Digitale avspillere Valgets kvaler, valg av digital kilde.

cbarth1

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.08.2012
Innlegg
2.195
Antall liker
2.436
Sted
Arendal
Torget vurderinger
2
Lurte på om noen hadde noen tanker eller tips. Skal oppgradere digitalkilden. Kjører i dag Oppo 105 inn i oppgradert Doxa dac via en Ifi Spdifpurifier. Fungerer greit det, men merker Doxa'en er meget sensitiv på kilden man kobler til. Men merker at Oppoen ikke er så god på cd. Er meget fornøyd med Doxa dacen, men Lauvland og co har nå kommet med enda en oppgradering. Er den i nærheten av det den første oppgraderingen så må dette bare bli rått.
Men så er det Roksan Blak cd som frister litt også. Roksan har visst brukt meget lang tid på å matche lyden i Blak cd og Blak amp.
Og så er det Creek Evo 100cd. Denne har digitale innganger, og bruker WM8742 dac chip med spenningsutgang. Den er veldig populær å tweake med trafo på utgangen.
Så 3 alternativer.
1 Beholde Doxa dacen og oppgradere til siste mod, og kjøpe f.eks Sparkler S507 drivverk.
2 Kjøpe Roksan Blak cd-spiller. (Evt oppgradere med Neutron Star 2 klokke)
3 Kjøpe Creek Evolution 100cd og modde med trafoutgang og Neutron Star 2 klokke.
 

RojohII

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2011
Innlegg
4.422
Antall liker
1.850
Sted
Karmøy - Rogaland
Jeg har også en dac som spiller bedre, jo bedre drivverk (digital signalkvalitet/jitter eller hva det nå er) som kobles til. Man må bestemme seg for veien videre: Enten bytte til en annen dac som er mindre følsom, eller jakte bedre drivverk. Jeg er såpass førnøyd med selve dacen, at jeg kjøpte meg ny cdspiller/drivverk i dag. (Yamaha CD-S1000 inn og den billigere CD-S300 ut). For tidlig å si noe, men det hørtes umiddelbart både tightere og ryddigere ut.
 
Topp Bunn