Forsterkere "den beste" forsterkeren til Dali Rubicon 6?

Hks

Medlem
Ble medlem
29.05.2018
Innlegg
9
Antall liker
0
Jeg har gått og siklet på et par Dali Rubicon 6 i lengre tid. Det kommer til å bli kjøpt på et tidspunkt, når er fortsatt uvisst. Dog så trenger man jo elektronikk som kan drive vidunderene også, og her er jeg ganske uvitende. Den ene gangen jeg hørte disse (og falt så til de grader pladask for lyden) tror jeg det var på en integrert Denon, men jeg husker ikke. Så jeg trenger hjelp.

Jeg hører ofte musikk med mye krefter i seg (metal, rock, klassisk, progting osv) , og det jeg er ute etter er en forsterker (eller et forsterkeroppsett) som kan gi den gode følelsen og alle lydene ved et høvelig moderat lyttevolum, men som har nok krefter til å spille fletta av et rom på 40 m2 når det vil. Det blir spilt fra digitale kilder, primært. Kanskje vinyl etter hvert. Og fortrinnsvis sør om 20000 kr. Gjerne brukt! Bryr meg ikke om det er siste mote av året eller siste mote av 2015, for å si det sånn. Innspill på om helt ny som koster 15-20000 er bedre enn pent brukt fra for noen år siden, som da kostet (f.eks)30-40000 men nå har halv pris som brukt? Eksempler?

Jeg har ganske stor tillit til at de som bygger forsterkere vet hvordan de skal sette de sammen til noe som funker fra a til å, så jeg er positiv til integrert, men er åpen for forslag til flere bokser også, gitt at det er en god grunn.

De jeg ALLER helst hører innspillene til er andre som eier eller har eid dali rubicon 6, og har en formening om hva og hvorfor akkurat "denne" forsterkeren er bra til akkurat disse. Jeg har nemlig ikke lyst til å prøve og feile ørten ganger, jeg foretrekker å gjøre et reflektert valg som jeg blir happy med.
 

carisma

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.12.2014
Innlegg
1.492
Antall liker
914
Hva slags lydsignatur foretrekker du?
Er du ute etter litt varm og fyldig lyd eller transparent og detaljert?
Hva andre liker er jo egentlig ikke så interessant her vel.

Sent fra min XT1572 via Tapatalk
 

carisma

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.12.2014
Innlegg
1.492
Antall liker
914
På 40mm2 hadde jeg vurdert en større modell. Eventuelt en eller flere subwoofere.
Kanskje med en litt kraftigere Hegel forsterker . Finner gode priser på de på brukten av og til.

Sent fra min XT1572 via Tapatalk
 

Hks

Medlem
Ble medlem
29.05.2018
Innlegg
9
Antall liker
0
Hva slags lydsignatur foretrekker du?
Er du ute etter litt varm og fyldig lyd eller transparent og detaljert?
Hva andre liker er jo egentlig ikke så interessant her vel.

Sent fra min XT1572 via Tapatalk
Min erfaring er at det er lettere å ta en god beslutning ved å lytte til de som vet mer enn meg for så å forske litt selv, enn å prøve å grave alle grøfter på ny. For å være dønn ærlig så vet jeg ikke 100% hva jeg liker. Jeg liker å høre "alle" lydene og detaljene i musikken, samtidig som jeg finner varme og fyldighet i musikk veldig behagelig. Så kanskje en gyllen middelvei, om noe sånt nå finnes?

På 40mm2 hadde jeg vurdert en større modell. Eventuelt en eller flere subwoofere.
Kanskje med en litt kraftigere Hegel forsterker . Finner gode priser på de på brukten av og til.

Sent fra min XT1572 via Tapatalk
Jeg gikk og målte nå etter å ha lest dette. Jeg må beklage og si at øyemålet mitt gjorde en bommert, det er nærmere 30 enn 40 m2, og med tanke på at det jeg har i dag er Dali Zensor 5, og det fyller rommet godt med lyd så er jeg ganske sikker på at Rubicon 6 ville være store nok for å si det sånn.
Hegel hører jeg mye bra om. Har et familiemedlem som har H200 på et par B&W etellerannet-gulvstående, og det høres definitivt pent ut. Men hvor stor Hegel ser jeg etter? Dali selv sier Rubicon 6 skal ha 40-200w, men jo mer jeg leser jo mer forstår jeg at watt er relativt, og at 200 w fra den ene kan høres dårligere ut enn 100 fra den andre, så jeg tillater meg å spørre dumt. Som sagt er det teknisk kunnskap jeg mangler mest av alt.
 

johnblund

Overivrig entusiast
Ble medlem
18.04.2015
Innlegg
577
Antall liker
1.857
Sted
Noreg
Jeg har Rubicon 6, og bruker foreløpig en Nad 375. Fungerer bra sammen. Fikk demo med Hegel H-160, men synes lyden ble litt skarp på enkelte låter
 

carisma

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.12.2014
Innlegg
1.492
Antall liker
914
Finnes ingen dumme spørsmål egentlig.
Og spørre andre er jo greit. Men vi andre mener også mye forskjellig.
Om du er fornøyd med de du har så er jo Rubicon uansett en grei oppgradering.
Selv kjører jeg noen monoblokker på 100 watt a/b som har tomgang på rundt 60watt klasse A. De blir derfor relativt varme. De er norske fra Musical Innovation. Mi17B. Disse har overraskende god kontroll på mine Focal Alto Utopia.
Nå lager selvfølgelig RM både større og mindre forsterkere. Men de blokkene jeg har ligger på rundt 65-70.000kr nye. Men har sett de på brukten til rett over 25000kr.

Disse spiller med en utrolig autoritet og engasjerende lyd. Er utrolig detaljert men samtidig veldig behagelige.
Når vi snakker om slike forsterkere, så trenger du ikke å ha høyttalerne inni veggen for å få bass heller. Da kan du trekke frem høyttalere og få ett fantastisk lydbilde .

Sent fra min XT1572 via Tapatalk
 

forsell

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2012
Innlegg
1.450
Antall liker
593
Du kan prøve deg på en Nad M3 eller en Denon PMA2500.Event Parasound Hint er ingen dum forsterker på Dali.
 

Hks

Medlem
Ble medlem
29.05.2018
Innlegg
9
Antall liker
0
Masse gode tips her nå :) Jeg samler de litt.

Nad 375 - låter greit sammen med Dali, men jeg finner litt lesing om at den/nad har en tendens til å spille litt mykt/tynt i toppen? Vil det da også gjelde for M3, muligens?

Hegel har vært omtalt. H160 spiller muligens litt skarpt, er dette gjennomgående for Hegel? Sånn i utgangspunktet liker jeg Hegel, men mer fordi det er norsk, ikke så mye fordi jeg egentlig vet mye om det. Teit grunn til å like noe, men det gjør meg vel bare litt teit, og det kan jeg leve med.

Denon PMA2500 og Parasound Hint - forslagene er interessante, og omtrent i mitt pris-spekter, i alle fall brukt. Kan noen fortelle meg litt om hva disse gjør med lyden?
 

Einstein

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.12.2014
Innlegg
1.610
Antall liker
3.727
Sted
Tromsø
Torget vurderinger
3
Ser ut fra beskrivelsen at du liker musikk med litt fart og "krefter" i seg, samt at du liker at det kan gis på ved behov. Ut fra dette vil jeg anbefale deg å se på en Denon PMA 1600NE. Har hatt både 1600NE (på lengre hjemlån) og har eid 2500NE. Av disse to ville jeg faktisk anbefalt 1600NE til ditt bruk og med disse høyttalerne. 1600NE er mer enn kraftig nok til å drive Dali'ene og tror du vil gi deg lenge før forsterkeren, for å si det sånn. PMA1600NE spiller med et stort rom, spiller engasjerende, rytmisk glimrende og spiller litt "småfet". Den er ypperlig til litt mer up-tempo musikk ala progrock, m.v. Til bruken som du opplyser å ha, ville jeg selv valgt denne før noe alternativ fra Hegel (har hatt H90 og H190) og faktisk foran 2500NE. PMA1600NE har også en god DAC innebygd. En høyst undervurdert forsterker, etter min ringe mening, og glimrende til den bruk du opplyser.
 

johnblund

Overivrig entusiast
Ble medlem
18.04.2015
Innlegg
577
Antall liker
1.857
Sted
Noreg
Hifi Klubben har både Denon, Nad og Hegel. Ingen problem å høre disse forsterkerne sammen med Rubicon 6. Lurt å boocke en demo.
 

Gunnar_Brekke

Bransjeaktør
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
3.139
Antall liker
2.685
Sted
Kongsberg
Nad C375 - låter greit sammen med Dali, men jeg finner litt lesing om at den/nad har en tendens til å spille litt mykt/tynt i toppen?
Vil det da også gjelde for M3, muligens?
NAD C375 er ikke lenger i produksjon, men sikkert mulig å finne brukt. Dagens tilsvarende modell (2x150 W) heter NAD C388 og
vil koste deg Kr. 15.000,- Den nye forsterkeren er basert på Klasse D i motsetning til den eldre som er basert på Klasse AB.
NAD C388 har noe varmere klang enn NAD C375 og er tonalt sett en mye bedre match med Rubicon i mine ører.

Et annet alternativ vil være NAD C368 og NAD C268 der effektdelene brokobles til å gi deg 2 x 250Watt til Kr. 20.000,- Ulempen
med denne løsningen er at du mister muligheten for å bruke "bassmanegment" for å drifte subwoofer(e), noe som gjør det til en
dårligere løsning i min bok...

Men, mitt førstevalg innen dagens NAD produktene, ville vært NAD C658 til Kr. 15.000,- og en dertil egnet effektforsterker.
Kanskje noe brukt i startfasen (gitt budgett), men etter hvert en NAD C268 - eller aller helst to (brokoblede) NAD C268 -
som du kobler balansert til 658en. Spe gjerne på med en eller to Dali SUB K14F når økonomien tillater det.
NAD C658 er i praksis et "NAD M-produkt" pakket inn i et C(lassic) kabinett. Der får du en haug gode digitalinnganger, en
grei MM-platespillerinngang, Bluesound strømming og Dirac Live romkorreksjon inkludert i prisen - og muligheten til å senere
utvide med opp til to MDC moduler (til f. eks. HDMI switching). Bassmanegment (HP/LP=80Hz) sammen med Dirac gjør det
enkelt å integrere en eller to subwoofere i systemet for virkelig fullfrekvent gjengivelse...


Hegel har vært omtalt. H160 spiller muligens litt skarpt, er dette gjennomgående for Hegel? Sånn i utgangspunktet liker jeg Hegel,
men mer fordi det er norsk, ikke så mye fordi jeg egentlig vet mye om det. Teit grunn til å like noe, men det gjør meg vel bare litt
teit, og det kan jeg leve med.
Hegel utvikler seg stadig vekk. For hver generasjon har klangen blitt varmere (og bedre) og med den seneste generasjonen (x90)
er den blitt såpass varm at jeg syntes det har blitt "for mye av det gode" sammen med den varme klangen i Dali Rubicon serien.
(Med nyere B&W derimot er dette midt i blinken). Derfor er det nok fornuftig å se på brukte forsterkere fra forrige generasjon (x60)
for best mulig tonal match med dine høyttalere...

Denon PMA2500 og Parasound Hint - forslagene er interessante, og omtrent i mitt pris-spekter, i alle fall brukt. Kan noen fortelle
meg litt om hva disse gjør med lyden?
PMA2500 bør være en god match tonalt men vil kanskje spille litt for "laid back" for din musikksmak. Parasound Hint har jeg ikke
hørt, men spiller den som andre Parasoundforsterkere, bør dette være en god match.

mvh
Gunnar Brekke (som for tiden jobber for HiFi Klubben)
 
Sist redigert:

forsell

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2012
Innlegg
1.450
Antall liker
593
Det er ikke lett å vite hvilken forsterker du foretrekker mest. Men jeg syntes Nad C375 ble litt for myk og ullen i bassen og har ikke nok oppløsning i toppen. Og hvis den blir presset vil du nok oppleve den som litt tynn i toppen. M3 er litt sterkere og bedre jevnt over så det kan hende den hadde gjort jobben godt nok. Denon strammer det hele opp og diskanten kommer tydeligere frem med bedre oppløsning, men personlig ville jeg ønsket enda bedre definisjon i bassen. Parasound Hint gir mye trykk i bassen men blir ikke ullen og gir ett fint fast grep og har en fin og behagelig mellom tone å topp med god oppløsning uten å bli frempå. Rotel RA 1592 er strammere og er litt mer frempå signatur en veldig god allrounder, minner kanskje litt om Hegel H360. En annen forsterker å teste ut kunne vært en Hegel H300 den er billig brukt med mye kraft og masse attakk. Minuset kan være att den blir for pågående i toppen, har ikke testet den mot Rubicon så det kan hende det funker som fy.
 

Hks

Medlem
Ble medlem
29.05.2018
Innlegg
9
Antall liker
0
Det ser ut som jeg må ta meg en tur på HiFi-klubben og prøvelytte noen alternativer fra NAD, Denon og Hegel. Etisk spørsmål: regnes det som skikkelig ufint å "bruke" butikkene til prøvelytt uten å ha intensjon om å kjøpe noe derifra?

Og så ser det ut som jeg burde prøve å på et vis teste kombinasjonen med Parasound også, de får mye skryt her ser jeg. Ut fra tester jeg leser er ikke skrytet uberettiget heller.
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.909
Antall liker
8.202
Torget vurderinger
1
Kunder er kunder.
 

forsell

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2012
Innlegg
1.450
Antall liker
593
Ja du må for all del ut en tur får å prøve lytte litt, du må ikke stole på andres meninger å smak de kan sprike mye fra det du selv liker. Jeg hadde mange som var innom butikken for å kun å lytte for moro skyld uten å handle så det går helt fint så lenge man slipper å bruke halve dagen på de.
 
Topp Bunn