Ønsker anbefaling Anbefalt forsterker til Bose 601 stereohøytalere, serie 1, fra 1977.

skygolicious

Fersking
Ble medlem
11.04.2018
Innlegg
1
Antall liker
0
Hei!

Jeg er nybegynner innen HiFi. Har nylig gått til innkjøp av et par frekke Bose 601, serie 1 fra 70-tallet. Høytalerene har mye bass, det er 2 x 8" sub i hver høyttaler + 4 x 1" diskanthøytalere i hver. For tiden har jeg lånt og koblet til en gammel Sony Reciever (STR-DB840), med Dragonfly Black i macen. Synes det låter dritbra, men det jeg sammenlikner med er en Bose Soundlink MINI som jeg har spilt all musikken min på i 5 år ;) Er ute etter presis bass, uten at bassen tar for mye plass i lydbildet.

De er ifølge flere jeg har pratet med lettdrevne, og krever ikke store mengder effekt, men noen nevnte at opp mot 100 W i hver kanal kan være greit. Fikk også et tips om at Rega Brio R vil være bra i denne prisklassen jeg tenker (dog ikke 100 W, men watt har vel ikke alt å si). Er interessert i en god forsterker, og budsjettet mitt er helst rundt 5000, men alle tips er av interesse for å lære om gode løsninger/tips! Er i utgangspunktet interessert i å kunne modifisere lyden med EQ. Forsterkeren trenger ikke nødvendigvis å ha innebygd DAC eller muligheter for trådløs tilkobling.

Er det noen som har noen gode tips til hvor jeg kan begynne å lete/evt. har spesifikke tips til forsterkere som har kjørt disse høyttalerne bra??

Takker for svar!
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Brio R burde fungere greit. Jeg tror gjerne dine Bose kan dra nytte av dens friske spillestil.
 
Topp Bunn