Høyttalere Infinity Kappa 8 i hus! Hvordan makse potensialet?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • S

    Skjervesbu

    Gjest
    Helt siden jeg på 90-tallet hørte disse på DP-riggen til en av våre forumvenner har jeg siklet etter disse, og nå er de i hus! Føler meg som en liten unge, men dette kan jo bli litt av et prosjekt da .... målet er å få disse til å spille mest mulig optimalt, dvs få frem den originale lyden med de tiltak som er nødvendige.

    Status per idag:

    1. Forsterker/prøvelytting: har ikke fått testet ennå ... det mangler jo ikke på advarsler om svidde forsterkere på denne høyttaleren. Har per idag bare en surroundforsterker (Onkyo 1010), og nei, jeg har ingen intensjon om at denne skal drifte det endelige anlegget. Men: er det trygt å gjennomføre første test av høyttalerne med denne såfremt man holder volumet nede, eller risikerer man å svi den av åkkesom? Dumt å investere i effekttrinn hvis jeg har kjøpt skikkelig katta i sekken (fikk ikke prøvelyttet ved kjøp).
    2. Polydom-membranen er som på alle disse gulnet/aldret. Jeg antar dette påvirker lyden. Noen her inne som har førstehånds erfaring men behandling av denne domen, evt erstatningselementer? Vifa sin 3" med annen impedanse synes jeg høres jalla ut, mens Millersound sin løsning virker seriøs (Infinity Kappa Polydome Repair Bill LeGall Millersound Lansdale, PA).
    3. Jeg tror wooferne er re-foamet basert på litt ruskete limkant (usikker på hvor smooth denne er original). Noen som kan kommentere på bildet jeg har lagt ved? Ellers blir det en forsiktig runde med støvsuger etc for å trekke ut domen i senter. Mulig domen i senter av det ene elementet må fikses da det er litt skade på den (bilde i neste post)
    4. En terminal på baksiden er knekt. Iflg selger spiller den fremdeles som den skal. Er det mulig å f.eks lodde fast broen mellom høy/lav biwiringterminal slik at man har skikkelig kontakt?
    5. Effekttrinn: anbefalingene på forumene ligger jevnt over på DP 6.4P, Nakamichi PA7, Parasound 2200, Aragon 4004 etc. Det ligger nå en Aragon ute i Danmark som kan være aktuell. Håper å slippe unna med type 6000kr. Over det har man jo gamle Krell og ML ved rundt 10000.
    6. Er det noen andre deler i disse som må skiftes pga alder, feks i delefilter?

    Tar gjerne imot tips om "Trollmenn" innenfor landegrensa som utbedrer slike høyttalere.

    Bilder kommer!
     
    Sist redigert:

    Leikis Lyd

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.05.2006
    Innlegg
    5.464
    Antall liker
    2.120
    Sted
    Kyrksæterøra
    Torget vurderinger
    12
    Selv har jeg veldig god erfaring med Holton forsterkere til gammle Infinity. Mosfet med saftig strømforsyning er en god oppskrift. Til 6000kr tror jeg det må inngås noen kompromiss :rolleyes:

    Det var tidligere en anbefaling om en crc sparay som heter 606 marine kanskje, det brukte jeg på mine 7 og 8 domer. Det så ut til å virke bra, de ble litt mere gjenomsiktig og myke.
    Kappa 8 er ivertfall en god høyttaler, men man får ikke hørt den før den får noe å leve av :) I den billige enden av skalaen så kan Emotiva være noe å prøve, helst monoblokken xpa-1e eller en xpa-2, monoblokkene havner noe over budsjett, xpa-2 er vel i området ditt :) Primare Pre30 har jeg selv hatt god lyd me på gammle Infinity og diverse Holton.

    Du som fikk tak i de Kappa8 på finn til 2 lapper ? Isåfall et kupp ! De går vel vanligvis for 6-8 i bra stand.
     
    S

    Skjervesbu

    Gjest
    Forsiktig test på surroundforsterkeren: pirket ut proppen ved siden av delefilteret og det viste seg at "kastreringsmodus" allerede var på, se bilde (det er vippebryteren oppe til høyre, denne sitter bak et deksel som vippes ut). Da blir vel impedansen litt enklere for midlertidig testing med veikt utstyr.

    Har kun testet ved lavt volum, men alle elementer ser ut til å spille ok!

    Stemmer også at disse ble mine for 2K ja.
     

    Vedlegg

    carisma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.12.2014
    Innlegg
    1.492
    Antall liker
    914
    Om du bruker sub og deler på 80hz så kan Onkyo 1010 klare seg ganske bra.
    Uten filtrering så ville jeg gått et stykke opp i pris på brukt forsterker.. Der bør du vurdere noe som er bygd opp rundt en kraftig strømforsyning.
    Hvis du skal ha fullt potensiale ut av høyttalerne og om det betyr å spille høyest mulig med mest mulig kontroll,ja da bør du se på antall watt også. Se etter en forsterker som gir vesentlig mer watt i 2 ohm enn 4 ohm. Da vet du at den er stabil.
    Du kan sikkert klare deg med rundt 100 watt i 8 ohm om den dobler effekten helt ned til 2 ohm. Altså 400 watt i 2 ohm. Men om du ønsker å tømme potensialet helt og spille veldig høyt. Så trenger du enda mer.
     
    Ble medlem
    17.12.2016
    Innlegg
    41
    Antall liker
    15
    Gratulerer med flotte høyttalere @Skjervesbu. Som du ser har jeg etpar RSIIB. Jeg valgte meg Parasounds monoblokker grunnet at de leverer mye strøm som alle her er inne på er viktig. Det jeg kan si om monoblokkene er at heller ikke de makter å levere nok over tid. Jeg biampet som et forsøk, og da ble det virkelig liv i Infinityene. Det føites der og da som om det ikke fantes grenser for hva de tålte. Ingen forvrengning selv ved et volum der vi ikke lengre klarte å oppholde oss i et rom på 90 kvm med 4,5 meter under taket. Du vet det sikkert, men det verste en kan utsette høyttalerne for er lite strøm. Jeg hadde tidligere et sett med Infinity RS IIIB, og disse var ødelagt av overdreven tro på Electrocompaniets evner.
    PS. Skylder å gjøre oppmerksom på at RSIIBene mine er modda av @Leikis lyd :)
     

    Leikis Lyd

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.05.2006
    Innlegg
    5.464
    Antall liker
    2.120
    Sted
    Kyrksæterøra
    Torget vurderinger
    12
    Har testet med Parasound A21, den holdt ikke mål. Holton monoblokkene jeg hadde sammtidig var langt bedre. Godt bygde Holton monoblokker 500w i 8 ohm havner fort på 30 lapper, men da slipper du å tenke på forsterker mere. 1200/1500VA trafo pr kanal og gjerne rundt 100K uF pr kanal med små kondiser vekker gammle Infinty til live.
    Har hatt både RS2B og RS3A og RS1 og flere Kappa, ikke 9 :)
    Har sette flere gitt opp Kappa 8, kun fordi de ikke ga de god nokk forsterker.
    Har bygd masse Holton, og kan absolutt anbefale de !

    Vet en som kan være inntrisert i de RS2B om du skulle velge å selge :)
     
    Ble medlem
    17.12.2016
    Innlegg
    41
    Antall liker
    15
    hehe @Leikis :) Det er mange som vil ha et sett med RSIIB modda av deg etter spesifikasjoner av Geir Fredriksen. Jeg skal ikke si at jeg aldri selger dem, men huset må nok selges først, og det føles ikke akkurat som noe jeg har behov for nå, og heller ikke i den nærmeste fremtid. Jeg har heller ikke råd til de høyttalerne som eventuelt skal erstatte disse. Da må jeg i så fall selge huset, og da trenger jeg jo ikke så store høyttalere i noe fall :)
    Ellers har jeg også testa med A21. Det fungerte ikke godt nok. Men, jeg tror A21 vil fungere i biamp med JC1 :D
     
    Sist redigert:

    DAChild

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.01.2004
    Innlegg
    1.217
    Antall liker
    118
    Torget vurderinger
    2
    En Nad 218 må vel være grei for å sparke litt liv i disse?

    Sent fra min C6833 via Tapatalk
     
    S

    Skjervesbu

    Gjest
    Etter lang tids ørkenvandring i bruktmarkedet fikk jeg endelig en Aragon 4004mk2 i hus i dag. Stas! Har bare testet med surrounreceiveren som pre, men fikk også med en Aragon 18k for testing.

    Men: bassen på siden hvor terminalen er i stykker (se bilde lengre opp) er ganske så død. Klusset på noe loddetinn men jeg har aldri loddet så det tror jeg ble så som så. For tørrtrene litt i morgen før jeg gjør et nytt forsøk. Loddekyndige må gjerne melde seg!

    La faktisk ikke så mye merke til dette da jeg begynte å teste men syntes lydbildet ble dratt litt ut til siden.
     

    carisma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.12.2014
    Innlegg
    1.492
    Antall liker
    914
    Det der er standard terminaler som er nesten gratis på eBay. Skru ut hele plata som terminalen sitter i og løsne fra baksiden.
     
    S

    Skjervesbu

    Gjest
    Det der er standard terminaler som er nesten gratis på eBay. Skru ut hele plata som terminalen sitter i og løsne fra baksiden.
    Høres ut som en bedre ide enn å slippe meg løs med loddebolten. Eller ... jeg må vel uansett lodde postene på baksiden? Bugger.

    Noen ide om hvor man kan få kjøpt slikt i Norge? Lite lysten på å vente 3 uker på terminaler. En oppgradering i kvalitet er heller ikke å forakte da det virker å være en ganske vanlig skade på disse at de knekker, sannsynligvis i transport). Noe sånt? https://www.ebay.co.uk/itm/Binding-...Socket-Connector-Gold-x-4-Pairs-/292157390905, 4mm?

    Får demontere og ta en kikk.
     

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    8.512
    Antall liker
    6.906
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    Terminalene er vanligvis utstyrt med loddeterminal formet som en ring som du fester på innsiden av terminalplaten med en ekstra mutter. Du kan om så bruke en kabelsko som du klemterminerer på kabelen og trer innpå terminalen.

    091-1245_HR_0.jpg


    Johan-Kr
     
    S

    Skjervesbu

    Gjest
    Hvis noen trenger råd rundt lodding er det bare å fyre løs! Fikk loddet pinnen som sammenkobler biwiringen og vipps - lyd i bassen.

    Disse høyttalerne betalte jeg altså 2000kr for. En runde med støvsuger på den ene bassen og litt lodding så har man et morsomt prosjekt om ikke annet.

    Blir nok bytte av terminaler etterhvert.

    Koser meg nå. Musikk musikk musikk. På tide og teste forforsterker, DAC +++ ...
     

    Lydhodet

    Medlem
    Ble medlem
    01.10.2021
    Innlegg
    5
    Antall liker
    2
    Sted
    Oslo
    Helt siden jeg på 90-tallet hørte disse på DP-riggen til en av våre forumvenner har jeg siklet etter disse, og nå er de i hus! Føler meg som en liten unge, men dette kan jo bli litt av et prosjekt da .... målet er å få disse til å spille mest mulig optimalt, dvs få frem den originale lyden med de tiltak som er nødvendige.

    Status per idag:

    1. Forsterker/prøvelytting: har ikke fått testet ennå ... det mangler jo ikke på advarsler om svidde forsterkere på denne høyttaleren. Har per idag bare en surroundforsterker (Onkyo 1010), og nei, jeg har ingen intensjon om at denne skal drifte det endelige anlegget. Men: er det trygt å gjennomføre første test av høyttalerne med denne såfremt man holder volumet nede, eller risikerer man å svi den av åkkesom? Dumt å investere i effekttrinn hvis jeg har kjøpt skikkelig katta i sekken (fikk ikke prøvelyttet ved kjøp).
    2. Polydom-membranen er som på alle disse gulnet/aldret. Jeg antar dette påvirker lyden. Noen her inne som har førstehånds erfaring men behandling av denne domen, evt erstatningselementer? Vifa sin 3" med annen impedanse synes jeg høres jalla ut, mens Millersound sin løsning virker seriøs (Infinity Kappa Polydome Repair Bill LeGall Millersound Lansdale, PA).
    3. Jeg tror wooferne er re-foamet basert på litt ruskete limkant (usikker på hvor smooth denne er original). Noen som kan kommentere på bildet jeg har lagt ved? Ellers blir det en forsiktig runde med støvsuger etc for å trekke ut domen i senter. Mulig domen i senter av det ene elementet må fikses da det er litt skade på den (bilde i neste post)
    4. En terminal på baksiden er knekt. Iflg selger spiller den fremdeles som den skal. Er det mulig å f.eks lodde fast broen mellom høy/lav biwiringterminal slik at man har skikkelig kontakt?
    5. Effekttrinn: anbefalingene på forumene ligger jevnt over på DP 6.4P, Nakamichi PA7, Parasound 2200, Aragon 4004 etc. Det ligger nå en Aragon ute i Danmark som kan være aktuell. Håper å slippe unna med type 6000kr. Over det har man jo gamle Krell og ML ved rundt 10000.
    6. Er det noen andre deler i disse som må skiftes pga alder, feks i delefilter?

    Tar gjerne imot tips om "Trollmenn" innenfor landegrensa som utbedrer slike høyttalere.

    Bilder kommer!
    Du trenger en strømsterk forsterker, gjerne Dynamic Precision, Tandberg TPA3026A, Tandberg TPA 3016A. Eller så klart andre strømsterke konstruksjoner som makter Kappa 8. Impedansekurvene til disse er en utfordring for forsterkeren. Ønsker deg all lykke med fantastiske høyttalere!
     

    Pål gundersen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.03.2020
    Innlegg
    1.923
    Antall liker
    2.507
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    7
    Jeg brukte parasound elektronikk på mine på 90 tallet. Husker de krevde mye strøm for å fungere ok.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn