Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2017
  Innlegg
  110
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forsterker til SA mantra 50

  Har endelig funnet meg nye høytalere, System audio mantra 50. De later til å være et veldig godt valg Har dem for øyeblikket koblet til en gammel Onkyo receiver, men dette er en midlertidig løsning. Ønsker å høre fra folk som har/har hatt mantra 50 eller andre høytalere fra System audio. Hvilke forsterkere kan passe? Jeg kjøpte mantraene billig, så jeg er ikke på jakt etter noe som koster like mye som høytalerne koster originalt. Har tenkt på Hegel H80 og Primare i22. Noen som har hatt de til mantraene og kan si litt om hvilken lyd de gir sammen? Hva med Rotel? Eller Yamaha? Noen som har erfaring med disse merkene sammen med System audio? Jeg ønsker meg helst forsterker med innebygget DAC. Derfor de jeg har nevnt kan vær aktuelle. På forhånd takk for alle svar! :-)

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  1,438
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har spilt mye på Mantra 50 med H80 og syns det er en finfin kombo. I22 er ganske lik men litt mindre oppløst enn H80en mener jeg å huske. Rega er også en kul forsterker på de men tror jeg ville syntes den var litt "for ivrig" i lengden hvis ikke jeg kun hørte på rock eller hiphopaktige greier.

 3. #3
  Overivrig entusiast Seskage's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2014
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  644
  Tagget i
  3 Innlegg
  Har ikke hatt Mantra 50, men brukte i22 på SA10 som nok kan ligne på Mantra 50. Hadde også Hegel 80 på hjemlån en stund, men jeg foretrakk i22. Jeg hadde komboen Primare/System audio i nesten to år.
  Men det var close race de to forsterkerne imellom. Tipper du vil kunne være fornøyd med begge.

 4. #4
  Moderator X-Cell's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Sted
  Narvik
  Innlegg
  6,860
  Tagget i
  2 Innlegg
  Torget
  1
  Mantra 50 spilte serdeles godt på Primare i32.. forsåvidt også designeren av mantra og eieren av system audio sin favorittforsterker på disse høytalerne..
  Marantz KI Pearl gjor seg heller ikke bort på disse
  "Blood makes you related. Loyalty makes you family"

  Musical Innovation - System Audio - Jamo - Bluesound - Reloop - DhLabs - Audioquest - Sony
  Tandberg Troll - Klipsch - Chromecast - Bluejeans

 5. #5
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  May 2014
  Innlegg
  382
  Tagget i
  0 Innlegg
  Lyngdorf gjør seg absolutt på disse. Har opplevd mantra 70 med en tdai2200, og det låt magisk. Storslått, dynamisk, crisp, og med en midbass som så pent masserte brystkassen. Rett før jeg fikk stive brystvorter. Og at sa kan stå så tett opp i bakvegg pluss Lyngdorf, gjør at de blir ekstremt plasseringsvennlige. Sort bakgrunn får man også. Den er kanskje litt dyrere enn det du ser på, men er verdt hver ei krone. Sjekk brukte.
  Det er bedre med en kasse Cola i gitaren, enn grus i badekaret.

 6. #6
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2017
  Innlegg
  110
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk for alle svar!

  Dere som har hatt både H80 og i22 i hus: Hvilken opplevde dere gjorde det best på litt tøffere musikk? Jeg har riktignok hørt H80 på Saxo 50. Der gikk lydsignaturen litt mot det varme og det var mye brystkassebass, punch og energi. Har også hørt Hegelen på Monitor audio silver 6 og opplevde at den hadde veldig god kontroll på bassen, men at det ble litt skarpt i toppen. Monitor Audio er vel kjent for å være litt skarpe, men har hørt at Saxo skal være noe varmere i lydsignaturen enn mantra. Du kvasi som har hatt mantra 50, opplevde du skarphet på høyere volum med hegelen og primaren sammen med mantra? Disse to forsterkerne skal vel begge vær ganske oppløste.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed