Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Dec 2015
  Innlegg
  38
  Tagget i
  0 Innlegg

  Lyngdorf TDAI 2170 eller Parasound Hint for for integrering av gulvstående HT og Sub

  Har et oppsett nå med Dali Opticon 6, Arendal Sub 1 x2, Cambridge Azur 851A og NAD1050 DAC. Får "fyllt" ut lydbildet med subene i stereo oppsett og lavpass på 50hz per i dag. Tenker nå på en bedre løsning for integrering av sub og muligheten til å dele aktivt mellom Opticon 6 og Arendal sub. Har vært innom MiniDSP 2x4HD, men innsett at en litt enklere løsning og færre "bokser" er veien å gå for meg.

  Lurer på innspill i forhold til Lyngdorf TDAI 2170 og Parasound HINT i forhold til denne oppgaven. Dette er jo 2 "helt forskjellige" integrerte forsterkere med ulike muligheter. Romkorreksjon og mulighet for tidskorrigering av delay ift. sub med lyngdorf og flere analoge muligheter med HINT (minus romkorreksjon og tidskorrigering).

  I hvilken grad vil 3-4 ms forsinkelse på Arenal Sub korrigert/eller ikke korrigert for ha betydning? Tenker da på helheten med at det i vanlig stue er vanskelig å unngå refleksjoner som kan ha betydelig større forsinkelse i ms? Har anlegget i et midlertidig rom nå på ca 26 m2 (stue og kjøkken). I følge REW en festkul på ca 50hz og på waterfall er det betydelig forsinkelse på refleksjoner (ut fra slik jeg leser grafen flere >300 ms). Helt nybegynner på REW, så litt forbehold ang målingene og avlesning

  Jo mer jeg leser om integrering av sub, jo "verre" ser det ut til å få det til. Et sted info om lettere å få til god lyd med bare frothøytalere, samtidig også annen info om at flere suber gir fordeler i forhold til plassering og bassrespons. Jobber med å lese meg opp på akustikk og det med integrering av sub, og tar gjerne med meg noen råd på veien

 2. #2
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  512
  Tagget i
  0 Innlegg
  Lyngdorf har en god del innstillinger ihvertfall, Parasound kan jeg ikke uttale meg om.
  Man kan sette delay +/- på sub-utgangen med Lyngdorf, samt på den digitale utgangen om man ønsker da det er litt forsinkelse på denne også. Mange justeringer på slikt, room correction har en tendens til å dempe veldig mye bass (kanskje litt for mye også) om den er aktivert.
  Stereo: Stue1: Dali Epicon 6-NAD C388-King Cable Silver Code HT-kabel. Stue2: Quad Z4-Nad C368
  Hjemmekino: Yamaha CX-A5100-ForsterkerEndringer kommer-Sony UBP X800-3x Adam Audio GTC77, 4x GTC55, 2x 12" Adam Audio sub-4xCanton Vento 816 for atmos-Kabling er PA

 3. #3
  Medlem
  Ble medlem
  Dec 2015
  Innlegg
  38
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hvordan erfaring har du med roomperfect sånn totalt sett, ut over det du beskriver med dempingen av bass? Bruker du anlegget mest med eller uten?

 4. #4
  Hifi Freak alphamale's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2007
  Sted
  Kjeppjaga nordlending i asyl ved ring 3
  Innlegg
  3,222
  Tagget i
  3 Innlegg
  Album
  1
  Lyngdorf gjør garantert den jobben best.
  Du trenger ikke bekymre deg over nivået etter rk, da du kan heve og senke line out som du selv ønsker. jeg fikk til ganske bra resultater med roomperfect da jeg brukte det ( 6år )
  Uansett kan du bypasse rk med et tastetrykk og beholde tidskorrigering.

  Husk å måle fra vegg bak sub om de står inntil den og ikke front på sub. det er den reflekterte lyden fra veggen som måles siden bassen er rundstrålende. Husk også å legge inn delayen i dsp på sub ( om du vet den ) omregnet i mm.
  B&W 800D3 - B&W HTM1D3 - Trinnov Altitude 16 - Parasound Halo JC1 3 stk - Parasound A51 2 stk - Paradigm Sub1 to stk - Anthony Gallo Diva surround/atmos - Oppo 205 - Himedia - NAS - Apple mac mini - Weiss DAC Interface - Epson projektor - Philips tv.
  Config 7.3.6 under construction

 5. #5
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  512
  Tagget i
  0 Innlegg
  Bodde i en litt trøblete leilighet, det var spesielt et hjørne der som laget ekstremt til rumling. Denne rumlingen ble borte, men det ble også mye av bassen. Lyngdorfen fikser og strammer veldig godt opp med sin Room Perfect, det skal sies. Men noen romforbedringer kan nok med fordel tas, selv om forsterkeren gjør mye av dette. Som nevnt så er det bare å trykke høyre/venstre på fjernkontrollen så skrur man av og på RP, da merker man godt at det blir mye bedre med denne. Akkurat nå så kjører jeg uten RP, tenker å spille inn høytalerne noenlunde også kanskje korrigere litt av rommet før jeg gidder å foreta flere målinger. Tar 5-15min med målinger, litt avhengig av rommet og om man skal ha 80 eller opp til 100% data av rommet.
  Stereo: Stue1: Dali Epicon 6-NAD C388-King Cable Silver Code HT-kabel. Stue2: Quad Z4-Nad C368
  Hjemmekino: Yamaha CX-A5100-ForsterkerEndringer kommer-Sony UBP X800-3x Adam Audio GTC77, 4x GTC55, 2x 12" Adam Audio sub-4xCanton Vento 816 for atmos-Kabling er PA

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed