Høyttalere Holder Klipsch 112SW mål i hifi?

Fiskekongen

Hi-Fi interessert
Ble medlem
19.11.2018
Innlegg
55
Antall liker
16
Jeg har oppgrader fra Mantra 50 til ASW Chelys Reference.
Til mitt Mantra 50 oppsett hadde jeg 2x klipsch 112SW.
Mine nye høyttalere skal spille ned til 30hz som er rimelig dyp. Men faller av under 50hz, så tenkte å fylle litt på med sub.
Skal legges til at jeg har tinnitus, og hører litt dårligere på de dype frekvensene. En skade fra artilleriet dessverre. Så det viktigste for meg er at jeg selv nyter musikken, og ikke ett måleinstrument. Men trenger at det dype er dypt og kraftig nok, samt at jeg ikke må spille umåtelig høyt for å få trykk nok. Da kan diskanten ofte bli ett problem pga tinnitus.

Vil disse holde mål til å fylle opp i bunn? ASW’ene er jo høyttalere til 110 000kr, og ett stort sprang opp fra mine gamle Mantra. (Og herre for en oppgradering det var!!)
Er det slik at jeg vil ødelegge mye av de fine høyttalerne mine ved å benytte disse? Er det stort steg opp til dyrere subber? Eller er klipschene mye for pengene og vil gjøre nytta opp til 60hz?

Beklager litt newbee spm, da jeg faktisk er det
Skjønner jo at det er kvalitetsforskjeller på subber slik som på høyttalere. Men hva vil jeg merke i forskjell, og hvor mye bør jeg opp i pris i forhold til klipschene for å få noe som er godt nok? Bør jeg ha 2x12’’ eller 1 15’’ f.eks?
Slik jeg har forstått det vil man ikke klare å høre hvor så lave frekvenser kommer fra, slik at det kan holde med 1?
Eller vil alltid 2 subber fremme ved høyttalerne være bedre?

Dem jeg kjøpte høyttalerne vil komme å måle rommet og finne optimal plassering/behov for lyddemping osv som en del service for handel gjennom dem. Skulle ønske flere selgere tilbyr dette gratis! Må skryte av High Fidelity Audio!
 
Sist redigert:

Leemix

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
18.03.2016
Innlegg
323
Antall liker
59
Vil tro det må endel mer til for å klare å holde følge med høyttalere av den kvaliteten.
Det kreves mye av subber med gode høyttalere og mesteparten av musikk har ikke mye dypt hvis noe så uten bra sub(ber) inkludert plassering etc. er det ofte best å ikke bruke det på høyttalere som går bra ned mot 30. På den andre siden, med bra sub(ber) riktig plassert og innstilt skal det bli virkelig bra. Jeg tror ikke klipsch 112 vil klare jobben tilfredstillende for deg, men du vet ikke sikkert før du prøver.


Sent from my iPad using Tapatalk
 

Fiskekongen

Hi-Fi interessert
Ble medlem
19.11.2018
Innlegg
55
Antall liker
16
Er vel det jeg er litt redd for. Men jeg innrømmer at jeg er ny på dette. Bare leste i en tråd at noen hifi folk ment at dem var overrasket over klipschene.
Og rein fysikk vil vel tilsi at ikke det er like stort krav til subbene eller? Slik jeg tenker, og det er kanskje veldig feil, er at dem må ha raske elementer som det viktigste.
Selvfølgelig skulle jeg ønske subbene smeller som en 7’’, og er det dette jeg får ved en høyere pris? At en dyrere 12’’ er like rask som en dette? Må bare spørre :)

De skal selvfølgelig spille rent, men er begrenset hva som kommer igjennom dem av frekvenser? Jeg er sikkert helt på jordet her, så hvis noen kan forklare en nybegynner setter jeg pris på det. Men trodde at så lenge elementet var raskt, gikk dypt og flyttet mye luft, så gjorde det en god jobb. Egentlig kanskje vanskeligere å få korrekt lyd på en sub til film, da den deles oftere på en høy frekvens?

Jeg bare tenker høyt, og aner ikke egentlig hva jeg prater om :)
 
Sist redigert:

Leemix

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
18.03.2016
Innlegg
323
Antall liker
59
Jeg er heller ingen ekspert men har etterhvert lært at sub jobben krever veldig mye, det er ikke stort frekvensspekter men det er ikke en lett jobb å flytte de mengdene med luft/skape det trykket som skal til til enhver tid. Nedover mot 20Hz er det mer snakk om å føle ikke egentlig høre. Et annet poeng er at bass ikke går hovedsakelig rett fra høyttaler til øre ditt men prøver å fylle hele rommet på en helt annen måte enn høyere frekvenser så riktig plassering er utrolig viktig.
Du bør nok snakke litt med de proffesjonelle som du kjøper høyttalerne av, det er veldig mulig du ikke trenger å bruke sub i det hele tatt, det vil ihvertfall være mye billigere og også mye enklere.
Uansett prøv uten først, hvis du ikke føler at det mangler noe så er nok ikke sub noe du bør jobbe med enda.
 

X-Cell

Lorden av Nord!
Moderator
Ble medlem
23.10.2006
Innlegg
10.251
Antall liker
9.036
Sted
Narvik
Torget vurderinger
11
Klipsch r112sw er en veldig kapabel sub til musikk. Bruk tid på å integrere dem så holder de nok greit. Kan ikke si de betydelig dyrere REL subbene jeg har hatt gjorde ting så mye bedre..
 

Retep

Steine galen
Ble medlem
27.01.2005
Innlegg
23.074
Antall liker
20.269
Sted
Volda
Torget vurderinger
23
Når det kommer til sub og det å holde mål. Så er jeg nok litt utenfor boksen. Jeg mener det er integrering og plassering som ofte folk ikke bruker nok tid på. Om du får hjelp til å måle å justere så bure du ta imot den hjelpen. Mye lettere å jobbe med subb om man kan få hjelp av måleapperater. Evnt lei inn noen som ikke har kommersielle intr. Er flere som gjør dette, inkl meg selv.
 
Topp Bunn