Etymotic

U

utgatt60135

Gjest
Da har jeg fått Etymotic hf5 og må skryte litt av dem her :). De er mye bedre enn mine tidligere Shure 210SE - mye åpnere, klarere og luftigere diskant med god detaljnivå. Veldig engasjerene å lytte til, men de er også litt mer analytiske så man bør kanskje passe på volum. Og de har heldigvis en temmelig korrekt bassgjengivelse i motsetning til den oppsvulmende bassen til Beyerdynamic DTX100som jeg leverte tilbake.

Med kr:1235,- på amazon så anbefales de på det varmeste til dem som vil ha supre plugger som ikke koster alt for mye. De medfølgende proppene passet ikke helt, men fant andre som passet godt. Passe lengde på kabelen og det er bra med en klips nær pluggene. Kanskje blir de enda bedre etter lang innspillingstid, men de spilte veldig bra rett fra esken. Shure pluggene trengte veldig lang tid før de åpnet seg til et akseptabelt nivå. Men svakheten til dem forble at de kunne oppleves litt lukket.


 

Bart

Overivrig entusiast
Ble medlem
19.03.2007
Innlegg
550
Antall liker
55
Jeg trengte litt tilvenning med Etymotic HF5 siden de skal veldig langt inn i ørekanalen. Brukte de minste tri-flange proppene lenge men til normal bruk synes jeg de isolerer for mye.
Nå bruker jeg skum/plast propper fra Complyfoam (T100 og P-serie) som sitter godt, lyder bra og isolerer midt på treet. Skumproppene egner seg ikke hvis man tar proppene inn og ut ofte.

Vil man ha IEMs med nøytral lydgjengivelse er Etymotic HF5 et godt valg (eller HF2 som er lik men har iPhone/mp3 kabel).
Balanced armature driver gjør at lyden endrer seg lite over tid.
 
U

utgatt60135

Gjest
Bart skrev:
Jeg trengte litt tilvenning med Etymotic HF5 siden de skal veldig langt inn i ørekanalen.
Det er avhengig av proppene, ikke hf5. Man kan jo bruke propper fra andre merker også. Men regner med at det var det du mente ;). Så de trengte ikke innspillingstid? Vet du hva balanced armature innebærer?
 

Bart

Overivrig entusiast
Ble medlem
19.03.2007
Innlegg
550
Antall liker
55

Joar

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
309
Antall liker
336
Torget vurderinger
3
Enig i at Etymotic er gode greier. Hadde noen ER6i og var svært fornøyd med de, men fikk brudd i ledningen på de.

Når jeg skulle handle nye gikk jeg for Westone UM2, bra lyd der også :)
 
Topp Bunn