Diverse Hifi-messer, har de utartet til å handle om alt annet enn musikken?

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Bilbransjen har prøvd å ta et oppgjør med de lettkledde damene på panseret, da de egentlig har svært lite å gjøre med et kjøretøys egenskaper. Men i den grad den lettkledde damen er en metafor for det uvesentlige, kan man si at det skjuler seg en del lettkledde damer omkring på ymse Hifi-messer? Med andre ord blir det for mye bling og for lite lyd?

Å iakta et kjøretøy på en bilmesse kan ha en viss verdi, da man kan danne seg et inntrykk av kvalitet og få demonstrert diverse finesser. På en Hifi-messe er det i bunn og grunn ikke alt for mange finesser å demonstrere. Play, pause og stopp, noe særlig mer avansert er det skjeldent. En fordel en Hifi-messe har er derimot at man kan demonstrere produktets ytelse, i motsetning til å ta den nye Porschen for en spin. Utnyttes denne muligheten egentlig, eller er de ulike demonstrasjoner for det meste å kaste blår i øynene til de besøkende?

Befinner det seg en del lettkledde damer omkring på de forskjellige Hifi-messer i form av design og ulike dippedutter som til syvende og sist har lite med lydkvalitet å gjøre? Når får vi den første messen med hovedvekten på lydkvalitet, hvor rommene er behandlet til minste detalj, produktene gjerne skjult for innsyn og høyttalerne bak en lydtransparent duk?

Hvor lytteopplevelsen står i fokus og selve anlegget spiller litt andrefiolin, og hvor fokuset kan flyttes over til anlegget først når den besøkende har funnet sin favorittlyd. Er dette en måte å få bukt med de metaforiske lettklede damer, i den grad man ønsker det.
 

Balle Clorin

Æresmedlem
Ble medlem
19.06.2012
Innlegg
10.217
Antall liker
9.444
Torget vurderinger
2
Hifi har alt med utstyr og bling å gjøre, musikken følger med på kjøpet. Hadde musikken vært det viktigste hadde vi alle hatt Bose eller et Sony rackm og værtfornøyd med det....Messene gjenspeiler dette
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Hifi har alt med utstyr og bling å gjøre, musikken følger med på kjøpet. Hadde musikken vært det viktigste hadde vi alle hatt Bose eller et Sony rackm og værtfornøyd med det....Messene gjenspeiler dette
Hifi har vel med lyd å gjøre, og lyd har vel forhåpentlig noe med musikk å gjøre. Hva Bose og Sony rack har med lyd å gjøre er vel et mer åpent spørsmål. Hvis man driter i lyden, er man da egentlig så interessert i musikken? Og kan en Hifi entusiast falle ned på Bose nivået hvis vedkommende begynner å bli mer interessert i det visuelle heller enn på det ørene oppfatter? Er det en fare i at det estetiske begynner å få forrang fremfor lyd innen Hifi miljøet? Noen driter i kvaliteten på lyden så lenge det låter fett, andre driter i lyden så lenge designet er fett. Hvor blir selve kvalitetslyden av oppi alt dette?
 

The Gunner

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.05.2010
Innlegg
9.933
Antall liker
17.206
Sted
Oslo
Torget vurderinger
7
Ute etter billige "liker" fra de samme menneskene igjen, klovn?:rolleyes:

Hva lettkledde damer og hifi angår, så er det en gangbar og populær kombo, skal man dømme etter antall bilder av slike som stadig dukker opp her på HFS.

Tar det med et smil, jeg. Litt mannsjåvinist er man, jo.

Hvis vi snur litt på flisa, så hadde neppe noen løftet på øyebrynet om damene hadde leid inn noen karer fra Chippendale til sine arrangementer. Da hadde antageligvis det blitt sett på som frilynt, kult og uskyldig moro.
 
Sist redigert:

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Hva er det med folk som uten å blunke mener det er mer høyverdig,og det ultimate tegn på at man virkelig er musikkelsker, at man har racket fullt av Nad, Cambridge og gammal Tandberg? Noe over det nivået, så er man bare en trist Decibel-Pelle som kun spiller Pink Floyd og Kirkelig Kulturverksted-skiver midt på natta når strømmen er levelig?
Er det noen myter som bidrar til hypernerdfaktoren vi ofte får, så er det den.
Går det an å være mer programmert fantasiløs og fordomsfull?
Jeg tviler.
 
Sist redigert:
A

ANM

Gjest
Tydelig at Ketil har sittet på egenhånd og tenkt!:p

Om man ønsker å oppleve musikk er det jo konserter hver uke, ja egentlig hver dag i dette landet. Skal man ikke kunne holde et par produktmesser i året uten å måtte føle at man undergraver musikken? Og unnskyld meg, men pokker så tåpelig analogi du fremsatte Ketil.
 

weld77

Æresmedlem
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
20.710
Antall liker
13.197
Det ligger et hint i navnet: HiFi-messe.

Videre består den av ymse forhandlere og importører av HiFi-utstyr og besøkes av folk som har en eller annen form dor interesse i slikt utstyr.

Jeg ville i utgangspunktet anta at et slikt evenement handlet om HiFi og ikke musikk, men det er kanskje bare meg
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.690
Antall liker
7.929
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
"Messe" skulle eigentleg tilseie noko opphøga, høgtidssamt og heilagt, skulle det ikkje?
Sidan her er så mykje allegorisk stoff - kunne vi ikkje tenkje oss noko høg-messe-aktig over messene? Litt meir liturgi og salmesong, kanskje? I overført tyding, naturlegvis....
 

alphamale

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.11.2007
Innlegg
5.669
Antall liker
4.112
Sted
Kjeppjaga nordlending i asyl ved ring 3
Nå er faen meg "bertene" blitt en utfordring for lyden også. Ene dagen kabler, så taffelmusikk. Må da være lov å dra på litt så skjørta flagrer i messesammenheng uten at det skal gå utover humøret av den grunn.. Er jo messe for h.....
 

Olav2

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.04.2014
Innlegg
3.342
Antall liker
2.664
Torget vurderinger
1
Jeg har sagt det før, Ketil, og jeg sier det igjen: har en sterk følelse av at du egentlig går med en objektivistisk målenerd i magen! ;)

Forøvrig synes jeg du har en herlig evne til å starte tråder om "de store spørsmålene", og det synes i hvert fall jeg gjør HFS mye morsommere.

Til det du spør om: jeg tror alle som driver med hifi som hobby har interesse for fire ting, i en eller annen form:

- musikk
- teknologi og dingser
- det sosiale, miljøet
- bling-bling, å imponere og få respekt fra andre

Hvordan denne blandingen ser ut hos den enkelte av oss, er nok forskjellig. Da jeg begynte med hifi var jeg BARE interessert i musikk, og ble derfor veldig irritert på alt jeg opplevde som unødvendig tull. Men etter hvert har jeg vel fått øynene opp for at lydteknologi kan være artig i seg selv, og har også blitt mer dratt inn i det sosiale. Som jeg har oppdaget kan være riktig hyggelig! Det har nok gjort at jeg er litt mer opptatt av bling-delen av hifi enn jeg var før, om jeg skal være ærlig.

Men jeg tror nok at bransjen og miljøet ville sett ganske annerledes ut hvis det bare var musikk dette dreide seg om.
 

lyntoft!

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.05.2008
Innlegg
1.427
Antall liker
803
Sted
Kløfta
Torget vurderinger
1
Tross alt bedre med lettkledde kvinner i miljøet enn ingen kvinner.
Eller kanskje ikke.
Damer overalt ellers vettje.
 

carisma

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.12.2014
Innlegg
1.492
Antall liker
914
Har vi hifi nerder blitt så usikre på oss selv att lettkledde fine damer forstyrrer inntrykkene våres på en messe?
Jeg for min del synes det er greit med damer. De lyser opp stevningen og gjør det hele mer interessant.
Disse damene vi snakker om her holder jo som regel kjeft også.
De gangene jeg drar på messer selv er det mest for å se nye ting. Skulle det se bra ut så er jo det ett pluss. Hva som er fint er jo en smakssak. Selv synes jeg Bose er kjedelig.
Bang&Olufsen treffer heller ikke meg.
Lyden på messer kan være så som så.
Har satt opp lyd på en del messer. Med OHC.
Sjelden det låt like bra på messer som i butikken. Og butikken var heller ikke perfekt den gang.
Ofte vil man vise frem ting som er nytt men som ikke passer messe rommet.
Bryr meg ikke så mye om bling selv, om det låter bra og spiller musikk.
Men bevares, fint om det ser bra ut også.
Jeg hører på mye her hjemme for musikkens skyld. Selv om innspillingen er så som så.
Kan også høre på musikk som låter dritbra for lydens skyld om det engasjerer.

Sent fra min XT1572 via Tapatalk
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
En messe er jo i sin natur på sett og vis overfladisk. Det handler om å vise frem et produkt og gi eventuelle kjøpere et førstehåndsinntrykk. Sånn sett følger en Hifi messe i kjente spor. Imidlertid har et Hifi anlegg et potensiale til å vise frem mer enn det overfladiske i en messe-sammenheng. Hvorfor ikke bruke den fordelen til det fulle? Når det rapporteres fra forskjellige messer kan lytteinntrykkene variere fra elendig til fantastisk. Mye av dette er selvfølgelig relatert til produktenes ytelse, men mye er også relatert hvor bra anlegget er satt opp. Med mer fokus på å få et anlegg til å låte bra på en messe, og mindre på show-off faktoren kunne en slik messe gi en høyere utbytteverdi for de lyd-interesserte.
 

duc999

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.12.2007
Innlegg
2.226
Antall liker
4.613
Sted
Haugesund
Torget vurderinger
3
Forstår ikke problemstillingen i der hele tatt. Hifi messer er jo til for å vise frem det utstyr som er tilgjengelig for nettopp å spille musikk
 

TT.

The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
Ble medlem
15.11.2007
Innlegg
40.316
Antall liker
83.372
Sted
Knapstad
Torget vurderinger
97
Det er forskjell på messe og demoaften. Messe er show og bling, demoaften er seriøse saker, been there...


EDIT: Det er pussig at disse trådene om "de store spørsmålene" dukker opp i helgene...
 

Janpe

Overivrig entusiast
Ble medlem
13.08.2015
Innlegg
675
Antall liker
755
En messe er jo i sin natur på sett og vis overfladisk. Det handler om å vise frem et produkt og gi eventuelle kjøpere et førstehåndsinntrykk. Sånn sett følger en Hifi messe i kjente spor. Imidlertid har et Hifi anlegg et potensiale til å vise frem mer enn det overfladiske i en messe-sammenheng. Hvorfor ikke bruke den fordelen til det fulle? Når det rapporteres fra forskjellige messer kan lytteinntrykkene variere fra elendig til fantastisk. Mye av dette er selvfølgelig relatert til produktenes ytelse, men mye er også relatert hvor bra anlegget er satt opp. Med mer fokus på å få et anlegg til å låte bra på en messe, og mindre på show-off faktoren kunne en slik messe gi en høyere utbytteverdi for de lyd-interesserte.
For et første skjønner jeg ikke poenget med denne tråden. De aktørene som deltar på en messe vil jo stort sett gjøre sitt beste under mange ganger dårlige forhold. Hva mener du med show off? har du vært i Munchen og messen der? Eller har du kun vært i Horten, en messe som er notorisk for dårlig lyd imo.

Arve:
Det norske språket er dessverre fattig hvor ordet "messe" brukes både som ett sted man viser frem saker og ting OG i det kirkelige rom. Tilbake til Munchen; Det som skjer på denne messen får meg i høytidsstemning. Horten er jeg ikke på lenger, finner ikke noe der som er av interesse.

JP
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Det er forskjell på messe og demoaften. Messe er show og bling, demoaften er seriøse saker, been there...


EDIT: Det er pussig at disse trådene om "de store spørsmålene" dukker opp i helgene...
Ok, da har forsåvidt vært på disse demoaftenene også. Hvorfor trenger egentlig en messe per definisjon å ha dårligere lyd enn en demoaften?

Angående dette med helgene kan det jo tenkes at det har sammenheng at det er da man har fri?
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
En messe er jo i sin natur på sett og vis overfladisk. Det handler om å vise frem et produkt og gi eventuelle kjøpere et førstehåndsinntrykk. Sånn sett følger en Hifi messe i kjente spor. Imidlertid har et Hifi anlegg et potensiale til å vise frem mer enn det overfladiske i en messe-sammenheng. Hvorfor ikke bruke den fordelen til det fulle? Når det rapporteres fra forskjellige messer kan lytteinntrykkene variere fra elendig til fantastisk. Mye av dette er selvfølgelig relatert til produktenes ytelse, men mye er også relatert hvor bra anlegget er satt opp. Med mer fokus på å få et anlegg til å låte bra på en messe, og mindre på show-off faktoren kunne en slik messe gi en høyere utbytteverdi for de lyd-interesserte.
For et første skjønner jeg ikke poenget med denne tråden. De aktørene som deltar på en messe vil jo stort sett gjøre sitt beste under mange ganger dårlige forhold. Hva mener du med show off? har du vært i Munchen og messen der? Eller har du kun vært i Horten, en messe som er notorisk for dårlig lyd imo.
Aktørene gjør nok sitt beste, men ser frem til den arrangøren som virkelig legger til rette for å frem de lydlige egenskapene til det som demonstreres. Jeg tenker da på hjemlige breddegrader, de store messene i utlandet har jeg ikke så mye kjennskap med.
 

TT.

The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
Ble medlem
15.11.2007
Innlegg
40.316
Antall liker
83.372
Sted
Knapstad
Torget vurderinger
97
Det er forskjell på messe og demoaften. Messe er show og bling, demoaften er seriøse saker, been there...


EDIT: Det er pussig at disse trådene om "de store spørsmålene" dukker opp i helgene...
Ok, da har forsåvidt vært på disse demoaftenene også. Hvorfor trenger egentlig en messe per definisjon å ha dårligere lyd enn en demoaften?

Angående dette med helgene kan det jo tenkes at det har sammenheng at det er da man har fri?
Demoaften holdes som oftest på hjemmebane for forhandleren og de kan dermed ha bedre kontroll på betingelsene ang rommet det spilles i. Det er vel ikke messe der utstiller ikke klager på rommene. Spesielt i Horten.
 

Janpe

Overivrig entusiast
Ble medlem
13.08.2015
Innlegg
675
Antall liker
755
En messe er jo i sin natur på sett og vis overfladisk. Det handler om å vise frem et produkt og gi eventuelle kjøpere et førstehåndsinntrykk. Sånn sett følger en Hifi messe i kjente spor. Imidlertid har et Hifi anlegg et potensiale til å vise frem mer enn det overfladiske i en messe-sammenheng. Hvorfor ikke bruke den fordelen til det fulle? Når det rapporteres fra forskjellige messer kan lytteinntrykkene variere fra elendig til fantastisk. Mye av dette er selvfølgelig relatert til produktenes ytelse, men mye er også relatert hvor bra anlegget er satt opp. Med mer fokus på å få et anlegg til å låte bra på en messe, og mindre på show-off faktoren kunne en slik messe gi en høyere utbytteverdi for de lyd-interesserte.
For et første skjønner jeg ikke poenget med denne tråden. De aktørene som deltar på en messe vil jo stort sett gjøre sitt beste under mange ganger dårlige forhold. Hva mener du med show off? har du vært i Munchen og messen der? Eller har du kun vært i Horten, en messe som er notorisk for dårlig lyd imo.
Aktørene gjør nok sitt beste, men ser frem til den arrangøren som virkelig legger til rette for å frem de lydlige egenskapene til det som demonstreres. Jeg tenker da på hjemlige breddegrader, de store messene i utlandet har jeg ikke så mye kjennskap med.
Vel. Skaff deg ett erfaringsgrunnlag som går litt utenom Horten-messen. Den messen er i beste fall "sjarmerende"..

JP
 

Crusty

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.09.2012
Innlegg
3.110
Antall liker
1.840
Sted
Horten
Hva er det med folk som uten å blunke mener det er mer høyverdig,og det ultimate tegn på at man virkelig er musikkelsker, at man har racket fullt av Nad, Cambridge og gammal Tandberg? Noe over det nivået, så er man bare en trist Decibel-Pelle som kun spiller Pink Floyd og Kirkelig Kulturverksted-skiver midt på natta når strømmen er levelig?
Er det noen myter som bidrar til hypernerdfaktoren vi ofte får, så er det den.
Går det an å være mer programmert fantasiløs og fordomsfull?
Jeg tviler.
Nå finnes det jo en mellomting mellom NAD's innstegsmodeller og "Shakti Stones", "Hallographs", julenissen, og påskeharen.
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Hvor påstår jeg noe annet, Crusty? Eller leser du ut av hjertesukket mitt at jeg er en eksponent for koko-segmentet?
 
Sist redigert:

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.690
Antall liker
7.929
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
En messe er jo i sin natur på sett og vis overfladisk. Det handler om å vise frem et produkt og gi eventuelle kjøpere et førstehåndsinntrykk. Sånn sett følger en Hifi messe i kjente spor. Imidlertid har et Hifi anlegg et potensiale til å vise frem mer enn det overfladiske i en messe-sammenheng. Hvorfor ikke bruke den fordelen til det fulle? Når det rapporteres fra forskjellige messer kan lytteinntrykkene variere fra elendig til fantastisk. Mye av dette er selvfølgelig relatert til produktenes ytelse, men mye er også relatert hvor bra anlegget er satt opp. Med mer fokus på å få et anlegg til å låte bra på en messe, og mindre på show-off faktoren kunne en slik messe gi en høyere utbytteverdi for de lyd-interesserte.
For et første skjønner jeg ikke poenget med denne tråden. De aktørene som deltar på en messe vil jo stort sett gjøre sitt beste under mange ganger dårlige forhold. Hva mener du med show off? har du vært i Munchen og messen der? Eller har du kun vært i Horten, en messe som er notorisk for dårlig lyd imo.

Arve:
Det norske språket er dessverre fattig hvor ordet "messe" brukes både som ett sted man viser frem saker og ting OG i det kirkelige rom. Tilbake til Munchen; Det som skjer på denne messen får meg i høytidsstemning. Horten er jeg ikke på lenger, finner ikke noe der som er av interesse.

JP
Nettopp denne samanblandinga gjev språket rom til å leike seg, assosisere, og kanskje finne nye vinklingar....
Har lenge planlagt å reise på Munchen-messa, men det kolliderer ofte med 17.mai, så sidan eg er lærar, vert det vanskeleg å prioritere.
Horten byr iallfall på det sosiale fellesskapet. Som det treeinige, men her delt mellom musikken, utstyret og messelyden... Og det er ikkje ofte så mange norskspråklege samlast rundt same liturgi som vi gjer i Horten.
 
6

65finger

Gjest
besøker ikke HIFI messer for å lytte til musikk. Lytte til musikk gjør man hjemme
 

Janpe

Overivrig entusiast
Ble medlem
13.08.2015
Innlegg
675
Antall liker
755
En messe er jo i sin natur på sett og vis overfladisk. Det handler om å vise frem et produkt og gi eventuelle kjøpere et førstehåndsinntrykk. Sånn sett følger en Hifi messe i kjente spor. Imidlertid har et Hifi anlegg et potensiale til å vise frem mer enn det overfladiske i en messe-sammenheng. Hvorfor ikke bruke den fordelen til det fulle? Når det rapporteres fra forskjellige messer kan lytteinntrykkene variere fra elendig til fantastisk. Mye av dette er selvfølgelig relatert til produktenes ytelse, men mye er også relatert hvor bra anlegget er satt opp. Med mer fokus på å få et anlegg til å låte bra på en messe, og mindre på show-off faktoren kunne en slik messe gi en høyere utbytteverdi for de lyd-interesserte.
For et første skjønner jeg ikke poenget med denne tråden. De aktørene som deltar på en messe vil jo stort sett gjøre sitt beste under mange ganger dårlige forhold. Hva mener du med show off? har du vært i Munchen og messen der? Eller har du kun vært i Horten, en messe som er notorisk for dårlig lyd imo.

Arve:
Det norske språket er dessverre fattig hvor ordet "messe" brukes både som ett sted man viser frem saker og ting OG i det kirkelige rom. Tilbake til Munchen; Det som skjer på denne messen får meg i høytidsstemning. Horten er jeg ikke på lenger, finner ikke noe der som er av interesse.

JP
Nettopp denne samanblandinga gjev språket rom til å leike seg, assosisere, og kanskje finne nye vinklingar....
Har lenge planlagt å reise på Munchen-messa, men det kolliderer ofte med 17.mai, så sidan eg er lærar, vert det vanskeleg å prioritere.
Horten byr iallfall på det sosiale fellesskapet. Som det treeinige, men her delt mellom musikken, utstyret og messelyden... Og det er ikkje ofte så mange norskspråklege samlast rundt same liturgi som vi gjer i Horten.
I år er Munchen 18-21/5 så da kan du få til begge. For egen del er jeg lykkelig for å slippe hele 17 mai..

JP
 
Topp Bunn