Resultater 1 til 11 av 11
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Dec 2007
    Innlegg
    1,016
    Tagget i
    0 Innlegg

    Elektronisk brum i forsterker

    Hei,

    Har en Thule ia100, en av de siste med grå volumkontroll.
    Denne har noe brum fra høyttalerne, ikke mye men nok til at jeg hører det et par meter fra høyttalerene hvis det er stille i rommet.

    Brummen høres ikke ut som vanlig 50hz men noe høyere frekvens, den er i begge høyttalere uavhenig av volumnivå på forsterkeren og helt uavhenig av kildevalg på forsterkeren. Strømkabel mellom forsterker og stikk er av ikke-jordet type.

    Noen som vet hva dette kan skyldes? Jeg har noe peiling på elektronikk og har endel erfaring med lodding så jeg tenkte å se om det var noe jeg kunne gjøre med dette.

    Har lest at elektrolyttkonensatorene kan tørke over tid på disse forsterkerne på grunn av høy tomgangsvarme, men min forsterker har ikke spesielt høy varmegang.

  2. #2
    Moderator bambadoo's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2002
    Sted
    Lørenskog
    Innlegg
    18,025
    Tagget i
    3 Innlegg
    Koble fra alle kilder og test. Høres ut som en jordsløyfe..
    I don't believe in system matching. If something is good, it's good. If it only sounds good under certain conditions, it is not good - it is incorrect. - Charles Hansen

  3. #3
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Dec 2007
    Innlegg
    1,016
    Tagget i
    0 Innlegg
    Har koblet fra alle kilder, samme problem.

  4. #4
    Medlem
    Ble medlem
    Oct 2019
    Innlegg
    19
    Tagget i
    1 Innlegg
    Jeg har nå av den samme feil i en Nad T745 surround forsterker. Men den kommer og går hær da . Blir spennende og se om noen hær vet hva det kan være

    Sent fra min SM-G975F via Tapatalk

  5. #5
    Bransjemedlem Audiomix's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2004
    Sted
    Kongsberg
    Innlegg
    11,122
    Tagget i
    5 Innlegg
    Album
    7
    Torget
    34
    Av jordsløyfe blir det vanligvis 50Hz brum.
    Hvis feilen har årsak i strømforsyning eller annet i forsterkeren er det oftest 100Hz.
    Ikke så lett å høreforskjell.
    Ofte urent signal.
    Hans - DIY'er

  6. #6
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Nov 2012
    Innlegg
    954
    Tagget i
    1 Innlegg
    Mener å huske att vi hadde en del episoder med Thule med brum i forsterkere pga strømforsyning tror jeg det var.

  7. #7
    Hifi Freak ou812rh's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2006
    Sted
    Oslo
    Innlegg
    2,586
    Tagget i
    1 Innlegg
    Hadde en forsterker med litt brum i for endel år siden. Prøvde en skjermet kabel og da forsvant mye av brummingen.
    Densen DenDac 50, Densen B-330+
    Michell GyroDec, SME 309, Lyra Kleos, Avid Pellere
    Bluesound Vault 2, Isotek EVO3 Sigmas, Piega Coax 511
    Whistler, Audience, Nordost, Oyaide, Audioquest
    Vibrapods, Furutech, crTech

  8. #8
    Hifi-entusiast HasseBasse's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2016
    Sted
    Århus, Danmark.
    Innlegg
    174
    Tagget i
    0 Innlegg
    Det er et notorisk problem med de gamle Thule forsterkere. For mange SMD komponenter omkring spændingsregulatorer (for meget varme). De små SMD-elektrolytter tørrer for hurtigt ud p.g.a. varmen.
    Skift alle de små elektrolytter med alm. leadede 105 graders af samme værdi. Men vær forsigtig, når du lodder de gamle ud. Hvis printet er mørkt p.g.a. mange års varme, er kobberbanerne enormt skøre og går virkeligt let i stykker.
    Lykke til

  9. #9
    Hifi-entusiast Hifibasillen's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2018
    Sted
    Telemark
    Innlegg
    252
    Tagget i
    0 Innlegg
    Kan være så mangt, kabler som ligger nærme eller rett og slett strømforsyning som durer både opplevd dette med Rotel og Hegel bla.a så prisklasse forsvarer ikke om utstyret lager støy eller ikke, ferrit magnet rundt kabel kan dempe i noen situasjoner brukt dette selv med godt resultat da ikke annet fungerte.

  10. #10
    Bransjemedlem Audiomix's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2004
    Sted
    Kongsberg
    Innlegg
    11,122
    Tagget i
    5 Innlegg
    Album
    7
    Torget
    34
    Ferrite har ingen effekt på LF. Det vil si brum.
    Hans - DIY'er

  11. #11
    Hifi-entusiast Hifibasillen's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2018
    Sted
    Telemark
    Innlegg
    252
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra Audiomix Se Innlegg
    Ferrite har ingen effekt på LF. Det vil si brum.
    Nei ikke veit jeg, hadde ihvertfall hiss selv fra lytte posisjon 2.5m unna og hørte dette, brukte disse magnetene rundt de forskjellige strømkablene og hissingen ble så og si fraværende, en må nå stå inntil for og høre det.

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed