Resultater 1 til 2 av 2

Tråd: Subwoofer

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  2,337
  Tagget i
  0 Innlegg

  Subwoofer

  Jeg vurderer anskaffelse av en Dynaudio Sub 6 som et supplement til mine stativhøyttalere. Mine erfaringer med sub er av gammel dato (Audio Pro B2-50), så trolig har det skjedd forbedringer på delefiltersiden etter den tid. Husker at jeg den gang mente å høre forskjell i sidesystemene avhengig av om jeg kjørte signalet direkte til dem, eller ut fra forforsterkeren, via det innebygde delefilteret i subben og tilbake til effekttrinnet igjen. Dette for å ha muligheten til å avlaste sidesystemene fra dypbass, noe som i teorien skulle være en fordel. Jeg syntes lyden ble en smule åpnere og mer luftig, uten delefilteret innkoblet. Er derfor tilbøyelig til å bruke anlegget slik jeg har gjort til nå, uten retursignal fra subben til effekttrinnet. Grunnen er altså at jeg tror delefilteret i subben og de ekstra returkablene kan påvirke signalet negativt. Dette innebærer dessverre samtidig at jeg vil miste muligheten til å justere subben etter avstandene til sidesystemene. Noen tanker omkring dette?

 2. #2
  Hifi-entusiast CarstenS's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  289
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ser en del subwoofere har inngang for høyttalersignal og utgang fra samme til sidesystemet. Oppfattede det slik at SW tar ut signal (og så filtrerer dette videre til subwoofer via filter), men lar det samtidig gå videre til sidesystem uberørt, slik SW skal få samme lydprofil (altså fra sluttforsterkeren) som sidesystemene. Men kan jo ha tatt feil på dette...

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed