Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Jan 2014
  Sted
  Danmark
  Innlegg
  64
  Tagget i
  0 Innlegg

  Billig CD spiller + Accuphase Dac-40

  Har kjøpt en Yamaha CD-S300 og kjører den via coax til min Accuphase e-360 med dac-40.
  Er det godt nok, eller skulle jeg kjøpt er dyrere cd-spiller. Mener drevene er ganske standarisert, så det kommer vel an på dac’en?
  Synes det låter ganske så bra.

 2. #2
  Overivrig entusiast frog79's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2014
  Innlegg
  551
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hvis det låter bra så er det godt nok. Hva andre på dette forumet mener er knakende likegyldig hvis dette høres bra ut for deg.

  Frog79

 3. #3
  Hifi Freak aam01's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2014
  Sted
  Sandvika
  Innlegg
  2,103
  Tagget i
  0 Innlegg
  Nei drev er definitivt ikke standardisert og kan ha mye å si for lyden. Men er du fornøyd så er det jo ikke noe problem. Det sitter forøvrig et Sanyo SF-HD870 drev i den spilleren og det er flere produsenter som har brukt det.

 4. #4
  Hifi Freak elefantmannen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Nedre Eiker
  Innlegg
  8,415
  Tagget i
  3 Innlegg
  Selv bruker jeg en relativt billig 4K UHD blu-ray spiller som cd-drivverk, og hvis jeg har forstått dette riktig så bufres datastrømmen så kvaliteten på selve drivverket ikke er kritisk. Det leser av plata og sender det til DAC med en liten forsinkelse som sikrer at alt kommer fram i riktig rekkefølge. Får neppe blitt særlig mye bedre enn det.

  Hadde vært morsomt å sammenligne med et dedikert high-end drivverk en gang for å høre om det var mulig å merke forskjell, men i teorien skal det vel ikke være mulig.
  “This band is about devils and race cars, why the fuck are you talking to me about Ronald Reagan?”
  - J. Yuenger

 5. #5
  Medlem
  Ble medlem
  Aug 2015
  Innlegg
  7
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg har eksperimentert en del med vanlige cd-spillere (Marantz, Pioneer, Denon, Cambridge, NAD, Sony, ..) og «old school» dedikerte drivverk (Theta Carmen og en annen Theta jeg ikke husker navnet på), sammen med diverse dac’er. Ingen moderne high end drivverk. Min personlige erfaring er at det er absolutt forskjell selv på samme dac, men mye annet som spiller inn. På noen eldre dacer var Theta definitivt å foretrekke, men på Bryston BDA-1 som jeg bruker nå har jeg landet på at gode gamle japanske cd-spillere med digital ut leverer varene godt nok til mine anlegg (herunder et Accuphase oppsett). Fordelene med eksempelvis Pioneer og Marantz cd-spillere er at de er meget elegant å betjene, mekanisk lydløse og lett å få tak i for en billig penge. Det er hørbar forskjell, men ikke slik at jeg kan si at den ene er definitivt bedre enn en annen. Forandring fryder, kanskje?

  Dette betyr at du sikkert kan finne drivverk som er bedre enn du har nå, men at du like sikkert kan leve lykkelig med din Yamaha som drivverk.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed