Høyttalere Nytt anlegg til stua, trenger anbefalinger

2jz

Medlem
Ble medlem
18.06.2016
Innlegg
6
Antall liker
0
Jeg har egentlig veldig lite peiling på dette så håper noen kan hjelpe meg. Må ha alt nytt, høytalere, forsterker, eventuelt subwoofer. Ønsker helst ikke bruke mer enn 10.000, men kan strekke meg. Det skal stå i et rom på 60 kvm og skal brukes til fest for det meste. Eneste kriterier jeg har er at det må være god bass. Helst så det rister godt, og det må kunne brukes noen timer uten at det lukter svidd og går varmt. Hører mest på hip hop, dubstep, trance hvis det har noe å si.
 

Olav2

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.04.2014
Innlegg
3.342
Antall liker
2.665
Torget vurderinger
1
Jeg ville prøvd å finne noe brukt. Hvis du kjøper brukt får du mye mer for pengene (og det virker som om poenget her ikke er finlytting hjemme hos deg selv, men noe som bare gir nok lyd og bass til party... så da er kanskje ikke detaljene SÅ viktige). Det beste er nok brukt PA-utstyr slik Sundkoien foreslår over (altså sånt utstyr som brukes på konserter av proffe lydfolk). Da er du sikker på at elementene takler påkjenningen hvis du skrur ordentlig opp, og du får generelt mer for pengene. Hvis det er vanskelig å finne, så er det stadig vekk folk som selger hele anlegg med subwoofer og alt på finn. Hvis du kjøper et anlegg der subwooferen får ta seg av den dypeste bassen, bør det gå bra uansett. I så fall er det enklest å sikte seg inn på et hjemmekino-anlegg, siden hjemmekino-forsterkere har utgang for subwoofer (mens mange vanlige forsterkere ikke har det).

Det her for eksempel, hvis du bor på Østlandet: FINN – Cerwin Vega 5.1 hjemmekino//festanlegg!
 

2jz

Medlem
Ble medlem
18.06.2016
Innlegg
6
Antall liker
0

X-Cell

Lorden av Nord!
Moderator
Ble medlem
23.10.2006
Innlegg
10.253
Antall liker
9.041
Sted
Narvik
Torget vurderinger
11
Har brukt 4stk klipsch rf82 mk1 og 2stk klipsch 15" subber i en gymsal engang til discotek.. det funket meget bra og holdt lenge uten varmgang og svilukt..

Vil tro i ei stue på 60kv så skal et par 82 og en eller 2 suber gi passe morro.. :)
 

Olav2

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.04.2014
Innlegg
3.342
Antall liker
2.665
Torget vurderinger
1
Takk for svar. Ser på dette som er brukt: FINN – Cerwin Vega XLS-215
Eller dette PA som er nytt: FINN – PARTY-ANLEGG - HELT KOMPLETT! 15-tommere og kraftig forsterker
Hva ville dere gått for? Altså det skal jo stå i en stue, så er interessert i fin lyd også, ikke bare så høyt som mulig. På de Cerwin-Vega'ene tror jeg ikke jeg trenger egen subwoofer, men trenger muligens det til de Fence PA høyttalerne?
Bor forresten på sørlandet
Jeg ville gått for Cerwin Vega'ene. Jeg har ikke hørt dem selv, men det er anerkjente høyttalere som mange er veldig fornøyd med. Ang. det andre paret: Noen PA-høyttalere kan spille fletta av veldig mye annet, men de der ser ut til å være laget mer for lydtrykk enn for lydkvalitet, virker det som.

Ser at han som selger Cerwin Vega'ene også selger en effektforsterker fra NAD. Tipper at det er en bra kombo, og da kommer du under 10000. Hvis du skulle trenge mer forsterkerkraft, kan du kjøre nad-forsterkeren i bridge (altså bruke den til bare den ene høyttaleren), og kjøpe en tilsvarende for å forsterke den andre med. Da fordobler du kraften. Alternativt kan jeg anbefale denne forsterkeren fra Behringer, som er rimelig, veldig velspillende, og har masse kraft. Kan også kjøres i bridge så du evt. kan fordoble kraften: Behringer A500 referanse forsterker hos Gear4music.com
 

AndersR

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.05.2011
Innlegg
5.066
Antall liker
3.742
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Jeg liker disse kommentarene i C-V annonsen:
en av diskantene ble skiftet i Januar 2016.
Høyttalerene har blitt spilt forsiktig med og har aldri vert med på noen fester så lenge jeg har hatt dem.
Og nesten uansett hvordan store høyttalerne er, så trenger du alltid en sub (eller fler) om du vil oppnå det du ønsker deg. Da får du også mulighet til å kjenne trøkket skikkelig, selv når du ikke spiller grisehøyt. Dette er spesielt relevant når du skal spille i et så stort som du beskriver. (På det tradisjonelle 12m2 store gutterommet er det jo naturlig nok andre regler som gjelder.)
 

2jz

Medlem
Ble medlem
18.06.2016
Innlegg
6
Antall liker
0
Ja, det er jo et kjent merke så er sikkert lurt. Noen som har klipsch rf 82? Hvordan er de sammenlignet med Cerwin Vega xls 215? Da spesielt på bassen. Sistnevnte kan kanskje bli for massive mtp naboer åssån?
 
Topp Bunn