Høyttalere Hvilke høytallere til denne forsterkeren?

hifitor2

Medlem
Ble medlem
12.01.2017
Innlegg
5
Antall liker
0
Hei, skal kjøpe et par med (brukte) høytallere i lag med denne forsterkeren for å få bedre lyd enn tv-en. Prisklasse er opp mot 800kr, så ser for meg å kjøpe noen enkle brukte på finn e.l, men jeg har ikke nok peiling til å vite hvilke jeg kan gå for.

Forsterker:
http://vi.raptor.ebaydesc.com/ws/eB...0029&category=14970&pm=1&ds=0&t=1484236400364
(denne linken må være innenfor?)

chip: TPA3116
RMS: 50w+50w+100w
Bruker en laptop strømadapter på 19v og 4,7A

Edit: Siden det ikke kan linkes til annonser, setter jeg veldig pris på om dere skriver tittelen, slik at jeg kan finne den selv. Tar også i mot alle tips på pm.

Takk!
 
Sist redigert av en moderator:

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.086
Antall liker
10.488
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Hei og velkommen til HFS. Vi håper du vil finne deg til rette her.
Det er dog slik av vi har noen kjøreregler som du aksepterte. Den ene regelen er direkte linking til bruktannonser som ikke er tillatt på selve forumet.

Noen slike linker er fjernet.
6a) Det er ikke tillatt å selge produkter, linke til annonser som inneholder salg eller fortelle om noen som skal selge et produkt til en gitt pris på selve forumet. Ønsker du å informere en venn eller en annen bruker om et salg som finnes på f.eks. bruktbørsen kan du sende en PM. Det er heller ikke tillatt å reklamere etter produkter som ønskes kjøpt på selve forumet. Årsaken til regelen er at innleggene vil bli stående i flere år, og slike innlegg vil da fort miste sin verdi, og vil også derfor bli enten stengt eller fjernet. Den rette plassen for kjøp/salg er bruktbørsen

 

Olav2

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.04.2014
Innlegg
3.342
Antall liker
2.664
Torget vurderinger
1
Med så rimelige høyttalere, ville jeg satst på å finne er par brukte studiomonitorer. De har forsterkere innebygd, så du får mye mer for pengene. Søk på "behringer truth" på Finn feks, så finner du er par til 1500. Kanskje det kan være noe?
 

hifitor2

Medlem
Ble medlem
12.01.2017
Innlegg
5
Antall liker
0
Takk for tips.

Kan jo spør mer generelt - hvilke spesifikasjoner bør høytalerne ha til å passe forsterkeren? Chipsettet, TPA3116, er, så vidt jeg har forstått, ikke så ubrukelig som utseendet til forsterkeren her.
 

Olav2

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.04.2014
Innlegg
3.342
Antall liker
2.664
Torget vurderinger
1
Dette er det jo delte meninger om hifi-folk, men min mening er at det ikke er så ekstremt viktig å få riktig "match" mellom forsterkere og høyttalere. Mesteparten av lyden du kommer til å høre kommer fra høyttalerne, ikke forsterkeren. Og forsterkeren er sikkert helt ok.

Det eneste jeg ville tenkt på hvis du ikke går for aktive studiomonitorer og går for (eller har kjøpt) denne forsterkeren, er egentlig å ha høyttalere som ikke har alt for lav "effektivitet". Det det betyr, er hvor høyt høyttalerne vil låte, gitt kraften forsterkeren sender. Hvis du har denne lille forsterkeren på max, og har en høyttaler med lav effektivitet - 84 eller 85 db feks - vil lyden antakelig ikke være kjempehøy. Hvis du har en høyttaler med høy effektivitet, fra 88 db og oppover (aller helst fra 90/91) vil det derimot spille veldig veldig høyt hvis du har forsterkeren på max. Det rett og slett bra å ha høyttalere som vil spille veldig høyt selv om du ikke har skrudd forsterkeren helt opp. Da har du litt ekstra kraftreserver når det blir musikk eller film med mye dynamikk og ekstra bass.

Utover det er det bare å finne høyttalere som har en lydsignatur du liker, og ideelt sett som passer med rommet ditt. Men med ditt budsjett kan du ikke være alt for kresen :) Så jeg ville egentlig bare slått til på noen høyttalere som funker nå, og så oppgradert til noen andre senere, når du vet litt mer om hva du ser etter mer spesifikt. Det jeg ville gjort er kanskje å finne noen litt eldre gulvstående høyttalere? De har ofte høyere effektivitet enn små høyttalere. Hvis du leter litt, hender det rett som det er at folk selger slike veldig billig.

EDIT: Og jeg er helt enig med hifi akustikk. Slike aktive monitorer vil gi deg ekstremt mye bedre lyd enn å kjøpe brukte rimelige passive høyttalere som du kobler til en liten forsterker.
 

hifitor2

Medlem
Ble medlem
12.01.2017
Innlegg
5
Antall liker
0
Skjønner. Hvordan kobler jeg studiomonitorer til tv? De fleste kobles vel med jack eller xlr, noe tven ikke har
 

na_X

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.09.2013
Innlegg
4.204
Antall liker
3.549
Torget vurderinger
1
Jeg skaffet meg like greit to slike på ebay da de koster en hundrelapp pr. Stk for ferdigbygde kretskort. Skaffet noen 4" høyttaler elementer og en liten 6.5" sub. Man kan drive dette lenge med batteridrift og spiller vel som en ok boomblaster. Mange morsomme prosjekt med denne forsterkeren på youtube, da den ikke krever så mye juice og er veldig liten og effektiv.
 

hifitor2

Medlem
Ble medlem
12.01.2017
Innlegg
5
Antall liker
0
Godt å høre. Kan jeg koble aktive Monitorer til denne, slik at jeg kan velge mellom tlf og tv lyd? Planen med denne var at jeg enkelt kan bytte mellom musikk fra tlf og lyd fra tv.
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.154
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Du kan ikke koble aktive høyttalere til en forsterker. Hvorfor ville du gjøre det?
 

Olav2

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.04.2014
Innlegg
3.342
Antall liker
2.664
Torget vurderinger
1
Jeg tror dette kan være en god og rimelig løsning: Nå er det et par JBL 305 til salgs på Torget her inne (bare søk dem opp). De koster 2800 nye, og brukte ting pleier gå for ca. halvparten av nypris (eller under). Og så kan du kjøpe en Google Chromecast til 350 kroner på elkjøp, som du kan bruke til å streame fra telefonen din. For å koble det til på aller rimeligste måte, ville jeg gjort dette: Du kan koble monitorene til via en overgangskabel til en rca-switcher: https://www.kjell.com/no/produkter/...e-aktive-og-passive/lydswitch-2-porter-p37930

Den har til og med en hodetelefon-utgang, som kan være praktisk. Så kobler du google chromecast til den ene inngangen, og analog-utgangen på TVen til den andre inngangen, og bytter mellom dem på rca-switcheren. Da styrer du volumet for TVen via TVens fjernkontroll, og for Chromecast via mobilen. Alt i alt vil jeg tro du kan få alt sammen for litt over 2000 kroner, og det vil antakelig høres veldig bra ut.

(så kan du en gang i fremtiden, hvis du kommer over noe brukt, kjøpe et lydkort eller en dac som har balanserte utganger og digitale innganger. men jeg tror det vil spille helt fint med løsningen jeg skisserte over)
 
Topp Bunn