Burson Soloist

Loevhagen

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.08.2005
Innlegg
5.372
Antall liker
1.045
Sted
L -> her <- H
Torget vurderinger
3
Soloist-1.jpg



BURSON "SOLOIST"

Burson forlater sitt tidligere inngraverede navn "Burson Audio" i produktene HA-160, HA-160D og HA-160DS - og beholder bare BURSON på frontplata i sin nyeste kreasjon "Soloist". Designmessig i samme genrer som de andre - børstet aluminium. Like lekker som før.

Omtales som et monster på 4W, og da for 16ohm. Enkel matematikk (siden Burson ikke oppgir andre målinger) gir da 2W i 32ohm og 1W i 64ohm. Voltsving kan jeg ikke se at det oppgis som utgangspunkt i det hele tatt. Synd, da volt er interessant for høyimpedante hodetelefoner (f. eks. HD800 fra Sennheiser; 300-600ohm).

Uansett spesifikasjoner, så virker kreasjonen anderledes - og tenner nysgjerrigheten - mer enn de andre tre forsterkerne.

Moiz Audio (Home | moiz.no) lanserte nettop "Soloist" i Norge, og tilbød 4 enheter til introduksjonspris (5995) i forhold til normalpris. Enhetene ble ganske populære, og p.t. har én av de fire fått enheten hjem allerede.

Ser frem til bruker "vostens" inntrykk av sin nye Soloist. :) Undertegnede har også bestilt en ditto - av ren nysgjerrighet.

burson-audio-soloist-rear-panel.jpg
 
Sist redigert:

vosten

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.07.2003
Innlegg
280
Antall liker
40
Første lytteinntrykk er unnagjort. :)

Jeg er ingen hifi-anmelder eller ordvirtuos så dere får se litt gjennom fingrene angående det. Slik den står nå har den rikelig med luft rundt seg, og den har spilt sammenhengende i overkant av et døgn og er lett lunka. Fotavtrykket er rimelig stort, men ikke verre enn at det går helt fint til desktop bruk. Finishen er, som dere ser på bildene i posten over, velkjent og oser av kvalitet. Betjeningen er enkel, og de to knappene og volumhjulet gir et svært godt kvalitetsinntrykk. Eneste ankepunktet er et lett knepp ved justering av volum for hvert steg man øker eller senker volumet. (u)Lyden er ikke høy eller plagsom, likevel er den der. Ser dette ble nevnt i en test som importøren linket til i en annen post. Problemet har visstnok også vært tilstede på 160 og 160D.

Når det gjelder lyden kan jeg starte med mine egne erfaringer innen headfi. Jeg har tidligere hatt Sennheiser HD650 sammen med en Rega Ear (kilde var stortsett en Benchmark DAC). Det ble solgt pga lite bruk og interessen for headfi dukket ikke opp igjen før det var barn på vei her i heimen. Da ble et sett Denon AH-D2000 kjøpt inn brukt sammen med Argon HA1 forsterker. Kilden da var dacen i en Primare P30 surroundprosessor. Argonen ble solgt, mens jeg beholdt Denonene. En Project Headbox SEII ble den nye forsterkeren (pris ca 2300 kr) og kilde var Wyred 4 Sound Dac 2 (Pris ca 12000 kr) sammen med Sonos og Mac. Dette syntes jeg var en vellydende kombo som jeg var svært fornøyd med. Likevel ble det ikke brukt alvorlig mye. Nå skal jeg starte med ukependling og da fant jeg ut at jeg måtte ha godlyd også i pendlerboligen. Valget falt da lett på headfi. Hovedanlegget har blitt noe nedgradert og dacen blir overført til headfi oppsettet. Ettersom jeg var svært fornøyd med mine Denon 2000 og hadde hørt litt på Denon 5000 slo jeg til da sistnevnte dukket opp brukt til ok pris. I en tråd i her på sentralen etterlyste jeg tips til forsterker til dette oppsettet og et av tipsene ble Burson Soloist. Importøren kom med tilbud på de 4 første enhetene og da måtte jeg slå til.

Burson forsterkeren har 3 valg for utgangsnivå på lyden for matching til ulike hodetelefoner med ulik impedanse. Jeg startet med innstillingen "L" for Low pga Denon sine 25ohm impedanse. Her måtte jeg ratte svært mye for adekvat volum (i mine ører) og nå bruker jeg "m" som jeg regner med står for medium.

For å foregripe begivenhetene litt er dette den suverent beste hodetelefonsterkeren jeg har hatt i mitt eie. Skulle ikke være overraskende da prisen er mer enn tregangen dyrere enn Project forsterkeren. Sammenlignet med Burson HA160DS som jeg også såvidt har lånt ørene til, er det verre å konkludere. Lyden vil jeg karakterisere som dynamisk, krisp og oppløst med faktisk et lite hint av varme. Kreftene virker endeløse og foten er i gang med en gang. Sistnevnte er noe jeg legger stor vekt på når jeg lytter til hifi og med Burson Soloist sitter jeg og tramper takt og "synger" med nærmest fra første tone. Noe jeg sjelden gjør. Utvilsomt et kvalitetstegn. En annen ting jeg har bitt meg merke i er at låtene virker å bli fortere ferdig nå enn før. Jeg sitter og lytter og koser meg og plutselig er låten ferdig. Jeg tolker dette utelukkende postitivt og mener at dette er fordi jeg lytter mer engasjert. Lyden er som nevnt oppløst og krisp uten å være slitsom. Jeg kan dukke dypere inn i lydbildet og plukke ut lyder og detaljer som aldri før. Uten å miste det emosjonelle i lyden. Personlig er jeg ingen detaljfanatiker, men mer opptatt av det emosjonelle i musikken. Burson Soloist klarer å engasjere meg emosjonelt samtidig som jeg legger merke til lyder og detaljer som aldri før. I skrivende stund kommer jeg faktisk ikke på noe særlig negativt å skrive om denne store lille boksen. Mulig jeg savner noe mer rått trøkk og driv, men er jaggu meg ikke sikker. Mulig dette kommer med mer innspilling.

Skal man sammenligne med Project er kanskje den største forandringen hvor luftig lydbildet er. Samtidig som alt annet er løftet opp minst et hakk. Lyden er mer frigjort og føles ikke ikke like stor grad å komme fra inne i hodet som ved Project forsterkeren.

Disse ordene er skrevet basert på ca et døgns innspilling og snaut 3 timer lytting. Kommer nok tilbake med mer utover høsten. Hadde også vært artig å prøve andre hodetelefoner.
 

ardilla

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.12.2009
Innlegg
4.493
Antall liker
1.009
Sted
OSLO
Torget vurderinger
3
Er det snakk om nivåjusteringer, gain, eller reell endring av utgangsimpedanse?
 

Loevhagen

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.08.2005
Innlegg
5.372
Antall liker
1.045
Sted
L -> her <- H
Torget vurderinger
3
Etter en langdryg hjemreise fra ferie i natt, så var man hjemme rundt kl. 06:00, etter å ha passerte et par morgenivrige tollere på flyplassen. Kastet seg i loppekassa - og loppene lot meg ikke sove lenger enn kvart over ni. Da var det bare å stå opp, rusle ned til postkontoret og hente ut en Soloist, sette over en kopp kruttsterk kaffe - og sette seg ned i godstolen man ikke har benyttet på to uker. Er av de to forutnevnte årsaker ikke tidspunkt for å si noe om lyden ennå. Men - etterhvert, når hverdagen returnerer til ørene - ja, da kommer jeg tilbake.

Nå; kaffe, godstol, musikk - og (forunderlig) norsk sommervær der solkrem ikke er påkrevd. Ah. :)
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.242
Antall liker
2.388
Torget vurderinger
13
Høres bra ut Loeven, velkommen tilbake. Hadde satt pris påog høre hvordan PSii står seg mot solisten...:)
 

Loevhagen

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.08.2005
Innlegg
5.372
Antall liker
1.045
Sted
L -> her <- H
Torget vurderinger
3
Takk for det. :) Skal prøve å vurdere PSii og V200 mot den blanke solisten.

I morges så spilte jeg et par timer med LCD-3, så var det loppekassa et par timer - og nå HE-6 på Soloist. Har justert V800 DAC-en til +6dBu (ca. 1.5V), Soloists gain på "H" og volumhjulet på full pupp. Det rare er at HE-6 ikke høres spesielt lys og skarp ut som de kan gjøre. Og, paradoksalt så hørtes ikke LCD-3 "mørke" ut med gain på "M" og volumkontrollen kl. 12.

Vel, vel. Burde egentlig hente frem ljåen for å "klippe" plenen, men en ny kopp kaffe og mer musikk virker snodig nok mer fristende...
 
M

Morpheus

Gjest
Velkommen hjem. Har selv akkurat startet i jobb igjen etter ferien.

Pen sak den der Soloisten! Skal bli interessant å lese inntrykk etter hvert, spesielt med tanke på at du har 3 meget kapable forsterkere for tiden.

Har testet litt frem og tilbake på innstillingene på PSii i helgen, og liker uten tvil best bypass caps og 10 ohm på alle klokkene mine!
 

Loevhagen

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.08.2005
Innlegg
5.372
Antall liker
1.045
Sted
L -> her <- H
Torget vurderinger
3
HE-6 og LCD-3 lagt i skuffen, og HE-500 koblet til Soloist. Hm. Kan jeg huske å ha hørt HE-500 så "mørke og detaljerte" før? Uansett; med VOS (Variable Output Stage) satt til "M" (det samme som LCD-3 ble benyttet med), så må volumet noen knepp opp på Soloist for at HE-500 subjektivt spiller like høyt som LCD-3.

Nå er det bare musikkos, og den kjedelige / seriøse delen med å kritisk vurdere Soloist får vente. Det er egentlig krevende, kjedelig og til tider nesten ødeleggende for musikknytelsen å skaffe seg en innsikt i et produkts egenskaper på en god og dyp måte. All ære til de som har det som "jobb". Kan ikke være like lett og kjekt alltid tenker jeg...
 

rumath

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.03.2004
Innlegg
1.653
Antall liker
228
Høres deilig ut! Jeg går og fabler om bedre head-fi anlegg, med dertil egnet lyttestol. Men jeg har to anlegg, og jeg må nok omprioritere noe dersom det skal la seg realisere. :)
 

Loevhagen

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.08.2005
Innlegg
5.372
Antall liker
1.045
Sted
L -> her <- H
Torget vurderinger
3
LCD-3 og LCD-2 rev. 2 er under PM (oljing og skinnbehandling) i kveld, så da så jeg mitt snitt til å hente frem LCD-2 rev. 1 og lytte til denne "klassikeren" på Soloist. Ikke gæli driv i den kombinasjonen. Om det er bedre enn V200, vet jeg ikke (ennå) - men engasjerende; det er det. :)
 

Loevhagen

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.08.2005
Innlegg
5.372
Antall liker
1.045
Sted
L -> her <- H
Torget vurderinger
3
Det er vanskelig å bedømme en SE forsterker med en som er balansert. Bare kilden man bruker kan gi en viss forskjell ved de to utgangene. Etter å ha benyttet Mjolnir lenge og et par timer i dag, så koblet jeg opp Soloist.

Soloist er ikke så rett-i-trynet som Mjolnir. Soloist spiller mer avslappet og lysere. Og, når jeg sier lysere så mener jeg ikke lyst. Bass og partyfaktor er ikke like påtagelig som Mjolnir, så Soloist er mer for de som vil ha en behagelig musikkreise - der de av og til gjerne kan duppe av mens musikken flyter. Soloist vil jeg karakterisere som behagelig der ingenting stikker seg ut i en eller annen retning. :)

Soloist behørig plassert mellom V800 og LCD-3.
 

Loevhagen

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.08.2005
Innlegg
5.372
Antall liker
1.045
Sted
L -> her <- H
Torget vurderinger
3
Og der kom lillebrodern til Soloist: Soloist SL

Fra venstre til høyre: Soloist, Soloist SL og Soloist XS (XS var ikke til stede da bildet ble tatt - eller så er den så liten at den ikke vises). :)

900x900px-LL-9bbf348c_Soloist_SL_set2.jpeg


Soloist SL Headphone Amp
 

Loevhagen

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.08.2005
Innlegg
5.372
Antall liker
1.045
Sted
L -> her <- H
Torget vurderinger
3
Etter å ha benyttet Soloist jevnt over en stund - så må jeg innrømme at jeg liker den langt bedre nå enn i starten. Synes den "grå og kjedelige" lydsignaturen er polert ut til "detaljert og nyansert". Benytter jeg T1 på Soloist, så er det nesten som å hardwire lyden til trommehinnene - uten at det låter hardt og klinisk på noen som helst måte. I enkelte porsjoner synes jeg T1 og Soloist er en god match. TH-900 og Soloist er en bedre match - men det er som kjent en smaksak - og T1 og TH-900 er signifikant anderledes hodetelefoner.

Poenget er at Soloist er en god hodetelefonforsterker - som for de som er litt femi av oss - også betyr litt. :)

Og - er man ekstra femi - så er det leit at T1s "alu-utførelse" er mer gullfarget enn dingsen fra Australia...så derfor er Mangatelefonene en visuelt bedre match:

500x1000px-LL-14f5904c__MG_5493.jpeg
 

ardilla

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.12.2009
Innlegg
4.493
Antall liker
1.009
Sted
OSLO
Torget vurderinger
3
......
Og - er man ekstra femi - så er det leit at T1s "alu-utførelse" er mer gullfarget enn dingsen fra Australia...så derfor er Mangatelefonene en visuelt bedre match:
Jeg pleier å ha hodetelefonene på hodet når jeg bruker dem, og siden jeg sjelden ser meg i speilet på det tidspunktet bryr jeg meg lite om finishen. Men det er jo forskjell på folk, da. Trodde du, som meg, pleide å ha hodefonene dine i dedikerte skuffer? Men jeg antar du jåler deg for anledningen med kameraet ,)
 

Loevhagen

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.08.2005
Innlegg
5.372
Antall liker
1.045
Sted
L -> her <- H
Torget vurderinger
3
Selv om jeg ikke har sofaen i stua på hodet hele tiden, så synes jeg det ER litt viktig hvordan den ser ut ellers.

På samme måte som bilene jeg kjøper; jeg sitter inni - men synes de skal se bra ut fra utsiden. Som sagt - sikkert litt maskulin der...
 
Topp Bunn