Resultater 1 til 8 av 8
Abonnér på denne tråden
 1. #1

  Nad 275bee og XLS-15

  Hei sann.

  Ny på dette forumet, og tenkte kanskje dette var stedet og spørre mine spørsmål. Har sittet å fundert litt, har en Nad 165 som forforsterker. Og 2.stk NAD 275BEE, begge disse 275 står i bridge mode, og holder styr
  på hver sin CV XLS-15 høytaler. Dem er ikke bi-ampet eller noe. Så hver NAD 275 styrer diskant/mellomtone/bass.

  Det var slik hi-fi klubben anbefalte å koble dette opp, men burde det vært gjort anderledes? Evt brukt en 275 til begge basselementene, og den andre 275 til diskant og mellomtone i begge høytalerne? Altså kjøre biamp?
  Leste nå nøye i bruksanvisningen for Nad 275, og der sto det at dem ikke burde settes i Bridge om høytalerne hadde under 8ohm, og xls 15 har etter hva jeg kan finne ut 6ohm?

  Har ikke merket noe spesielt med varme i 275’ene eller noe, spiller høyt og klart, eller har ikke spilt høyt, HØYT enda, ettersom er forsatt i innspillinga, har vel hatt dette anlegget nå i ca 1mnd tenker jeg.

 2. #2
  Hifi Freak skorob's Avatar
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Brumunddal
  Innlegg
  2,711
  Du halverer også dampingsfaktoren ved å brokoble... Det kan ha endel å si om den reele kontrollen når den er innenfor gitte watt.

  Ville helt klart testet med å biampe! . Prøv.. så hører du hva du liker best .
  Galskapen: Auralic Aries G2 - Accuphase DC-37- Accuphase C-3850 - Accuphase M-6200 - Spendor D9.- 2xSVS SB16 Ultra - Wireworld Electra7 strømkabling. - Cardas signalkabler og Chord høyttalerkabler.
  Stue: Squeezebox Touch - Primare Pre32 & A34.2 - Klipsch P37F - PSA S3000i - Luxman JPS100 kabling.

 3. #3
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Nov 2009
  Sted
  telemark
  Innlegg
  594
  Kan hende at brokoblingen gir deg best lyd" Er forsterkeren sterk nok til å handle imdedanse forløpet til CV under hard drift er en annen ting ,så hvis den klipper før evt sikrings kretløpet slår inn , så svir du diskantene og kansje mellom tonen,
  Jeg vet bare at enkelte av CV har noen tøffe impedansekurver , testet helt nede i 2 ohm ,og da er det NOGO for nad , men hva din har vet jeg ikke , så utvis litt forsiktighet

 4. #4
  Ble brått litt skeptisk til å spille med anlegget jeg nå :O
  Når jeg kjøpte anlegget på hifi klubben, så spurte han om jeg skulle spille høyt å lenge, eller om jeg skulle spille vanlig og klart. Jeg sa at jeg skulle spille høyt og lenge, var derfor jeg kjøpte CV. :P

  Bruker anlegget kun til musikk, har eget hjemmekinoanlegg av Dali til film. Så dette anlegget ble kjøpt for å ha noe kraftig å dra på med når man skal ha en fest i ny og ne, og når jeg er hjemme alene og skal slappe av litt hehe.

  Hvis jeg biamper, da leverer kanskje ikke effektforsterkerne nok watt? Var det kanskje derfor jeg fikk beskjed om å brokoble, altså sette 275 effektforsterkerne i mono, med to høytalerkabler utifra effektforsterker og til Høytaler, altså pluss og minus.

 5. #5
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Nov 2009
  Sted
  telemark
  Innlegg
  594
  Var ikke ment å være lyse slukker dette ,,,Ingenting i veien med CV ,de liker bare strømsterke amper , i allefall de m 15 tom element
  Gjør som scorob sier , prøv begge , og bruk den som lyder best

 6. #6
  Sitat Sitat fra HAREPUSEN Se Innlegg
  Var ikke ment å være lyse slukker dette ,,,Ingenting i veien med CV ,de liker bare strømsterke amper , i allefall de m 15 tom element
  Gjør som scorob sier , prøv begge , og bruk den som lyder best
  Skjønte den
  Har også skjønt at CV liker strømsterke forsterkere, og da skal det etter hva jeg har skjønt være best å kjøre effektforsterkerne i mono, bridge. Da yter vist effektforsterkene mest.

  Her er effektforsterkerne som jeg har to av, en for hver høytaler

  https://www.hifiklubben.no/stereo/fo...ektforsterker/

 7. #7
  Over på noe helt annet, men allikevel i samme gate.

  Med mine to NAD 275BEE, HVIS jeg hadde byttet ut mine to XLS-15, med to SL-15 isteden, disse skal vistnok være lettere å drive enn XLS.. Ville det fungert bedre?? Ville jeg hatt mer enn nok punch til å drive SL-15 høyttalerne, selv om 275ène hadde stått i sterieo f.eks? Altså ikke i Mono/Bridge som dem gjør nå..

  SL kan ikke biwires.

 8. #8
  Hifi-entusiast rellingsen's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2014
  Sted
  Rogaland
  Innlegg
  267
  Prøv nå med biamp i første omgang!?
  SL-1210m5g - AT33PTG/ii - Clones PA 1
  CC Audio - Electrocompaniet ECD 2
  Optimal Acoustic Laboratories A10.0 & A30.05
  Klipsch Cornwall II Bob Crites oppjazza
  LM 218ia med gjengse rør til salgs. Send PM

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •