Digitale avspillere Billig CD spiller + Accuphase Dac-40

Plix

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.01.2014
Innlegg
248
Antall liker
417
Sted
Skive, DK
Har kjøpt en Yamaha CD-S300 og kjører den via coax til min Accuphase e-360 med dac-40.
Er det godt nok, eller skulle jeg kjøpt er dyrere cd-spiller. Mener drevene er ganske standarisert, så det kommer vel an på dac’en?
Synes det låter ganske så bra.
 

frog79

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.11.2014
Innlegg
661
Antall liker
712
Hvis det låter bra så er det godt nok. Hva andre på dette forumet mener er knakende likegyldig hvis dette høres bra ut for deg.

Frog79
 

aam01

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
3.691
Antall liker
2.294
Sted
Sandvika
Torget vurderinger
4
Nei drev er definitivt ikke standardisert og kan ha mye å si for lyden. Men er du fornøyd så er det jo ikke noe problem. Det sitter forøvrig et Sanyo SF-HD870 drev i den spilleren og det er flere produsenter som har brukt det.
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.382
Antall liker
12.325
Sted
Smurfeland
Selv bruker jeg en relativt billig 4K UHD blu-ray spiller som cd-drivverk, og hvis jeg har forstått dette riktig så bufres datastrømmen så kvaliteten på selve drivverket ikke er kritisk. Det leser av plata og sender det til DAC med en liten forsinkelse som sikrer at alt kommer fram i riktig rekkefølge. Får neppe blitt særlig mye bedre enn det.

Hadde vært morsomt å sammenligne med et dedikert high-end drivverk en gang for å høre om det var mulig å merke forskjell, men i teorien skal det vel ikke være mulig.
 

oysteinr

Medlem
Ble medlem
13.08.2015
Innlegg
39
Antall liker
51
Torget vurderinger
0
Jeg har eksperimentert en del med vanlige cd-spillere (Marantz, Pioneer, Denon, Cambridge, NAD, Sony, ..) og «old school» dedikerte drivverk (Theta Carmen og en annen Theta jeg ikke husker navnet på), sammen med diverse dac’er. Ingen moderne high end drivverk. Min personlige erfaring er at det er absolutt forskjell selv på samme dac, men mye annet som spiller inn. På noen eldre dacer var Theta definitivt å foretrekke, men på Bryston BDA-1 som jeg bruker nå har jeg landet på at gode gamle japanske cd-spillere med digital ut leverer varene godt nok til mine anlegg (herunder et Accuphase oppsett). Fordelene med eksempelvis Pioneer og Marantz cd-spillere er at de er meget elegant å betjene, mekanisk lydløse og lett å få tak i for en billig penge. Det er hørbar forskjell, men ikke slik at jeg kan si at den ene er definitivt bedre enn en annen. Forandring fryder, kanskje?

Dette betyr at du sikkert kan finne drivverk som er bedre enn du har nå, men at du like sikkert kan leve lykkelig med din Yamaha som drivverk.
 

Hi-rex

Hi-Fi freak
Ble medlem
06.05.2012
Innlegg
2.541
Antall liker
781
Sted
Etne
Torget vurderinger
4
Et drivverk fra foreksempel en blue rau spiller vil generel være mere en bra nok.
Data strømmen som avløses ved film avspilling er væsenlig højre, lengre en hva som avlæses i et vanlig CD driv verk.

Vis man benytter Optisk signal overføring mellem drivverk og dac, vil du Neppe kunne høre nogen forskel på gengivelsen fra et såkaldt Highend drivverk CD drivverk, kontra en blueray avspiller, forutsatt at den optiske generator og modtager er av tilstrekkelig bra kvalitet.

Vis vi taler om eventuelle lydmessig forskelle, vil disse kansje kunne realateret til de mere vanlige tilslutnings muligheter, og her er det mulig at Highend CD avspilleren har en fordel , da denne nok vil være mere obtimere med henblik på lav støj forvrengning generelt.
Men dette er ikke så kritisk ved optisk tilslutning, vis du sikrer at stell banerne ikke har kontakt mellem apperaterne., her vil en ikke jordet net kabel til foreksempel blueray avspilleren sikre dette ved optisk brug.

Det er anbefalt at benytte Optisk kabel mellem Plasma og Oled skærme og foreksempel dac for avspilling av lyd over anlegget, da disse skærme genere en del støj, som ellers vil forplante sig i signalkæden.
Selv små mengder innkommende støj i de første led i forsterkning kæden vil skabe problemer da denne i senere led vil blive forsterket op i forsterkerdelen propotional med forsterkningen.

Vedrøende Oled og Plasma skerme er Gamma strålingen synderen som genere støyen

Lidt teknisk dette her, og bla, bla, men i sjønner nok tegningen;)
 

Hi-rex

Hi-Fi freak
Ble medlem
06.05.2012
Innlegg
2.541
Antall liker
781
Sted
Etne
Torget vurderinger
4
Accuphase Dac 40 er ganske bra;), faktisk så bra at jeg foretrakk den sittende direkte i forsterkeren, kontra Accuphase CD avspiller tilsluttet balanseret til forsterkeren. Selv om CD avspilleren havde dobbelt op av det samme Dac chip som benyttes i Dac 40

Mvh
 
Topp Bunn