Side 2 av 3 FørsteFørste 123 SisteSiste
Resultater 21 til 40 av 43
Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2008
  Sted
  Jar
  Innlegg
  227
  Tagget i
  0 Innlegg
  For noen er «design» synonymt med høy «bling-bling» faktor, og da er nok ikke Harbeth tingen.

 2. #22
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Oct 2015
  Innlegg
  269
  Tagget i
  5 Innlegg
  Torget
  2
  Sitat Sitat fra TomVen Se Innlegg
  For noen er «design» synonymt med høy «bling-bling» faktor, og da er nok ikke Harbeth tingen.
  Heldigvis har MCM fått sin renessanse, så treverk og retro design er på full vei tilbake. Selv ble aluminium byttet til fordel for stavlimt bambus; glir rett inn blant annet retro mikkmakk
  Konus Audio Integrale + Digitale;
  Händel Horn 10P Reference;
  CEC CD5;
  Auralic Aries Mini;
  Kabler: Hjemmesnekra sølv IC og høyttalerkabler, LMC strømkabler

 3. #23
  Æresmedlem LMC's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2006
  Sted
  Drøbak
  Innlegg
  21,810
  Tagget i
  4 Innlegg
  Torget
  13
  typisk engelsk understatement design, så får man like det eller ikke
  lyden er imo litt i samme gata......selv vil jeg har mere impact, slam og livestørrelse og følelse, men skjønner hva folk faller for...
  solderslinger og raskere enn sin egen skygge

 4. #24
  Hifi Freak Stover's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2010
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  1,415
  Tagget i
  1 Innlegg
  Harbeth høyttalere er etter min ringe mening som de fleste andre høyttalere, lydmessige kompromisser. Du må sjøl velge hvilke kompromiss du kan akseptere. Sagt på en annen måte, hvordan vil jeg at høyttaleren skal presentere musikken. Det du liker, kan ingen ta fra deg, hver mann sin smak. Samme vil det etter min mening være med design eller utseende, velg det som passer deg.

  Dersom du vil finne ut av; hva er spesielt med Harbeth og om Harbeth er for deg, er å lytte til dem og da mener jeg i hjemlige omgivelser. Prøv dem gjerne med en god sub også, før du feller dom.
  Skal jeg ha Harbeth igjen en gang blir det temmelig sikkert sammen med en kvalitetssub. Ikke bare for bassens skyld, men all den musikalske rikdom (les informasjon) som man får fra en mer fullfrekvent gjengivelse.

  S
  Julian Vereker founded Naim Audio Visual in 1969. Its first product was a unit capable of switching 30 KW of lighting on and off in time to music.

  Naim NDX2 - 555PSDR - NAC282 - Hicap2 - NAP250DR - 2 x Fraim - Focal Sopra 2
  Reloop Turn 5 - Rega Aria - Naim Uniti Atom - Neat Iota - Focal Elear

 5. #25
  Hifi-entusiast inpain1968's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2009
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  105
  Tagget i
  0 Innlegg

  Smiler

  For en del år siden var Audioaktøren på Victoria Hotell i Stavanger for å promotere enkelte av sine produkter. Med seg hadde de blant annet Harbeth SHL5, noe som var hovedgrunnen til at jeg tok turen. På forhånd hadde jeg lest mye positivt, så jeg var meget spent på å endelig høre dem. Det var ikke fritt for at jeg allerede hadde begynt å drømme om at dette fort kunne bli mine neste høyttalere.

  Mener høyttalerne var koplet opp til en rørforsterker fra PrimaLuna og en Dr.Feichert Woodpecker. Førsteinntrykket da det begynte å spille var for å si det rett ut skuffelse og forundring. Skuffelse over hvor utrolig elendig det hørtes ut og forundring over hvorfor de ansvarlige bare lot det fortsette å spille med en så dårlig lydkvalitet. Hørte de det virkelig ikke...? Det ble spilt plate etter plate, men ingenting bedret seg. Til slutt bemerket endelig noen det åpenbare, og fikk til svar fra de ansvarlige at Harbeth rett og slett ikke fungerte i dette rommet. Akkurat det fikk vi virkelig bekreftet da Spendor A6R overtok jobben. Det ble noe helt annet, for å si det mildt.

  Må jo innrømme at skuffelsen var ganske stor over denne opplevelsen. Det er gjerne slik at man leser mye om et produkt og etter hvert blir man nesten litt sykelig fiksert og nærmest idoliserer det i sitt eget hode. Drømmene og forventningene melder ganske raskt sin ankomst...

  Dømt ut fra all positiv omtale som har blitt Harbeth til del, så må det utvilsomt være meget gode høyttalere. Jeg vil imdilertid bare påpeke at det ikke er sikkert at de fungerer i akkurat "ditt" rom.

  Eller synes jeg Harbeth sine høyttalere er nydelige å se på. Kan bare ikke forstå at det er mulig å finne dem forferdelig stygge
  Siste redigert av inpain1968; 01.10.2019 kl. 13:01.
  mvh
  en som vet mindre enn de fleste

 6. #26
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Aug 2007
  Innlegg
  191
  Tagget i
  1 Innlegg
  Der er vel en gruppe engelske producenter fra BBC skolen, Harbeth, Spendor; Rogers, ældre KEF og B&W, og andre, der spiller som en engelsk kammertjener: Korrekt, understated, poleret, kontrolleret.

  Det de så mangler er dynamik, skala, explosion, tryk, slam, råhed....det er vel nærmest anti-horn?

  Jeg mener selv at en af de mest overvurderede højttalere er BBC LS3/5a og clonerne til denne. En skuffelse der er uegnet til andet end radioavis ;-)

 7. #27
  Overivrig entusiast ufo's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2016
  Innlegg
  732
  Tagget i
  1 Innlegg
  enig, rogers er syltynt boss.

  også skeptisk til de andre.

  https://www.linkwitzlab.com/ALMA%2714/Sound_quality.htm
  "The Spendor box speaker continues in the BBC tradition of monitor design and has in my opinion a host of cabinet and diffraction issues. Again it really exemplifies what is wrong with the box loudspeaker paradigm and its generic loudspeaker sound."

 8. #28
  Æresmedlem LMC's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2006
  Sted
  Drøbak
  Innlegg
  21,810
  Tagget i
  4 Innlegg
  Torget
  13
  hva med å holde seg til temaet : Hva det er som gjør at Harbeth har sin tilhengerskare.....
  solderslinger og raskere enn sin egen skygge

 9. #29
  Hifi Freak Zerostat's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2003
  Sted
  Skjetten
  Innlegg
  3,372
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  "Folk" følger strømmen... Folka her inne kjøper det er holder seg best i pris. Pris er drivende i alt her inne. Selv har jeg erfaring fra p3esr, 30,1 og Shl5+. Så jeg har virkelig forsøkt med Harbeth. Har nå et par Dynaudio Sp25 som overgår harbeth-gjengen på alle parametere også i bassen mot SHL5+. Selv dette med lyttetretthet nevnt over. Hvis jeg skulle tekke frem en av modellene som den beste, så måtte dette bli p3esr
  Siste redigert av Zerostat; 01.10.2019 kl. 13:58.
  >>> Zerostatic Cables >>>

 10. #30
  Hifi Freak trosse1's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2012
  Innlegg
  2,051
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  2
  Torget
  1
  Det er nok tunings responsen i disse boksene som gjør det lille ekstra for noen, utrolig øre vennelig.

  Hadde selv Harbeth ved 2 anledninger, det er noe spesielt ved disse jeg også likte godt kontra andre små bokser.

  Når det er sagt, Harbeth minnet meg meget om Rogers, en annen taler jeg også liker flere sider ved, en slik uten dynamikk, råskap og bass fremtredelse.

  4 min og utover
  https://www.youtube.com/watch?v=Ja9BJn0lMxI
  Siste redigert av trosse1; 01.10.2019 kl. 14:14.

 11. #31
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2008
  Innlegg
  492
  Tagget i
  2 Innlegg
  @Groove og @ufo; har dere hørt fullrangehøyttaleren M40.1 eller oppfølgeren M40.2? - eller den morsomme og «musikalske» C7ES3? Når dere snakker ned en type høyttalere (innenfor den forskningsbaserte BBC-tradisjonen), er det fint om dere istedenfor å generalisere heller presiserer hva dere faktisk har erfaring med. Tynne kabinettvegger er ikke feil design, men bevisst tuning (med bitumen) av resonanser ned til et frekvensområde hvor det er mindre sjenerende enn høyt opp i frekvens med tykke vegger. Og: med Harbeths patenterte Radial-elementer får man lav forvrengning og høy effekttålighet: les naturlig lyd med mulighet for å oppnå bra trøkk. Hvis dere har blitt skuffet over tøffel-lyd fra Harbeths toppmodell drevet av kraftig nok forsterker så blir jeg faktisk litt overrasket.

  Så tilbake til trådstarters spørsmål: med de foretrukne modellene som jeg har erfart meg frem til (M40-serien og C7ES3) så får man med Harbeth alt det positive som selv kritikerne trekker frem (pent og naturlig) i kombinasjon med trøkk og moro (illusjon av ekte livemusikk). Husk: de mindre modelllene kan deles av og overlate dypbassen til subwoofere/bassystem. Jeg deler mine C7 (mellomstore med 8» mellomtone/bass) på 80Hz i hjemmekinoen og overlater dypbassen til to stk BK Electronics XXLS400DF (12» lukket). Det trøkker mer enn bra nok på ca 35 kvm.

 12. #32
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Aug 2007
  Innlegg
  191
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra oes Se Innlegg
  @Groove og @ufo; har dere hørt fullrangehøyttaleren M40.1 eller oppfølgeren M40.2? - eller den morsomme og «musikalske» C7ES3?

  Ja, har hørt en del af dem...dog ikke M40....og bemærker at flere andre raportere om den samme lydsignatur som mig selv, hver på deres måde :-)

  Siger ikke Harbeth er dårlige, bare ikke min kop the....LS3/5a derimod, er en ok nærfæltsmonitor til kontrol af radiostemmer, med dårlig hjemmehøjttaler...

 13. #33
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2008
  Innlegg
  492
  Tagget i
  2 Innlegg
  Det er klart at mange har forskjellige preferanser, og vi to kan nok oppleve forskjellig hva som er bra og mindre bra. Noen må ha horn, mens andre nesten ikke tåler en kompresjonsdriver. Jeg kjenner selv ikke BBC-monitoren LS3/5a. Så vidt jeg forstår fra andre inkl Harbeth-designer Alan Shaw gjorde de jobben som du sier, men var ikke uten feil. Tilbake til Harbeth. Det er mulig at en del Harbeths blir benyttet med litt for svake rørforsterkere. Har selv hørt dem veldig bra og mindre bra med rør. Selv benytter jeg transistor pga enkelhet og manglende kompetanse. Da blir det alltid rimelig bra til veldig bra, etter min smak

  Sitat Sitat fra Groove Se Innlegg
  Sitat Sitat fra oes Se Innlegg
  @Groove og @ufo; har dere hørt fullrangehøyttaleren M40.1 eller oppfølgeren M40.2? - eller den morsomme og «musikalske» C7ES3?

  Ja, har hørt en del af dem...dog ikke M40....og bemærker at flere andre raportere om den samme lydsignatur som mig selv, hver på deres måde :-)

  Siger ikke Harbeth er dårlige, bare ikke min kop the....LS3/5a derimod, er en ok nærfæltsmonitor til kontrol af radiostemmer, med dårlig hjemmehøjttaler...

 14. #34
  Hifi Freak Opeth's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2016
  Sted
  Fredrikstad
  Innlegg
  2,648
  Tagget i
  4 Innlegg
  Torget
  2
  Har selv god erfaring med andre apekister fra feks Sonus Faber og Dynaudio. De trår vann i forhold til Harbeth.
  Det var bare én som henga seg til stille besvimelse

 15. #35
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  May 2015
  Innlegg
  155
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg tror at det er mange som falder for BBC lyden. Det er jo i udgangspunktet monitor højtalere, men uden lytte træthed.
  Harbeth laver meget gode højtalere, men det samme gør Spendor, Sterling og Graham Audio, som alle bygger på samme recept.
  Harbeth er nok den som fraviger mest fra BBC bogen med deres mellemtone element, hvis man ønsker lidt mere slam, so er Graham Audio 5/9 lidt bedre, jeg kunne også bedre lige mellem tonen hos Graham, virkede for mig mere naturlig.
  Her skal siges ar Harbeth 30.1 er den eneste Harbeth model jeg har hørt, måske de andre modeller ville imponere mig mere.
  Så skulle du ikke være 100% fornøjet med en Harbeth model, så prøv andre modeller fra Spendor, Graham Audio, eller andre Harbeth modeller, det er jo mange at vælge imellem når det kommer til den Engelske lyd filosofi.

 16. #36
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Nov 2017
  Innlegg
  979
  Tagget i
  5 Innlegg
  StyggeNavn:   20191013_131854.jpg
Visninger: 341
Størrelse: 86.9 KbNavn:   20191013_131904.jpg
Visninger: 342
Størrelse: 62.8 KbNavn:   20191013_132922.jpg
Visninger: 339
Størrelse: 98.8 Kb

 17. #37
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Nov 2017
  Innlegg
  979
  Tagget i
  5 Innlegg
  Sitat Sitat fra oes Se Innlegg
  Det er klart at mange har forskjellige preferanser, og vi to kan nok oppleve forskjellig hva som er bra og mindre bra. Noen må ha horn, mens andre nesten ikke tåler en kompresjonsdriver. Jeg kjenner selv ikke BBC-monitoren LS3/5a. Så vidt jeg forstår fra andre inkl Harbeth-designer Alan Shaw gjorde de jobben som du sier, men var ikke uten feil. Tilbake til Harbeth. Det er mulig at en del Harbeths blir benyttet med litt for svake rørforsterkere. Har selv hørt dem veldig bra og mindre bra med rør. Selv benytter jeg transistor pga enkelhet og manglende kompetanse. Da blir det alltid rimelig bra til veldig bra, etter min smak

  Sitat Sitat fra Groove Se Innlegg
  Sitat Sitat fra oes Se Innlegg
  @Groove og @ufo; har dere hørt fullrangehøyttaleren M40.1 eller oppfølgeren M40.2? - eller den morsomme og «musikalske» C7ES3?

  Ja, har hørt en del af dem...dog ikke M40....og bemærker at flere andre raportere om den samme lydsignatur som mig selv, hver på deres måde :-)

  Siger ikke Harbeth er dårlige, bare ikke min kop the....LS3/5a derimod, er en ok nærfæltsmonitor til kontrol af radiostemmer, med dårlig hjemmehøjttaler...
  Allan selv går for transistor og anbefaler krefter.
  Kan ikke fatte annet enn at en mest mulig nøytral forsterker med kontroll i bassen må være veien

 18. #38
  Hifi-entusiast Lars DK's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Sted
  Danmark
  Innlegg
  198
  Tagget i
  0 Innlegg
  Faldt lige over dette citat (gengivet uændret, med stavefejl etc.):

  "Vær opmærksom på man overhovedet ikke bliver imponeret når man hører harbeth første gang. Men efter noget lytning opdager man at man bliver glad og får lyst at hører musik. Og efter lidt tid er man harbeth fan og helt solgt".

  Det siger vel en hel del?

  (Jeg er kommende Harbeth ejer, så håber at det passer ).
  Hifi for musikkens skyld, ikke omvendt

 19. #39
  Hifi Freak Fosse's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2003
  Innlegg
  8,952
  Tagget i
  5 Innlegg
  Sitat Sitat fra amason Se Innlegg

  Allan selv går for transistor og anbefaler krefter.
  Kan ikke fatte annet enn at en mest mulig nøytral forsterker med kontroll i bassen må være veien
  Gratulerer!

  Antar at dette er mine gamle?

  40.1 er tungdrevne sammenlignet med 40.2. Samme data på papiret mht effektivitet, men i praksis to ulike dyr å holde styr på. Jeg skrev en del om dette i tråden min etter at jeg fikk 40.2 og hadde sammenlignet.

  Og jeg er enig med deg, det er fornuftig å ha krefter tilgjengelig på disse. For lite kontroll og krefter og de kan bli tunge og trege.

  Men de er ikke vanskelige å få til.
  Studer A80RC | Bergmann Galder og Odin | Kuzma 4point | SME V-D | Schick | Vdh Colibri XCP | DV XV-1s | Jan Allaerts MC2 Finish Gold | Garrard 301 med CTC power | EMT 997 | DV507MKII | EMT TSD15 og TMD25 | SPU Classic E | Music First | DV SUP-200 | Fidelity Research XF-1 | Gryphon Head | Allnic H-1500IIPlus | Accuphase C-27 | Eximus CD5 | DIY pre | Joule Electra VZN-160|Air Tight ATM-2 | Harbeth 40.2 |
  Bel Canto Dac 1.5 | Ars-Sonum Filarmonia SE | Tannoy Sandringham

 20. #40
  Hifi-entusiast Motorhome's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2018
  Sted
  Sunndalsøra
  Innlegg
  270
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har både Rogers LS3/5A og Celestion 3 av engelske høyttalere. Nå er det JBL høyttalere jeg spiller på. Men liker best ''old school'' design. Liker denne gammeldagse høyttaler kassene med stofframme som Harbeth har. Har ikke hørt det sistnevnte.Kan tenke meg at de har den mere tilbakelente og mere fokuserte lydsignaturen som Rogers har med mere dybde i lydbildet. JBL har en mere frampå og mere analytiske, som stiller høyere krav til forsterkere. Lyder også brukbart på klasse D. Før i ''gamle dager'' så mente de at en måtte ha en rørforsterker for å roe dem ned. Transistor forsterkerne har blitt bedre å lytte til i dag. Husket bare den gamle Marantz forsterkeren jeg hadde.
  Harbeth er jo ikke helt fri for BBC, da den 10 tommeren som står i model 40 skal være konstruert av sønnen til Spencer og Dorthy Huges(Spendor)

Side 2 av 3 FørsteFørste 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed