Forsterkere Manley Stingray II - Hvordan få det beste ut av denne forsterkeren - Rørvalg ?

jakr

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.11.2004
Innlegg
756
Antall liker
111
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
1
Hei, jeg fikk en Manley Stingray II i innbytte da jeg kvittet meg med et av ARC settene og denne lille rakkeren har overrasket stort for å si det mildt.
Jeg holder på å teste den ut med en Marantz SA7S1 som kilde før jeg drar det videre. Den stod oppkoblet mot Merlin MXM settet og med Marantzen via Master BAM..Og det spilte upåklagelig. Faktisk såpass at den ble stående på et par dager her i sommervarmen. Ikke ble den varm heller. Flott sommeranlegg er den foreløpige konklusjonen. Slipper å sitte i trusa og høre på musikk. Manley forsterkeren står med fabrikkleverte rør under testingen.

En av grunnene til testing er å finne ut om jeg beholder den eller ikke, og i så fall om Merlin høyttalerne får bli stående sammen med den. Så langt ingen konklusjon. Koblet så om for å teste Stingrayen på Martin Logan CLX, men der kom den til kort for å si det enkelt. Den fikk spille en halv dag så var det nedkobling og i tenkeboksen. Bass ble unaturlig, litt flytende og diskant fikk et noe hårdt uttrykk for å si det sånn. Det var som ventet gitt impedanskurven på både elektrostatene og Stingrayen.

Next..koplet bort Master BAM og koplet Merlinene sammen med to stykk ML subber som ble juster inn i henhold til kurven som Master BAM forer Merlin høyttalerne med. Da ble det andre boller gitt, har aldri hørt Merlin spille så bra noengang. Det er i alle fall bare tull ikke å prøve å integrere gode kjappe subber til den høyttaleren. Dersom en gjør det riktig blir det vesentlig bedre enn å kjøre gjennom BAM-enheten. Det ble faktisk såpass at det nærmer seg hovedanlegget i kvalitet, skikkelig fundament og klokkeartikulert bass for å si det sånn. Dog ikke fult så definert og sømløst som CLX-ene og fremdeles med en liten liten tanke for hissig fremtoning i diskanten, dog ikke mye. Både den og Merlin høyttalerne blir stående dersom jeg får temmet den en tanke. Eventuelt så finner jeg en enkel integrert sak som kan pares med elektrostatene til bruk i sommerhalvåret..

Så..til spørsmålet..er det noen som har forsøkt ulike røroppsett for denne Manley Stingray II forsterkeren, og som kan si litt om signaturen i de ulike rørene?

JAKr
 

Zerostat

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.06.2003
Innlegg
4.564
Antall liker
1.467
Sted
Lillestrøm
Torget vurderinger
72
Sikkert ikke dette svaret du ønsker meg, men allikevel...
Ser du har plukket flotte og respektable komponenter som vil danne et supert anlegg.
De fleste har ulike opplevelser vedrørende rør og kabler i et gitt anlegg, da i egne omgivelser. Dette har selvfølgelig med match i anlegget å gjøre. Du blir nødt til å teste ut diverse rør i eget anlegg der det står. Det finnes sikkert noen føringer, men dine egne opplevelser vil komme til å overprøve disse. Jeg leser til stadighet bastante konklusjoner som overhodet ikke stemmer hos meg. Jeg syns EL34 er et musikalsk rør med rett fargning. Mulig EL84 ligger i samme gate. Driverørene og 1. gain-stage er viktig for å tilpasse balansen og ikke minst egen smak og kilde. Eks NOS Mullard og Telefunken gir ofte god holografi og nerve.
 
Sist redigert:
Topp Bunn