Høyttalere Leif Perssons aktive høyttalerstativer

Todani

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.05.2009
Innlegg
1.149
Antall liker
2.065
Leif Persson.jpg
LP1432.png
Bandpass_enclosure.png
ScanSpeak.jpg


Broren til den velkjente høyttalerprodusenten Reidar Persson i Sverige, Leif Persson (Respons), har lansert noen ordentlig flotte "aktive" høyttalerstativer. Altså en basskasse til å plassere stativhøyttalerne sine på. Det fine med disse stativene er at de gjør nytte for seg - de øker frekvensområdet og dynamikkomfanget til anlegget. Med åtte tommers basselementer fra Scan-Speak oppnår man et frekvensomfang fra 25 Hz (- 3 dB) til 40-80 Hz. Det mest fantastiske av alt er at disse stativene/basskassene kan tilpasses de fleste stativhøyttalere.
Ved å bruke "båndpass-prinsipp" (bygge høyttalerelementet inne i kabinettene) oppnår Leif Persson en bedre avrulling oppover. Med et slikt system trenger man ikke flere komponenter enn en spole (første ordens filter). Sammen med egenavrullingen til båndpassystemet (se frekvenskurve) blir dette et tredje ordens filter. Kunden må bestille ønsket spoleverdi selv for å tilpasse systemet til ens egne høyttalere. Leif Persson har en liste over kompontverdi for mange av markedets kjente stativhøyttalere. Prisen for to høyttalerstativer vil variere fra 20 til 25 tusen avhengig av finish og spolestørrelse på filteret.
 

Vedlegg

Groove

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
22.08.2007
Innlegg
347
Antall liker
143
Man skal være opmærksom på at når man ikke bruger vanlige stativer, kan kassen virke som en forøgelse af højttalernes baffelstørrelse og dermed give uønsket frekvensvariation...
 

Todani

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.05.2009
Innlegg
1.149
Antall liker
2.065
Det er også verdt å bemerke at den vedlagte frekvensmålingen er utført i fritt rom. Man kan se at høyttalerne begynner å rulle av ved om lag 40 Hz under slike forhold. I et vanlig boligrom vil forsterkningen fra rommet gi et betydelig løft i den lave enden, typisk opp til 9 dB.
 
Topp Bunn