Diverse Hjelp til oppsett av anlegg

Canem

Medlem
Ble medlem
04.01.2017
Innlegg
6
Antall liker
0
Hei

Jeg har endelig gått til innkjøp av Adyton TC 2.0 høytalere, har en Burmester 101 forsterker, en strømrenser, to Audio physics subber og en aurelic for streaming. Ja, også en michell gyro platespiller.

Tingen er at jeg nå etter å ha flyttet må stille inn dette selv. Hadde en lydtekniker som gjorde dette for meg tidligere, men det går ikke nå.


hvordan i huleste går man frem for å gjøre dette på best mulig måte? Føler meg litt som bestemor første gang hun fikk sin ipad :)

jeg har et godt øre for lyd og vet hvordan jeg vil det skal låte, men ingen erfaring med å sette opp et anlegg.
så om det ikke låter som jeg ønsker vet jeg ikke som må gjøres for å forbedre lyden.

Alle innspill mottas med takk, gjerne en kort steg for steg på fremgangsmåte.
 

lyntoft!

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.05.2008
Innlegg
1.427
Antall liker
803
Sted
Kløfta
Torget vurderinger
1
Hei.
Foreslår du kobler opp etter beste evne, og tar noen bilder :)
Velkommen forresten.
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Det framstår ikke helt klart hva du trenger hjelp til. Hvis det er alt fra kobling til oppsett så kan du begynne med å plassere komponenter og høyttalere slik du antar at de vil fungere best. Når du kobler det opp skal du bare passe på å ikke snu fasen på høyttalerne eller koble venstre til høyre. Alt bak på komponentene er jo selvforklarende når det kommer til tilkobling, bare vær nøye på det med fasen.

Sub må du nesten eksperimentere med i det rommet de står i nå.
 

Kristian

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
30.10.2002
Innlegg
447
Antall liker
280
Sted
Levanger
Torget vurderinger
32
Hvis du har Auralic streamer, har du Auralic DAC (D/A-konverter) også? I tilfelle bruker du balanserte (XLR) signalkabler fra denne og inn i Burmester 101 (som jeg har maken av...). Coaxial eller USB digital-kabel fra streamer og inn i DAC. Har du IsoTek strømrenser kanskje? Da bruker du én strømkabel fra veggen og inn i denne. Deretter én strømkabel til forsterker (fra høy-ampere utgang på strømrenser) og én til streamer, likens DAC, (fra lav-ampere utgang). Hvis du skal koble til platespilleren trenger du et RIAA-trinn (platespillerforsterker) før denne kobles til Burmester 101 med analoge signalkabler. Så høyttalerkabler til Adyton og analoge (XLR) signalkabler ut fra Pre-Out på Burmester 101 til subbene. Evt annen måte å koble til sub, der er ikke jeg erfaren selv. Still opp Adyton 2-5 meter fra hverandre, 1/2 - 1 meter fra bakvegg f eks, pekende rett framover eller litt innover mot lytteposisjon (som en likesidet trekant). Med elektronikken plassert på stødig underlag mellom Adyton-høyttalerne. Deretter blir det å prøve seg fram med plassering og justering av subbene. Det var mine tips ut ifra min kunnskap. Andre kan sikkert bidra med mer...:)
 
Topp Bunn