Resultater 1 til 11 av 11
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Aug 2016
  Innlegg
  5
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hva nå? Kjøpte SF Venere nærmest på impuls i dag, og mangler.. tja det meste annet..

  Hjelp! Jeg var egentlig i en planleggingsfase som jeg trodde skulle vare enda noen måneder, men i dag klarte jeg ikke å motstå tilbudet til komplett.no på SF Venere 2.5. Og, når man i tillegg får klarsignal fra kona gjelder det å handle lynkjapt! ;-) Nå ankommer det altså snart et par høyttalere i posten, og jeg sitter her og lurer på hvordan jeg kan få lyden fra Spotify ut i de (og om det i det hele tatt er Spotify som er det "rette").

  Tanken er å i første omgang prøve den gamle Onkyo-receiveren inntil jeg finner noe bedre. Uansett er tilgangen på musikk på Spotify besnærende, og da må musikken komme fra et sted. Det er akkurat her jeg er helt rådvill og forvirret. Det snakkes om DAC-er, mediaservere, mediastreamere, spotify connect, integrerte og uintegrerte, og jeg skjønner ikke hva det er jeg trenger. Jeg er kun interessert i stereo, og kunne godt tenke meg ikke fylle stua med bokser. Samtidig vil jeg jo helst ha så god lyd/musikalsk anlegg som mulig. Det virker nesten umulig å orientere seg i markedet. Hegel forsterker var det som stod først på lista over forsterkere jeg kunne tenke meg å teste, men hva trenger jeg og hvilke valgmuligheter har jeg så? Må jeg ha en DAC i tillegg til en streamer? Vil jeg brenne inne med en Sonos connect hvis jeg hekter på en slik nå på Onkyo forsterkeren som midlertidig løsning - og vil det i det hele tatt funke?

  Det gamle anlegget, kjøpt under studietiden, ga mange timers god lytteopplevelse og bestod av Mission 703 (modifisert), Thule IA60, og en Pioneer PDS06 (modifisert av NAT). Da Thule´n begynte å brumme i ´09 kjøpte jeg i et bevisstløst øyeblikk en Onkyo TX-NR807 som erstatning, og gleden forsvant som dugg for solen... Deretter har det vært et Sonos-anlegg, Dragonfly, Spotify og noen AKG Q701/K501 på øret som har vært løsningen.

  Håper noen kan komme med noen råd til meg på hvordan jeg kan få mest mulig ut av potensialet til disse SF høyttalerne - enda om det så måtte bety at jeg må legge vekk streamingen og bygge meg et eget musikkbibliotek. Men akkurat nå er jeg bare forvirret over alle disse forskjellige boksene som pushes på diverse "HiFi asyl". Budsjett er for øvrig ca 30k (uten HT kabler).

  --JRR

 2. #2
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2015
  Sted
  Hallingdal
  Innlegg
  238
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei. Du kan jo sjekke ut NAD 368 eller 388. Integrerte forsterkere med streaming. Finnes på hifi klubben

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2002
  Sted
  Narvik
  Innlegg
  5,930
  Tagget i
  2 Innlegg
  Om du velger en slik NAD, få. i såfall med Bluos-modul. (Se på websidene)

  Johan-Kr
  Solid State: A component that has been specifically designed to make a guitar amplifier sound bad. Compared to tubes, these devices can have a very long lifespan, which guarantees that your amplifier will retain its thin, lifeless, and buzzy sound forever.

 4. #4
  Æresmedlem Evo III's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2009
  Sted
  Follo
  Innlegg
  14,588
  Tagget i
  10 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  2
  Eller en yamaha AS-2100 og Streamer med spotify connect. Testet Yamaha på Sonus Faber Cremona M og det låt knall bra.
  Du har penger igjen til en dac også. Brukt ligger forsterker på 11-13000Kr Streamer Ca 5-6000kr.

  O
  |Sonus Faber Amati Futura|Accuphase A-45|Accuphase C-2120 med DA 50 og AD 50|Accuphase DP-85|Acoustic Solid Wood Black|SME 309|Ortofon Cadenza Red|Ortofon Rohmann|

 5. #5
  Overivrig entusiast NLS's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2013
  Sted
  Drammen
  Innlegg
  633
  Tagget i
  0 Innlegg
  OP nævner Hegel som noget han har overvejet. Hvorfor ikke den glimrende Hegel H160 + Sonos streaming + kabler (billige) >> Good to go. KISS.
  Stue:
  CD: EC EMC-1 MKIV| WI-Fi: Bluesound Node2 m Spotify (Tidal lagt på is) via EC ECD 2 | Pre: ingen| Beolab 5 | Signal & Strøm: made by Hb 52 | Akustik: ASC Tubes, ongoing project.. |
  Herreværelset:
  Cromecast Audio | Abrahamsen V6.0 | Abrahamsen V2.0 Up | Abrahamsen FS401 | Abrahamsen Flowline
  ,

 6. #6
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,347
  Tagget i
  10 Innlegg
  Torget
  7
  Du kan jo sjekke ut om noe av dette fortsatt gjelder på mandag:

  http://www.hifisentralen.no/forumet/...-fra-naim.html
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, DIY Thorens TD150 MkII, Meridian 508.20, Beogram CD X,
  Stax SR-007 MkI/SRM 007tII, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Inertia BDT/1, Muffsy

 7. #7
  Medlem
  Ble medlem
  Aug 2016
  Innlegg
  5
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk for tipsene! Skal definitivt sjekke ut disse alternativene.. Litt usikker på hvor jeg går for å finne sjapper som selger slikt (med unntak av HiFi Klubben). Da jeg en gang "holdt på" med dette var det Lyric, Rolfs og NAT som var frekventert, men det skulle ikke forundre meg om jeg finner en tråd her inne som kan peke meg i retning nye jaktmarker. NAT eksisterer jo enda. Noen som har formening om komboen Bladelius Tyr og SF Venere?

  Snublet for øvrig innom OHC i dag, bare for å få en påminnelse om hvorfor jeg styrte unna sjappa i gamle dager. Fikk i alle fall passet påskrevet, med mye reklame for OHC og ditto manglende dømmekraft hos undertegnede. Jeg ble tilbudt en Rotel RA 1592 før jeg holdt hardt på lommeboka og gikk ut - uten at det betyr at jeg ikke kan vurdere Rotel. (Fikk også litt ny kunnskap, slik som at 18kg receiver ikke klarer å spille inn et par SF Venere 2.5 og at Yamaha er best på båtmotorer, osv.).

 8. #8
  Æresmedlem baluba's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Kopervik og Bergen
  Innlegg
  24,596
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det er helt urolig hva selgere lirer av seg. Til og med en glorifiserte klokkeradio kan i teorien spille inn enhver høyttaler, såframt den er istand til så spille noe som høres ut som normal lyd over dem. Om den mangler kontroll i bassen eller skriker i diskanten har ingen spesiell innflydelse, selv om det kanskje er mulig å spille inn høyttalere raskere med bestemte kvaliteter og spesielle innspillinger. Men innspilt blir en høyttaler før eller siden uansett hva du driver dem med. En slik uttalelse viser bare inkompetanse som gjør det umulig å ta personens meninger om noe som helst på alvor, både når det gjelder merker de selger og merker de ikke selger, Yamaha står åpenbart ikke i hyllene der.

  Jeg synes en ung selger hos Hifi Klubben i Bergen viste en artig og litt sympatisk innstilling en gang for mange år siden. Da jeg spurte om hvordan en høyttaler i utstillingen (husker ikke hvilken lenger) var med rørforsterkere, så sa han ærlig at det kunne han ikke vite noe om fordi sjefen for hele konsernet var motstander av rørforsterkere, så han hadde ingen referanse å forholde seg til. Alt han hadde erfaring med var utstyr fra "klubben", så rør var som alkohol for en som vokser opp i en strengt muslimsk familie for ham, totalt ukjent landskap. Plusspoeng for ærlighet uten at jeg måtte flashe kompetanse, og plusspoeng for å føle seg litt ydmyk overfor kompetanse han ikke hadde. Jeg kjenner ikke sjefen for HFK Bergen på den tiden, men hvis den nøytrale holdningen var noe den unge selgeren hadde lært så kudos for opplæringen.
  Siste redigert av baluba; 30.11.2016 kl. 03:45.
  -The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There is also a negative side. ( Hunter S. Thompson) -Renouncing the right is like waking from a disturbing dream or throwing off an especially nasty hangover. (Dr. Aidan Rankin, ex UKIP)

 9. #9
  Hifi Freak lovemusikk's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2009
  Innlegg
  7,187
  Tagget i
  2 Innlegg
  Beste tips er å gå inn i denne tråden å spørre.
  Ikke kjøp det første noen sier, men se litt hva flere anbefaler.

  http://www.hifisentralen.no/forumet/...vdelingen.html
  Hovedanlegg: One place , Heed Obelisk DA, Musical Innovation MI25, Musical Innovation MI18, Uscher Dancer Mini 2 DMD, Kjellerrommet: Marantz CD 17, Bel Canto 2.5, Marantz PM 17, Klipsch RP160M Loftet - billig anlegget : Tuner, Technics og B&W

 10. #10
  Overivrig entusiast EiK's Avatar
  Ble medlem
  May 2007
  Sted
  Haslum
  Innlegg
  993
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg ser du søker etter andre alternativ enn Hegel.

  Men prøv den nye Hegel Röst. Da tror jeg ikke du trenger å søke etter andre alternativ. Den har strømsforsyningen til den større H360, men færre watt. Hvis du leste siste Fidelity, så ble den benyttet sammen med Magico S5 i en demo og den klarte jobben utmerket (i følge KV).
  Da trenger du kun en en streamer i tillegg, som f.eks.Sonos eller Bluesound.
  1. VTL TL 7.5 Series2, VTL S-400, JR Trans Rotor Rondino Nero FMD, Kuzma 4point11, DS Audio W2 PU og EQ, dCS Paganini drivverk/DAC/klokke, Forsman VSS5 Classic
  Kabler: Midas Reference Flavia XLR, Midas Reference Silje SW, Strøm: PS Audio Power Plant P20
  2. Kii Three, Hegel Røst/Graaf Venticinque, Musical Fidelity E600, Aurender N100H, VTL TP-6.5, Tandberg Thorens TD165 custom, Rega RB300, Hana SL

  http://www.oslo-audio-society.com/ www.oslovinylklubb.net


 11. #11
  Æresmedlem gismo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2007
  Sted
  Væssia i Grue.
  Innlegg
  19,663
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1
  En Primare I32 og en Bluesound Node2 så tror jeg du får dine SF til å synge greit
  25k og du er klar til julemusikken!

  gismo
  Weiss DAC 202 / Einstein The Absolute Tune / Sonus faber Guarneri Memento graphite / REL Habitat 1 / REL Longbow Transmitter
  Bluesound Node 2 / Tidal HiFi / WD Ultra / Chord / Whistler Audio Coanda / Vertere / Grado / Jabra / NorStone / Vicoustic Wavewood

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed