Nå virker AKG K-701 nesten tam i forhold! Det sitter langt inne å komme med en slik melding, fordi jeg holdt på det motsatte svært lenge. I helga måtte jeg kryss-sjekke mellom begge disse, og det er ikke tvil - T1 ligger flere hestehoder foran, på det meste.

    Det finnes ingen form for ( hørbar ) bakgrunnstøy fra BCL med noen av de nevnte hodetelefonene. Men "bakgrunnstøy" på innspillingene, kan lett høres, særlig med T1. Ta f.eks. bob Dylans utmerkede "Tell Tales Signs". På en av vesjonene av "Missisippi", hører man mr. Bob trekke pusten, puste gjennom nesa, trampe takta med føttene osv. Det er som å være til stede på en intimkonsert!
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Dugnad

    CDWMc; du skal ha kred for at du legger så mye tid og energi i tråder til forskjellige hodetelefoner og -forsterkere. Dette kommer til å bli en slikkelig grundig kunnskaps- database, etterhvert. Det er så man kunne ønske sånne tråder for de fleste andre komponenter, også ( høyttalere, kabler, forsterkere, vinylspillere, cd-spillere, andre digitale avspillere osv. osv. ). Det nærmeste jeg kommer på i farta, er Rudi's pickupliste. Her blir det litt anneledes, fordi enhver av oss kan bidra med sitt.
    Takk.

    Det er fint om alle trår til. Disse trådene er ment som dugnadsprosjekter, ikke tilnærmede soloprosjekter. Det finnes forøvrig gode eksmpler på andre som har startet og/eller bidratt godt til lignende tråder.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Hva hodetelefonlytting kan være

    [...]
    "bakgrunnstøy" på innspillingene, kan lett høres, særlig med T1. Ta f.eks. bob Dylans utmerkede "Tell Tales Signs". På en av vesjonene av "Missisippi", hører man mr. Bob trekke pusten, puste gjennom nesa, trampe takta med føttene osv. Det er som å være til stede på en intimkonsert!
    Godt sagt. Dét er nettopp en av "tingene" hodetelefonlytting kan være.
     

    barathsec

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.05.2012
    Innlegg
    1.275
    Antall liker
    585
    Sted
    Der hvor gjøken alene galer i full Stereo
    Torget vurderinger
    9
    Har selv eid Lehmann Audio BCL i endel år nå, har brukt denne i oppsett sammen med AKG 701, Sennheiser HD-650, Hifiman HE-500, Beyerdynamic T1, Audeze LCD-2, og nå brukes den sammen med Sony MDR-Z7, sikkert flere av disse hodetelefonene som på papiret ikke helt har vært en super match men synes Lehmann har fungert meget godt sammen med de fleste av disse, byggekvaliteten er meget god og den kan også så vidt meg bekjennt, brukes som en ren forforsterker, da jeg dessverre ikke har hatt så mange andre forsterkere til sammenligning så blir dette kun en personlig synsing, jeg har utenom denne hatt kun Stax sine Hodehøytalere og tilhørende rør drivere, men er meget fornøyd med denne Lehmann forsterkeren og de som er mere interessert kan lese mere utdypende om denne i div gode tester på nettet, dette ble som sagt kun en liten synsing..! ;)
     

    Golyden

    Medlem
    Ble medlem
    18.11.2014
    Innlegg
    9
    Antall liker
    2
    Sted
    Molde
    Da har jeg invistert i en lehmann bcl og bestilt meg clone byggesett for og prøve og lage en 100% komponent kopi av orginalen 😊 gleder meg til og høre denne med he500 klokkene
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn