Side 1 av 5 123 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 93
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2017
  Innlegg
  110
  Tagget i
  0 Innlegg

  Anlegg som passer for rock og metalfans som ikke er millionærer

  Jeg er på jakt etter høytalere og forsterker som spiller metal og rock bra uten å koste en formue. Hadde derfor vært hyggelig om noen andre med forkjærlighet for denne musikken kunne komme med innspill og gjerne fortelle litt om hva dere har hørt av ulike høytalere og forsterkere. Hvilke likte dere og hvilke funket ikke fullt så bra til denne musikken? Er det noe spesielt man bør unngå eller se etter når man skal skaffe seg høytalere og forsterkere som skal spille mye metal og rock? Jeg skal koble opp mot TV, så forsterker bør ha digitale innganger.

  Vet at mange sikkert vil foreslå Klipsch. Jeg har prøvd Klipsch RP 250 f og 260 f og opplevde dem som litt i overkant skarpe i toppen. For andre som er på jakt etter en skikkelig rockehøytaler vil jeg alikevel si at disse er verdt å prøve, for kjedelige er de i hvert fall ikke og de sparker godt fra seg.

  Fortsetter med å svare på innlegg fra en annen tråd som jeg kuppet :

  Til oyvind85 angående SA Mantra 60:

  Kan Mantra 60 til tross for sin høye nypris fungere godt med en rimeligere forsterker, som f.eks Hegel H80 eller Yamaha A-S 801? Hvor kraftig forsterker bør en ha til disse og hva er minimum hva kraft angår? Hvordan opplevde du at lyse kvinnestemmer og lyse instrumenter som f.eks fioliner hørtes ut på dem? (vet at dette ikke er det vanligste i metalsjangeren, men nå har det seg alikevel slik at jeg hører mye på enkelte band hvor dette er relevant) De kostet jo ganske mye nye. Er de tilgivende overfor dårlige innspillinger eller om man skulle ønske å streame musikk via Spotify?

 2. #2
  Hifi Freak Valfy's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2011
  Innlegg
  2,312
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  2
  Hvis du synes rp250f og 260f er for skarpe i toppen må du dra på et par Metal-concerter, sånn at du får reparert øra
  The trouble with ignorance is that it feels so much like expertise

 3. #3
  Hifi-entusiast Graks's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2004
  Innlegg
  322
  Tagget i
  0 Innlegg
  Etter å ha prøvd diverse høyttalere, så tror jeg man burde styre unna bånddiskant, og andre høyttalere med fancy diskanter. God gammel soft dome diskant design ala det Dynaudio bruker er nok å foretrekke. Man kommer langt med stativhøyttaler og brukbar sub. Av forsterkere så er Electrocompaniet hvertfall passende, har også hørt gode integrerte av bla.a Yamaha som spiller metal glimrende. Ville anbefalt Yamaha A-S2100 med noe passende høyttalere og sub.
  Yamaha A-S2100, Yamaha CD-S2100; ECD2 DAC, ECP2 RIAA, Clearaudio concept, Usher Mini Dancer One og Arendal Sub1.
  Hytte anlegg: Yamaha A-S1000, Yamaha T-D500, Dynaudio Special 25, SVS SB1000

 4. #4
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2013
  Sted
  Buskerud
  Innlegg
  413
  Tagget i
  1 Innlegg
  Har jobbet ganske lenge med dette selv, og det er ikke lett å finne en god match synes jeg i hvert fall. Men har nå falt ned på JBL (LS 80), og er veldig fornøyd.

  Det som ofte går igjen (etter min mening) med metall/hard rock er at det fort låter veldig skarpt og tynt hvis man ikke har tilstrekkelig kraft i bunn. Har kommet til konklusjonen at det bør være doble 8 tommere, eller større for at man skal få litt trøkk i mellombassen. Kommer selvsagt an på størrelsen på rommet, men har selv en ordinær stue hvor dette funker bra. Har en kompis med en veldig liten stue, og han kjører Focal Aria stativhøyttalere. Dette låter rett og slett fløte. Han har en Electrocompaniet ECI-3 til å drive dem. Har hørt større Aria også, og de imponerer med stor spilleglede uten skarp topp. I hvert fall på Hortenmessa. Jeg tror det er fordel at man kjører høyttalere enten med nøytral eller varm klang. Ikke nøytral/snorrett frekvensgang nødvendigvis, men varm/nøytral klang uten skarpe overtoner.

  Kan nevne at jeg tidligere har hatt Klipsch RF-52 og RF-82, og kom aldri i mål med noen av dem. Prøvde alt mulig rart for å fjerne den skarpe toppen, men synes alltid at den hang igjen. Det er vel huslyden til Klipsch antar jeg. Ser at veldig mange reagerer på dette.

  Hører for øvrig på 70 tallsprog, hard rock/grunge, ekstrem metal (death, black, thrash, doom), og litt prog metal/power.

 5. #5
  Medlem
  Ble medlem
  Feb 2017
  Innlegg
  38
  Tagget i
  0 Innlegg
  monitor audio bronze 6 burde passe bra. den har en litt tilbakelent lyd. kan høres på soundgarden om jeg ikke tar feil.

 6. #6
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2002
  Sted
  Narvik
  Innlegg
  5,851
  Tagget i
  2 Innlegg
  Var de Klipsch-greiene du prøvde ordentlig innspilt? De skal ha temmelig mange timer på seg før de løsner...

  Johan-Kr
  Solid State: A component that has been specifically designed to make a guitar amplifier sound bad. Compared to tubes, these devices can have a very long lifespan, which guarantees that your amplifier will retain its thin, lifeless, and buzzy sound forever.

 7. #7
  Hifi Freak Lgrons58's Avatar
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Nord for Sinsenkrysset
  Innlegg
  9,083
  Tagget i
  0 Innlegg
  Beste høyttaleren til Metall og Rock som jeg har hørt er Triangle hos Retep som har egen tråd her på sentralen.
  Monitor Audio Bronze har jeg selv hatt og syntes de ikke passet allverden til Rock, litt spinkle i lyden. Silver 8 derimot var brukandes.
  JBL 4319 gjorde seg heller ikke bort i mitt hode.

  Men dette blir jo bare synsing, fasiten sitter i hver mann sitt hode.

  http://www.hifisentralen.no/forumet/...-lytterom.html

 8. #8
  Hifi Freak Crusty's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Horten
  Innlegg
  2,944
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har ikke hørt de, men noe sier meg at den nye Revel Concerta2 serien leverer varene.
  Let us make our sound between the silence of the waves.

 9. #9
  Hifi Freak Crusty's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Horten
  Innlegg
  2,944
  Tagget i
  0 Innlegg
  Og som Lgrons58 sier, JBL 4319 funker som fy. Har de selv og hører på mye "tungt".
  Let us make our sound between the silence of the waves.

 10. #10
  Æresmedlem Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  17,068
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1
  Som Lgrons er inne på. Jeg hører mye rock og metall. Har ikke dyp lommebok. Etter å ha prøvd utallige høyttalere. Så er jeg tilbake til Triangle. Har pr nå celius ESW men har lagt inn bestilling på Quartet. Jeg finner ingen andre høyttalere i denne prisklassen som passer meg bedre. Celius vil etterhvert komme på bruktbørsen.

  Nå er jo jeg ganske fan av Triangle, men de har noen egenskaper som virkelig jeg setter pris på. Ikke bare klarer de rock og metall, men jazz, akustisk vokal bassert musikk spiller virkelig godt.

  Bor du i området mitt så kan du få høre.
  Jobber deltid hos Mala Audio.

 11. #11
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Nov 2007
  Innlegg
  575
  Tagget i
  0 Innlegg
  Du sier ikke noe om hvilken prisklasse du ser for deg? Jeg har derfor to alternativer basert på mine egne ører..

  Arendal sound tower: overgår selv dyre klipsch og har totalt knust mine referanser på de fleste parametere..

  Som det blir nevnt over her : jbl ls80. blir ikke laget lengre, men finnes ofte på brukten. Den er ufattelig god på rock og trøkk. Sammenlignet denne direkte med klipsch rf 63 og sistnevnte var kanskje litt bedre på film, mens til musikk i høvelig volum så er jbl en bedre allrounder..

  Jeg slår også et slag for høyttalere i den rimelige prisklassen ala dynavoice og xtz. syns ofte de kan gi mere fot enn dyre alternativer.. virker som spilleglede og lettdrevethet er mere fremtredende her kontra eksotiske modeller som i mine ører ofte har en mer analytisk spillestil.

 12. #12
  Æresmedlem Dazed's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Sted
  Sarpsborg
  Innlegg
  19,686
  Tagget i
  2 Innlegg
  Sitat Sitat fra Zeke1983 Se Innlegg
  Sammenlignet denne direkte med klipsch rf 63 og sistnevnte var kanskje litt bedre på film, mens til musikk i høvelig volum så er jbl en bedre allrounder..
  Hvis dette stemmer - noe jeg blir overrasket over, men jeg har ikke hørt LS80 - må den være tidenes kjøp! RF-63 er aldeles fantastisk.

 13. #13
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Nov 2007
  Innlegg
  575
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Dazed Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Zeke1983 Se Innlegg
  Sammenlignet denne direkte med klipsch rf 63 og sistnevnte var kanskje litt bedre på film, mens til musikk i høvelig volum så er jbl en bedre allrounder..
  Hvis dette stemmer - noe jeg blir overrasket over, men jeg har ikke hørt LS80 - må den være tidenes kjøp! RF-63 er aldeles fantastisk.
  Det er jeg helt enig i..! Det var en grunn til at jeg hadde rf63 så lenge.

  men jeg syns å huske at klipschene var noe billigere, og jeg har hørt i senere tid at de blomstrer mer jo bedre elektronikk de får på seg.. det gjelder nok også ls80, men de er muligens noe mer tilgivende å lettere å matche.

  Jeg har kanskje forandret litt lydpreferanser på enkelte områder, men at rf63 er en knallbra høyttaler er det ingen tvil om!

 14. #14
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Jun 2012
  Innlegg
  98
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg hører mye på alle former for metal, punk, hardcore osv. Jeg har Piega Premium 50 som jeg syns låter knall. De er ikke spesielt kresne på rommet, men jeg måtte jobbe litt med avstand til lytteposisjon og vinkling før det virkelig satt. Koster ca 60-65k for nye, men såvidt jeg har forstått har det kommet ny modell og det er derfor sikkert mulig å få gjort et godt kjøp fra duet.no

  PS: Alle må ta en lytt til Blood Incantation - Starspawn. 2016s beste utgivelse. https://darkdescentrecords.bandcamp.com/album/starspawn

  EDIT: Litt om min lydpreferanse. Dyp men tight bass. Klar og oppløst lyd slik at man kan skille de ulike instrumentene fra hverandre selv når det er øs pøs hardkjør. Noen (dårlige) innspillinger blir naturligvis litt skarpe da, men jeg klarer fortsatt å høre på Darkthrone uten at det gjør vondt.
  Siste redigert av jarste; 16.02.2017 kl. 12:46.

 15. #15
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  3,013
  Tagget i
  8 Innlegg
  Glem ikke at det ofte er lading av rommet som til sist skaper skarp lyd, ikke nødvendigvis (bare) høyttaleren i seg selv. Når rommet ikke lengre klarer å svelge unna /dempe energimengdene som er i sving, vil et virvar av ekkofenomener uvegerlig medføre svært ubehagelig klang.

  Høyttalere med waveguide eller hornlading vil ofte være enklere å kontrollere mht. romresonnanser. Dermed vil høyttalere som nevnte Triangle og Arendal ha visse fordeler. I tillegg spiller begge disse også såpass fyldig og massivt nedover, at de behandler tyngre rock med den respekt som fortjenes. Det samme vil gjelde noen modeller fra Tannoy, for øvrig.

  Mvh
  Håkon Rognlien
  No-one was more black than Blackmore! But now he's just black as Night...

 16. #16
  Æresmedlem Zomby_Woof's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Third stone from the sun
  Innlegg
  19,466
  Tagget i
  4 Innlegg
  Enig i trådstarters inntrykk av Klipsch, som en slags house sound, om ikke annet. Liker dem ikke, og jo mer hektisk det er med skarptrommer og cymbaler, jo mer stikker det i mine ører.

  JBL, derimot, liker jeg stort sett veldig godt, det jeg har hørt.
  At the end of time, after human civilization; all that will remain will be cockroaches and Teles...and the Teles will be in tune" Greg Koch

 17. #17
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jul 2012
  Innlegg
  103
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Zomby_Woof Se Innlegg
  Enig i trådstarters inntrykk av Klipsch, som en slags house sound, om ikke annet. Liker dem ikke, og jo mer hektisk det er med skarptrommer og cymbaler, jo mer stikker det i mine ører.

  JBL, derimot, liker jeg stort sett veldig godt, det jeg har hørt.
  +1.

 18. #18
  Overivrig entusiast ufo's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2016
  Innlegg
  658
  Tagget i
  0 Innlegg

 19. #19
  Æresmedlem Dazed's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Sted
  Sarpsborg
  Innlegg
  19,686
  Tagget i
  2 Innlegg
  Sitat Sitat fra Zomby_Woof Se Innlegg
  Enig i trådstarters inntrykk av Klipsch, som en slags house sound, om ikke annet. Liker dem ikke, og jo mer hektisk det er med skarptrommer og cymbaler, jo mer stikker det i mine ører.

  JBL, derimot, liker jeg stort sett veldig godt, det jeg har hørt.
  Jeg har faktisk aldri hørt det der. Mulig ørene ruller av for tidlig.

  Jeg har ikke hørt noe særlig annet fra Reference-serien enn mine RF-63, som jo som kjent ikke er som alle andre Reference. ...Men jeg har hørt noen Heritage-modeller og masse på RF-63, og jeg finner ikke denne skrikete toppen de skal ha.


  Men, YMMV.

 20. #20
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2017
  Innlegg
  110
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Zeke1983 Se Innlegg
  Du sier ikke noe om hvilken prisklasse du ser for deg? .
  Det burde jeg jo selvsagt gjøre. Jeg tenkte egentlig 10 000 kr og under for høytalere og det samme med forsterker.
  Jeg kan selvsagt også skrive litt om hva jeg har prøvd fra før:

  Dali zensor 5 (aktiv versjon): Nydelige, silkemyke topper, stemmer kom godt frem og en akustisk gitar eller fiolin f.eks hørtes realistisk ut. Opplevdes aldri skarpt. Dermed har jeg ingen problemer med å anbefale dem for folk som liker akustisk musikk. For å ta et eksempel: I innledningen til Immortals "At the heart of winter" imponerte de og en følte virkelig stemningen på kroppen, men de klarte ikke helt overgangen når det så ble heavy. Følte litt på at de holdt seg på samme nivå hele tiden om det gir mening... Var nokså fattig på bass. Stuen min (Eide dem i en måned) kan ha hatt en viss innvirkning, men også i demorommet var de noe tilbakelent i bassområdet... Klipschen med samme størrelse på elementene hørtes mye større ut.

  Storebror zensor 7: Hadde bedre bass og fyldigere lyd, men fikk vel ikke helt wowfaktor. Kunne nok ønsket at den sparket litt bedre fra seg enn den gjorde. Høye toner og stemmer kom bedre frem på femmeren. Ellers var lydsignaturen i 5 AX og 7 relativt lik. Hørte den på NAD C368, som får litt pes fra Whathifi for å være laidback, så det kan godt være de hadde vært morsommere med en annen forsterker... Hørte dem i et stort butikklokale, så det kan også ha hatt en innvirkning. Men med disse zensorene ble det i hvert fall aldri skarpt.

  Monitor audio bronze 6: Her smalt det godt fra trommene og som den første jeg prøvde etter Dali var dette helt klart en tøffere høytaler. Kjapp var den også. Hadde dog en noe metallisk lyd over seg, som ikke forsvant helt ved bytte av forsterker.

  Monitor audio silver 6: Denne var det mye jeg likte med. Stemmer kom godt frem, bassen føltes god. Den er ikke så veldig mye større enn Dali zensor 5 AX, men alikevel var lyden en del større. Gitarspill og høye toner kunne høres litt skarpt ut med Hegel H80. Byttet til Marantz pm 6006, ettersom jeg var blitt litt sliten i ørene. Dette var noe annet. Om jeg hadde blitt sliten om jeg kom til demo og hørte dem med marantz fra starten av er jeg usikker på.

  Klipsch RP250F og 260 f: Høytalerne som ga mest livefølelse. Dette var litt som å være på metalkonsert og stå nær scenen. De var energiske og engasjerende, men toppen var ikke nådig. Fikk behovet for å skru treble godt ned på forsterkeren... Ble prøvd sammen med Yamaha a-s 801 og Yamaha RX-V781.

  System audio saxo 50: Dette var også en energibunt, med mye bass, til tross for de små elementene. Sikkert ikke den dypeste bassen, men den som var her slo godt fra seg. Manglet litt åpenhet og føltes tidvis litt slank og lukket i de øvre frekvensene. Prøvd på Hegel H80.

Side 1 av 5 123 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed