Resultater 1 til 13 av 13
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Jan 2017
  Innlegg
  5
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvilke høytallere til denne forsterkeren?

  Hei, skal kjøpe et par med (brukte) høytallere i lag med denne forsterkeren for å få bedre lyd enn tv-en. Prisklasse er opp mot 800kr, så ser for meg å kjøpe noen enkle brukte på finn e.l, men jeg har ikke nok peiling til å vite hvilke jeg kan gå for.

  Forsterker:
  http://vi.raptor.ebaydesc.com/ws/eBa...=1484236400364
  (denne linken må være innenfor?)

  chip: TPA3116
  RMS: 50w+50w+100w
  Bruker en laptop strømadapter på 19v og 4,7A

  Edit: Siden det ikke kan linkes til annonser, setter jeg veldig pris på om dere skriver tittelen, slik at jeg kan finne den selv. Tar også i mot alle tips på pm.

  Takk!
  Siste redigert av bambadoo; 12.01.2017 kl. 20:17. Årsak: Linking til annonser fjernet.

 2. #2
  Moderator bambadoo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Lørenskog
  Innlegg
  17,773
  Tagget i
  2 Innlegg
  Hei og velkommen til HFS. Vi håper du vil finne deg til rette her.
  Det er dog slik av vi har noen kjøreregler som du aksepterte. Den ene regelen er direkte linking til bruktannonser som ikke er tillatt på selve forumet.

  Noen slike linker er fjernet.
  6a) Det er ikke tillatt å selge produkter, linke til annonser som inneholder salg eller fortelle om noen som skal selge et produkt til en gitt pris på selve forumet. Ønsker du å informere en venn eller en annen bruker om et salg som finnes på f.eks. bruktbørsen kan du sende en PM. Det er heller ikke tillatt å reklamere etter produkter som ønskes kjøpt på selve forumet. Årsaken til regelen er at innleggene vil bli stående i flere år, og slike innlegg vil da fort miste sin verdi, og vil også derfor bli enten stengt eller fjernet. Den rette plassen for kjøp/salg er bruktbørsen


 3. #3
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,285
  Tagget i
  1 Innlegg
  Med så rimelige høyttalere, ville jeg satst på å finne er par brukte studiomonitorer. De har forsterkere innebygd, så du får mye mer for pengene. Søk på "behringer truth" på Finn feks, så finner du er par til 1500. Kanskje det kan være noe?
  God lyd er når man glemmer at man hører på høyttalere.

 4. #4
  Medlem
  Ble medlem
  Jan 2017
  Innlegg
  5
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk for tips.

  Kan jo spør mer generelt - hvilke spesifikasjoner bør høytalerne ha til å passe forsterkeren? Chipsettet, TPA3116, er, så vidt jeg har forstått, ikke så ubrukelig som utseendet til forsterkeren her.

 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jun 2011
  Innlegg
  1,499
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei.

  Drop forsterkeren og kjøp ett sett med JBL LSR 305 (eller tilsvarende)

  JBL LSR305 studiomonitor – LydRommet


  Litt dyrere (om du ikke finner ett brukt sett) og mye bedre.


  -Tim

 6. #6
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,285
  Tagget i
  1 Innlegg
  Dette er det jo delte meninger om hifi-folk, men min mening er at det ikke er så ekstremt viktig å få riktig "match" mellom forsterkere og høyttalere. Mesteparten av lyden du kommer til å høre kommer fra høyttalerne, ikke forsterkeren. Og forsterkeren er sikkert helt ok.

  Det eneste jeg ville tenkt på hvis du ikke går for aktive studiomonitorer og går for (eller har kjøpt) denne forsterkeren, er egentlig å ha høyttalere som ikke har alt for lav "effektivitet". Det det betyr, er hvor høyt høyttalerne vil låte, gitt kraften forsterkeren sender. Hvis du har denne lille forsterkeren på max, og har en høyttaler med lav effektivitet - 84 eller 85 db feks - vil lyden antakelig ikke være kjempehøy. Hvis du har en høyttaler med høy effektivitet, fra 88 db og oppover (aller helst fra 90/91) vil det derimot spille veldig veldig høyt hvis du har forsterkeren på max. Det rett og slett bra å ha høyttalere som vil spille veldig høyt selv om du ikke har skrudd forsterkeren helt opp. Da har du litt ekstra kraftreserver når det blir musikk eller film med mye dynamikk og ekstra bass.

  Utover det er det bare å finne høyttalere som har en lydsignatur du liker, og ideelt sett som passer med rommet ditt. Men med ditt budsjett kan du ikke være alt for kresen Så jeg ville egentlig bare slått til på noen høyttalere som funker nå, og så oppgradert til noen andre senere, når du vet litt mer om hva du ser etter mer spesifikt. Det jeg ville gjort er kanskje å finne noen litt eldre gulvstående høyttalere? De har ofte høyere effektivitet enn små høyttalere. Hvis du leter litt, hender det rett som det er at folk selger slike veldig billig.

  EDIT: Og jeg er helt enig med hifi akustikk. Slike aktive monitorer vil gi deg ekstremt mye bedre lyd enn å kjøpe brukte rimelige passive høyttalere som du kobler til en liten forsterker.
  God lyd er når man glemmer at man hører på høyttalere.

 7. #7
  Medlem
  Ble medlem
  Jan 2017
  Innlegg
  5
  Tagget i
  0 Innlegg
  Skjønner. Hvordan kobler jeg studiomonitorer til tv? De fleste kobles vel med jack eller xlr, noe tven ikke har

 8. #8
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jun 2011
  Innlegg
  1,499
  Tagget i
  0 Innlegg
  det er bare ä bruke overgang(er)

 9. #9
  Medlem
  Ble medlem
  Jan 2017
  Innlegg
  5
  Tagget i
  0 Innlegg
  Finnes det 6,3mm til rca? Evt hva anbefales.

 10. #10
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  511
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg skaffet meg like greit to slike på ebay da de koster en hundrelapp pr. Stk for ferdigbygde kretskort. Skaffet noen 4" høyttaler elementer og en liten 6.5" sub. Man kan drive dette lenge med batteridrift og spiller vel som en ok boomblaster. Mange morsomme prosjekt med denne forsterkeren på youtube, da den ikke krever så mye juice og er veldig liten og effektiv.
  Stereo: Stue1: Dali Epicon 6-NAD C388-King Cable Silver Code HT-kabel. Stue2: Quad Z4-Nad C368
  Hjemmekino: Yamaha CX-A5100-ForsterkerEndringer kommer-Sony UBP X800-3x Adam Audio GTC77, 4x GTC55, 2x 12" Adam Audio sub-4xCanton Vento 816 for atmos-Kabling er PA

 11. #11
  Medlem
  Ble medlem
  Jan 2017
  Innlegg
  5
  Tagget i
  0 Innlegg
  Godt å høre. Kan jeg koble aktive Monitorer til denne, slik at jeg kan velge mellom tlf og tv lyd? Planen med denne var at jeg enkelt kan bytte mellom musikk fra tlf og lyd fra tv.

 12. #12
  Æresmedlem baluba's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Kopervik og Bergen
  Innlegg
  24,596
  Tagget i
  0 Innlegg
  Du kan ikke koble aktive høyttalere til en forsterker. Hvorfor ville du gjøre det?
  -The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There is also a negative side. ( Hunter S. Thompson) -Renouncing the right is like waking from a disturbing dream or throwing off an especially nasty hangover. (Dr. Aidan Rankin, ex UKIP)

 13. #13
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,285
  Tagget i
  1 Innlegg
  Jeg tror dette kan være en god og rimelig løsning: Nå er det et par JBL 305 til salgs på Torget her inne (bare søk dem opp). De koster 2800 nye, og brukte ting pleier gå for ca. halvparten av nypris (eller under). Og så kan du kjøpe en Google Chromecast til 350 kroner på elkjøp, som du kan bruke til å streame fra telefonen din. For å koble det til på aller rimeligste måte, ville jeg gjort dette: Du kan koble monitorene til via en overgangskabel til en rca-switcher: https://www.kjell.com/no/produkter/l...-porter-p37930

  Den har til og med en hodetelefon-utgang, som kan være praktisk. Så kobler du google chromecast til den ene inngangen, og analog-utgangen på TVen til den andre inngangen, og bytter mellom dem på rca-switcheren. Da styrer du volumet for TVen via TVens fjernkontroll, og for Chromecast via mobilen. Alt i alt vil jeg tro du kan få alt sammen for litt over 2000 kroner, og det vil antakelig høres veldig bra ut.

  (så kan du en gang i fremtiden, hvis du kommer over noe brukt, kjøpe et lydkort eller en dac som har balanserte utganger og digitale innganger. men jeg tror det vil spille helt fint med løsningen jeg skisserte over)
  God lyd er når man glemmer at man hører på høyttalere.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed