Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2009
  Innlegg
  377
  Tagget i
  1 Innlegg

  Akustikk: Om å lytte til musikk med alle sanser; - også med øynene!

  Hei!

  Dette handler mye om akustikk, men byr på mye visdom og noen utfordringer i forhold til tilnærming til hifi-hobbyen. Legger derfor tråden her og ikke under tråden for akustikk, nettopp fordi det dreier seg om så mye mer enn bare teorier om akustikk. Jeg fikk ihvertfall noe å tenke på...

  Navn:   Hamburg konserthus baug.JPG
Visninger: 135
Størrelse: 80.0 Kb

  Jeg vil på det sterkeste anbefale at dere setter av tid til å se på NRK 2`s program i serien Hovedscenen med tittel: Vingårder eller skoesker - hva klinger best? Du finner den her: https://tv.nrk.no/serie/hovedscenen-...4219/avspiller Du må koble tven eller den avspilleren du bruker til hovedanlegget for å få fullt utbytte av sendingen. Mye god musikk her, men også illustrerende opptak som underbygger temaene i programmet. Et opptak gjort med mikrofoner plassert hos ulike orkestermedlemmer og dirigent er svært virkningsfullt, forutsatt at anlegget ditt er godt nok.

  Navn:   Hamburg konserthus innvendig.JPG
Visninger: 133
Størrelse: 149.7 Kb

  Flere konserthus besøkes. Arkitekter og akustikere intervjues. Musikere og dirigenter forteller hvordan akustikken påvirker deres måte å spille på. Interessant ut over hvordan de tilpasser spillingen til konsertsalen, men også en tankevekker i forhold til hvordan de ulike orkestrene "lærer" seg å fremføre de samme verkene på ulike måter, sikkert også i forhold til hvordan de velger å fremføre dem under innspilling. Nærliggende å tenke hvor variert både utøvende musikere og dirigenter oppleves og dømmes ut fra passende og manglende "matching" til rommet de utøver musikken i.

  Psykoakustikk er et gjentakende tema her på HFS. Øyets påvirkning av den musikalske opplevelsen er et viktig tema programmet. Morsom er kommentaren litt ut i programmet der det fortelles at Karajan ikke var helt tilfreds med hvordan kontrabassene låt i Berlinfilharmonien; man skrudde opp lyset på kontrabassgruppen. Da ble Karanjan straks mer tilfreds!

  Navn:   Da Karan.JPG
Visninger: 132
Størrelse: 63.4 Kb

  God fornøyelse!

  Mvh Olav E

 2. #2
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  920
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk for bra tips Olav. Her kan det være noe for enhver.
  Lasse
  ProAc,Naim, Gato Audio, Pioneer cd.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed