"Beste" hodetelefoner med aktiv støyreduksjon?

ole

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.01.2004
Innlegg
768
Antall liker
112
Sted
Bærum
Hei,

På en flytur med Lufthansa nylig så oppdaget jeg at de vanlige hodetelefonene til flyets underholdning var byttet ut med en Sennheiser modell med aktiv støyreduksjon. Dette virket overaskende bra for den jevne bakgrunnsstøyen fra motorer og sus i flyet.
Men samtidig så oppsto etter etpar timer en annen type "øre-tretthet", og jeg hørte også en slags mellom/lav-frekvent lyd som jeg innbiller meg at ble skapt av hodetelefonene.

Så til saken: De som har prøvd ulike slike, hvilke er best både mht. fjerning av fast bakgrunnsstøy og også minst utsatt for en ny type tretthet som følge av "kunstig motfase-lyd" eller hva det nå best kan betegnes som.

Jeg antar at dette er produkter som er i rask utvikling både pga. teknologi som brukes og pga. at det er mange måter å modellere dette på.

Synspunkter på fulle klokker vs. små øre-plugger mottas også med takk.

Har lest endel brosjyrer, så fint om de som har egen erfaring kunne dele av denne.


Mvh Ole
 

Wergeland

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.05.2009
Innlegg
1.073
Antall liker
63
Torget vurderinger
1
Har tilgode å høre aktiv støyreduksjon som ikke generer noe summing/støy. Holder meg fortsatt til propper uten aktiv støyreduksjon. Shure-modellene demper vel støy med omtrent 35db. Høyere frekvenser en del mer enn lavere. Men på lange flyturer er aktive å foretrekke framfor "passive".
 

DFM

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.02.2007
Innlegg
213
Antall liker
41
har prøvd en god del forskjellige... Har Bose QC 2, 3 og 15, har hatt Sennheiser 250 og 450 samt ymse Sony og Phillips og jeg er nok mest fornøyd med QC15. Skal du ha de på deg lenge blir bærekomfort like viktig som lydkvalitet og dempning og imho er QC15 de bset jeg har hatt og prøvd. Propper som sitter i øregangen fikser jeg ikke - det gnager og blir uutholdelig etterhvert. QC2 og 15 kan jeg ha på i mange timer i strekk uten stress. Sennheiser 450 er også gode med hhp lyd og dempning, men passer ikke huet mitt. Solgte de til en kamerat som er meget godt fornøyd med de...

Skulle jeg pirke på noe angående QC 15 (og QC2) så må det være byggekvalitet (har opplevd, som mange andre, at de sprekker i innfestninga til klokkene) og at QC15 kaskje er litt slanke i bassområdet. Men alt i alt så er de som sagt de beste jeg har prøvd!
 

Bart

Overivrig entusiast
Ble medlem
19.03.2007
Innlegg
550
Antall liker
55
Da jeg kjøpte Bose QC2, testet jeg det meste på markedet. Mener QC2 og etterfølgeren QC15 er klart best på aktiv støydemping.
 

Nex

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
25.07.2007
Innlegg
357
Antall liker
84
Sennheiser PXC 450 er veldig gode. Har ikke opplevd no "lyttetretthet" med dem. Man blir derimot veldig overrasket over hvor sinnsykt mye lyd det er i flyet når man må ta dem av før landing ;)
 
Topp Bunn