Høyttalere Dali Zensor 5 AX mangler trøkk...

FelisAttica

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.01.2017
Innlegg
140
Antall liker
37
Først må jeg bare si at jeg ikke er noen hi-fi ekspert, langt derifra. Derimot er jeg svært glad i musikk og film/TV-serier. Derfor bestemte jeg meg for å endelig kjøpe ordentlige hi-fi høytalere til musikken og for å forbedre TV lyden. Jeg er ikke rik og kan derfor naturlig nok ikke velge fra øverste hylle.

Etter en relativt langvarig demo på Hi-fi klubben bestemte jeg meg for Dali zensor 5 AX. Grunnen til at valget landet på dem var den klare, åpne lyden, samt at de ga en troverdig og detaljert gjengivelse av vokal og instrumenter som jeg ikke har hørt maken til før. Jeg valgte disse fremfor de passive Zensor 5 fordi de hadde disse på lager i butikken, samt at sluttprisen ble billigere enn om jeg hadde kjøpt Dali zensor 5 pluss en god, egnet forsterker. Ettersom jeg først og fremst streamer musikken jeg hører på så jeg det heller ikke som en nødvendighet med et helt anlegg.

Etter at jeg fikk satt dem opp hjemme og hørt litt mer på dem ble jeg derimot usikker. Her var det lite bass. Jeg hadde hørt allerede på demoen at dette ikke akkurat var de mest basstunge høytalerne som finnes, men på grunn av at lydkvaliteten ellers var bedre enn det andre høytalerparet jeg hørte på landet jeg på disse alikevel. Men nå var det da fryktelig lite bass som kom frem. Jeg hører mest på metal og med så lite bass ble det liksom litt tamt. Jeg tenkte dette sikkert ville bedre seg når innspillingsperioden var over og det har forsåvidt blitt litt bedre, men jeg kjenner at jeg ønsker meg mer trøkk! Høytalerne gir meg liksom ikke lyst til å reise meg opp fra sofaen og rocke løs og jeg kjenner det ikke i magen.. Ellers føler jeg at de ikke evner å spille spesielt høyt heller. Jeg hadde forventet meg mer lydtrykk av høytalere i denne størrelsen. Ikke at jeg har mulighet til å spille sånn veldig høyt særlig ofte, mtp. at jeg har naboer som bor tett på, men er da greit å ha muligheten når anledningen byr seg... Den innebygde forsterkeren er på 50 watt, så kan jo være derfor...

De er virkelig gode på mange måter. Gitarer høres råbra ut, trommer er slagkraftige og sangstemmer blir helt nydelige... For folk som hører på rolig, naken og akkustisk musikk vil jeg ikke nøle med å anbefale dem. Blir helt klart imponert over hva de klarer å prestere når jeg setter på slik musikk. Problemet er jo bare at det ikke er denne musikken jeg hører mest på...

Nå driver jeg og vurderer mine muligheter. En mulighet er å legge en subwoofer til disse og på den måten gjøre lydbildet mer fyldig. En annen er å rett og slett bytte ut høytalerne. Prisen vil bli sånn noenlunde den samme enten jeg legger en subwoofer til disse eller kjøper høytalere pluss en rimelig forsterker. Må visst et godt stykke over opprinnelig budsjett uansett... :p Har sett på Monitor Audio bronze 5, Klipsch Reference premiere RP 250F og System audio saxo 50. Alle disse har scoret høyt i diverse tester. En annen mulighet kunne være å bytte dem ut i Zensor 7, men det avhenger egentlig av hvor mye forsterkerkerkraft de krever, samt at de ikke blir for store for stua mi...

Ettersom hi fi klubben har 30 dagers åpent kjøp og jeg er innenfor går jeg utifra at jeg kan returnere dem, selv om jeg har hørt på dem i løpet av perioden.

Er det noen her som har noen gode råd og tips i forhold til hva som er best å gjøre i denne situasjonen? Noen metalheads som har Dali zensor 5 AX (eller vanlig zensor 5) med sub? I så fall, hvordan opplever dere lydbildet?

Kan en sub plasseres tett mot bakvegg og sidevegg uten at lyden blir betydelig forringet?

Noen som har erfaring med de andre høytalerne jeg nevnte? Hvordan takler de metalmusikk og hvor godt egnet er de til film og TV? Hvordan vil du beskrive det helhetlige lydbildet?

Dette ble alt for langt, men tusen takk for at du tok deg tid til å lese!
 

forsell

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2012
Innlegg
1.450
Antall liker
592
Jeg har kun hørt vanlig Zensor 5 og 7, og de har ikke all verden av dypbass, så jeg ville anbefalt deg sub til de. Grei plassering hvis du kan er mellom front-høyttalerene til musikk bruk.
 

xerxes

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.01.2005
Innlegg
9.633
Antall liker
5.276
Sted
Holmestrand
Dette er jo trådløse, aktive høytalere så jeg antar at strømming er et tema?
I så fall trenger man utgang til sub fra høytalere. Finnes det?
 

POB

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.09.2003
Innlegg
2.975
Antall liker
2.889
Sted
Kulturhovedstaden
Torget vurderinger
31
Personlig hadde jeg byttet.
Du vil oppnå mye mer leken lyd dersom du velger feks Klipsch. Ikke nødvendigvis bedre lyd, men noe som kan gi deg rockefot og følelsen av mellombass som slår litt i magen.
Sub'er i denne prisklassen er ikke spesielt gode og passer bare til utfyllingsbass, og vil ikke gi det rocke-trøkket du savner.

Det hender det ligger noen gode lettdrevne høyttalere på Torget også.
Med et begrenset budsjett, kan det være lurt å kjøpe brukt.
 

forsell

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2012
Innlegg
1.450
Antall liker
592
Det ligger flere bra subere brukt på finn som vil gjøre jobben godt for eksempel B&W ASW700 OG B&W PV1, ellers kan du som nevnt over, teste om du liker lyden av Klipsch, gjerne da en større utg for å få litt dypbass for eksempel RP260F/280.
 

AndersR

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.05.2011
Innlegg
5.063
Antall liker
3.738
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Klipsch (eller andre merker) vil ikke nødvendigvis gi noe mer trøkk i seg selv når man snakker om kontruksjoner i den størrelsen vi diskuterer.
Zensor 5 er en liten gulvstående høyttaler med små basselementer. Det er begrenset hvor mye det vil trøkke.

Nå er det selvsagt mange andre variabler (rommet og plassering av høyttalere) som slår inn i tillegg, men i utgangspunktet vil ikke disse høyttalerne få tenna dine til å skrangle uansett hva du gjør.
Det er to muligheter dersom du ønsker mere trøkk:

1: Bytt til større høyttalere. Zensor 7 og en ekstern forsterker for eksempel dersom du liker lyden du har nå. Klipsch vil også funke, men du må ha minimum modellen med doble 6,5" (RP-260F). Den lille som heter 250 vil ha akkurat de samme begrensningene som du opplever med Zensor 5. Enkelt sagt vil du få mer trøkk desto større høyttaler du velger. RP-280F anses som en sikker vinner av mange, men koster også en god del mer.
Personlig synes jeg Zensor 7 er et veldig godt alternativ dersom man vil ha noe som spiller pent, har mulighet til å trøkke litt (uten å kreve alt for mye) men at man fremdeles holder seg på et brukbart nøkternt prisnivå. Jeg har hatt disse før (i et anlegg nr 2) og likte de veldig godt.

2: Legg til en subwoofer. Du har utgang til subwoofer i den innebygde forsterkeren i høyttaleren din, så dette er veldig enkelt. Med en ekstern subwoofer som har sin egen innebygde forsterker vil du vil alltid få den største forbedringen når det er snakk om fylde og trøkk sammenlignet med alternativ 1, og du har også flest tilpasningsmuligheter for å justere den til rom og personlig smak.


Du trenger ikke kjøpe sub av samme merke eller serie for å få det til å funke bra, så lenge du kjøper noe som er skikkelig.
Allikevel har jeg ingen problemer med å anbefale Dali sin tolvtommer.
https://www.hifiklubben.no/hoyttalere/subwoofer/dali-sub-e-12-f-subwoofer/

Om du ønsker å se på andre muligheter har XTZ som selges av surround.no (og som ofte er på brukten) mange gode modeller , for eksempel denne:
XTZ SUB 12.17 subwoofer 12" - Hvit matt

Husk at subwoofere må ha en viss størrelse for å kunne være i stand til å gi ønsket resultat. Unngå små suber. Absolutt minimum 10" om du skal føle at du får noe utbytte av dette er mitt råd.
 
Sist redigert:

FelisAttica

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.01.2017
Innlegg
140
Antall liker
37
Tusen takk til alle som har svart!

For å svare på noen spørsmål:

Høytalerne har utgang til subwoofer, så det i seg selv er ikke noe problem.

Jeg har desverre begrensede plasseringsmuligheter og leiligheten er nok ikke blant de mest høytalervennlige, men har eksperimentert med det jeg har å gå på. Høyre høytaler står foran pipa (Det er ikke lagt opp for peis), mens venstre høytaler får større avstand til bakvegg, ettersom de står på linje. Høyre høytaler står ikke helt inntil pipa. Har gitt den litt luft. Dette er muligens ikke optimalt, men får ikke gjort så mye med akkurat dette desverre. En eventuell subwoofer måtte plasseres ved siden av høyre høytaler foran pipa. Da måtte enten subwooferen eller høyre høytaler plasseres nokså tett opp mot sideveggen. Er enten dette eller nytt TV bord..For om subwooferen skulle stått midt mellom høytalerne, måtte den stått der TV bordet står nå... 😛
 

AndersR

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.05.2011
Innlegg
5.063
Antall liker
3.738
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Det er ikke noe absolutt krav at en subwoofer må stå midt mellom høyttalerne. Normalt sett settes delefrekvensen på en sub så lavt at det er bortimot umulig å høre hvor den står.
Dette er med andre ord ikke noe du trenger å se på som noe problem.
 

FelisAttica

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.01.2017
Innlegg
140
Antall liker
37
AndersR: Det er greit å vite i hvert fall 😊 Lurer på om hi-fi klubben eller Soundgarden tillater hjemlån av produkter? Kunne vært greit å prøve subwooferen, eventuelt andre høytalere her hjemme før kjøp...

Trikkern89: Har prøvd å plassere høytalerne slik at venstre høytaler kom ca en meter fra bakveggen. Høyre høytaler står som sagt foran en pipe og det er ikke muligheter for å gi den like mye luft... Føler ikke at det hjalp noe særlig og det så ikke spesielt bra ut heller...
 

AndersR

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.05.2011
Innlegg
5.063
Antall liker
3.738
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Hjemlån som i at du betaler for produktet og leverer det tilbake og får tilbake pengene.
Det beste er selvsagt å si i fra til dem om planene dine slik at du kan få "kjøpe" en de har i utstilling slik at du slipper å styre så mye med å pakke ting pent ned igjen når du skal levere tilbake.
 

Olav2

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.04.2014
Innlegg
3.342
Antall liker
2.664
Torget vurderinger
1
Hvis du ønsker kraftig bass - OG dersom utseende ikke betyr så mye - ville jeg gått for et par JBL 308. Spiller fabelaktig, og bassen går dypt. Men de er svære og klumpete da.
 

oyvindl85

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.08.2013
Innlegg
3.131
Antall liker
2.218
Sted
Bergen
Torget vurderinger
17
Hei

Her er like mange ulike svar som det er innsatte på Sentralen.

Du bør gi oss mer info.
1. Rommets størrelse og form. Helst bilde fra lytteposisjon eller rommet totalt.
2. Budsjett? Etter du har fått penger igjen for Daliene evt
3. Brukt eller nytt?

Uten dette blir det bare gjetning og du står gjerne like langt etterpå
og minst like forvirret ;)

Mvh Øyvind
 
Sist redigert:

Quisten

Overivrig entusiast
Ble medlem
31.07.2012
Innlegg
929
Antall liker
419
Sted
Stavanger
Mine tanker :

Plassering kan endre litt fylden på en høyttaler, men aldri karakteren. En tilbakelent høyttaler vil ikke låte så mye annet enn nettop det uansett hvordan den plasseres.

Det sies oppi her at en annen konstruksjon i samme størrelse ikke vil gi så mye mer trøkk ? Jeg har både Focal og Klipsch i hus, begge med 6,5" bass. Klipsch er vesentlig hissigere enn Focalene hva trøkk angår, så det kan være store forskjeller på nesten samme størrelse konstruksjon.

Mitt tips hadde vært å bytte til et par Klipsch RP250F med tilhørende forsterker. De spiller med trøkk og frisk dynamikk. 250 spiller heller ikke spesielt mye dårligere enn storebror 260, ikke la deg lure av størrelsen. (selv eid mk1 52 og mk2 52 + 7-8 andre klipschmodeller) Husker jeg var kjempefornøyd med mk1 52 til musikklytting og film. Følte aldri noe behov for sub med disse.

Du bør prøve med en sub i oppsettet ditt. Men jeg vil tro det kanskje tilegger mer bass litt for lavt, å kanskje ikke gir helt brystkassebassen og punchet du søker ? Men vel verdt å prøve hverttfall.

Har vært borti den passive modellen Zensor 5, en bekjent hadde disse. Mitt inntrykk var en litt slap presentasjon, for pengene hadde jeg nok valgt noe annet. Men hver sin smak.
 
Sist redigert:

Olav2

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.04.2014
Innlegg
3.342
Antall liker
2.664
Torget vurderinger
1
Bare en oppklaring ang den passive og aktive Zensor 5: jeg har ikke hørt noen av dem. Men ut fra hva jeg har lest, dreier det seg om nøyaktig samme høyttaler. Zensor 5 AX har ikke aktivt delefilter, og har ikke separat forsterker for bass og diskant. De har bare tatt den passive versjonen, og så dyttet en enkelt forsterker inni hvert kabinett. Men jeg aner som sagt ikke hvordan de låter.
 

Brummund

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
19.11.2007
Innlegg
450
Antall liker
282
Sted
Fredrikstad
Bare for eksperimentets skyld ville jeg ha prøvd alle mulige plasseringer av høyttalerne. Dette for å sjekke om det faktisk er et sted i stua (eller annet rom!) hvor de "trøkker". Det er enklere å flytte rundt på noen aktive HT og streamer enn andre og større senere :) Enten så finner du da ut at disse høyttalerne aldri vil gi ønsket basstrykk hjemme eller så får du en a-ha-opplevelse.

Deretter vurderer du retur og bytte til noe annet. Jeg henger meg også med på oppfordringen om noen bilder eller tegninger av rom, HT-plassering og lytteposisjon. Jeg synes det er vanskelig å anbefale deg å kjøpe en sub nå uten å vite om du har mulighet til å plassere den på et egnet sted.

Ps. Hvis du streamer Spotify så er det en EQ-løsning der som kan brukes for å teste litt. Prøv denne hvis du har lyst på mer trøkk, uten at jeg anbefaler det som noen permanent løsning. Jo mer du undersøker nå jo mer kvalifiserte vurderinger kan du gjøre med andre HT senere.
 

Quisten

Overivrig entusiast
Ble medlem
31.07.2012
Innlegg
929
Antall liker
419
Sted
Stavanger
Er vist bare forsterker i den ene, og kablet til den andre. Snodig måte å lage en "aktiv" høyttaler på. Det kan gjerne forklare litt mangel av trøkk ?

Det jeg selv har eid av monitorer med aktiv drift og deling har ofte gitt inntrykk av å ha litt ekstra "overskudd" kontra passiv hi-fi.
 

Olav2

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.04.2014
Innlegg
3.342
Antall liker
2.664
Torget vurderinger
1
Quisten: ja, du har visst rett. Det er vel en måte for dali å henvende seg til kunder som ikke ønsker separate bokser. Men som du sier, de får jo ikke noen av fordelene man i prinsippet kan få med aktiv drift og deling - blant annet dynamikk og punch uten at det koster skjorta.
 

FelisAttica

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.01.2017
Innlegg
140
Antall liker
37
Quisten: Tror muligens det kan være noe i det du sier om at bassen som er der mangler punch. For jeg merker at det er bass tilstede, men den føles ikke så energisk som jeg skulle ønske at den var... Kan til tider føle at lyden er litt for "snill" for musikken jeg vanligvis spiller. Nå spiller jeg ikke så mye skitten black metal fra nittitallet med lydkvalitet på linje med en demokasett, men mer melodisk metal som death-doom, folk/viking metal og gothic metal. Og i denne musikken finnes partier som lyder veldig flott på Dali zensor 5 AX. Men det er også massiv, tung
og hardtslående musikk dette, og det blir utfordrende for disse høytalerne (i hvert fall på egenhånd)

Hvilke forsterkere under 6000 kr ville kunne passe sammen Klipsch RP 250F?

Brummund: Ikke så dum ide å prøve å sette dem opp et annet sted i stua. Jeg har steder som nok ville vært bedre egnet om jeg kun skulle bruke dem til musikk og ikke til TV. Kunne jo vært interessant å se om det utgjorde noe videre forskjell.
 

forsell

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2012
Innlegg
1.450
Antall liker
592
Klipsch RP250 trenger ikke all verden av krefter på RP260 er det kjekt med litt ekstra for å få god basskontroll, Så for eksempel Yamaha A-S serie, Marantz PM og Nad har forsterkere til ca 6000 som funker fint.
 

hifiguru

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.07.2002
Innlegg
5.715
Antall liker
1.259
Sted
Porsgrunn
Torget vurderinger
1
Zensor 5 AX har jeg testet i forskjellige rom og i ett tilfelle ble det helt feil, skikkelig tamt og småhardt. Idet aktuelle rommet måtte vi opp i store kasser med 12" for å få liv. Ellers synes jeg 5ax er nokså spenstig. Men jeg ville prøvd Sub E12 fra Dali, da blir det noe helt helt annet! Samme design-type også
 

POB

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.09.2003
Innlegg
2.975
Antall liker
2.889
Sted
Kulturhovedstaden
Torget vurderinger
31
Ligger et par RF-82 på Komplett nå til halv pris.
Hadde jeg hatt et trangt budsjett og var ute etter billig morro, ville jeg ikke vært i tvil.
Mer trøkk og morro for 5k er ikke mulig å få imo.

Selvsagt ikke perfekte lydmessig, men spiller du mye metall/rock vil de gi mange morsomme opplevelser.
 

Quisten

Overivrig entusiast
Ble medlem
31.07.2012
Innlegg
929
Antall liker
419
Sted
Stavanger
Quisten: Tror muligens det kan være noe i det du sier om at bassen som er der mangler punch. For jeg merker at det er bass tilstede, men den føles ikke så energisk som jeg skulle ønske at den var... Kan til tider føle at lyden er litt for "snill" for musikken jeg vanligvis spiller. Nå spiller jeg ikke så mye skitten black metal fra nittitallet med lydkvalitet på linje med en demokasett, men mer melodisk metal som death-doom, folk/viking metal og gothic metal. Og i denne musikken finnes partier som lyder veldig flott på Dali zensor 5 AX. Men det er også massiv, tung
og hardtslående musikk dette, og det blir utfordrende for disse høytalerne (i hvert fall på egenhånd)

Hvilke forsterkere under 6000 kr ville kunne passe sammen Klipsch RP 250F?

Brummund: Ikke så dum ide å prøve å sette dem opp et annet sted i stua. Jeg har steder som nok ville vært bedre egnet om jeg kun skulle bruke dem til musikk og ikke til TV. Kunne jo vært interessant å se om det utgjorde noe videre forskjell.
Våg å prøv en energisk og morsom høyttaler å se om det kan være noe.

Klipsch RP250F, Rega Brio R, en kasse øl og rikelig med nabovarsler. :)
 

FelisAttica

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.01.2017
Innlegg
140
Antall liker
37
Haha... At naboene ikke har vært på døra så lenge jeg har hatt disse Daliene i hus burde kanskje være grunn nok i seg selv til å bytte... :p Det frister å prøve en litt tøffere høytaler kjenner jeg. Klipsch RP250F har jeg sikkert anledning til å høre på SpaceworldSoundgarden, men antagelig ikke med en rimelig nok forsterker til å kunne kjøpe den selv. Ser ikke at de har noen i rett prisklasse med nok kraft av merkene som her har blitt trukket frem som kompatible med Klipsch (men så er jeg jo på ingen måte noen ekspert på dette heller...) Rega Brio R har ikke optisk inngang etter hva jeg kan se, så den er jo ikke helt ideell, mtp. at jeg også planlegger å bruke anlegget til film og TV... Men jeg må uansett innom Hi-fi klubben og forklare problemet. Så får vi nå se...
 

AndersR

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.05.2011
Innlegg
5.063
Antall liker
3.738
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Liker du lyden på Daliene, så beholder du de og legger til en sub
Har du lyst til å bytte til noe helt annet, så gjør du det. Men det er gode muligheter for at du vil ha lyst på en sub uansett. Det er noe helt annet å ha en sub, enn å ikke ha det. Selv om du velger å kjøpe de tidligere nevnte RF-82 høyttalerne som må sies å være et -svært- godt kjøp*, så vil du nok synes at en sub i tillegg er en bra investering.
Det er ikke det at man TRENGER sub med skikkelige høyttalere. Men at når man først har det, så er det så hyggelig at det er vanskelig å se for seg et liv uten. Men du kommer ikke til å føle at det vil haste å få kjøpt sub om du skifter til RF-82, så du kan ta det som en langsiktig plan.


(*forutsatt at du ikke er avhengig av å ha bittesmå høyttalere. Disse er betydelig større enn Zensor5. Men det er forsåvidt alle andre gulvstående høyttalere også.)
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.154
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Brio-R selges bundlet med Rega Dac-R for 10k. Kanskje det er for dyrt, men da har du de digitale inngangene du måtte trenge. Og siden begge komponenter er både små og fine så ser det like fint ut som en integrert med innebygget (og langtfra like god) DAC.
 

AndersR

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.05.2011
Innlegg
5.063
Antall liker
3.738
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
ellers må jo dette være et godt alternativ om du er ute etter en passe spenstig forsterker med DAC.
https://www.hifiklubben.no/stereo/forsterkere/nad-c356bee-integrert-forsterker/
Bytte inn Zensor5 AX i en slik forsterker og få penger til overs, og så kjøpe RF-82 på Komplett?
Da snakker vi mye lyd og moro for penga! Selv om det selvsagt blir noe dyrere enn hva du startet med da du postet første innlegg.
 

FelisAttica

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.01.2017
Innlegg
140
Antall liker
37
baluba: Det blir for dyrt.

Forsterkere i samme prisklasse som den AndersR linker til er mer aktuelt når budsjettet er litt stramt. Ser at Yamaha har flere rimelige forsterkere mellom 3000 og 6000 kr. Om Klipsch RP 250 F er lettdreven, så burde det vel være mulig å komme unna med en forsterker i denne prisklassen til den i hvert fall. Jeg er også nysgjerrig på om noen har erfaring med den nevnte forsterkeren eller andre i denne prisklassen.

Skulle jeg velge en høytaler som RF82 tenker jeg at jeg nok blir nødt til å gå noe opp i pris på forsterkeren, men da går det gjerne opp i opp, mtp. at selve høytaleren er billigere.
Men må vel si at jeg er usikker på om jeg i det hele tatt får plass til en høytaler som er vesentlig større enn den jeg har nå i min stue. Høytalerne er nødt til å stå relativt nær sideveggene (ca en halv meter) og dette er det jo mange høytalere som misliker har jeg forstått. Er høytaleren større vil den jo få mindre rom rundt seg enn høytalere på samme størrelse som Dali zensor 5 AX.

Jeg tror forresten at jeg neppe ville fått plass til en subwoofer med en større høytaler. Da måtte jeg plassert den bak sofaen. Men med tanke på at basselementene på høytalere i den størrelsen er så store tviler jeg på at jeg hadde trengt det. Om subwooferen skal stå fremme kan den ikke være blant de aller største som finnes, heller ikke med småhøytalere som zensor 5 AX.
 
Sist redigert:

AndersR

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.05.2011
Innlegg
5.063
Antall liker
3.738
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Du får plass om du vil ha plass.

Den største forandringen er i praksis den visuelle størrelsen. Men om høyttaleren er betydelig høyere og litt bredere har strengt talt ikke SÅ mye å si for om du får plass eller ikke. Det går vanligvis på om du selv føler at du har plass. Ikke om det faktisk ER plass. For plass er det alltid.

Bredde23.5 cm
Dybde41.4 cm
Høyde111.4 cm
Som du ser er det ikke enorme dimensjoner det er snakk om. Men visuelt oppleves det som en stor forskjell. Gulvplassen din blir dog omtrent den samme.

RF-82 på komplett til 4990,-
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.154
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Har forresten tro på den aktive utgaven av Elac UniFi UB5, men vet ikke om den allerede er på markedet. Også er Kef L50 i aktiv versjon verdt å se på, men den er nok dyrere.
 

kvasi

Hi-Fi freak
Ble medlem
06.09.2007
Innlegg
1.453
Antall liker
1.121
Be om å få høre denne på Klipschene. Lur boks som disker opp med bra liv i de.
 

Quisten

Overivrig entusiast
Ble medlem
31.07.2012
Innlegg
929
Antall liker
419
Sted
Stavanger
Skulle du gå for Klipsch hadde jeg av egen erfaring med 10+ par Klipsch vært litt edruelig med størrelsen. De stråler lyd på en mer brølete måte og har godt av litt luft rundt seg.
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.154
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Den var både usedvanlig pen og tilsynelatende mye for pengene. Mala har blitt forhandler av den serien til Yamaha, noe som er en god indikasjon på at de yter godt til prisen. Jeg kunne faktisk godt tenkt meg å ha en slik Yamaha selv på soverommet når jeg ser hvor billig den er. Blir en killer på bruktmarkedet om noen få år, og da slår jeg til. :rolleyes:
 

AndersR

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.05.2011
Innlegg
5.063
Antall liker
3.738
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
(synes fremdeles det høres rart ut å sikte seg inn på et nytt par like bittesmå høyttalere når man akutt savner TRØKK. Såklart er det nyanseforskjeller på ytelsen mellom produsenter, men om man skal oppnå skikkelig økning i trøkket, så er det langt mer enn bare en nyanseforskjell som må til. Mener fremdeles at det nok må vurderes å gå opp i fysisk størrelse også, ikke bare skifte merke.)
 
Sist redigert:

MFA

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.09.2007
Innlegg
630
Antall liker
1.902
Torget vurderinger
1
Heisann. Et gratis råd. Last ned en app som heter hz-generator. I området 80-120 vil du kanskje oppdage at enkelte frekvenser er meget svake, kanskje helt borte. Da hjelper det lite å bytte høyttalere. Prøv å bevege deg rundt i rommet og hør om det er mer trykk andre steder enn der du sitter nå. Så må du evt justere høyttaler posisjon iglytteposisjon. Lykke til.

Mvh atle
 

Quisten

Overivrig entusiast
Ble medlem
31.07.2012
Innlegg
929
Antall liker
419
Sted
Stavanger
(synes fremdeles det høres rart ut å sikte seg inn på et nytt par like bittesmå høyttalere når man akutt savner TRØKK. Såklart er det nyanseforskjeller på ytelsen mellom produsenter, men om man skal oppnå skikkelig økning i trøkket, så er det langt mer enn bare en nyanseforskjell som må til. Mener fremdeles at det nok må vurderes å gå opp i fysisk størrelse også, ikke bare skifte merke.)
Nyanser ? Å gå fra et merke til Klipsch kan til tider være som natt og dag. I prisklassen er de enerådende hva trøkk og livlighet angår. Har ikke hørt noe som gir mer slikt for pengene enda hvertfall.

En annen og meget stor fordel med Klipsch er deres høye følsomhet som gir mer headroom og kontroll på dette trøkket.
 

AndersR

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.05.2011
Innlegg
5.063
Antall liker
3.738
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Nyanser ja. Spillestil, effektivitet og frekvensrespons er ganske forskjellig. Det er uansett å regne som nyanser når man savner noe som trøkker skikkelig.
Han vil nok få en mer energisk spillestil, høyere effektivitet, bedre bassrespons og _litt_ mere trøkk. Sammenlignet med Daliene kan det oppfattes som betydelig mer trøkk, men det er fremdeles langt unna det som vil anses som trøkk dersom han hadde kjøpt seg en 12" sub. Eller om han hadde gått for noen større Klipsch (eller andre store høyttalere).
Så ja, relativt sett (med tanke på de bittesmå elementene) så vil det bli bra trøkk, men det kan fremdeles ikke sammenlignes med hva som er normalt å oppnå med fullsize-høyttalere.
 
Topp Bunn