Digitale avspillere Digitale lydkilder - hva bruker dere og hvorfor?

Madmax_1

Medlem
Ble medlem
24.03.2014
Innlegg
30
Antall liker
24
Sted
Moss
Lurer litt på hva flesteparten bruker som lydkilder i sine oppsett?

Selv bruker jeg litt forskjellig, alt fra Spotify via Chromecast og ekstern DAC til en Android TV boks som kjører Kodi og er koblet til San'et mitt for mer høyoppløst materiale i FLAC eller andre formater. Med sistnevnte løsning brukes også Musikkutvidelser for Kodi som gjør brukervennligheten bra, samtidig som det visuelt også er bra (får opp bakgrunnsbilder av artister + endel info som scroller på en diskret linje nederst på skjermen). Alt er da koblet via hdmi gjennom tv og går derfra optisk ned i en DAC og videre ut til en stereoforsterker av god gammeldags sort. Radio via Android TV gir også overraskende god lyd (snakker da om NRK). Dette oppsettet fungerer også like bra for musikkvideoer via Youtube etc. som jo har blitt et glimrende supplement når man skal ha det koselig med musikk. Har også en dvd spiller stående, men den brukes aldri lengre.

Har da en løsning som låter bra og som er brukervennlig for både meg og de andre mindre tekniske i huset. Er litt kjedelig å ikke ha noen fysiske plater å ta på, så vurderer sterkt en platespiller om dagen (både for lyd, øyet og stemningen).

Kom gjerne med innspill om hva dere bruker og hvorfor. Kom gjerne med meninger om hvorfor mitt oppsett ikke gir optimal nok lyd også.
 
S

Syncrolux

Gjest
Squeezebox classic som digital kilde.
Lettvint, enkelt, fjernkontroll, digital volum, god formatstøtte, skjemen kan dimmes, lydmessig 100% transparent.
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
3 x Squeezebox Touch her - i hvert sitt anlegg, og via hver sin DAC: Beolab 5's innebygde DAC, Weiss DAC-1 og Benchmark DAC-3. Squeezeboxene henter musikk fra én sentralt plassert harddisk og radio fra nettet, via en like sentralt plassert avdanket jobb-PC som surrer og går døgnet rundt - ute av øye og stort sett ute av sinn. Streaming er ukjent terreng, foreløpig. I tillegg har jeg en bærbar Squeezebox Radio som gjør jobben hvis jeg er i humør til musikklytting på terrassen - vel, ikke akkurat marked for det akkurat i dag, med 10 cm nysnø på terrassebordet.

Hvorfor Squeezebox? Vel - det var det jeg startet med. Fungerte helt utmerket. Never change a winning team. At jeg må ha en ekstra PC, er uproblematisk. Dette er en avdanket jobb-PC som jeg hr gjemt bort i en innvendig bod i leiligheten. Ikke engang kona klarer å sette fingeren på dette.
 
S

Syncrolux

Gjest
Eneste forskjellen er jo om man streamer fra en lokal server eller en skytjeneste
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.120
Antall liker
10.575
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Og du har streamet cd platene dine siden 80 tallet kan du skryte av :)
 

Dazed

Æresmedlem
Ble medlem
29.01.2003
Innlegg
20.540
Antall liker
7.230
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
2
2 stk Squeezebox Touch, 1 stk Squeezebox Duet, 1 stk Chromecast Audio, 2 stk WDTV, 3 stk AppleTV, en Cambridge BD-650 og en Denon DCD-S10 CD-spiller. (etc, etc)

...Alle blir stående og samle støv, siden jeg spiller vinylplater når jeg har tid til å sette meg ned med anlegget. :)

På jobben spiller jeg Tidal fra PC-en i hodetelefonene.
 

yngvejos

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.09.2010
Innlegg
1.948
Antall liker
1.312
I det ene anlegget bruker jeg PC, tv og blurayspiller som kilde.

I det andre bruker jeg en Argon stream 2 for internettradio og spotify.
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Veldig enkelt opplegg. Har CD-spiller i begge anlegg. Det i lytterommet har USB-overføring til Abrahamsen A-DAC for strømming av Tidal, nettradio og lokalt lagrede filer. Det på soverommet har Chromecast Audio til strømming i tillegg til CD, foreløpig uten ekstern DAC.
 

Olav2

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.04.2014
Innlegg
3.342
Antall liker
2.664
Torget vurderinger
1
Sonos connect inn i ekstern dac. Fordi jeg har sonos-høyttalere i alle rom i huset, brukervennligheten og stabiliteten i systemet er uovertruffen, og muligheten til å velge musikk fra mobilen og til å ha det på overalt gjør at jeg nå lytter til mer musikk enn noen gang før.
(i fremtiden blir det antakelig Roon som avspiller-software, som nå er kompatibelt med sonos)
 

TT.

The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
Ble medlem
15.11.2007
Innlegg
40.305
Antall liker
83.310
Sted
Knapstad
Torget vurderinger
97
Tre stk Squeezebox Touch, en i hvert anlegg, en Transporter i Hovedanlegget, fire stk Squeezebox Boom, en på hvert bad, en på soverommet og en i Fjøset (boden i hagen) + to stk Sony ES CD spillere. Som UlfB sier og det hele styres med iPhone og appen iPeng. Så lenge dette funker, byttes det ikke ut :cool:
 
X

X186841

Gjest
Pc pga. kjapp,oversiktlig og spiller alt.
Nuprime streamer med Spotify connect til kjerringa.
 

eldo472

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.01.2005
Innlegg
1.026
Antall liker
288
Sted
Tranby
Har multispiller, Squeezebox Touch, PC , Get-boks, DAT og en Sony CDP-X707ES for godfølelsen.
Bruker en Yamaha Z11 for å koble alt sammen.

Edit glemte begrunnelse.

Multispiller brukes til alle de typene media som Bluray, CD, SA-CD, DVD og DVD-A.
Squeezeboks brukes til Tidal.
Har testet ut MQA og kjøpt to USB dac'r som jeg får prøve ut på PC. Asus Xonar U7 koblet med SPDIF til kringlyd-forsterker tror jeg blir stående.
Norma HS-DA1 Pre med BB PCM1704 låt fantastisk, men jeg får ikke utnyttet den fullt ut da analoginngangene på kringlyd-forsterker ikke er så bra, så den går tilbake til butikken. Litt som å ha prøvekjørt en rå sportsbil, enorm må ha følelse, men så tar fornuften overhånd.
Pc avspilling er ikke så brukervennlig, da man må bruke et fjerstyringsprogram for å slippe å ha på skjerm som støyer. Det beste jeg har funnet er Google Remote Desktop. Ikke noe reklame tull.
PC støyer også, da jeg kjøpte en veldig billig en.
DAT er for å spille gamle DAT kassetter. Med ny DAC låter det perfekt. DAT blir ofte latterliggjort fordi det ikke slo an. I motsetning til DAB+ låter det i ihvertfall bra.
 
Sist redigert:

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.120
Antall liker
10.575
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
2 stk speilede NAS i hver sin lokasjon. LMS (Logitech Media Server) innstallert på det ene.
2 stk Raspberry pi2 med picoreplayer (tinycore linux med squeezelite. Ene koblet direkte via digi+ Pro (reclocker) og i2s til en diskret r-2r dac. Låter helt supert.
1 stk vifteløs media pc (win server2012 og squeezeplayer på den også. Denne er i stua og der streames også videoer etc. Her brukes faktisk lydkort direkte (asus essence stx).
Mobile enheter når musikken via forskjellige apper. Både internt på LAN og eksternt også :) Gode apper, enkelt, funksjonelt og låter bra.
 

toral1

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
01.06.2005
Innlegg
176
Antall liker
76
Torget vurderinger
13
Etter å ha vært med på hifigalskapen siden 70- tallet, har jeg endelig konvertert til digital avspilling

Streamer er Nuforce WDC200 og effekt forsterker er Nuforce STA200.

Forsterkeren har samme innmat som Goldmund Metis 3 og amerikanske JOB 225

Styrer alt fra iphone

Gliser over lydkvaliteten

Skjønner ikke hva jeg har hørt på før, Luxman PD441 spiller og Adyton forsterkere ???

Høytalere er Yamaha NS 700X, de leverer varene
 

BritFi

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.11.2012
Innlegg
2.912
Antall liker
1.935
Sted
Tilbake i Oslo, igjen.
Torget vurderinger
3
Naim UnitiQute fordi den har; Spotify Connect, Tidal, WiFi/kablet, iRadio, DAB+, FM, optisk/coax/analog inn, inngang for minnepinne, digital ut, pre-out, fiin app. På toppen er den en utmerket pre til Naim effekt og helt dugelig som intergrert forsterker.

Bruker den som HUB stereo,tv,BR,spill, -uansett bakliggende utstyr. Navngitt alle input også slik at både jr.og dame enkelt kan switche og styre ønsket lyd. Koplet til en Chromecast også for bruk ved behov.
 

kjtl

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
28.03.2017
Innlegg
128
Antall liker
142
Torget vurderinger
1
Intel NUC mini-PC med SSD som spiller av FLAC og mp3 fra lokal disk, og Google Play Music, Soundcloud og podcasts (og det jeg ellers måtte finne på i fremtiden) fra internett, og fôrer alt sammen direkte i en NAD C390DD via USB. Programvaren er Mopidy og GNU/Linux. Styres fra mobiltelefon.

[red.] Ah, hvorfor: CD-spilleren min var begynt å skramle, og istedenfor å kjøpe ny, ville jeg ha noe som erstattet ALT: CD-er kunne jeg rippe til FLAC, alt annet kan spilles fra nett. Jeg ville ellers ha noe som var tyst, uten forstyrrende skjerm, og fleksibelt.
 
Sist redigert:

Final

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.03.2013
Innlegg
3.138
Antall liker
5.132
Sted
Bærum
Torget vurderinger
4
Spiller radio, CD og Tidal fra PC og ut til DAC. CD'ene de er rippet på Harddisken til PC'en. Dedikert streamer har jeg ikke. PC'en fungerer greit.
 

Kanutus

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.11.2014
Innlegg
2.006
Antall liker
780
Sted
Nesodden
Har vekslet mellom RPI og BBB (små ettkorts datamaskiner til 3-400 kr begge to) til en eller annen form for re-clocking (må nesten ha det på disse små dingsene); og har nå endt opp med RPI --> hifiberry digi --> dddac, som alt sammen styres av moode (pc)/mpod (mobil). Enkelt og ekstremt lite ressurs-krevende ... Har en NAS med all musikken liggende. Totalsummen for en slik løsning (uten NAS) er mindre enn 1000kr, så lite å tape på å prøve. Radio funker også fint med dette. Tidal blir så vidt jeg husker styrt av egen app; så den er ikke integrert som sådan. Jeg kjøper all musikken min, så bruker ikke Tidal/Spotify ... :)

edit: mpdroid skulle være mpod ...
 
Sist redigert:

P226

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
05.01.2015
Innlegg
275
Antall liker
224
Sted
Hallingdal
Bluesound node og cd-spiller i hovedanlegget. Noden er lett å bruke og dønn stabil. Cd-spiller for kos og musikk som ikke er på Tidal. Dvd-spiller i hodetlf-anlegget... fordi den funker. iPad med Tidal og hodetlf. hos dama.
 

Retep

Steine galen
Ble medlem
27.01.2005
Innlegg
23.074
Antall liker
20.269
Sted
Volda
Torget vurderinger
23
PlayStation 3 til film
Pc med Jriver til Nuprime Dac 10 til musikk i hovedriggen.

Cambridge stream V2 i stueanlegget.
3x Chromecast til TVene i huset.
 

Terje-A

Æresmedlem
Ble medlem
16.05.2013
Innlegg
13.505
Antall liker
9.242
Sted
Østfold
Torget vurderinger
19
Startet med Wimp. Gikk deretter over til Tidal Hifi. Prøvde litt forskjellige løsninger på streaming, PC, + QDac. Deretter en Yamaha nettverksspiller. Ble ikke helt fornøyd pga. Lite brukervennlig og ustabilitet. Kjøpte derfor en Rotel RDD-1580 dac på tilbud som skal gi mye for pengene, tanken var å bruke den sammen med en Node2. Som sagt så gjort. Koblet opp Noden til router med nettverkskabel. Og en optisk kabel fra Noden til Rotel DACen. Lastet inn Bluesoundappen på iPad og var i gang. Dette fungerer dønn stabilt og jeg synes lyden er veldig god. Et pluss med Rotel DACen er flere innganger slik at både TV og Minidisc er koblet til denne og deretter er det XLR kabler opp til forsterker. Rimelige Klotz M2 kabler funker som bare det.
Dette er min løsning på streaming og jeg føler at dette er godt nok.....:)
 

oks81

Æresmedlem
Ble medlem
29.10.2012
Innlegg
12.782
Antall liker
11.262
Sted
Hjemme
Torget vurderinger
3
Cd spiller, Snottify via billig Chromecast, radio via tv
 

tokai

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.12.2012
Innlegg
261
Antall liker
187
CD- spiller (EAD- digital drivverk) inn i enten enProceed AVP-II ved musikklytting.
Eller inni en Primare SPA-22 ved enkel lytting.
Pluss avspilling fra harddisc inn i Primare. Gidder ikke å kjøre denne inn i Procced da det lyder crap. Bare mp-3 filer her pga plass. Bruker kun ved fest og uhøytydelige anledninger.. Kjøres videre til Perreaux p-350 power. til ett sett gamle Infinity RS-2b.
Ikke verdens beste høyttalere, men god nostalgi for en gammel skrulling med tinitus. Ok lyd likevel.
 

Madmax_1

Medlem
Ble medlem
24.03.2014
Innlegg
30
Antall liker
24
Sted
Moss
Her var det mange interessante tilbakemeldinger og like mange forskjellige løsninger som brukere omtrent :)

Litt overrasket over at såpass mange bruker pc fortsatt og er fornøyde med dette. Personlig syntes jeg det ble for mye jobb med pc til lyd og bilde, selv om jeg jobber med IT til daglig. Tror jeg er alene om å bruke Android TV (Nvidia Shield) med Kodi for musikk og dette er nok mer vanlig for filmentusiastene.

Mulig jeg også er alene om å kjøre alt via tv, ned til en DAC og videre til tradisjonell stereoforsterker (som jeg foretrekker). Har funnet ut at dette er et relativt enkelt oppsett som gir alle muligheter for lyd og bilde, er støyfritt, brukervennlig nok, ikke for komplisert å sette opp eller vedlikeholde og koster ikke for mye. Eneste ulempen jeg kan se med dette oppsettet er at tv må være slått på for å få signalet gjennom (ofte jeg skrur av bilde når musikk nytes).
 

TrompeteN

Bransjeaktør
Ble medlem
27.07.2013
Innlegg
2.235
Antall liker
4.344
Torget vurderinger
0
Gammeldags pcavspilling av rippete cder her.
 
C

cruiser

Gjest
Hva er forskjellen på kodi på pc og nvidia shield? Ikke at jeg bruker kodi men kjøper ikke argumentet om at det er for mye jobb.
 
A

ANM

Gjest
- PC til film, spill, youtube etc
- Bluesound Node 2 til enkel musikkpresentasjon ved besøk og testlytting ved tweaking
- Oppo 203 for å ha mulighet til å spille CD, BD osv
 

Madmax_1

Medlem
Ble medlem
24.03.2014
Innlegg
30
Antall liker
24
Sted
Moss
Er mindre jobb å bruke/administrere en Android TV boks enn en pc (billigere, lydløs og bare funker hele tiden), men dette er selvfølgelig en smakssak. Kodi er det samme på pc og Android TV ja.
 

alghatar

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.05.2014
Innlegg
389
Antall liker
132
Torget vurderinger
13
Pc med AudioQuest Jitterbug og en Wywires Silver Usb kabel (legger denne død kjapt, men for meg, subjektivt, og samtlige venner reagerte på vesentlige lydforbedringer.) rett inn i min Lyngdorf Tdai2170.

Jeg bruker Tidal Hifi, og Foobar for flac/Dsd. MediaPlayer Clasic for Film, evt strømmer rett fra Browser.

Når det kommer til data, har jeg funnet ut at pcer med batteridrift (typ nyere god Laptop med lang batteritid) har gitt mindre støy, og mer ro i lydbildet, fremfor stasjonære som henter strøm rett fra nettet. Kan være subjektivt. Har ikke målt. har bare brukt hørsel.
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Har HTPC i både hifi anlegg og i hjemmekinoen med interne Lynx lydkort.

Bruker J River Media Center hvor musikk hentes fra NAS og litt Spotify. I hjemmekinoen brukes også Netflix og HBO mye foruten fysiske Blu-ray plater.

Styrer enten fra tastatur eller fra nettbrett/mobil.

En løsning i hjemmekinoen med noenlunde tilsvarende lydkvalitet ville innebært en surround prosessor til vanvittig pris. Sparer her veldig mye ved å koble rett ifra et Lynx lydkort, men det er også en noe mer knotete løsning.
 

Mirage

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.07.2012
Innlegg
103
Antall liker
79
Intel NUC i racket, med Spotify ----> DAC---->Resten.

Går automatisk i dvale, trenger ett trykk på knappen, starter opp og er klar for avspilling på Spotify Connect, som synker til mobil, nettbrett og laptop.
Så lettvint som det kan bli sålenge kun Spotify brukes, som det stort sett gjør.

Med Teamviewer spiller jeg også av Flac etc.
 

Paolo

Hi-Fi interessert
Ble medlem
06.11.2016
Innlegg
66
Antall liker
90
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
1
Ripped Wav files med Mac Mini og Amarra Symphony player. Mav Mini er koblet til Hegel H360 via USB Audioquest Diamond.
 

The Gunner

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.05.2010
Innlegg
9.933
Antall liker
17.206
Sted
Oslo
Torget vurderinger
7
SBT > DAC

Enkelt og greit og kosteffektivt. Brukes kun til sjekking av musikktips og bakgrunnsmusikk likevel.

Ellers:

CD-drivverk > DAC som sekundærkilde.
 

TrondW

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.11.2012
Innlegg
543
Antall liker
162
Sted
Bergenser i Ålesund
NAS -> PC som håndterer all film, og musikk via Spotify, flac -> usb -> forsterker m dac. Alt på pc kan styres fra mobil/brett og trenger ikke slå på tv. PC er selvsagt støyfri og fri for mekaniske bevegelser, liten formstørrelse. Trådløst minitastatur med museflate øker brukervennligheten ytterligere.
 

MoonDust

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.10.2010
Innlegg
248
Antall liker
133
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
3
Electrocompaniet ECM 2 er hovedkilde til musikk fra NAS, Tidal og lignende tjenester.
Pioneer BDP-LX58 - via coax til ECM 2 får Blu ray og cd som ikke er rippet.
Alt styres fra nettbrett.

ECM 2 fordi den har alt jeg trenger i en boks og ikke gidder knote selv, pluss den ser fin ut :)
 

Kaffekanne

Medlem
Ble medlem
23.01.2017
Innlegg
39
Antall liker
7
Sted
Fredrikstad
Jeg har chromecast 2 koblet TVen, så TVen koblet via optisk til Electrocompaniet PD-1
Er dette en god løsning? Jeg kan eventuelt kjøre via USB-kabel fra mobiltelefonen.

En annen ting som irriterer vettet av meg, er at jeg må slette all cache og lagret data til spotify på mobilen minst 1 gang om dagen, for at den skal finne chromecasten.
Noen som vet hva det kommer av?
 
Topp Bunn