Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 31
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Rubinmedlem Dephnot's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Sted
  På landet
  Innlegg
  41,449
  Tagget i
  0 Innlegg

  Når er man fornøyd og senker skuldrene?

  Så mye handler om å finne noe bedre, lete etter ulyder og forvrengning, søke den klangen man liker og så videre. Det er en prosess som man må gå gjennom for å finne den gode lyden. For noen er det gjennomsiktighet for andre er det kos og stemning som teller. Det er et tema for mange debatter.

  Et hifi-oppsett kan bygges på utallige måter, og det er ikke noe som er riktig eller galt. Bare mange veier til Roma.

  For de kommersielle aktørene er det viktig at folk aldri blir fornøyd, for da slutter de jo å handle...

  Jeg har vært gjennom dette så det rekker. Hatt virkelig god lyd, men likevel var det alltid noe som manglet. Den gnagende følelsen av .. hva hvis jeg bytter ut den men den.. blir det en oppgradering? Man kommer ikke utenom dette og man kan ikke kjøpe seg erfaring, ikke i annen forstand enn at man kan bytte ting oftere og skynde på prosessen en smule.

  Men det jeg vil frem til med det hele er spørsmålet om når man er i havn, når er man fornøyd med enten det hele eller komponenter.

  Mister man interessen når man er i mål, og er det bare veien og reisen som er verdt noe?
  3 unwritten rules of life...
  1.
  2.
  3.

 2. #2
  Hifi Freak Balle Clorin's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2012
  Innlegg
  3,254
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har faktisk gitt opp hifi 3 ganger. Forste gang pga små barn og dårlig økonomi. Andre gang var jeg bare lei , men så begynte jeg med rørforsterker og interessen tok seg opp igjen, tredje gang er ufrivillig og skyldes sykdom i familien som hindrer all musikk og ulyd i fellesarealet her vi bor.
  Har aldri kommet i mål lydmessig og nå setter også økonomien en stoppet for videre større utskeielser, så jeg får bare være fornøyd med det jeg har og går på konsert for å nyte musikk når det ikke kan gjøres hjemme. (Jada har ørepropper : hodetelefoner).

  Tror veien og utprøving og eksperimentering har vært et viktig element for meg , tekniske dingser og bokser likeså, Musikksmaken er nokså satt og og musikkutforskning kommer litt i skyggen av søket etter LYDEN.
  Siste redigert av Balle Clorin; 08.11.2019 kl. 07:37.
  «Keep an open mind - but not so open that your brain falls out»
  Richard Feynmann

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  3,257
  Tagget i
  10 Innlegg
  Torget
  1
  Når er man fornøyd med sin hifi? Hele tiden, vil jeg påstå!

  Med et par små unntak, har jeg vært fornøyd med det aller meste jeg har eid, og det aller meste jeg har skrevet om, i tillegg. Det betyr ikke at jeg vet om noe som er bedre til en hver tid, men det hever ikke skuldrene mine, akkurat.

  Skal straks til London og se norsk blues i konsertsalenes hellige gral: Norwegian Blues Adventure, i skrivende stund hører jeg Odd Børretzen "Kelner", en nydelig skive, og musikken formidles av et helt nydelig anlegg. Skuldrene er lave.

  ....og høyt over bordene svevet en gitar.... very sweetly.... (og denne gitaristen var antakelig et år eldre enn gud...)

  Mvh
  Håkon Rognlien
  No-one was more black than Blackmore! But now he's just black as Night...

 4. #4
  Hifi Freak soundscape's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Sted
  Akershus syd
  Innlegg
  4,544
  Tagget i
  7 Innlegg
  For meg handler det om å finne balanse mellom lyd og en innvestering/kostnad man kan leve med. Og der har jeg vært lenge nå. Veldig fornøyd med anlegget med visshet om at det finnes bedre, men til en pris jeg ikke er villig til å betale. Selvfølgelig er det mye man gjerne skulle har hørt , men erfaringsmessig er det spennende en liten stund før man jakter på forandring igjen - hvis man hopper på byttekjøret altså. For noen er det akkurat det som er hobbyen, mens jeg liker å finne fornuftige ting og fintune og flikke i årevis. Bytter jeg noe nå så er det fordi ting er (ut)slitt - eller jeg finner en veldig god deal som frister litt for mye - noe som gir et stort løft i lyden til fornuftig/akseptabel pris.

 5. #5
  Rubinmedlem Sluket's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2006
  Innlegg
  40,380
  Tagget i
  16 Innlegg
  Har vært fornøyd med det lille jeg til enhver tid har hatt gjennom hele hifilivet jeg. Helt fra 16 års alder faktisk. Ellers hadde jeg ikke giddet å holde på med dette. Musikken har alltid vært viktigst selv om jeg har kost meg med teknikken og forbedringer i rykk og napp.

  Dette forhindrer selvsagt ikke at de lave skuldrene innimellom siger oppover igjen...

  Fornøyd fredag til alle!
  Siste redigert av Sluket; 08.11.2019 kl. 09:45.
  Political correctness is fascism pretending to be manners. -George Carlin

  This generation is going to start a revolution? This generation couldn’t start a lawnmower.

 6. #6
  Hifi-entusiast Calmati's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2016
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  143
  Tagget i
  0 Innlegg
  Med fare for å bli filosofisk leeenge før fredagspilsen, så er vel greia med denne hobbyen at målet finnes ikke, det er bare veien som finnes... Og i beste fall retningen man har lyst til å reise.

  Fra trådene her på sentralen ser vi at det reiser folk i alle retninger. Og krangler som faen med de som de mener reiser i feil retning

  Om man ikke har glede av reisen, er det kanskje greit å finne noe annet å bruke tid og penger på ?

  De som påstår de har kommet i mål, har enten resignert, eller så finner de ut etter en tid at de ikke var i mål allikevel. Og reiser videre.

  Just my 2 cents

  fredagshilsen fra Calmati
  Audio Research Ref 6, Audio Research Ref75SE, Marten Django XL, Bergmann Magne, Sbooster, Lyra Atlas, Luxman EQ-500, Audio Specials Phonolab 1.0 , Auralic Vega, Denafrips Ares II, Transparent Audio Gen5, Synergistic Research, Blue Jeans Cables

  Medlem i Asker & Bærum Audio

 7. #7
  Hifi Freak The Shy's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2017
  Innlegg
  3,910
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har om lag 35 år på baken som hifi-interessert og det har vært både opp og nedturer, man aldri lange pauser der det ligger helt dødt. Ser da bort fra ting som har vært til oppgradering/reparasjon.

  Er kommet over middagshøyden i livet og skuldrene siger stadig lengre ned i denne sammenheng. Viktig, er å stole på sine egne ører og opplevelser, og også godta at musikkavspilling ikke blir helt den "ekte vare"

 8. #8
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2019
  Innlegg
  168
  Tagget i
  1 Innlegg
  Jeg senker alltid skuldrene når jeg har fått stellet mitt av madammen. Da blir jeg veldig fornøyd, akkurat som hun, og lar stereoanlegg være stereoanlegg. Da innser jeg at det er formålsløst og svært lite å hente på å svi av tusenlapper på tusenlapper for å oppnå påståtte forskjeller en knapt kan høre, om det er mulig å høre i det hele tatt, og om det i det hele tatt ER noen forskjell som kan forsvare jakten på vissnok bedre lyd.
  Da utgjør det langt større forskjell i sinnsstemning, sinnsro og munterhet å sammen med dame, iblandet hennes kroppsvæsker, legge igjen en liten flekk på lakenet, i sofaen, på vaskemaskinen, i uteboden, i garasjen, i dusjen, på doen, på loftet, i kjellerstua, bak i bilen og ikke minst på hotellrom. Det er også mer lurt å bruke penger på øre-rens enn strømrens.

  Jeg har talt.

 9. #9
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2012
  Innlegg
  5,289
  Tagget i
  6 Innlegg

  Lydnirvana

  Lydnirvana sker ikke før end næste inkarnation. Et skidt frem og to tilbage. Tre skridt frem og et tilbage. Det går som regel bare langsomt frem.

 10. #10
  Hifi Freak 2xJ's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2017
  Sted
  VestBredden
  Innlegg
  1,690
  Tagget i
  2 Innlegg
  @AOC - liker holdningen din til livet og haifai
  VestBredden Custom Audio & Acoustics
  My path, my sound, my fucking whatever !!!!

 11. #11
  Hifi Freak BeetleBug's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2009
  Sted
  FBU / ENFB
  Innlegg
  3,502
  Tagget i
  11 Innlegg
  Sitat Sitat fra Balle Clorin Se Innlegg
  Tror veien og utprøving og eksperimentering har vært et viktig element for meg , tekniske dingser og bokser likeså, Musikksmaken er nokså satt og og musikkutforskning kommer litt i skyggen av søket etter LYDEN.
  Du er ikke alene om dette mister. For mange er selve veien målet.

  Ha en trivelig fredag!

  Mvh
  -BB-
  KINKI STUDIO EX-M1 | Dared Saturn KT150 SET | Henry DAC | KINKI STUDIO DAC-1 | HifiMe DAC | Ifi Nano iUSB 3.0 | Harbeth C7ES3 | Harbeth SHL5 Anniversary | Tannoy Kensington GR | Mac Mini | Parks Audio Puffin | Rega RP8 | Whest Audio riia| Hana SL PU | VPI ScoutMaster | Transfiguration Aria PU | Soundsmith MCP2 MK2 riia | Cyrus 8vs2 | Cyrus CDi | Sony WH-1000XM2 | Sennheiser M2 | Audeze EL8.

  Medlem i Asker & Bærum Audio

 12. #12
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,318
  Tagget i
  1 Innlegg
  Kan snakke for egen del: Jeg kommer nok ikke helt i mål før jeg opplever at jeg klarer å gjenskape opplevelsen av at det faktisk sitter akustiske musikere på en scene i min egen stue og musiserer. Så min reisevei handler om å prøve å komme dit. Jeg TROR jeg kommer til å senke skuldrene når jeg kommer dit. Det handler også om at jeg selv i særdeles liten grad har byttet dingser og bokser opp gjennom på min reisevei. For det meste har jeg hørt på aktive høyttalere hjemme, med en enkel streamer eller CD-spiller. Min hifi-vei begynte utelukkende med musikkinteresse. Så ble jeg underveis interessert i det tekniske også. Men jeg tror også at hifi-veien vil komme til sin ende når jeg opplever et musikalsk resultat jeg blir fornøyd med.

  Min reisevei så langt har primært dreid seg om
  1) å få hørt ulike typer oppsett, for å se hvor nærme de kommer idealet
  2) lese teori og forskning om reproduksjon av musikk, for å prøve å forstå hvorfor jeg hører det jeg hører
  3) Ut fra dette tenke ut hva jeg vil/kan ha hjemme, gitt de begrensningene hus og kone setter

  Det har etter hvert blitt klarere og klarere for meg hvor landet ligger, men jeg lærer stadig nye ting. Om et par år håper jeg at jeg har gått til innkjøp av mine siste hifi-greier i livet og at jeg deretter vil si meg fornøyd
  God lyd er når man glemmer at man hører på høyttalere.

 13. #13
  Hifi Freak BeetleBug's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2009
  Sted
  FBU / ENFB
  Innlegg
  3,502
  Tagget i
  11 Innlegg
  Sitat Sitat fra Olav2 Se Innlegg
  Kan snakke for egen del: Jeg kommer nok ikke helt i mål før jeg opplever at jeg klarer å gjenskape opplevelsen av at det faktisk sitter akustiske musikere på en scene i min egen stue og musiserer.
  Da har du en utrolig lang vei å gå og det er kanskje helt greit? Vi er en del på konserter og jeg har til dags dato aldri lyttet på et anlegg som er i nærheten av å gjengi magien som oppstår på en scene.

  -BB-
  KINKI STUDIO EX-M1 | Dared Saturn KT150 SET | Henry DAC | KINKI STUDIO DAC-1 | HifiMe DAC | Ifi Nano iUSB 3.0 | Harbeth C7ES3 | Harbeth SHL5 Anniversary | Tannoy Kensington GR | Mac Mini | Parks Audio Puffin | Rega RP8 | Whest Audio riia| Hana SL PU | VPI ScoutMaster | Transfiguration Aria PU | Soundsmith MCP2 MK2 riia | Cyrus 8vs2 | Cyrus CDi | Sony WH-1000XM2 | Sennheiser M2 | Audeze EL8.

  Medlem i Asker & Bærum Audio

 14. #14
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,318
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra BeetleBug Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Olav2 Se Innlegg
  Kan snakke for egen del: Jeg kommer nok ikke helt i mål før jeg opplever at jeg klarer å gjenskape opplevelsen av at det faktisk sitter akustiske musikere på en scene i min egen stue og musiserer.
  Da har du en utrolig lang vei å gå og det er kanskje helt greit? Vi er en del på konserter og jeg har til dags dato aldri lyttet på et anlegg som er i nærheten av å gjengi magien som oppstår på en scene.

  -BB-
  Ja - og nei! Jeg har faktisk hørt noen oppsett som jeg synes har kommet ganske nærme.

  Flerkanals-oppsettet med høydekanaler jeg hørte på Genelec-demoen nå nylig, med et fabelaktig opptak fra 2L, kom veldig nærme å flytte meg til et helt annet rom der det foregikk akustisk musikk. Nærmere enn noe annet jeg har hørt. Hvis jeg fikk til noe slikt hjemme ville jeg vært i mål, tror jeg. Men forutsetter også veldig gode opptak, og dem er det ikke så mange av... Det fabelaktige med Auro 3D-teknologien, feks, er at det finnes opptaks-oppsett der man har ti mikrofoner som alle korresponderer nøyaktig til hver sin høyttaler-kanal, og Auro har også presise instruksjoner for oppsett av høyttalere hjemme. Dermed slipper man i stor grad unna "circle of confusion", og man kan nesten snakke om high-fidelity i opprinnelig forstand (å gjenskape akustiske hendelser i heimen). Man kan komme nærme å gjenskape en 1-til-1-kopi av opptaksrommet hjemme, faktisk. Men forutsetningen er opptak av en slik kvalitet, og jeg vet ikke om andre enn 2L som holder på med det.

  Når det gjelder det motsatte, ikke å flyttes til et annet rom men at musikerne flyttes inn i stua, synes jeg at rundstrålende høyttalere kommer nært det for min del. Men alle rundstrålere jeg har hørt hittil har hatt noen problemer knyttet til seg. Så får vi se om jeg finner et rundstråler-par jeg blir fornøyd med - og om kona aksepterer hele to oppsett hjemme

  Så er det jo et subjektivt element her også, og musikksmak kommer inn i bildet. Er mange som ikke liker verken multikanal eller rundstrålere. YMMV.
  God lyd er når man glemmer at man hører på høyttalere.

 15. #15
  Hifi Freak E.I.A.'s Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Innlegg
  4,585
  Tagget i
  1 Innlegg
  det går mest på personlighet.
  Noen er fornøyd hele tiden uansett hva de har, mens noen aldri blir fornøyd uansett oppgradering.
  Det var svart/hvit versjonen, de fleste havner nok en plass mitt imellom

  Stue: Roon - Google CC Audio - Bryston Bda1 - Rega Planar 3 - IFI Phono - Denon AVR X4500H - ProAc SM100 - REL Habitat 1
  Minirom: Roon - MacMini - (Mangler Dac) - Rega Brio - ProAc Response 2

 16. #16
  Hifi Freak The Shy's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2017
  Innlegg
  3,910
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Olav2 Se Innlegg
  Kan snakke for egen del: Jeg kommer nok ikke helt i mål før jeg opplever at jeg klarer å gjenskape opplevelsen av at det faktisk sitter akustiske musikere på en scene i min egen stue og musiserer. Så min reisevei handler om å prøve å komme dit. Jeg TROR jeg kommer til å senke skuldrene når jeg kommer dit. Det handler også om at jeg selv i særdeles liten grad har byttet dingser og bokser opp gjennom på min reisevei. For det meste har jeg hørt på aktive høyttalere hjemme, med en enkel streamer eller CD-spiller. Min hifi-vei begynte utelukkende med musikkinteresse. Så ble jeg underveis interessert i det tekniske også. Men jeg tror også at hifi-veien vil komme til sin ende når jeg opplever et musikalsk resultat jeg blir fornøyd med.

  Min reisevei så langt har primært dreid seg om
  1) å få hørt ulike typer oppsett, for å se hvor nærme de kommer idealet
  2) lese teori og forskning om reproduksjon av musikk, for å prøve å forstå hvorfor jeg hører det jeg hører
  3) Ut fra dette tenke ut hva jeg vil/kan ha hjemme, gitt de begrensningene hus og kone setter

  Det har etter hvert blitt klarere og klarere for meg hvor landet ligger, men jeg lærer stadig nye ting. Om et par år håper jeg at jeg har gått til innkjøp av mine siste hifi-greier i livet og at jeg deretter vil si meg fornøyd
  Du har vel knapt fylt 30 og har en plan om og sette deg ned og slappe av med siste hifi-greier om to år, og være fornøyd med det - Time will show

 17. #17
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2019
  Innlegg
  168
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra 2xJ Se Innlegg
  @AOC - liker holdningen din til livet og haifai
  En fornøyd dame gir mer mannetid for seg selv vet du. :-)

 18. #18
  Hifi Freak The Shy's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2017
  Innlegg
  3,910
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra AOC Se Innlegg
  Sitat Sitat fra 2xJ Se Innlegg
  @AOC - liker holdningen din til livet og haifai
  En fornøyd dame gir mer mannetid for seg selv vet du. :-)
  En tid hu bruker for og fylles med ennå mer mann

 19. #19
  Overivrig entusiast OlaR's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  649
  Tagget i
  2 Innlegg
  Skuldrene glir ned når jeg hører på musikken, og ikke på anlegget!
  Som de fleste her på Sentralen, har jeg også noen bokser som er koblet sammen med noen kabler.

 20. #20
  Overivrig entusiast ufo's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2016
  Innlegg
  756
  Tagget i
  1 Innlegg
  etter linkwitz. superb live lyd

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed