Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast ole's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2004
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  649
  Tagget i
  0 Innlegg

  "Beste" hodetelefoner med aktiv støyreduksjon?


  Hei,

  På en flytur med Lufthansa nylig så oppdaget jeg at de vanlige hodetelefonene til flyets underholdning var byttet ut med en Sennheiser modell med aktiv støyreduksjon. Dette virket overaskende bra for den jevne bakgrunnsstøyen fra motorer og sus i flyet.
  Men samtidig så oppsto etter etpar timer en annen type "øre-tretthet", og jeg hørte også en slags mellom/lav-frekvent lyd som jeg innbiller meg at ble skapt av hodetelefonene.

  Så til saken: De som har prøvd ulike slike, hvilke er best både mht. fjerning av fast bakgrunnsstøy og også minst utsatt for en ny type tretthet som følge av "kunstig motfase-lyd" eller hva det nå best kan betegnes som.

  Jeg antar at dette er produkter som er i rask utvikling både pga. teknologi som brukes og pga. at det er mange måter å modellere dette på.

  Synspunkter på fulle klokker vs. små øre-plugger mottas også med takk.

  Har lest endel brosjyrer, så fint om de som har egen erfaring kunne dele av denne.


  Mvh Ole

  å velge seg selv og å finne seg selv er ikke to sider av samme sak ...

 2. #2
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  May 2009
  Innlegg
  1,013
  Tagget i
  0 Innlegg

  "Beste" hodetelefoner med aktiv støyreduksjon?

  Har tilgode å høre aktiv støyreduksjon som ikke generer noe summing/støy. Holder meg fortsatt til propper uten aktiv støyreduksjon. Shure-modellene demper vel støy med omtrent 35db. Høyere frekvenser en del mer enn lavere. Men på lange flyturer er aktive å foretrekke framfor "passive".
  Sony SCD-XA5400ES/Rega P7 Ortofon M2 Blue/ASR Mini Basis/LFD zero LE IV Signature/Yamaha RX-A1010/Tannoy Prestige Sandringham SE/Tannoy Autograph Mini/ Meier Audio Corda Cantate headamp usb-dac/Beyer Dynamic DT770 premium (250 ohm)

 3. #3
  Hifi-entusiast DFM's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Innlegg
  213
  Tagget i
  0 Innlegg

  "Beste" hodetelefoner med aktiv støyreduksjon?

  har prøvd en god del forskjellige... Har Bose QC 2, 3 og 15, har hatt Sennheiser 250 og 450 samt ymse Sony og Phillips og jeg er nok mest fornøyd med QC15. Skal du ha de på deg lenge blir bærekomfort like viktig som lydkvalitet og dempning og imho er QC15 de bset jeg har hatt og prøvd. Propper som sitter i øregangen fikser jeg ikke - det gnager og blir uutholdelig etterhvert. QC2 og 15 kan jeg ha på i mange timer i strekk uten stress. Sennheiser 450 er også gode med hhp lyd og dempning, men passer ikke huet mitt. Solgte de til en kamerat som er meget godt fornøyd med de...

  Skulle jeg pirke på noe angående QC 15 (og QC2) så må det være byggekvalitet (har opplevd, som mange andre, at de sprekker i innfestninga til klokkene) og at QC15 kaskje er litt slanke i bassområdet. Men alt i alt så er de som sagt de beste jeg har prøvd!
  Forsell Air Reference/Ortofon Rohmann/Sjøstrøm QXSM2 RIAA Dual Mono | Proceed PDT/DP800 | Blusound Node 2 | BAT VK-3i/2xAdyton Cordis1.6/AP VirgoII

 4. #4
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Mar 2007
  Innlegg
  495
  Tagget i
  0 Innlegg

  "Beste" hodetelefoner med aktiv støyreduksjon?

  Da jeg kjøpte Bose QC2, testet jeg det meste på markedet. Mener QC2 og etterfølgeren QC15 er klart best på aktiv støydemping.
  Chord Mojo. Grace Design/MD m9XX. JDS EL DAC/Atom.
  Etymotic ER4XR. UE TripleFi 10. Campfire Andromeda.
  AKG K501. BD DT 770/880. Denon AH-D2k. Fostex T50RP-2/TH-X00. MD-Focal Elex. Sennheiser HD 650.

 5. #5
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  282
  Tagget i
  0 Innlegg

  "Beste" hodetelefoner med aktiv støyreduksjon?

  Sennheiser PXC 450 er veldig gode. Har ikke opplevd no "lyttetretthet" med dem. Man blir derimot veldig overrasket over hvor sinnsykt mye lyd det er i flyet når man må ta dem av før landing

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed