Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 27
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Æresmedlem baluba's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Kopervik og Bergen
  Innlegg
  24,596
  Tagget i
  0 Innlegg

  Yamaha Soavo NS-F901 - japanerne kan høyttalere!

  I dag måtte jeg ut i butikken for å kjøpe meg en T-antenne til tuneren, som jeg akkurat nå sitter og nyter lyden av NRK Klassisk over P2s sendeflate på FM-båndet. At jeg ikke har gjort det etter at jeg flyttet krypten til Kopervik er uforståelig, for dette er en flott svanesang for FM for meg. Men nok om det, handleturen hadde også innlagt et håp om få høre litt på EC Living selv om det var stengetid. Det fikk vi, for Atle ventet på en kunde som skulle komme innom og høre på høyttalere i 30 kilokroneklassen. EC levde forresten opp til forventningene på tross av at Budal har valgt Spotify istedenfor Tidal til å demonstrere strømming. Må jo uansett trekke fra og legge til litt i butikkdemonstrasjoner.

  Men vi fikk også lov til å sitte på to kopier av planet-stolen og høre på de to parene høyttalere den relativt unge kunden var inne for å vurdere. Hørte først på Yamaha Soavo NS-F901 som også spilte Spotify over en diger hjemmekinoreceiver. De imponerte kraftig med tanke på forholdene. Av kabelårsaker og rommets utforming satt vi ganske nær høyttalerne som var plassert langt ut til sidene. En ganske uortodoks vinkling, subpar kildemateriale og et valg på forsterkersiden jeg hadde gjort annerledes utgjorde likevel et system som på flere områder overrasket meg. Tonalt låt det hele ganske balansert, og dynamisk nok var det definitivt. Atle burde nok valgt Yamaha AS-2100 eller A-3000 som stod i hyllene. Eventuelt EC som Budal har greit utvalg i. Han bør også skifte ut Spotify med Tidal Hifi, for den eneste åpenbare feilen jeg hørte på de tre låtene vi spilte var fravær av takhøyde, et typisk oppløsningsproblem. Neste gang jeg besøker Budal tar jeg med meg musikk på sølvplate eller vinyl. Da vil jeg høre på Yamaha og Technics høyttalere drevet av tidligere nevnte stereoforsterkere. Eventuelt en stor Musical Fidelity som jeg mener stod der på ei hylle.

  Og vi gikk ikke derfra uten å ha en referanse å sammenligne med. Det ble også spilt på Sonus Faber Venere 2.5 eller 3.0 over samme elektronikk, som var det andre paret kunden vurderte. Her kan det hende at kringlydforsterkeren mistet taket totalt, men det var ren overkjøring av Yamahas pianokonstruktører over fiolinmakerne fra Italia. Det var rett og slett litt trist å høre, og Atle burde nok ha brukt en av de mange kraftige stereoforsterkerne til sammenligningen, for det kan også ha vært et tilfelle av dårlig match med kringlydforsterker. Atle fortalte at Venere ikke er tungdrevne på den måten SF pleide å være, så han mente at forsterkerne ikke hadde noe med den store karakterforskjellen å gjøre. Og det kan han selvsagt ha rett i, for det er jo eneste gang jeg har hørt både høyttalerne og forsterkeren. Men uansett, jeg satt der med min bror i hver vår stol med en kunde i stolen foran oss, og vi var begge to enige - Yamaha Soavo NS-F901 grisebanket Sonus Faber Venere på de aller fleste områder, og hvis det fantes disipliner der Venere låt bedre så må de rett og slett ha blitt kamuflert av den lave oppløsningen til Spotify. Uansett så framstod de som klangfagre men lite dynamiske og med lite engasjement i forhold til Yamaha. Og da må det tas med i beregningen at Yamaha Soavo ikke er Klipsch-utfordrere, de er nok betydelig mer rettet inn mot den "hifiriktige" kundemassen som ikke setter spl og dynamikk over alt i verden.

  Nå vet jeg at Sonus Faber Venere ikke skal være like karamell som eldre modeller, så jeg ser ingen årsaker til at det skal være så stor forskjell på de to fysisk ganske likt dimensjonerte høyttalere. Enten var ikke den digre kringlydforsterkeren kapabel til å drive gulvstående Venere eller så er faktisk NS-F901 en betydelig bedre høyttaler i mine ører. De imponerte med å gjøre det jeg opplevde at EC Nordic Tone prøvde på i et lytterom på Spacegarden Frogner i fjor vår, men mer vellykket. Proporsjoner framstod som mer realistiske og med det litt begrensede låtmaterialet vi hørte på lokket de fram trampe-takten-feelingen like godt som det beste jeg har hørt i butikkdemoer.

  Det er ikke aktuelt for meg å skifte til noe i samme klasse som de jeg har, og det er jo i den klassen de flotte japanerne ligger, men jeg vil igjen gå ned for å høre på disse over bedre forsterker med bedre kildemateriale for å være sikker i min sak når jeg anbefaler å kjøpe dem. Men jeg har hørt nok til å anbefale en tur til din lokale pusher for å sjekke hva du synes. De kledde av Dire Straits live og kledde smakfullt på norske Lush Life. De gjorde med andre ord det meste riktig. Skulle ønske Budal var av den typen butikker der det står en kapabel rørforsterker til å få denslags input også, for jeg våger meg frampå en så "klarsynt" kommentar at selv om disse åpenbart er konstruert for å jobbe med transer så vil jeg tro de jobber godt med et bredt utvalg forsterkere. Tønnes heldige kombinasjon av store klassiske NS-modeller og rør tror jeg ikke er noe i særstilling, jeg tror det samme ville gjøre vei i vellinga med disse moderne tårna.

  Dette er en oppløftende tendens i markedet. Samtidig som jeg forstår av baluba juniors venner på rundt 16-18 år så er interessen for tokanals hifi voksende. Yamaha gjør ikke noe uten å foreta skikkelige markedsundersøkelser først, så når de satser så tungt på tradisjonell hifi i to kanaler uten bruk av klasse D så gjør de noe fundamentalt riktig i forhold til behov i markedet. Jeg spår dem mer suksess med dette enn Technics som har vingeklippet seg selv litt på forsterkersiden IMO. Technics stiller som alltid med flotte vinylspillere, og litt mindre ventet med utrolig spennende høyttalere med point source-teknologi. Den rendyrkede high tech-løsningen de har valgt på forsterkersiden er grei nok, men ender litt som fattigmanns-Devialet med tradisjonelt design. De burde også hatt et par alternativ som er mer tradisjonelle under panseret, noe tester også tildels har bekreftet. New Class A for a New Millennium. Neste gang jeg har tid til å sette av en times tid hos Budal vil jeg høre Technics SB-C700 på en passende Yamaha eller EC-forsterker i prisklassen mellom ti og tyve tusen. Noe sier meg at jeg står foran en ny aha-opplevelse der, for mer spennende stativhøyttalere har jeg ikke sett på noen år. Som "spennende" småhøyttalere slår de både Focal Aria 960 og KEF LS-50 før lytting, det siste får tiden vise. For da vil jeg ha demonstrert sistnevnte opp mot nettopp Technics korpulente stativhøyttalere.

  Det er i det hele tatt gode tider for de som er på jakt etter høyttalere mellom ti og tretti tusen kroner. Utover the usual suspects fra merker vi er vant med å kjøpe i den prisklassen kommer altså både Yamaha og Technics med sterke utfordrere. Når japanerne mener alvor så gjør de alvor av det, og vi lever i en tid nå der japanerne mener alvor. Se på de to nevnte merkene, men se også på merker som Onkyo og Marantz. Det mangler bare at Sony tar skikkelig tak. Men nå er det på tide å ta natten etter over tre timer med NRK Klassisk på FM (!), og sitter jeg igjen med en god følelse av at den gamle måten å gjøre ting på fortsatt holder mål, selv med passive apekister og uten rør. God natt.

  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  -The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There is also a negative side. ( Hunter S. Thompson) -Renouncing the right is like waking from a disturbing dream or throwing off an especially nasty hangover. (Dr. Aidan Rankin, ex UKIP)

 2. #2
  Hifi Freak Crusty's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Horten
  Innlegg
  2,944
  Tagget i
  0 Innlegg
  Er den gamle mannen påvirket av alkohyler? Eller er det et plutselig innfall av ungdommelig entusiasme? Begge deler kanskje?
  Let us make our sound between the silence of the waves.

 3. #3
  Hifi Freak Crusty's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Horten
  Innlegg
  2,944
  Tagget i
  0 Innlegg
  Og ja, japanerne leker ikke butikk. Her skal det gjøres skikkelig.
  Let us make our sound between the silence of the waves.

 4. #4
  Æresmedlem baluba's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Kopervik og Bergen
  Innlegg
  24,596
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Crusty Se Innlegg
  Er den gamle mannen påvirket av alkohyler? Eller er det et plutselig innfall av ungdommelig entusiasme? Begge deler kanskje?
  Den gamle mann har smakt på båtpuss og tare i form av edle, brune dråper, men bare noen få små glass. Er mest litt trøtt men glad etter å ha tilbrakt flere timer lyttende til klassisk musikk over FM. Kanskje utsiktene for å høre musikk over FM gjorde meg mer positiv da jeg satt der i stolen hos Budal, men min positive overraskelse over det jeg hørte der var såpass stor og uhildet at jeg synes at dere fortjener å få ta del i den følelsen. Dessuten synes jeg Budal nevnes for sjelden. De som er på ferie på Haugalandet bør ta turen innom Kopervik å oppleve en gammeldags hififorretning, der gateplan er preget av livsstil fra EC/Klipsch/Naim og TV-apparater, mens kjelleretasjen er fullt opp av ganske gromt utstyr fra kjente merker. Tipper det er mange fra Haugesund som aldri har vært der enda, selv om folk over hele landet handler fra Budals nettbutikk.

  Dessuten synes jeg at jeg bidrar for lite til hifidiskusjonene utenfor egen tråd.
  -The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There is also a negative side. ( Hunter S. Thompson) -Renouncing the right is like waking from a disturbing dream or throwing off an especially nasty hangover. (Dr. Aidan Rankin, ex UKIP)

 5. #5
  Hifi Freak Crusty's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Horten
  Innlegg
  2,944
  Tagget i
  0 Innlegg
  Høres meget bra ut. Den slags innstilling kan man like.
  Let us make our sound between the silence of the waves.

 6. #6
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Nov 2015
  Innlegg
  664
  Tagget i
  1 Innlegg
  Spennende innlegg. Har litt på følelsen at det er mer å hente fra de store japanske elektronikkprodusentene, som mange kanskje ikke synes er de kuleste navnene man kan smykke seg med. Det har f.eks. pirret nysgjerrigheten at Sony har to høyttalere på klasse A i Stereophile. Men de har ikke engang har distribusjon i Norge, såvidt jeg vet.

  Jeg hadde gleden av å være et par timer i Yamahas 7-etasjes butikk på Ginza i Tokyo for et par år tilbake. Når man gikk mellom fioliner til over millionen, flygler osv, så var det ganske lett å se at dette var et firma som tok sin musikk på stort alvor. De hadde til og med dedikert en hel etasje til klassisk musikk på CD.

 7. #7
  Hifi Freak Crusty's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Horten
  Innlegg
  2,944
  Tagget i
  0 Innlegg
  Disse (NS-5000) fortjener vel egentlig sin egen tråd?

  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Let us make our sound between the silence of the waves.

 8. #8
  Hifi Freak Crusty's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Horten
  Innlegg
  2,944
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hey, to bilder faktisk...
  Let us make our sound between the silence of the waves.

 9. #9
  Overivrig entusiast TAF's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2006
  Innlegg
  1,071
  Tagget i
  0 Innlegg
  NS-5000?

  TAF
  Stereo:
  Heco Direkt*Yamaha A-S2100*
  ASR Mini Basis Mk3*Sony PS-X60+Nagaoka MP200*Technics SL1210 M5G+Soundsmith Carmen Mk2
  Rega Dac R*Sonos
  Headfi:
  Marantz HD-Dac1*Sonos*Beyerdynamic DT1770 Pro*

 10. #10
  Hifi Freak Crusty's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Horten
  Innlegg
  2,944
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra TAF Se Innlegg
  NS-5000?

  TAF
  Jepp, ny toppmodell fra Yamaha.
  Let us make our sound between the silence of the waves.

 11. #11
  Overivrig entusiast TAF's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2006
  Innlegg
  1,071
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Crusty Se Innlegg
  Sitat Sitat fra TAF Se Innlegg
  NS-5000?

  TAF
  Jepp, ny toppmodell fra Yamaha.
  Hadde vært noke det, men dessverre havner den over 100K grensa.
  Stereo:
  Heco Direkt*Yamaha A-S2100*
  ASR Mini Basis Mk3*Sony PS-X60+Nagaoka MP200*Technics SL1210 M5G+Soundsmith Carmen Mk2
  Rega Dac R*Sonos
  Headfi:
  Marantz HD-Dac1*Sonos*Beyerdynamic DT1770 Pro*

 12. #12
  Hifi Freak Crusty's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Horten
  Innlegg
  2,944
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra TAF Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Crusty Se Innlegg
  Sitat Sitat fra TAF Se Innlegg
  NS-5000?

  TAF
  Jepp, ny toppmodell fra Yamaha.
  Hadde vært noke det, men dessverre havner den over 100K grensa.
  Blir nok ikke billig nei. Har uansett lagt ut tråd her: http://www.hifisentralen.no/forumet/...ml#post2443193
  Let us make our sound between the silence of the waves.

 13. #13
  Æresmedlem baluba's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Kopervik og Bergen
  Innlegg
  24,596
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Crusty Se Innlegg
  Disse (NS-5000) fortjener vel egentlig sin egen tråd?
  Fortjener egentlig egen plass i krypten.
  Er egentlig litt forundret over at ingen til nå har funnet det rart at jeg likte Yamaha såpass mye bedre enn SF Venere.
  -The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There is also a negative side. ( Hunter S. Thompson) -Renouncing the right is like waking from a disturbing dream or throwing off an especially nasty hangover. (Dr. Aidan Rankin, ex UKIP)

 14. #14
  Hifi Freak Crusty's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Horten
  Innlegg
  2,944
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra baluba Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Crusty Se Innlegg
  Disse (NS-5000) fortjener vel egentlig sin egen tråd?
  Fortjener egentlig egen plass i krypten.
  Jeg er først i køa. Oppfør deg som folk.
  Let us make our sound between the silence of the waves.

 15. #15
  Hifi Freak Crusty's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Horten
  Innlegg
  2,944
  Tagget i
  0 Innlegg
  (hvis jeg hadde hatt råd, men det har jeg jo ikke... )
  Let us make our sound between the silence of the waves.

 16. #16
  Æresmedlem baluba's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Kopervik og Bergen
  Innlegg
  24,596
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Crusty Se Innlegg
  Sitat Sitat fra baluba Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Crusty Se Innlegg
  Disse (NS-5000) fortjener vel egentlig sin egen tråd?
  Fortjener egentlig egen plass i krypten.
  Jeg er først i køa. Oppfør deg som folk.
  Hah, jeg har smisket mest effektivt med Yamaha i denne trådens åpningsinnlegg. Ikke glem Jeremy Clarkson og Ford GT.
  -The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There is also a negative side. ( Hunter S. Thompson) -Renouncing the right is like waking from a disturbing dream or throwing off an especially nasty hangover. (Dr. Aidan Rankin, ex UKIP)

 17. #17
  Hifi Freak Crusty's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Horten
  Innlegg
  2,944
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra baluba Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Crusty Se Innlegg
  Disse (NS-5000) fortjener vel egentlig sin egen tråd?
  Fortjener egentlig egen plass i krypten.
  Er egentlig litt forundret over at ingen til nå har funnet det rart at jeg likte Yamaha såpass mye bedre enn SF Venere.
  Ikke rart i det hele tatt...
  Let us make our sound between the silence of the waves.

 18. #18
  Hifi Freak Crusty's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Horten
  Innlegg
  2,944
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra baluba Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Crusty Se Innlegg
  Sitat Sitat fra baluba Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Crusty Se Innlegg
  Disse (NS-5000) fortjener vel egentlig sin egen tråd?
  Fortjener egentlig egen plass i krypten.
  Jeg er først i køa. Oppfør deg som folk.
  Hah, jeg har smisket mest effektivt med Yamaha i denne trådens åpningsinnlegg. Ikke glem Jeremy Clarkson og Ford GT.
  Hehe, akkurat ja. Så vi er der nå.
  Let us make our sound between the silence of the waves.

 19. #19
  Hifi Freak Whiplash's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2013
  Sted
  Østfold
  Innlegg
  1,871
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Crusty Se Innlegg
  Sitat Sitat fra baluba Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Crusty Se Innlegg
  Disse (NS-5000) fortjener vel egentlig sin egen tråd?
  Fortjener egentlig egen plass i krypten.
  Er egentlig litt forundret over at ingen til nå har funnet det rart at jeg likte Yamaha såpass mye bedre enn SF Venere.
  Ikke rart i det hele tatt...
  Sf Venere er det mange som ikke likte eller fikk til. Tror Venere er tunet litt for å imponere i butikk med egen demo CD. Slitsomme å høre på over tid. Ikke hørt disse Yamaha høyttalerene men er ikke overrasket at de låter bedre enn Venere. ( og dette kommer fra en gammel Sonus faber patriot )

 20. #20
  Æresmedlem Dazed's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Sted
  Sarpsborg
  Innlegg
  19,686
  Tagget i
  2 Innlegg
  Sitat Sitat fra Crusty Se Innlegg
  Sitat Sitat fra baluba Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Crusty Se Innlegg
  Disse (NS-5000) fortjener vel egentlig sin egen tråd?
  Fortjener egentlig egen plass i krypten.
  Jeg er først i køa. Oppfør deg som folk.
  Vil du ha egen plass i Balubas Krypt?

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed