Forsterkere Egenstøy i forsterker

KjellO

Medlem
Ble medlem
28.01.2017
Innlegg
19
Antall liker
7
Hei!

Jeg har en Cambridge Azur 640A (V1) som genererer en del støy i begge kanaler. Det rare er at støyen er der både når volumhjulet står på lavt og høyt volum, men ikke "middels".

Hvis man starter med volumet på det laveste og skrur gradvis opp, så avtar støyen oppover mot ca. "klokka 10", der støyen knapt er hørbar. Så øker støyen igjen ettersom man skrur volumet videre opp.

I pre out utgangen finner man også den samme egenstøyen, men der er støyen kraftigst når volumhjulet står på minimum, og avtar gradvis til ikke hørbart når man skrur volumet (gradvis) helt opp på maks.

Støyen høres ut som en "durelyd", men over et ganske bredt frekvensområde (60-2000Hz), målt med en app på telefonen.

Er det noen her som har noen ide om hva som kan være feil med forsterkeren, ut fra det med hvordan volumet på støyen endrer seg på et noe overraskende vis ved endringer på stillingen volumhjulet?
 

HAREPUSEN

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.11.2009
Innlegg
3.191
Antall liker
2.662
Sted
telemark
Torget vurderinger
2
sikkert 50hz nett støy, 2000 er som et hyl Hvis du er sikker på at ikke trafo fra en annen komponenet over under ved lager støyen ,og eller at du har effektive høytalerer så er det ofte slik at små integrerte amper har enkle psu som i seg selv støyer en del , v2 er forbedret der tror jeg ,Er lyden generende høy kan for eksempel tomgangs justering sjekk evt offsett just være på plass ,evt verksted
 

KjellO

Medlem
Ble medlem
28.01.2017
Innlegg
19
Antall liker
7
Lyden kommer ikke fra andre komponenter, det er samme lyd når forsterkeren står midt på gulvet, med kun to høyttalere og strøm tilkoblet.

Hva er en PSU?

Jeg har faktisk en V2 også, den virker perfekt.

Det med hvordan lyden varierer i volum med forskjellige innstillinger på volumhjulet, kan det være en ledetråd? Kan det være potmeteret det er noe galt med?
 
Topp Bunn