Project Sunrise, Horizon, Ember og Starlight

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Project Sunrise_Project Horizon.jpg


    Project Sunrise Version II og Project Horizon

    Trådens emne
    Dette er en tråd for hodetelefonforsterkerne Project Sunrise, Project Horizon, Project Ember, Project Starlight og evt. andre lignende hodetelefonforsterkere de samme menneskene lanserer.

    Den skal handle om emner som er relevante for disse hodetelefonforsterkerne, passende hodetelefoner, rør o.l. Det vil også være nyttig og riktig å sammenligne disse hodetelefonforsterkerne med andre hodetelefonforsterkere (det er naturlig å sammenligne med).

    Disse hodetelefonforsterkerne selges både som byggesett og ferdigprodukter (se nedenfor).

    Innleggstitler
    Jeg oppfordrer dere til å benytte feltet "Overskrift:" i vinduet "Svar på Tråd" for å gi det enkelte innlegg en god og dekkende tittel. Dette gjør det lettere å finne frem i tråden etterhvert som den (forhåpentlig) vokser.
    Man kan f.eks. benytte produsent, produktnavn eller modellbetegnelse som innleggstittel.

    Bilder
    Inkludér gjerne et bilde siden et godt bilde ofte kan fortelle mye om et produkt.
    Benytt knappen "Legg til bilde" og en av disse valgene slik at bildet lagres i tråden slik at vi unngår lenker til bilder som er forsvunnet fra den opprinnelige adressen:
    • Fra datamaskin -> Fil
    • Fra URL -> Hake for "Hent ekstern fil og lagre den lokalt"
    Referanser og lenker
    Inkludér gjerne referanser og lenker. Det gjør det enklere for andre å finne informasjon, og forfatteren viser hvor informasjonen er hentet fra.
     
    Sist redigert:

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Produkt- og salgsinformasjon

    Rock Grotto
    Project Sunrise User Manual
    eBay
    Jeg fant intet for Project Horizon, og Project Ember er et kommende produkt.

    Project Sunrise:
    Garage 1217
    Head-Fi.org
    Det er en rekke tråder på Head-Fi.org. Jeg håper andre kan bidra med å finne de gode.
     
    Sist redigert:

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    morpheus om Project Sunrise Version II

    Det var morpheus som gjorde HFS oppmerksom på disse produktene.

    Jeg har gjort et søk etter "Sunrise" i innlegg skrevet av morpheus for å finne i hvert fall en god del av det han har skrevet om denne hodetelefonforsterkeren.

    09.11.2011 #44
    11.11.2011 #1893
    17.11.2011 #1964
    12.04.2012 #3252: Sunrise Version II er bestilt og antagelig i ferd med å produseres
    15.04.2012 #3323: Sunrise Version II er under transport

    25.04.2012 #3575:
    Må bare få si fyyyyyyyyyyy flate! Hører nå på min nye Sunrise amp og jeg er vanvittig forbløffet! Den spiller ringer rundt min modifiserte m-stage så til de grader. Dette er gøy :). Kommer nok tilbake med flere betraktinger etterhvert som jeg får testet ut mer musikk, og latt ampen spille seg inn...
    10.05.2012 #3850:
    Angående Sunrise så seiler den opp til å være mitt beste hifikjøp noensinne!! Jeg har fått Beyerdynamic T70 og lyden er meget bra! Litt skarpe sch lyder, det er klokkene. Nå med innspilling har det heldigvis roet seg godt i toppen. Jeg regner med å beholde dem.

    I morgen tar jeg turen til KML og får testet Sunrisen på HD 800, det blir spennede.
    27.05.2012 #4155:
    sunrise ampen seiler opp til å bli en av de beste hi-fi kjøpene jeg noesinne har gjort.
    [...]
    Dette var hyggelig lesning! Jeg var litt spent på hvordan du ville oppleve forsterkeren med tanke på din high-end bakgrunn. Jeg er superfornøyd med Sunrisen selv, og da har jeg ikke startet å tweake lyden med forskjellige rør enda.... Du kan jo prøve å skifte på jumperne som er lett tilgjengelige på den fremre del av forsterkeren, den endrer litt signatur da. Det er og interessant å teste lyden med og uten input caps. Jeg har og endret lcd-lyset til isblå. Tenkte på lyset først som en gimmick, men utrolig pratisk å ha det på slik at jeg ikke glemmer å slå av forsterkeren...

    Skal bli spennede å høre dine videre inntrykk av forsterkeren, og for 2k tror jeg nesten det er umulig å gjøre en bedre hifi-investering! :)

    Jeg har hørt LCD-2 på taurus auralic og er helt sikker på at Sunrisen vil være en super partner. Sunrisen er en ulv i fåreklær og har krefter i overflod. Har lest at den driver HE-6 med bravour.

    Vil legge til at KML ble svært begeistret når han fikk høre Sunrisen.
    02.06.2012 #4281:
    Da beit jeg på en gang til - og Sunriseampen er bestilt. Nå er jeg jaggu spent på om den leverer den kvaliteten det indikeres.
    [...]
    Så takk for tipset om begge disse enhetene. :)
    Gratulerer så mye og velkommen i gjengen ;).

    Veldig kjekt at flere her inne velger å skaffe seg denne ampen! Blir kjekt å kunne dele tweaks ol. fremover. Nye rør og strømforsyning kommer jeg til å skaffe meg på sikt.
    Jeg har myst litt på disse Reflector 6N23P-EV Military Cryo, Cryoset Online Store

    Jeg testet sunrisen opp mot auralic ampen som KML hadde. Vi testet med beyerdynamic T70. Jeg opplevde at ampene var på samme nivå, og det som ble avgjørende for hva man likte best var ampens signatur. Auralic er en meget god forsterker, men med mine preferanser foretrakk jeg faktisk Sunrise på T70. Når det gjelder å drive hodetelefoner føler jeg at Sunrise har overflod med krefter. Med Cal koblet til blir det ubehagelig å spille med over kl 9 på potmeteret. Med HD 650 blir det ubehagelig over kl 11.
    [...]
    Nå som du har bestillt Sunrisen har du kansje glede av denne tråden om du ikke allerede har lest den Rock Grotto Audio Forum - For Headphones - Headphone Amps - Amplifiers - X-Can V2 - Musical Fidelity - headphone Discussion - Amplifier Discussion - DIY - Amplifier Kits - Projects - SCHA - Sennheiser - Beyer - Grado - Audio Technica - Headphone amp
    [...]
    Hva gjelder å stille på biasen på ampen har de valgt en genial løsning. Jeg har ikke gjort det selv, men det er led lys som vil lyse om du går utenfor marginene for optimal voltsetting. Jeg fant engang manualen til Sunrise versjon 2 på nettet, og der stod det rimelig godt forklart.
    02.06.2012 #4287:
    Betyr dette at Sunrise har høy gain, og at den antagelig er for høy for de som liker å lytte med høyst moderat lydstyrke?

    Har den gainregulering?
    Njah, egentlig ikke. Den har ikke en gainregulering per se, men ved å endre på utgangsohmen via 2 jumpere kan man til en viss grad det. Lyden blir høyere ved samme innstilling på potmetert ved 5ohm enn 68 ohm. Selv med mine 300ohm hd 650 foretrekker jeg innstillingen ved 5ohm. Lyden blir da slik jeg oppfatter det litt mer intim, mens ved 68ohm så blir det mer 3-D og et "større" soundstage men vokalen blir litt mer distansert om dere skjønner...sikkert subjektivt. Jeg skifter litt på det etter dagsform og musikk...

    Ellers er det jo bare å skru ned lyden digitalt for å få større handlingsrom på potmeteret.

    Heldig du Johhny. Jeg fikk ikke med en slik koffert... hvordan ser den ut inni? er den tilpasset ampen på en måte?. Vil og anbefale deg å eksprimentere med og uten input caps, det er bare 2 jumpere som må skiftes rett før røret. Du må da ta av plexiglasset, men da kan du i samme sleng justere led-lyset.. Det går også an å slå av hele led lyset via en jumper der. Med inputcaps koblet inn føler jeg lyden blir litt mørkere og mangler kansje litt detaljering, men du får mer "kropp" og fylde i lydbildet.

    Så 1000 kroners spørsmålet. Vurderer du å skaffe Sunrisen CDWMcInSpots?
    02.06.2012 #4292:
    02.06.2012 #4293:
    Hva menes med billig? :)

    Edit: Kanskje jeg fant det ut? Rundt 2000 ,- (?)
    Sunrise ampen er faktisk et selvbygger kitt, men du kan kjøpe den ferdig bygget. Pris for kun kitt er ca 200 dollar, pris ferdigbygget er ca 250 dollar som jeg annser som et røverkjøp. Ser du kan ligge til litt eksta og få den greie reisekofferten Johnny har fått med til sin.

    Link: PROJECT SUNRISE TUBE HEADPHONE AMPLIFIER / PRE AMP / US BUILT / 2 YEAR WARRANTY! | eBay

    Jeg kan bare nevne at jeg har ingen forbindelser til de som har designet og produsert ampen. Grunnen til at jeg skriver såpass mye om det her inne er bare fordi jeg er så sabla fornøyd med ampen og ønsker å gi andre her inne muligheten til å oppleve hva god headfi er til en fornuftig pris.. hverken mer eller mindre. Ja Stax SR 009 med Stax sin SMR-727 driver er det beste jeg har hørt innen headfi, og en Blue Hawai med LCD-3 vil sikkert parkere det meste av utstyr med god margin, men da snakker vi om helt andre summer!
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    johnnygrandis om Project Sunrise Version II

    Formodentlig inspirert av morpeheus, var johnnygrandis neste mann ut.

    Jeg har gjort et søk etter "Sunrise" i innlegg skrevet av johnnygrandis og i tillegg lett litt manuelt for å finne i hvert fall en god del av det han har skrevet om denne hodetelefonforsterkeren.

    Det fremgår også av sitatene nedenfor at Loevhagen bestilte Project Sunrise Version II (ca.) 01.06.2012, men han har (vel) foreløbig ikke mottatt den(?)

    05.05.2012 #3679: Interessen er vakt:
    [...]
    Jeg skal være forsiktig med å anbefale ting jeg ikke har hørt men morpheus (og andre) virker være meget godt fornøyd med denne sunrise ampen som er rørbasert og kan kjøpes fra ebay.
    PROJECT SUNRISE TUBE HEADPHONE AMPLIFIER / PRE AMP / US BUILT / 2YR WARR W/CASE | eBay
    Verdt å ta med i betraktingen ihvertfall føler jeg men som sagt ingen erfaringer med denne selv foruten om at det blir min såkalte reiseamp om ikke lenge.
    10.05.2012 #3804: Project Sunrise Version II er bestilt:
    Da blir det spennende å se hvordan denne kan prestere som en reiseamp:

    Project Sunrise Version II_johnnygrandis_2.jpg


    Ankommer vel om 1 ukes tid sånn ca....
    10.05.2012 #3815:
    Projekt sunrise forsterkeren, hvor mye, og hvor fra? Ser svært lekker ut! :) Ellers har jeg blitt stadig mer nysgjerrig på hodetelefoner og tilhørende forsterkere.
    Her:

    Mrk at den er ferdig bygget.

    PROJECT SUNRISE TUBE HEADPHONE AMPLIFIER / PRE AMP / US BUILT / 2YR WARR W/CASE | eBay

    skal visstnok være veldig bra til prisen.
    26.05.2012 #4151: Project Sunrise Version II er mottatt og falt i smak:
    sunrise ampen seiler opp til å bli en av de beste hi-fi kjøpene jeg noesinne har gjort. Utrolig at det går ann å lage en så billig amp med slike fantastiske musikalske egenskaper. Ord blir små i denne sammenhengen. JA jeg har bare hørt noen timer men ikke søren om jeg skal la det legge en demper på begeistringen jeg opplever med denne billig ampen fra Jeremy, Og nei jeg har ikke åpnet XO Bache flasken enda. OG jo jeg har B52`ern friskt i minne når jeg skriver disse små ordene. Til rundt 2K er dette intet annet enn ett funn og jeg anbefaler sjeldent noen å kjøpe noenting men jeg anbefaler dere å skynde dere denne gangen ! Subjektivt så d holder. Morpehus har nok bedre forutsetninger enn meg for å si noen ord men jeg har en følelse at han ikke er veldig langt unna min begeistring (?) Nå skal det lyttes over en litt lengre periode for å sammeligne litt etter husken ifra bombeflyet så skal jeg prøve etter beste evne å formidle noen ord men dette var sabla bra greier altså.

    Kjøpte min her : PROJECT SUNRISE TUBE HEADPHONE AMPLIFIER / PRE AMP / US BUILT / 2YR WARR W/CASE | eBay

    Ha en fortreffelig pinseaften gutter !

    Project Sunrise Version II_johnnygrandis_3.jpg
    30.05.2012 #4220:
    Inspirert av bildene slenger jeg ut noen av billig-ampen (Sunrise) som låter alt annet enn nettopp det.

    Project Sunrise Version II_johnnygrandis_4.jpg


    Project Sunrise Version II_johnnygrandis_5_Denon AH-D7000.jpg


    Project Sunrise Version II_johnnygrandis_6.jpg
    02.06.2012 #4282: Project Sunrise Version II kan leveres i flightcase:
    Da beit jeg på en gang til - og Sunriseampen er bestilt. Nå er jeg jaggu spent på om den leverer den kvaliteten det indikeres.
    [...]
    Så takk for tipset om begge disse enhetene. :)
    Gratulerer, det er en nydelig liten sak det her, gled deg.

    Jeg er spent på hvordan du opplever denne selv jeg, en med dine erfaringer innenfor emnet har jo gode kvalifikasjoner for for å uttale seg sett ifth til alt du har fått testet `opp i gjennom` Skulle du ikke like den kan jeg alltids trenge en backup av saken. Eller jeg har en kompis som også ønsker seg en slik.:eek:

    Hos meg syntes jeg Denon 7K spiller meget godt ilag med Sunrise. Jeg kunne tenkt meg og fått prøve de ilag med HE-500 også.

    I tillegg følger det med en meget god flight-case som kommer godt med når jeg skal reise bort på en 3-uker drømmeferie i sommer :)

    Project Sunrise Version II_johnnygrandis_7_flightcase_Denon AH-D7000.jpg


    Project Sunrise Version II_johnnygrandis_8_Denon AH-D7000.jpg


    Ut på tur bruker jeg Muse dacen, liten og lett og meget god som samtidlig for plass i Sunrise flight-casen.

    Muse Audio Mini TDA1543 X4 DAC_johnnygrandis_1.jpg
    02.06.2012 #4297: Lav pris, høy lydkvalitet, god byggekvalitet, høy gain og krefter:
    Hva menes med billig? :)

    Edit: Kanskje jeg fant det ut? Rundt 2000 ,- (?)
    Som Morpheus sier, det er latterlig billig for en amp med slike musikalske kvaliteter. Jeg har hatt B52 ampen til Ray Samuels her og den kostet rundt 40K, den er bedre men det er - med hånden på hjertet ikke mye som skiller de to. Kvaliteten på byggingen virker også å være svært bra. Iflg PayPal med reisekofferten kom den seg på 1887,-kroner + moms avgift som jeg tror jeg betalte når jeg hentet pakken på rundt 200 kroner.

    @CDW, på min D7K og Sunrise amp er det ganske lite ratting som skal til før volumet blir noenlunde høyt, stort sett er det ingen problemer med det volum jeg lytter på men har opplevd ettpar album der nivået på innspillingen gjør at det blir litt for raskt høyt. Jeg har aldri vært over klokken 11 på hjulet. Ampen oppleves å ha veldig godt med krefter.
    02.06.2012 #4299: Høy gain og krefter:
    Godt med krefter eller høy gain. ;)
    Husk det er Denon sine klokker jeg har testet den på, Morpheus har vel testet den på mer "tungdrevne" klokker og han opplever den som sterk han med.
    Nå vet jeg ikke hvor mye jeg skal legge i det men ser noen skal visstnok ha prøvd denne på HE-6 (joda jeg vet 300 anbefalingen) og fått gode resultater selv om jeg stiller meg litt tvilende akkurat til dette utsagnet. Kanskje du finner ut av det Loeven....
    04.06.2012 #4307: Høy gain, liten mulighet for gainjustering og kun topp- og bunnplate:
    Så 1000 kroners spørsmålet. Vurderer du å skaffe Sunrisen CDWMcInSpots?

    [Siste redigert av Morpheus; 1 dag siden kl. 14:30.]
    Ubesvart ? - Det ligner ikke CDW ...:)
    [...]
    Hva så med Sunrise eller Horizon? Det ser interessant ut, men jeg blir jo alltid (noe) skeptisk når jeg lukter høy gain uten gainjustering og/eller (meget) stort omfang på lydstyrkeinnstillingen. Jeg har f.eks. etter noen raske forsøk satt Violectric HPA V200 på laveste gaininnstilling (-12 dB). Jeg har tidligere i år postet en tabell med mine lydstyrkeinnstillingstall for en del ganske forskjellige hodetelefoner drevet av Grace Design m903. Dessuten er jeg jo egentlig ganske godt forspent.

    johnnygrandis' bilder av Sunrise tyder på at den kun har topp- og bunnplate, mens den mangler vegger. Stemmer dette? Videre ser det da ut som om kontakter o.l. kun er festet til kretskortet og ikke skrudd fast til en vegg el.l. Stemmer dette? Er det kun loddingen vi må stole på, eller benyttes også skruer mot (f.eks.) kretskortet? Bør man dermed være litt ekstra forsiktig ved inn- og utkobling av kabler med (litt) stramme kontakter?
    04.06.2012 #4308: Høy gain og god byggekvalitet:
    ¨ ^^

    Jepp, som jeg har antydet kan det nok være litt mye gain på mine D7K på noen innspillinger men siden jeg (desverre) lytter på ganske høye volumnivåer spiller ikke det så mye inn for meg. På andre hodetelefoner vil igjen dette "problemet" være mindre vil jeg tro. Loddinger og alle kontakter virker sitte dønn fast og kvaliteten som jeg har nevnt tidligere virker være svært bra. Det skal uansett nevnes at jeg er veldig forsiktig av behandlingen slikt utstyr for hos meg.
    [...]
    11.06.2012 #6: Project Sunrise Version II + Denon AH-D7000 er en vellydende kombinasjon:
    Denne:

    Project Sunrise Version II_johnnygrandis_9.jpg


    I kombinasjon med D7000 gir meg musikalske god-stunder i massevis. Sunrise ampen kan kjøpes på ebay til latterlige 2K.
    [...]
     
    Sist redigert:
    M

    Morpheus

    Gjest
    Strålende jobbet!

    Dette var rett og slett imponerende CDWMcInSpots, og spesielt med tanke på at du i utganspunktet ikke vurderer forsterkeren selv. Jeg utelukker ikke at det finnes bedre forsterkere der ute, men tror jeg må høyt opp i pris for å finne noe som vil oppfattes som en klar oppgradering. Jeg er også veldig fornøyd med min dac ( Hegel HD 11) som jeg bestemte meg for å kjøpe etter Loevhagens gode omtaler av forgjengeren. Siden signalkildene er på plass kan jeg bruke tiden fremover til å utvide hodetelefonsamlingen!

    Madammen klager litt om jeg "guffer" på med Sennheizer HD 650, men på normale lyttenivå har hun ikke noe å utsette ( sliter litt med det samme problemet som Johnny...).

    Jeg er veldig spent på de nye Denonklokkene...

    Vel, nå skal jeg ikke snakke meg bort siden denne tråden omhandler Sunriseforsterkeren og dens brødre. Jeg ser frem til Loevhagens betraktninger når den ankommer, og det hadde vært veldig kjekt om andre og vurderer å skaffe seg den da det vil være interessant å høre andres vurderinger ved eventuelle endringer i lydsignatur ved bytte av rør, strømforsyning ol.
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.387
    Torget vurderinger
    13
    1 times lytting på mine Denon klokker og Sunrise ampen ikveld. Denne fortsetter bare å imponere. Syntes lyden har sluppet enda mer opp etter litt over 20 timer spilt. Mer luftig og enda fastere detaljert bass. Den er helt suveren på stemmer igjennom D7K,- Ingrid Olava har en nydelig stemme igjennom dette oppsettet, magisk rett og slett. For de som lurer på om en rør kan være noe i en head-amp anbefales å prøve denne. For 2K er det ikke mulig å trå feil spør du meg. Dette utvikler seg til å bli ett meget følelsesladet forhold,- Så liten og allikevel så stor.

    En stor takk til CDW som virkelig imponerer med å samle sammen alle disse flotte trådene :)
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Creative Aurvana Live! + Project Sunrise = Sant

    Krysspost:

    Vel vel... Jeg ville helt klart anbefale deg å kjøpe Sunrise forsterkeren, og en god partner kan da være Creative aurvana live (cal). Da vil den totale prisen være 2500kr! Jeg har argon ha1... brukte den sammen med denon d2000 i over 1 år. Jeg var aldri fornøyd med den lyden den komboen gav. Lyden blir riktignok litt bedre ved op-amp skifte noe jeg har gjort på den (opa 627)

    Jeg har også en matrix m-stage som har høy status som en budget-amp i headfimiljøet. Den har jeg modifisert med å skifte op-amper, samt tvinge op-ampen inn i klasse a modus. Videre fjernet jeg inputcaps og erstattet dem med kun 2 små kabler. Dette gav i mine ører en god oppgradering, men Sunrisen umodifisert er alikevell en stor oppgradering.

    Jeg har også Sennheiser hd 650. Det er gode hodetelefoner uten tvil, men jeg finner lyden som cal presanterer til å være mer engansjerende og lytter for tiden mer til cal enn hd650, så teorien om å gå for en dyr hodetelefon og billig amp er jeg ikke nødvendigvis enig i!

    Du finner info her inne om både Sunrise og cal om du velger å følge det sporet videre.

    Vil og legge til at jeg på dac siden har music-streamer 2, Hegel hd2 og Hegel hd11.
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.387
    Torget vurderinger
    13
    Sunrise ampen er uten tvil ett av de beste kjøpene jeg har gjort i min hi-fi karriere, jeg har veldig lyst til å fått prøve den på noen Orthoer men har ikke mulighet for øyeblikket, håper Lovenhagen kan poste over noen inntrykk om det skulle passe seg etterhvert (?) Har han fått Sunrise ampen montro.
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Den har forlatt LA for to dager siden. Må vel vente til neste uke, tipper jeg.
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Da var det soloppgang i stua. Har kjapt prøvd HE-500, HE-6 og LCD-2 og LCD-3 - sånn for å få et kjapt inntrykk av denne lille saken. Alt for tidlig å si noe ennå, men kommer tilbake til match med ulike hodetelefoner etterhvert.

    Førsteinntrykk:

    a) (Altfor) Høy gain / volum
    b) Ubalanse i volumpot helt i starten (venstre kanal signifikant høyere), men det hadde også Electrocompaniet ECI-5 mkII. Mao. ingen praktisk betydning. Eneste unntaket er hvis man skal benytte Sunrise Horizon II med svært følsomme hodetelefoner...
     
    M

    Morpheus

    Gjest
    Da var det soloppgang i stua. Har kjapt prøvd HE-500, HE-6 og LCD-2 og LCD-3 - sånn for å få et kjapt inntrykk av denne lille saken. Alt for tidlig å si noe ennå, men kommer tilbake til match med ulike hodetelefoner etterhvert.

    Førsteinntrykk:

    a) (Altfor) Høy gain / volum
    b) Ubalanse i volumpot helt i starten (venstre kanal signifikant høyere), men det hadde også Electrocompaniet ECI-5 mkII. Mao. ingen praktisk betydning. Eneste unntaket er hvis man skal benytte Sunrise Horizon II med svært følsomme hodetelefoner...

    jeg kjenner igjen dine første inntrykk. Jeg og har en liten ubalanse på lavt volum. Regnet vel med at det var et engangstilfelle og har således ikke lagt noe vekt på det da det ikke har hatt praktisk betyding for meg, men kjedelig å høre at din Sunrise har det.

    Forventer ikke at denne forsterkeren er det beste du har hørt mtp dine erfaringer innen headfi. Hos meg spiller det uansett glitrende med mine AKG 550 som jeg kjøpte før helgen. Det må nevnes at det tok noe tid før jeg fikk rette lyden ut av AKG 550 da jeg har slitt litt med den berømte (for denne modellen)"seal-problematikken". Det ble bedre da jeg fysisk bøyde og tilpasset hodebåndet.

    I likhet med Johnny sine erfaringer låter forsterkeren bedre etter innspilling.

    Til prisen står jeg fast ved at dette er et røverkjøp. Jeg vet ikke hvilke innstillinger du har fått din med, men jeg har skrevet litt om det tidligere, og det kan være værdt å prøve å skifte på litt jumpere her og der ;).

    Blir uansett kjekt å høre mer når inntrykkene får satt seg :).
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Har så langt kun endret utgangsimpedansen fra 68ohm til 10ohm. Før var dette visstnok 5 ohm, men nå altså 10ohm ihht. den nyeste manualen (april 2012). Lyden ble mer sammenhengende med jumperne i den laveste settingen, men ulempen er at volumet øker med vel 10 * log (68/10) = 8dB.

    Lytting på (svært) lave volum går ikke med hverken LCD-2 eller LCD-3. Selv når volumpot står i nullposisjon, så lekker lyden (svært) svakt gjennom. Med HE-500, og HE-6, så er saken heldigvis litt anderledes - spesielt på HE-6.

    Prøvde å justere volumpot opp mot ca. kl. 1-2 og da klipper forsterkeren på HE-6. Det har heller ingen praktisk betydning, fordi ingen levende personer kan lytte til de volum forsterkeren gir her...

    Andre justeringer skal jeg ta senere - må ta det pø-om-pø. Er det andre innstillinger enn utgangsimpedans og input caps. du har lekt med?

    Lyden? Ja - jeg er ganske imponert over den. Ikke så rent lite heller, når man tar prisen ad notam. :)
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.387
    Torget vurderinger
    13
    Da var det soloppgang i stua. Har kjapt prøvd HE-500, HE-6 og LCD-2 og LCD-3 - sånn for å få et kjapt inntrykk av denne lille saken. Alt for tidlig å si noe ennå, men kommer tilbake til match med ulike hodetelefoner etterhvert.

    Førsteinntrykk:

    a) (Altfor) Høy gain / volum
    b) Ubalanse i volumpot helt i starten (venstre kanal signifikant høyere), men det hadde også Electrocompaniet ECI-5 mkII. Mao. ingen praktisk betydning. Eneste unntaket er hvis man skal benytte Sunrise Horizon II med svært følsomme hodetelefoner...

    Jeg har ingen problemer med kanalene, lucky me..- Er ikke D7K svært følsomme da ? Ingen problemer med å stille volumet her - Kankje jeg bare lytter veldig høyt da :) men er sjelden over klokken 0900 på knotten.

    Edit, jeg har dog aldri behov for å lytte veldig lavt heller da skal det sies..
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Når kjøpte du din?

    Ser på RG at det er gjort noen endringer nylig.

    Jeg lytter på kl. 9 med HE-6 (følsomhet nede på 83,5dB)..og klarer ikke sitte lenge med mer volum. Jeg er pysete muligens, men spiller mange timer daglig - og ørene tilvenner seg volum ganske fort. Både høyt og lavt. :)
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.387
    Torget vurderinger
    13
    Gi den mellom 30-40 timer og se hva du syntes da, det åpner seg enda mer opp og lyden blir enda mindre stresset, dvs mer lettflytende.

    Så den fungerer bra med HE-6 ? ingen problemer med å drive disse ?

    Fikk min ca 24 Mai..)
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    La meg komme tilbake til HE-6 - nå går det i HE-500 først. HE-500 er en undervurdert liten juvel...
     
    M

    Morpheus

    Gjest
    Hei igjen.

    Jeg og foretrekker stort sett at utgangsimpedansen er satt til 10 ohm, men opplever som deg at lydnivået blir noe høyere. Det er jo en ulempe med tanke på den allerede høye gainen.. Hos meg har jeg ikke problemer med potmeteret når jeg lytter på et normalt lydnivå. Dette er jo i utganspunktet en DIY-amp så regner vel med at jeg vil kunne få tilsendt et nytt potmeter om jeg gjorde Jeremy obs på problemstillingen. Jeg trodde somsagt at det ikke var et generelt problem da jeg ikke har lest om andre som har opplevd det med denne forsterkeren.

    Som jeg har nevnt tidligere hender det at jeg vil lytte på ytterst lave lydnivåer, men da stiller jeg ned på det digitale utgansgsnivået, føler ikke at det forringer lyden her hos meg.

    Når det gjelder å "tweake" på ting så har jeg vel i tillegg endret på lysfargen på ledlyset. Med inputcaps koblet inn låt det hos meg noe "mørkere" noe som igjen kunne oppfattes som at det manglet litt på detaljeringen, men stemmer og instumenter fikk mer "kropp". Kommer sikkert etterhvert til å lytte over en litt lengre periode med inputcaps før jeg kan gi en kvalifisert vurdering.

    Ellers blir det jo spennende å prøve andre rør etter hvert.

    Sett bort i fra litt "buggs" i starten gleder det meg å høre at den presterer bra på det viktigste parameteret... lyden! Jeg har som tidligere nevnt ikke hørt Sunrisen med ortho utstyr og er således spent på videre observasjoner. Jeg har aldri hatt volumet over "kl12" så tenker det ristet litt i klokkene dine da. Jeg har jo hørt at HE-6 skal være vanskelig og drive, synes du at Sunrisen driver dem bra innenfor normalområdet?
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Jeg skjønner ikke all den diskusjonen på RG om varmen forsterkeren visstnok skal utvikle. Mulig jeg har blingsa mellom Horizon og Sunrise, men Sunrise er ikke varmere enn hva f. eks. Burson HA-160D var etter en stund.
     
    M

    Morpheus

    Gjest
    La meg komme tilbake til HE-6 - nå går det i HE-500 først. HE-500 er en undervurdert liten juvel...
    Jeg har sammenlignet lyden i HE-500 og LCD-2 hos KML. Vi brukte Auralic som forsterker og HD11 DAC. Der og da foretrakk jeg helt klart HE 500, men som du har vært inne på tidliger kunne det kansje endret seg om jeg fikk tid til å la LCD-2 krype under huden.. Jeg vurderer faktisk å kjøpe HE-500 til høsten, Jeg har HD 650 men det har ikke oppstått noen romanse enda... AKG 550 låter meget bra her nå som jeg har fått dem litt tilpasset. KML hadde ikke det problemet, så den anatomiske utforming av hodet spiller en betydelig rolle for hvordan man vil oppleve disse klokkene. Har faktisk aldri opplevde lignende så ekstremt før med andre klokker.
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Se det, ja. Viktig å ha rett manual (den fra 2011 viser TC som default) - eller faktisk se på ampen rett ved siden av meg. Jumpers står i BC og ikke TC.

    Skal jeg skifte den, så: "Also every time you make a change such as changing tubes or changinginput capacitor jumpers, you will need to re-calibrate the bias "
     
    M

    Morpheus

    Gjest
    Se det, ja. Viktig å ha rett manual (den fra 2011 viser TC som default) - eller faktisk se på ampen rett ved siden av meg. Jumpers står i BC og ikke TC.

    Skal jeg skifte den, så: "Also every time you make a change such as changing tubes or changinginput capacitor jumpers, you will need to re-calibrate the bias "
    Vel, jeg tok munnen min for full i mitt siste innlegg.... Jeg testet gainsettingen nå og da lyste det på begge kanaler at den var for høy.. Jeg har nå stillt slik at leddlyset forsvant på begge kanaler og eureka.. lyd forskjellen mellom kanalene forsvant :).

    Eller... begynner så bli sent her... de forsvant ikke helt, men på grunn av lavere bias så slo forskjellen inn på lavere volum slik at jeg ikke først la merke til den... men det ble jo bedre..
     
    Sist redigert:

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Takk. Skal ta en sjekk i morgen. Bruker du multimeter, eller "bare" lysene?
     
    M

    Morpheus

    Gjest
    Bruker du multimeter, eller "bare" lysene?
    Kun lysene. Skal visst være godt nok.. Men vil sikkert etterprøve med multimeter på et senere tidspunk.. men eva cassidy låter fortreffelig her nå... lyser det hos deg når du tester?
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Volumpotensiometer: Kanalubalanse i nederste del

    [...]
    Førsteinntrykk:
    [...]
    b) Ubalanse i volumpot helt i starten (venstre kanal signifikant høyere), men det hadde også Electrocompaniet ECI-5 mkII. Mao. ingen praktisk betydning. Eneste unntaket er hvis man skal benytte Sunrise Horizon II med svært følsomme hodetelefoner...
    jeg kjenner igjen dine første inntrykk. Jeg og har en liten ubalanse på lavt volum. Regnet vel med at det var et engangstilfelle og har således ikke lagt noe vekt på det da det ikke har hatt praktisk betyding for meg, men kjedelig å høre at din Sunrise har det.
    [...]
    Kanalubalanse i nederste del av volumpotensiometre er dessverre alt for vanlig. Hvor høyt opp det går og hvor stor ubalansen er, varierer en god del. Man kan finne det både på billig og dyrt utstyr.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Varmeutvikling

    Jeg skjønner ikke all den diskusjonen på RG om varmen forsterkeren visstnok skal utvikle. Mulig jeg har blingsa mellom Horizon og Sunrise, men Sunrise er ikke varmere enn hva f. eks. Burson HA-160D var etter en stund.
    Det skrives tidvis en del om varmeutvikling, varme hodetelefoner osv. Jeg har etterhvert kommet til at mye av dette er lite relevant for norske forhold, kanskje med unntak av en og annen (ekstra) varm sommerdag. Vi lever ikke i et land der luftavkjøling er nødvendig standardutstyr.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Lydstyrke: Hørselens tilvenning

    [...]
    Jeg lytter på kl. 9 med HE-6 (følsomhet nede på 83,5dB)..og klarer ikke sitte lenge med mer volum. Jeg er pysete muligens, men spiller mange timer daglig - og ørene tilvenner seg volum ganske fort. Både høyt og lavt. :)
    Jeg senker faktisk ofte lydstyrken underveis, og begynner altså ofte noe høyere enn jeg ender. Kanskje ørene må varmes opp? Jeg tror dette er motsatt av manges oppfatning om at man stadig må skru opp fordi hørselens sensitivitet døves.
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.387
    Torget vurderinger
    13
    Da skal Sunrisen på sin første utenlandstur, en 3-ukers sådan,- Jeg tror`n gleder seg.

    DSC_6895.jpg
     

    emotikon

    Æresmedlem
    Ble medlem
    24.10.2004
    Innlegg
    12.505
    Antall liker
    2.944
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    [...]
    Jeg lytter på kl. 9 med HE-6 (følsomhet nede på 83,5dB)..og klarer ikke sitte lenge med mer volum. Jeg er pysete muligens, men spiller mange timer daglig - og ørene tilvenner seg volum ganske fort. Både høyt og lavt. :)
    Jeg senker faktisk ofte lydstyrken underveis, og begynner altså ofte noe høyere enn jeg ender. Kanskje ørene må varmes opp? Jeg tror dette er motsatt av manges oppfatning om at man stadig må skru opp fordi hørselens sensitivitet døves.
    Slik hadde jeg det også den tiden jeg lyttet mye på head-fi - og det er jeg glad for nå.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Lydstyrke: Hørselens tilvenning

    [...]
    Jeg lytter på kl. 9 med HE-6 (følsomhet nede på 83,5dB)..og klarer ikke sitte lenge med mer volum. Jeg er pysete muligens, men spiller mange timer daglig - og ørene tilvenner seg volum ganske fort. Både høyt og lavt. :)
    Jeg senker faktisk ofte lydstyrken underveis, og begynner altså ofte noe høyere enn jeg ender. Kanskje ørene må varmes opp? Jeg tror dette er motsatt av manges oppfatning om at man stadig må skru opp fordi hørselens sensitivitet døves.
    Slik hadde jeg det også den tiden jeg lyttet mye på head-fi - og det er jeg glad for nå.
    Jeg kan faktisk også ha det slik ved høyttalerlytting.
     

    emotikon

    Æresmedlem
    Ble medlem
    24.10.2004
    Innlegg
    12.505
    Antall liker
    2.944
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    [...]
    Jeg lytter på kl. 9 med HE-6 (følsomhet nede på 83,5dB)..og klarer ikke sitte lenge med mer volum. Jeg er pysete muligens, men spiller mange timer daglig - og ørene tilvenner seg volum ganske fort. Både høyt og lavt. :)
    Jeg senker faktisk ofte lydstyrken underveis, og begynner altså ofte noe høyere enn jeg ender. Kanskje ørene må varmes opp? Jeg tror dette er motsatt av manges oppfatning om at man stadig må skru opp fordi hørselens sensitivitet døves.
    Slik hadde jeg det også den tiden jeg lyttet mye på head-fi - og det er jeg glad for nå.
    Jeg kan faktisk også ha det slik ved høyttalerlytting.
    Ditto
    Hva er det med oss blåsere... ?
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Har da satt jumperne slik at input caps er koblet inn, og satt utgangsimpedans fra 10ohm opp til 68ohm. Bias måtte justeres, da det var for høyt etter å ha endret de første jumperne. Justering av bias er jo superenkelt. :)

    Volumjusteringen (i.e. opplevd gain) ble hakket bedre med de forutnevnte justeringene, men fortsatt litt for høyt. Men, når det gjelder lyden - så er denne lille rakkeren en liten juvel. For noen vil alle ulempene (DIY, åpent chassis medditto ulemper, høy gain, ekstern PSU / strømadapter) muligens være en show stopper. Jeg anbefaler allikevel de som er nysgjerrige på denne å ta en sjanse.

    Lydscenen på denne er ganske imponerende. Om det skyldes at lyden er tunet lysere enn hva jeg er vant med og/eller om det er røret som gjør det, vet jeg ikke. Forsterkeren minner meg litt om BCL slik jeg husker den, men med litt mer positiv nerve / nærhet i lyden.

    Så har det igjen vist seg at "rør låter ikke rør" hver gang. Ikke noe siruplyd i denne forsterkeren, nei.

    Jeg må vurdere å anskaffe med 1-2 andre rør. Ikke fordi det originale røret (6H23N) er dårlig - men kun for å teste ut hvordan forsterkeren responderer på rørbytte.

    Takk igjen til Morpheus og jonnygrandis de som tipset om denne forsterkeren. Absolutt verdt sin pris rent lydmessig - og vell så det.

    Så langt har jeg brukt Hegels HD10 som DAC, ALAC fra Mac / Audirvana og Fidelia som avspiller - og HE-500 mest som hodetelefon.

    PostScript:
    Når det gjelder for høy gain, så vil jeg mitigere det ved å benytte Violectrics DAC V800, som har volumkontroll. Skal ikke justere så ned i volum - bare nok til at jeg får litt mer ro på volumpot på Project Sunrise II.
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Da skal Sunrisen på sin første utenlandstur, en 3-ukers sådan,- Jeg tror`n gleder seg.
    Tror jeg også. Du har jo allerede alle strømadapterne i den esken. De medfølger (for de som lurer på det). Hvor skal du da? Les: 120V, 230V, ... kanskje du får testet om du har god strøm her hjemme - eller om du opplever en forbedring i utlandet...
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.387
    Torget vurderinger
    13
    Har da satt jumperne slik at input caps er koblet inn, og satt utgangsimpedans fra 10ohm opp til 68ohm. Bias måtte justeres, da det var for høyt etter å ha endret de første jumperne. Justering av bias er jo superenkelt. :)

    Volumjusteringen (i.e. opplevd gain) ble hakket bedre med de forutnevnte justeringene, men fortsatt litt for høyt. Men, når det gjelder lyden - så er denne lille rakkeren en liten juvel. For noen vil alle ulempene (DIY, åpent chassis medditto ulemper, høy gain, ekstern PSU / strømadapter) muligens være en show stopper. Jeg anbefaler allikevel de som er nysgjerrige på denne å ta en sjanse.

    Lydscenen på denne er ganske imponerende. Om det skyldes at lyden er tunet lysere enn hva jeg er vant med og/eller om det er røret som gjør det, vet jeg ikke. Forsterkeren minner meg litt om BCL slik jeg husker den, men med litt mer positiv nerve / nærhet i lyden.

    Så har det igjen vist seg at "rør låter ikke rør" hver gang. Ikke noe siruplyd i denne forsterkeren, nei.

    Jeg må vurdere å anskaffe med 1-2 andre rør. Ikke fordi det originale røret (6H23N) er dårlig - men kun for å teste ut hvordan forsterkeren responderer på rørbytte.

    Takk igjen til Morpheus og jonnygrandis de som tipset om denne forsterkeren. Absolutt verdt sin pris rent lydmessig - og vell så det.

    Så langt har jeg brukt Hegels HD10 som DAC, ALAC fra Mac / Audirvana og Fidelia som avspiller - og HE-500 mest som hodetelefon.

    PostScript:
    Når det gjelder for høy gain, så vil jeg mitigere det ved å benytte Violectrics DAC V800, som har volumkontroll. Skal ikke justere så ned i volum - bare nok til at jeg får litt mer ro på volumpot på Project Sunrise II.
    Morro å lese og helt i tråd med mine egne erfaringer, juvel eller diamant er valget er ditt- en herlig lydkvalitet jeg ikke trodde det skulle være mulig å oppdrive for 2000 spenn. Justerer du bias etter LED lyset ?
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Justerte etter diodene, ja. Ser at skruene man justerer på kan gå en del tørn innenfor "før høy" og "for lav" - så petimetrene bør vel anskaffe et multimeter - hvilket jeg skal i dag. :)

    Har du prøvd andre rør i denne edelstenen?

    Jeg er ikke lenger like sikker på den der 1/8-regelen når det gjelder forholdet mellom utgangsimpedansen fra en hodetelefonforsterker og impedansen til hodetelefonene. Skal ikke generalisere for mye, men akkurat nå så er forholdet jeg spiller med teoretisk 1.8...med andre ord 14 ganger teoretisk feil...
     
    Sist redigert:

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.387
    Torget vurderinger
    13
    Da skal Sunrisen på sin første utenlandstur, en 3-ukers sådan,- Jeg tror`n gleder seg.
    Tror jeg også. Du har jo allerede alle strømadapterne i den esken. De medfølger (for de som lurer på det). Hvor skal du da? Les: 120V, 230V, ... kanskje du får testet om du har god strøm her hjemme - eller om du opplever en forbedring i utlandet...
    Tyrkia (Sider), dvs hit....> :)

    Skjermbilde.PNG
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn