Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Feb 2017
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg

  Opera Consonance m500s - erfaringer?

  Hei

  Etter overtaling av en kamerat tenker jeg å forsøke om magien fra rørforsterkere fenger like mye som han skal ha det til. I den anledning har jeg kommet over et par opera consonance m500s monoblokker. To av 300b-rørene må skiftes ut, og de resterende rørene har en del sot i seg så jeg går ut i fra de og synger på siste verset.

  Har noen av dere erfaringer med disse, og hva er en fornuftig pris? (Tror jeg kan få de for ca 2500kr, som for meg virker greit.) Konefaktoren har allerede blitt vurdert til "farlig lav", så det kommer til å bli motstand i heimen...

  Per i dag har jeg en Rotel RC-995 forforsterker, Rotel RB-990BX effektforsterker, Rega RP3 platespiller og et par KEF (reference) model 3 fra midten av 90-tallet. Musikksmaken er rock / sing-songwriter / indie. Fra Gojira og Metallica til Leonard Cohen og Siri Nilsen, samt Sigur Ros, Radiohead og Arctic Monkies++.

  Setter pris på litt veiledning.

  -Simen

 2. #2
  Hifi Freak defacto's Avatar
  Ble medlem
  May 2016
  Sted
  Liten by
  Innlegg
  1,788
  Tagget i
  0 Innlegg
  Personlig ville jeg nok heller byttet ut forforsterker. Eventuelt med en rør forforsterker. Smak og behag...
  Musikk er viktigere enn lyd og livet er for kort til å være fullblods hifi freak!.

 3. #3
  Overivrig entusiast audiom's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2004
  Innlegg
  839
  Tagget i
  1 Innlegg
  2500,- kr?? Løp og kjøp, under 1/10-del av nypris. Men jeg tror det blir litt snaut for dine KEF høyttalere hvis du vil spille høyt.
  Horn og rør, mest rør!!

 4. #4
  Æresmedlem baluba's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Kopervik og Bergen
  Innlegg
  24,596
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra audiom Se Innlegg
  2500,- kr?? Løp og kjøp, under 1/10-del av nypris. Men jeg tror det blir litt snaut for dine KEF høyttalere hvis du vil spille høyt.
  Isåfall blir det ikke vanskelig å finne en byttehandel med en som ønsker å gå fra standard pentode med mye kraft til doble 300B. Jeg har jo ymtet slike tanker om erstatning for mine KT88-monoblokker, og er sikkert ikke alene. Umulig å gå feil med det kjøpet, selv om den Rotel SS pre ikke er noen verdig partner for slike effektforsterkere.
  -The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There is also a negative side. ( Hunter S. Thompson) -Renouncing the right is like waking from a disturbing dream or throwing off an especially nasty hangover. (Dr. Aidan Rankin, ex UKIP)

 5. #5
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Feb 2012
  Sted
  Solbergelva, 3057
  Innlegg
  145
  Tagget i
  0 Innlegg
  Benytter selv en opera consonance j500 integrert med 300b. Den er jeg svært fornøyd med.

 6. #6
  Medlem
  Ble medlem
  Feb 2017
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk for alle innspill! Da er monoblokkene i hus! Det fulgte med en Maple Tree Audio Ultra 4A som ser ut som den har levd et i overkant tøft liv. Ett av 300B-rørene er ødelagt, så jeg har kun fått testet lyden kun via en kanal, men foreløpig virker det bra. Har ikke fått testet de med KEF model 3´ene enda, ettersom røyklukten som fulgte med senket konefaktoren såpass lavt at vi måtte rett ned i kjelleren/mancaven. Ett av 300b-rørene er som sagt ødelagt, og jeg undres om jeg kun skal skifte 300b-rørene eller om samtlige rør er modne for utskiftning/oppgradering. Har sendt mail til Motron som skulle komme med tilbakemelding. Det er en dyr og forvirrende jungel, denne rørverdenen. Hvis noen har inspill ang rør tas det i mot med takk. Per i dag står det per monoblokk:
  2x Electro-Harmonix 300b (svart skrift)
  1x JAN Philips 6188
  1x Shuguang 5Z3PA (tror jeg, de mangler logo eller annen form for skrift)

  Maple Tree Audio Design:
  2x KEN-RAD VT268
  2x Hitatchi I2SN7-GT

  Skal bli stas å bli bedre kjent med både consonancene og Maple Tree´en fremover. Bor i Stavanger, så det bør bli nok av regnværsdager jeg kan sitte inne med god samvittighet. Som sagt, fyr løs med tanker rundt rørvalg!

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed