Ønsker anbefaling Jo dyrere hi-fi - jo større behov for HJEMMEhjelp?

M

MusicBear

Gjest
Sagt det hundrevis av ganger - kan si det tusen ganger til - dette nettsted er topp!

Fordi Hifisentralen er så bra at folk gidder! Også de som kan svært mye innenfor "faget" - takk vi gledes. På hvert vårt nivå. Dog hører vi allikevel trolig det samme - med ørene - mens kunnskapen bak det vi hører hva "stereo'n angår" spriker som røttene på et eiketre.

Noe av det JEG har fanget opp best fra forumets start, er behovet for hjelp i sitt eget hjem. Jo mer kostbart utstyr man kjøper jo mer hjelp trenger man der produsenten ikke aner en dritt; hvordan den enkeltes lytterom "behandler" lyden av anlegget. For fysikkens lover er tilstede i ALLE rom. Spesielt gjeldende dyrere anlegg, som i enda større grad avslører mer av opptaket, med mindre feilmarginer å gå på for så vel anlegg som lytterom.

Enten man bor i Drammen eller Alta. Har anlegg til et halvt hundre eller flere hundre tusen. Jeg tror den kanskje største dose (ekstra) musikknytelse man henter ut av musikkanlegget (dersom man "selv ikke kan & vet alt"), er å investere i et besøk fra noen som KAN,har UTSTYR og ERFARING.

Bosted Drammen eller Alta. Jeg hadde ikke tørt investere i et anlegg til hundretusen eller mer, UTEN besøk av en Orso eller en Snickers-is - for å ta et par eksempler. En forhåndskjøpt billig flybillett. Noen få tusenlapper for å komme en lørdag. Bare en del av summen til en overpriset kabel ville trolig forsvart hjelp fra noen som har utstyr, erfaring og som kan faget.

Der stopper det, imidlertid. Vel, ikke, for de som vet hvem som skal invitere hjem, de som tør spørre folk som (eksempelvis) Orso eller Snickers-is. Men for alle andre; finnes ingen "register/yrkesgruppe" gjeldende de som evt. kan bidra.

Noen forretninger er med kundene hjem, dessverre er disse (og ansatte med tilstrekkelig kunnskap/utstyr) i fåtall.

Dette sted. Hifisentralen. Hvorfor ikke opprette en slags "Trenger du hjelp" tråd/sted, i form av et miljø bestående av kyndige, i nær kontakt med hverandre og dette nettsted (så kvakksalvere ikke slipper til), som kan komme hjem til den enkelte? Med dette å avsløre fysikkens lover i det enkelte lytterom, videre trolig bidra med tiltak. Er mitt innspill :)
 

coolio

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2015
Innlegg
5.487
Antall liker
5.456
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Er man skikkelig lur så spør man om hjelp FØR man kjøper utstyr for hundretusenvis av kroner. Men veldig enig, like greit å betale litt for kunnskap som tar lang tid å tilegne seg selv. God idé med egen tråd til den slags, kunne gjerne vært sticky også.
 

steinost

Æresmedlem
Ble medlem
22.01.2004
Innlegg
11.313
Antall liker
8.349
Sted
Lillestrøm
Torget vurderinger
2
thohaug veit virkelig hva han driver med.
Ja det er en del her inne som kan yte veldig god hjelp.
 

tkr

Æresmedlem
Ble medlem
27.03.2007
Innlegg
20.569
Antall liker
27.607
Sted
Nede i fjæresteinene
Torget vurderinger
2
Kan underskrive på at både Snickers og Orso er verdt sitt salt! :)

Har hatt begge to på besøk. EQ-kurvene som Snickers la inn for en 7-8 år siden har fulgt meg gjennom 2 dac/preer og et (litt for) stort antall forsterkere, fordi høyttalerne og rommet ikke har forandret seg.

Orsos målinger (i fjor?) har bidratt til en forbedret impulsrespons og bedre lydbilde generelt.

Bare for å presisere: Målingene understøtter ørene her i huset.

Mvh
 
M

MusicBear

Gjest
Er man skikkelig lur så spør man om hjelp FØR man kjøper utstyr for hundretusenvis av kroner. Men veldig enig, like greit å betale litt for kunnskap som tar lang tid å tilegne seg selv. God idé med egen tråd til den slags, kunne gjerne vært sticky også.
Hehe, du har da et usedvanlig godt poeng her, coolio.

Men mitt poeng med tråden er rommet - uavhengig av anlegg A eller B - det at rommet har sine fysiske betingelser.
...Som de færreste gjør noe med - garantert noe folk ville gjøre mer med - forutsatt at man vet hvem man kal kontakte.
 
Topp Bunn