Strøm relatert Forskjellen på Støydempings-transformatorer.

Supersound

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.04.2011
Innlegg
100
Antall liker
15
Har et spørsmål til dere der ute som kan litt om Støydempings-transformatorer.

Dette har blitt tatt opp mange ganger tidligere på dette forumet i forskjellige tappninger. Men jeg kan ikke se at noen helt konkret har sagt eller bevist hvilken type som er best for hi-fi anlegget.

Her har jeg lagt ved tre typer hvor alle er forskjellig satt opp og er i forskjellige prisklasser. Jeg vil tro at alle tre vil gjøre det de er laget for. Altså fjerne uønslet HF støy og legge jordpotensialet riktig selv om det er skjevt inn på primær siden. Disse tre har midtpunkt og ligger fra 3kVA til 4.8 kVA.
Det er viktig at de er store nok til å drive et helt anlegg uten at det går ut over dynamikk.
De 2 fra Noratel ligger det diagram på set-up mens den fra OHC ligger det bilder.

Det er klart alle disse har forskjellige oppbygning. Men jeg ser ikke hvorfor den ene er bedre enn den andre? Altså best egnet til hi-fi anlegg.

Pris her er ca 16 tusen for SDT 3300, 20 tusen for ISO 1-20 og ca 40 tusen for ISO-volt hos OHC.

Tror mange kvier seg for å anskaffe disse trafoene siden det fortsatt er mye mystikk rundt dette med strøm og hva som virker positivt på lyden og gir anlegget best mulig vilkår for å virke som tiltengt.
Et annet perspektiv er at disse trafo også virker som en beskytelse for anlegget da den ikke slipper igjennom transienter og DC strøm.
Siste er et fenomen nå da det blir mer og mer EL-bil ladere. De støyer mye ut på nettet og vil gi problemer for oss som ønsker best mulig lyd.

En Støydempings-transformator vil hjelpe enormt på dette og få ned støyen.

Men igjen, hva skal en velge? Er den hos OHC verd det dobbelte av den som lages hos Noratel? Og da hvorfor?

Ser frem til en sakelig diskusjon rundt dette tema og forhåpenligvis en konklusjon på hvilke av disse tre som er best egnet og hvorfor.
Er det noen som har en annen trafo som de mener er enda bedre så er det bare å komme med det selvfølgelig.

http://www.noratel.com/fileadmin/content/downloads/Transient-suppresion/no/ISO_NO.pdf

http://www.noratel.com/fileadmin/content/downloads/Transient-suppresion/no/SDTfixNO.pdf

https://oslohificenter.no/stereo/stromrens/audio-insight-isovolt
 

Supersound

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.04.2011
Innlegg
100
Antall liker
15
Hvis dere tar opp de to linkene fra Noratel ser dere at på sekundær siden er det laget en annen type med kondensator bank. Det er vel får å ta støy. På SDT serien er det bare en kondensator. En annen forskjell er dempning mellom fasene. ISO serien har 120db mellom fase til jord og 60db mellom fase til face. SDT serien har 146db mellom fase og jord og 80db mellom fasene.
Isovolt vet jeg ikke noe om siden de ikke oppgir disse tallene. Men de legger poeng i at den er 100% symmetrisk, 120v - 120 volt mot jord, og at det ligger filter på primærkilden som tar dc støy slik at den ikke avgir trafo støy.
De lager også en ting rundt «ground lift»? Hva er poenget med det. Ser en her på forumet fikk slått den på. Da ble isovolten så varm at den slo seg av? Hvorfor? Det høres som en brannfarlig sak?
Ser at kanskje mange begynner å bli litt lei av alt dette strøm maset. Er ikke direkte trøkk på denne tråden.
I mitt hode hadde det vært fint om en fant ut om Isovolt has OHC faktisk er bedre laget med kvalitetsprodukter enn for eks. Noratel. Da blir det som å investere i en bedre forsterker. Noe du vet at alle komponenter er målt og tatt hensyn og matchet før den er skrudd sammen. Da kan Isovolt kanskje forsvare prisen.
Men er den det? Jeg vill følt meg snytt om jeg fant de samme komponentene i Noratel og at de også har strenge krav til enkelt komponenter.
Kanskje noen som jobber på OHC kunne komme på banen her og forklare hvorfor Isovolt skal være så mye bedre enn de to nevnte fra Noratel? OHC sitter helt sikkert på data blad som kan brukes for å sammenligne og de kan helt sikker komme med gode svar siden den er laget av Geir Fredriksen.
Skjønner det går mot sommer og hifi interessen går litt med. Men litt info rundt dette hadde vært oppklarende i hvert fall for meg.

God sommer til alle!!
 

Hi-rex

Hi-Fi freak
Ble medlem
06.05.2012
Innlegg
2.541
Antall liker
781
Sted
Etne
Torget vurderinger
4
ADVARSEL:

Det kan være lurt at nær lese spec. For støj og andre forvrengning former på regenaratorer, og trafoer.

Da du nemt ender op med et være resutat end hva du begyndte med!!!
 

Terje-A

Æresmedlem
Ble medlem
16.05.2013
Innlegg
13.496
Antall liker
9.228
Sted
Østfold
Torget vurderinger
19
I utgangspunktet er ikke strømmen så dårlig som mange selgere av strømprodukter skal ha det til. Og hvis lydkvaliteten varierer så kan man kontakte netteier og be om en seriøs sjekk av hva som blir levert. Uansett ville jeg aldri kjøpt en støyrenser uprøvd, veldig fornuftig å ha på hjemlån en ukes tid slik at nevroser og forventningsbias roer seg ned.
 

Supersound

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.04.2011
Innlegg
100
Antall liker
15
Så når noen av disse selgerne sier at uten en god skilletrafo er muligheten for at utstyret blir ødelagt av dårlig norsk strøm meget stor. Så stor at de kvier seg for å gi garanti hvis de kan bevise at det er skjev (mot jord) eller skitten strøm som forårsaker elendigheten?!
Er det noe rart vi som har et godt anlegg blir skremt nå dem sier slike ting. Det sies av noen av disse selgerne at skilletrafo er noe alle som er seriøse må ha for å ta vare på anlegget. Og da tenker jeg ikke bare på bedre lyd. Men at det faktisk virker fremover.
Og de liker nå å slenge frem el-bilen som en stor stygg ulv som gir støy og dc ut på nettet.
Hva skal en stakkar tro?
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.286
Antall liker
34.822
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Utstyr som blir ødelagt uten skilletrafo er ikke tillatt å selge eller koble til strømnettet.

Dessuten, om fasene dras skjeve mot jord, betyr det bare at spenningen utstyret «ser» ligner mer på det som finnes i andre land. På et norsk IT-nett skal begge faser være 133 V mot jord med 120 grader faseforskjell, dvs 230 V mellom fasene. Hvis du f eks har en massiv jordfeil i varmtvannstanken og den ene fasen er kortsluttet til jord vil du kanskje se 228 og 2 V til jord i stikkontakten. For apparatet som er plugget inn vil det se ut som en svensk stikkontakt med 240 V live og 0 V nøytral, bare med litt lavere spenning. Utstyr som ikke tåler det vil ikke være lov å plugge inn i noe annet land heller.

Det er en myte at strømmen i Norge er dårlig, så lenge du ikke bor i nærheten av et smelteverk eller lignende (spør ymir om det). Det er riktigere å si at vårt IT-nett er «hospital grade balanced power» og at det er såpass robust at det fortsetter å fungere med jordfeil som ville mørklagt hele distriktet i andre land. I USA betaler hifi-folket i dyre dommer for skilletrafoer som i praksis gir dem et lokalt IT-nett bak anlegget.

Når det er sagt: Min erfaring er at enkle strømfiltre kan gi hørbar forbedring med mindre støy og hardhet for enkelte spesielt sårbare komponenter. Et enkelt overspenningsfilter i tilfelle lynnedslag er også en billig forsikring. Erfaringen med skilletrafo er derimot at den i seg selv produserte så mye during at den ikke kunne stå i samme rom som anlegget. Hos meg røk den ut etter første dag.
 
Sist redigert:

Supersound

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.04.2011
Innlegg
100
Antall liker
15
Veldig interessant det du sier her Asbjørn. Etter å ha lest meg opp på hva disse skilletrafo gjør og hva IT nettet vårt gjør så blir vel fasit at den ikke gjør annet enn å legge begge faser mot jord 100% likt. Altså 133v mot jord fra begge faser.
Er det skjevt mot jord så ser uansett ikke anlegget annet enn de 230 volt mellom fasene. De trenger jo ikke det. Det vil si at en kanskje har mer nytte av en regenerator som holder spenningen 100% på 230volt enn en skilletrafo.
Ville tro at det at volten forandrer seg igjennom døgnet er større problem enn jordfeil. En kan lett se at igjennom døgnet spesielt på vinteren så kan volten inn i huset forandre seg fra 220 og opp til 240 igjennom døgnet hvis en bor i tettbebygd strøk.
Og det kan du nok høre på kvaliteten på lyden..
Har selv installert et overspenningsvern sikringsskapet. Så da er den tingen blitt tatt vare på.
Men hva med nettstøy? El-bil ladere? Er det noe vi bør tenke på? Eller er ikke disse støykilder så mye å tenke på?
Og hvis vi bør tenke på det. Hvordan skal vi ta tak i det? Skille trafo er tyligvis ikke noe løsning.
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.286
Antall liker
34.822
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Igjen, min erfaring er at et alminnelig støyfilter ("padde" med filter) renser opp hvis du har utstyr som er sårbart for slikt. Mine tidligere EC AW180M låt som regnskurer gjennom høyttalerne hvis de sto på og det var mye støy på nettet. Strømfiltre hjalp, og det ble hørbart mindre bakgrunnsstøy. Både T+A Powerbar og Supra padde fungerte bra. Men de forsterkerne jeg har nå gir blaffen i tilstanden på nettet. De står bare på en alminnelig Brennenstuhl alu-line grenkontakt fra Clas Ohlsson uten problemer. Regulerte strømforsyninger i apparatene vil jo kompensere for spenningsvariasjoner på nettet og gi konstant DC-spenning til audiokretsene, selv om nettspenningen skulle variere.

Rådet fra min side er at du bare behøver å tenke på dette hvis du er plaget med mye bakgrunnsstøy og at lydkvaliteten åpenbart varierer med belastningen på nettet. Hvis det ikke er et problem, behøver du heller ikke å løse det. Hvis det er et problem, eller du bare vil ha litt mer sinnsro for evt overspenning, bør du forsøke med enkle filtre først. Ikke noe galt med dette: https://www.prisjakt.no/product.php?p=2796185

Hvis det fortsatt er et problem med noe slikt innkoblet, kan du enten klage til nettleverandør over dårlig strømkvalitet og kreve at de logger spenning og støy hos deg (spør ymir her på HFS til råds først), eller skaffe deg komponenter som tåler de rådende forhold, eller tenke på mer avanserte skilletrafoer og regeneratorer. Men da skal du i så fall vite eksakt hvilket problem du forsøker å løse først. DC på nettet er noe annet enn overharmonisk støy og virkemidlene vil være forskjellige. Skilletrafo stopper DC og noe støy, men kan selv dure en hel del hvis det er DC og støy på nettet, og da er du kanskje like langt.
 
Sist redigert:

ymir

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.12.2013
Innlegg
5.304
Antall liker
4.993
Torget vurderinger
2
Spenning fase - jord

Spenningen mot jord er i hovedsak bestemt at kapasitansene til jord i 230 V nettet. Disse er i vesentlig grad gitt av kablene i lavspenningsnettet. Kapasitansene til jord, og for så vidt også mellom fasene, er sjeldent helt like. Er kapasitansene 10% forskjellige, vil også spenningen mot jord variere i størrelsesorden dette.
Normalt har vi ikke veldig store forskjeller i spenningen til jord. Det vil indikeres jordfeil når forskjellene blir 10-20 % der hvor jordfeil blir registrert.
Har du stor forskjell i spenningene mellom fase og jord, har du eller andre i trafokretsen en jordfeil/svekkelse i isolasjonen mot jord.

Spenningsvariasjoner gjennom døgnet/årstid er ikke noe som påvirker lyden,
men SMPS liker ikke høye spenninger over tid.Da kan de ryke.
Hadde selv spenning på ca. 245V når forbruket var lavt,sommertid.
Derfor trinnet netteier ned spenningen til 225V,hovedsakelig pga SMPS problematikken.
Nå ligger spenningen stabilt på 225V +/- 1-2V gjennom hele året.

Varierer lyden,og den blir dårligere ved normale forbrukstopper og bedre sen kveld/helg har en støy.
Hverken støydempingtrafoer eller filtre fjerner dette.De kan dempe ,men også forsterke støy (filtre),
avhengig av nettimpedansen og filterets impedans.

Det som har fungert er regenerator,og da PurePower.PS Audio fungerte ikke,
noe som forteller ett eller annet om valg av teknologisk løsning.

De aller fleste har ikke så mye støy at utstyr blir ødelagt,så dette er BS fra selgere,
sammen med "skjev jord",og garanti vegring og jeg vil at tro at de heller ikke har
kunnskap eller utstyr til å avdekke noe som helst som kan påvirke garantien.

Ingen seriøse audiofile MÅ/SKAL/BØR ha støydempingtrafo eller annen filtrering,igjen BS fra selgere.
En bruker ikke filtrering/regenerering før en må.

Varierer lyden kommer en ikke langt med å henvende seg til netteier,som oftest.
Selv hos meg med en grov feil var sinusen fin med alle måleinstrumenter,
selv på Elspec`n til SINTEF,og netteiers Hioki.
Støy vistes ikke før en foretok en FFT analyse med Hiokien,
noe de færreste netteiere har,eller vil bruke.
Målingene skal være etter FoL og da vil ofte alt være OK.

Er heller ikke så sikker på det lokale smelteverkets (lysbue ovner)innvirkning..nye ting dukker opp.
Eneste vi med sikkerhet har sett virkningen av er aluminiumsverket til Hydro Kørmøy/SørAl Husnes
med 24 puls likeretting som når det på sentralnettet sørvest får en økning av kapasitans på 0,3 - 0,5 uF
(muligens fra en generator) gir en resonans ved 23nd og/eller 25nd harmoniske.

Her funket hifi`en svært så bra selv med THD langt over grensen på 8% og skyhøy 5 harmoniske
 

ymir

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.12.2013
Innlegg
5.304
Antall liker
4.993
Torget vurderinger
2
Igjen, min erfaring er at et alminnelig støyfilter ("padde" med filter) renser opp hvis du har utstyr som er sårbart for slikt. Mine tidligere EC AW180M låt som regnskurer gjennom høyttalerne hvis de sto på og det var mye støy på nettet. Strømfiltre hjalp, og det ble hørbart mindre bakgrunnsstøy. Både T+A Powerbar og Supra padde fungerte bra. Men de forsterkerne jeg har nå gir blaffen i tilstanden på nettet. De står bare på en alminnelig Brennenstuhl alu-line grenkontakt fra Clas Ohlsson uten problemer. Regulerte strømforsyninger i apparatene vil jo kompensere for spenningsvariasjoner på nettet og gi konstant DC-spenning til audiokretsene, selv om nettspenningen skulle variere.

Rådet fra min side er at du bare behøver å tenke på dette hvis du er plaget med mye bakgrunnsstøy og at lydkvaliteten åpenbart varierer med belastningen på nettet. Hvis det ikke er et problem, behøver du heller ikke å løse det. Hvis det er et problem, eller du bare vil ha litt mer sinnsro for evt overspenning, bør du forsøke med enkle filtre først. Ikke noe galt med dette: https://www.prisjakt.no/product.php?p=2796185

Hvis det fortsatt er et problem med noe slikt innkoblet, kan du enten klage til nettleverandør over dårlig strømkvalitet og kreve at de logger spenning og støy hos deg (spør ymir her på HFS til råds først), eller skaffe deg komponenter som tåler de rådende forhold, eller tenke på mer avanserte skilletrafoer og regeneratorer. Men da skal du i så fall vite eksakt hvilket problem du forsøker å løse først. DC på nettet er noe annet enn overharmonisk støy og virkemidlene vil være forskjellige. Skilletrafo stopper DC og noe støy, men kan selv dure en hel del hvis det er DC og støy på nettet, og da er du kanskje like langt.

Nå er det på tide med å slutte å spre denne BS ang elektronikk som er upåvirkelig av nettstøy.
Har selv Hypex til sub.
Eier du overhode ikke skjemme-vett?

http://www.hifisentralen.no/forumet/kabelhja-rnet/60734-stra-mrenser-bare-tull.html

Jeg også. En slik til de seks monoblokkene, pluss en T+A PowerBar til alt det andre.


OSV
http://www.hifisentralen.no/forumet/hi-fi-generelt/71109-stra-mrens.html#eBt3hIkOyCQd9VfL.99

OSV
http://www.hifisentralen.no/forumet...doo-eller-na-dvendig.html#eWhlz00XRwwBBSAB.99
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.286
Antall liker
34.822
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Deler bare min egen erfaring her hos meg. Min erfaring er fortsatt at det er forskjell på komponenter, noen er mer og andre mindre påvirkelige av nettstøy. Hos meg er det ikke mer støy enn at enkelte komponenter høres ut til å være upåvirket, mens andre sliter tungt under eksakt samme forhold. Det ser ut til å henge sammen med hvordan strømforsyningen i respektive dings er konstruert.

Du refererer til gamle innlegg fra min side. Legg merke til at jeg senere fjernet all filtrering foran effektforsterkerne uten at det oppsto noen problemer, hverken for Hypex UcD med lineære strømforsyninger eller Hypex NCore med SMPS. Nå er det et T+A foran komponentene i racket, men bare en ufiltrert Brennenstuhl foran de seks effektforsterkerne. Nå sju effektforsterkere når jeg regner med den gamle Hypex HS200 som nå driver sub'en. Fortsatt ingen problemer med nettstøy.

Ut fra ditt forrige innlegg er vi egentlig ganske enige. Best å la det bli med det, tror jeg.
Legg merke til at jeg henviste til deg for mer innsikt. :)
 
Sist redigert:

ymir

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.12.2013
Innlegg
5.304
Antall liker
4.993
Torget vurderinger
2
Deler bare min egen erfaring her hos meg. Min erfaring er fortsatt at det er forskjell på komponenter, noen er mer og andre mindre påvirkelige av nettstøy. Hos meg er det ikke mer støy enn at enkelte komponenter høres ut til å være upåvirket, mens andre sliter tungt under eksakt samme forhold. Det ser ut til å henge sammen med hvordan strømforsyningen i respektive dings er konstruert.

Du refererer til gamle innlegg fra min side. Legg merke til at jeg senere fjernet all filtrering foran effektforsterkerne uten at det oppsto noen problemer, hverken med Hypex UcD med lineære strømforsyninger eller NCore med SMPS. Nå er det et T+A foran komponentene i racket, men bare en ufiltrert Brennenstuhl foran de seks effektforsterkerne. Fortsatt ingen problemer med nettstøy.

Ut fra ditt forrige innlegg er vi egentlig ganske enige. Best å la det bli med det, tror jeg.
Legg merke til at jeg henviste til deg for mer innsikt. :)

Hvorfor det?
Du har de siste årene holdt det gående med din BS erfaring ang. defekt og feilkonstruert elektronikk.
Men som tidligere innlegg som jeg linket til,over år om temaet,forteller noe helt annet,
og som stemmer mer over ens med både min og andres erfaringer ang. Hypex.
Det må bli slutt på denne eventyr fortellingen.

http://www.hifisentralen.no/forumet/hi-fi-generelt/71109-stra-mrens.html#eBt3hIkOyCQd9VfL.99

Filtrene gir en hørbar reduksjon i støy og hardhet,

Ferdig.

6moons audioreviews: Lab 12 Gordian

With 6 x 250-watt mono nCore class D amps per channel plus DSP serious enough to create significant latency unless set to low latency/lip-sync mode, the Kii3's switch-mode power supplies and intense digital high-speed signal processing aka computing indicated a perfect testing ground for the Gordian.

. Class D is known to respond keenly to power delivery upgrades, be it better power cords or line filtering.
 
Sist redigert:

Supersound

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.04.2011
Innlegg
100
Antall liker
15
Tror nok veldig mye av dette er påvirkning av hi-fi selgere som ønsker å selge støyremedier og sette det norske nettet i et veldig dårlig lys. Veldig lett å la seg forføre i den troen siden det bare er oss og Albania som bruker IT nett. Det litt spesielle er at nå bygges alle nye byggefelt med TN nett. Det er vel fordi vi da får høyere spenning inn til veggen som kan foreks. brukes til El-bil ladere....
Uansett så har jeg selv ikke noe problem med lyden. Den låter helt nydelig i mine ører. Men jeg er alltid på jakt etter små forbedringer. Det er derfor jeg har sett på dette med strøm in til anlegget. Tenkte at med et godt grunnlag for strøm inn til anlegget så ville det gi alle komponentene best mulig grunnlag for god lyd.
På samme måte som vi hører at anlegg spiller best om natten fordi da er de fleste støykilder hos naboer slått av.
Er man da «lur» så går man til OHC og spør om hva som er lurt å gjøre. Da kommer Isovolt inn i bildet tvert og som dere vet er det eneste som kan redde anlegget ditt fra det farlige norske nettet.

Skjønner etter hvert at det er mye strøm remedier der ute. Noe er humbug men mye av det er OK. Men det meste er det ikke nødvendig å bruke penger på. Men det er ikke galt å bruke det hvis en føler at det hjelper.
Her er det nesten slik at en må følge hva en føler selv. Å spørre de som jobber i hifi butikker er som å spørre en bilselger hvilken bil en skal kjøpe. Blir alltid den de selger selv. Og de vet best selvfølgelig. Samme med hifi butikker... Nesten alle da.. Må si noen er ærlige. Bare ikke lett å finne. He,He...
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.286
Antall liker
34.822
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
På samme måte som vi hører at anlegg spiller best om natten fordi da er de fleste støykilder hos naboer slått av.
Du skal heller ikke se helt bort fra at du selv har senket skuldrene etter jobb etc og har mer ro til å lytte i de små timer. Det kan også påvirke opplevelsen en hel del.
 

ymir

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.12.2013
Innlegg
5.304
Antall liker
4.993
Torget vurderinger
2
6moons som teknisk faktareferanse? Jojo...
tja,kan da ligge på samme nivå som moroklumpen som taler med flere tunger,
litt av ett forbilde må jeg si.
 

Aurora

Æresmedlem
Ble medlem
04.06.2004
Innlegg
14.795
Antall liker
11.191
Sted
Ytterst i havgapet...
Uten relevans til andre og annet som berøres i denne tråden, men 6moons er vel om ikke den aller største svadageneratoren innen HiFi, så er de i alle fall i toppskiktet...
 

Supersound

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.04.2011
Innlegg
100
Antall liker
15
Ser at det ikke er noe lett fasit på dette. Men hvis en skal ha et strømfilter forran hele anlegget som har best "rykte" for å være best. Altså et filter som tar HF støy som kommer med nettet. Det må være et filter som kan settes i første stikkontakt fra sikringskap og da gå vidre til anlegget.
Det må ikke være noe som begrenser dynamikk må noen som helst måte. Altså må det tåle minimum 20A kontinuelig drift.
Finnes noe slikt?
 

ymir

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.12.2013
Innlegg
5.304
Antall liker
4.993
Torget vurderinger
2
Du sier lite om hvordan det låter hos deg.
Uten å ha helt styr på alt har det noe med hva som påvirker.
Tynn,lean,mager,stram bass,generell hardhet,lyst,påtrengende s-lyder etc.
Årsak kan være mange,høyttaler/lytte posisjon- plassering,akustikk og strøm/støy,
og strømkabler/filtre.Noe elektronikk har EMC filtre fra fabrikk.

Varme ladere til mobil,PC og hifi utstyr?
For kort tid siden varmet jeg føttene på laderen til PC når jeg frøs på bena.
Når siste? rest av støy forsvant ble ikke laderen så varm som tidligere og
da ble "fotvarmeren" mindre effektiv.Før den tid,ble ladere og elektronikk svært varme,
= mye støy på nettet.

Begynn med det enkleste.Snu støpsel rett vei.Følg prosedyren i link,også den biten ang måling uten jord.

https://senorc.no/?p=226


Lang oppvarmingstid før stereoen låter ok?
Jeg brukte energi på å senke nettimpedansen.
Dette førte til svært kort oppvarmingstid,er nå nesten spilleklar med en gang.
Mener dette har noe med flyt av støykomponenter i egen installasjon/hifi utstyr.
HiFi`en bør ikke "svømme i egen skit" eller "skite i eget reir".

Foreta denne øvelsen.Den sier mye om hvilket resultat en kan forvente av emc filter.
Gir ikke reel impedans,men en god pekepinn.


Det smutsiga nätet - Artikelarkiv - Euphonia Audioforum

Ta ett dubbelt vägguttag och mät spänningen med multimetern i det ena uttaget, vi kallar den U1. Skriv upp värdet.
Plugga sedan in en resistiv last på 1000W eller något åt det hållet i det andra uttaget. En vattenkokare, kaffebryggare eller ett värmeelement går bra.
Starta den och mät spänningen i uttaget när den är igång (kallas U2) och skriv upp värdet. Det räcker med några sekunder.
Stäng av "vattenkokaren" och kontrollera att spänningen nu är ungefär densamma som U1.

Titta på "vattenkokaren" så står det säkert någonstans (antagligen i botten) vilken effekt den har, t.ex 1200W.
Ta nu den spänning som du först mätte i uttaget (U1) minus den spänning som du fick när "vattenkokaren" var igång (U2).
exempel: Vid obelastat uttag mäter du 230V (U1) och med kokaren i drift mäter du 226V (U2). Skillnaden är då 4V (som vi logiskt kallar för U3).
Det är spänningsfallet över din förimpedans.

Räkna nu ut strömmen som kokaren drar genom att ta effekten (1200W i mitt exempel) och dela med spänningen U2 (1200 / 226 = 5,31A)
Nu kan du räkna ut impedansen genom att dela spänningsfallet över förimpedansen (U3) med strömmen. (4V / 5,31A = 0,75 ohm)

Gör om mätningen ett par gånger för att vara säker.
Det här är ingen "snygg" eller exakt mätning, men den duger gott för att kontrollera att det inte är några större fel i ditt nät.


Uprøvd forslag dersom filter foretrekkes/velges.
Filtre ER følsomme for kilde/last impedanser.


https://www.onfilter.com/ac-power-line-emi-filters

Fikk en pris herfra

https://www.laplace.co.uk/


Ang. valg av elektronikk.

Som Abrahamsen en gang sa til meg.
C kjerne transformatorer fungerer bedre ang. nettstøy,men kundene vil ha ringkjerne.

Det samme sier John Curl.Best til kilder og preamper er C kjerne transformatorer i strømforsyninger.

http://www.parasound.com/pdfs/JCinterview.pdf
 

Supersound

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.04.2011
Innlegg
100
Antall liker
15
Hei ymir, takker så mye for et godt utfyllende svar. Når det gjelder lyden hjemme hos meg så skryter alle jeg kjenner over hvor bra den er med godt perspektiv nydelig stram bass og ingen tegn til dårlige S lyder.
Hele grunnen til mine spørsmål er at jeg har investert i en PS Audio P20. Den har ryddet opp og jeg har enda bedre lyd enn noen gang før. Anbefaler på det høyeste at du prøver den nye serien av regeneratoer fra PS Audio. Jeg blir meget forundret om du ikke hører stor forskjell fra de tidligere modeller.
Denne gangen virker det som de virkelig har løftet produktet til et nytt nivå. Ser at du ikke var noe imponert over de forrige modeller.

Vel det var dagens skryt. Så over til det jeg ikke helt skjønner og det er at disse regeneratorer fra PS Audio tar ikke hensyn til nettstøy over 1kHz.
Når jeg spør dem om det er svaret at slik er dem designet.
Det er det som har trigget hele tråden min om hva som trengs for å få bukt med nettstøy over 1kHz?
Skjønner at dette med skilletrafo kan virke men er ikke anbefalt. I det store og hele er ingen ting anbefalt å sette inn i loopen før P20.
Vil det si at den støyen som eventuelt er over 1kHz ikke påvirker lyden i noe større grad?
Altså bortkasted tid å bruke penger på?
Jeg kjører med en egen 4 kvadrat kabel direkte fra sikringsskapet direkte til P20. Eget jordspyd til denne. OK har valgt å beholde 16A kurs. Noen syntes vel det er totalt bortkastet. Men jeg har tro på at dette med et godt fundament for strømmen inn på anlegget er det beste.

Så skal jeg sette noen type av filter i forkant av P20? Grunnen til at jeg har tenkt på Noratel eller Isovolt er at dem setter spenningen mot jord 100% lik på begge faser.
Tenkte at da ville P20 få det beste grunnlag for å yte sitt beste. Men etter å ha lest innlegget til Asbjørn om dette ble jeg mer forvirret. Har det ikke noe å si for lyden eller anlegget totalt om det er skjevt belastet mot jord?

Lyden hos meg er som sagt tidligere bortimot feilfri (i mine ører). Men en jakter alltid på de små nyanser vet du.
Det er det som er hobby og kose seg med anlegget og finne nye ting som kan forbedre lyden. Akkurat nå er det strømmen inn jeg leker med og som jeg syntes er et vanskelig tema. Nytt utstyr til stereoen som DAC, forsterkere etc. er noe en kan ta med hjem og prøve og se om en liker.
Men strømmen inn i huset er det masse synsing og lite konkret over hva en kan gjøre. Eller burdet gjøre for den sags skyld.
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.286
Antall liker
34.822
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Ikke med eksakt det filteret, men min generelle erfaring med Furutech er at det stort sett er overpriset tøys. Les beskrivelsen av det der og tenk over hva det gjør.
Teknologi Nanoteknologi

Jord Jumper/EMI Absorbsjon System Jord Jumpersystemet kansellerer magnetfeltet som oppstår inni kontaktene.
Patenten: https://patents.google.com/patent/US6669491B2/

Den sier ingen ting om støyfiltrering, bare noe om "stabilization of current". Joda, de sier at kontakten gir 30 dB demping ved 10 MHz, men omtrent hvor mye "demping" tror du et alminnelig støpsel gir ved så høy frekvens? En enkel keramikkondensator til jord gir 6 dB/oktav over avrullingsfrekvensen, så selv det blir fort ganske mange dB ved så høye frekvenser.
 
Sist redigert:

The Shy

Æresmedlem
Ble medlem
10.04.2017
Innlegg
10.508
Antall liker
14.231
Sted
Langesund
Vet ikke om du har nevnt det før i tråden her, men hva spiller du på? Kunne jo vært artig å hørt dette, som av deg og dine venner betraktes som bortimot perfekt.


Tor
 
Sist redigert:

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.286
Antall liker
34.822
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Nå er det vel ikke bare støpsel og dyr kabel. Etter det jeg ser er det også dette filteret.
Men det betyr selvfølgelig ikke at det ikke er dyrt.
Jeg trodde Furutech hadde gode produkter. Er det bare snake oil?

https://www.audiophonics.fr/en/powe...plated-emi-noise-filter-230v-15a-p-11143.html
Jeg har noen kabler med Furutech-kontakter. De har noe slags pyntemuffer i gummi. Etter bare et par år morknet gummidelene opp og har siden sett forferdelige ut. Når jeg selger de kablene kommer jeg til å klippe av Furutech-dingsene og reterminere med Neutrik først. Ikke noe man viser frem i en salgsannonse, nei. Furutech er nesten like gode som Nordost til å fortelle fantasihistorier på en slik måte at man ikke kan ta dem på noe som er direkte feil, uansett hvor villedende det er. Aldri mer noe derfra for min del.

Det filteret ser derimot mer seriøst ut, ja. Det vil filtrere bort RF-støy på nettet på vei inn og stanse switchestøy og lignende fra apparatet før det går ut derfra og forstyrrer annen elektronkk. Kretsdiagrammet står på, og det er eksakt slik man lager et strømfilter. For meg ser det faktisk ut som et rebrandet Schaffner eller Schurter filter av den typen som koster en femtilapp på Elfa Distrelec, kanskje en hundrings hvis det skal være «medical grade». Klart det må koste ti ganger så mye hvis det i stedet er satt en klistrelapp med «Furutech» på det...

06D29B21-7BF4-4192-BE28-CA222AEBE88E.jpeg

https://www.elfadistrelec.no/no/pow...&page=17&origPos=50&origPageSize=50&simi=99.9
https://www.elfadistrelec.no/no/str...A&page=5&origPos=18&origPageSize=50&simi=99.9

Det finnes noen alternativer å velge mellom:
https://www.elfadistrelec.no/no/pas...atstift+6.3+x+0.8+mm,+Loddable&sort=Price:asc

Om du vil sette et strømfilter i kjeden foreslår jeg en vanlig filtrert «padde», f eks Supra. Inneholder tilsvarende filter.
 
Sist redigert:

Armand68

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
21.01.2016
Innlegg
294
Antall liker
165
Sted
Viken
Torget vurderinger
1
Har nettopp installert en Flux 50 foran en Aurender N-100. Det ble et stooort løft:) Så at Furutech produkter er noe overpriset tøys som noen påstår tidligere i denne tråden er i hvert fall tøys;)

Hadde tilsvarende erfaring da jeg nylig fikk kjøpt en brukt TP-309 strømfordeler. At en slik passiv komponent kan gjøre så mye er litt utrolig egentlig. Har også en TV koblet til denne og bildet fikk seg også et solid løft. Moro når man opplever slikt.
 
Topp Bunn