Ønsker anbefaling Valg av streaminghøytalere - EC Living, Dynaudio Xeo eller OD-11?

Duellist

Fersking
Ble medlem
21.02.2015
Innlegg
2
Antall liker
2
Hei : )

Ønsker å gå over til et mer minimalistisk anlegg, og ser i den forbindelse etter et par gode streaming-høytalere. Har kommet frem til følgende alternativ:

- 1. Electrocompaniet EC Living Tana SL-1 og L-1
- 2. Dynaudio Xeo 3 (brukte)
- 3. Teenage Engineering OD-11

Alle tre har så vidt jeg har sett fått gode omtaler, noe som ikke gjør valget lettere.

Utseendemessig foretrekker jeg definitivt EC Living, bortsett fra at de trolig bør stå på noen (som regel mindre pene) stativ for å yte skikkelig? Ikke veldig fan av små høytalere som blir dominert av to metallsøyler...Dynaudio er jo "mest for pengene" ift. ny pris, mens OD-11 er fristende for å kunne fylle rommet med lyd...men kanskje også fristende for husets små å klatre på :rolleyes: Bekymret for å savne et visst basstrykk spesielt med alternativ 1 og 2, men i verste fall kan jeg jo spe på med en sub på sikt?

De vil stå i en liten/normal stue og bli brukt til variert musikk (hovedsakelig rock, jazz, singer/songwriter, opera og klassisk) samt koblet til tv'en. Jeg er ikke voldsomt opptatt av hifi-parametere som pinpointing osv, som hobbymusiker selv ser jeg mer etter engasjerende, dynamisk og forførende lyd som strekker seg forbi et smalt sweetspot...men ikke et lydbilde helt fjernet fra det nøytrale heller. Er ellers relativt oppegående teknisk sett, men kjekt om alt funker smertefritt fra både pc og mobil (android) likevel.

Vet det kanskje ikke er en veldig spennende tråd for de mer erfarne her, men meget takknemlig for gode råd : ) Er selvfølgelig åpne for andre forslag innenfor ca. samme prisramme og bruksområde også.
 
Sist redigert:

X-Cell

Lorden av Nord!
Moderator
Ble medlem
23.10.2006
Innlegg
10.249
Antall liker
9.035
Sted
Narvik
Torget vurderinger
11
Hvorfor ikke system audio saxo 5... testvinner osv osv.. meget vellydende det jeg har hørt av den :)
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Hvis jeg personlig skulle sette opp et anlegg for strømming og TV-lyd som gikk helt utenom hovedriggen tror jeg at jeg hadde satset totalt annerledes den løsningen jeg har. Riktignok har den løsningen en ganske stor sweetspot og er lite egoistisk, men jeg ville tatt den helt ut med brukt OA52 eller nye Teenage Audio OD11. Det er bare en følelse akkurat nå, men i ei slik stue ville jeg hatt litt andre prioriterer enn pinpointing instruments. Stort og levende lydbilde hadde passet da, en rundstråler.

Skulle jeg valgt tradisjonelt så har jeg ikke hørt så mye, men jeg har hørt EC Living-settet i stereo. Fikk et par låter i sweetspot med lyd fra Spotify. Det siste ødela nok litt for evnen til å angi romhøyde i opptakene, det føltes litt lavt, men det kunne også skyldes at diskanter må opp i ørehøyde med disse. Uansett så var det jeg hørte en balansert og veldig EC-gjenkjennbar lyd. Vil absolutt anbefale å sjekke ut den løsningen. 11000 kroner er ikke all verden for så god lyd fra et komplett anlegg.
 

Duellist

Fersking
Ble medlem
21.02.2015
Innlegg
2
Antall liker
2
Takk for tilbakemeldinger så langt : )

X-Cell: Undersøkte litt rundt System Audio Saxo 5, og så absolutt ikke dumme ut. Men føler en sterkere draging mot de andre alternativene, av uviss grunn. Setter pris på tipset uansett.

Baluba: Kjekt å høre at både EC Living og OD-11 virker som gode alternativ. Når det gjelder sistnevnte skal det nevnes at jeg bor i murhus, kjenner ikke til hvordan dette vil påvirke lyden til rundstrålende høytalere som skal "spille med" refleksjonene. Utover det er vel egentlig bare en viss skepsis til hvor barnevennlige disse høytalerne er som holder meg litt tilbake.

Skal definitivt sjekke ut EC-høytalerne : ) Fidelity sin omtale lover jo veldig bra, mens Lyd og Bilde (riktignok ikke den beste kilden) bekrefter min bekymring for slank bass.
 

Olav2

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.04.2014
Innlegg
3.342
Antall liker
2.664
Torget vurderinger
1
Jeg har ikke hørt noen av de du nevner, så kan ikke uttale meg. Men spontant ville jeg sagt OD-11, ut fra det du skriver.

Et annet alternativ er å gå for et passivt oppsett med en streaming-forsterker. Sjekk ut Yamaha R-N602 feks. Da får du plutselig et mye større utvalg. (du kan for eksempel sjekke ut en annonse for "Heed Enigma" på torget her, ligner i spredning på OD-11, som noen her skal selge, kremt kremt host host). I lydkvalitet per krone er det likevel ikke tvil at aktive løsninger er best. Men siden utvalget er mindre er det ikke sikkert man finner nøyaktig det man vil ha. (yamaha har også en praktisk streaming-preamp/dac som kan kobles til aktive høyttalere, som jeg ikke husker navnet på nå)
 

tomkver

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.02.2007
Innlegg
200
Antall liker
245
Sted
Fredrikstad
Torget vurderinger
2
Hei

Jeg kjøpte dette Ec-living oppsettet for en uke siden og bruker det til tv/Blue-ray /Tidal/Hardisk/youtube etc.

Jeg har spilt endel den siste uke, og jeg er veldig fornøyd med hvordan det spiller og hvordan fungerer i forhold til app/nettbrett/mobil.

Henter opp musikk fra både en upnp server (naim Unitiserve) og Itunes.

Jeg opplever ikke at det er noe spesielt slank bass på dette oppsettet.

Som du ser av bildet så er ikke dette en optimal plassering i forhold skikkelig lytting, men jeg kunne fint levd med dette som eneste anlegget i stua, satt opp et annet sted i stuen min.

Oppsettet mitt brukt til tv/blue-ray



Bilde av ipad, med oversikt over av noen av albuene som ligger på min upnp server og klare til bruk.


Bor du i nærheten av Fredrikstad så er det bare å gi beskjed så er du velkommen for en lytt.

mvh

Tom
 

Vedlegg

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Jeg har fått sitte ned og hørt på EC Living. Det var ikke optimale forhold, de stod litt for lavt plassert IMO, og vi brukte Spotify, men likevel syntes jeg å kjenne igjen mye EC DNA i lyden. Testen i Fidelity er nok ikke helt på jordet, for det er absolutt lyd jeg kunne levd med i en stue. Høy WAF og det skal godt gjøres å sette sammen et klart bedre passivt system til prisen.
 
Topp Bunn