Side 1 av 3 123 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 49
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  May 2016
  Innlegg
  25
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Lyspære Liten hybel, søker stor lytteglede

  Heisann!

  Jeg leier en leilighet med et par kompiser i Oslo, og har stereoanlegget på rommet, som er ca. 12 kvm. Planen er å kjøpe meg et par nye gulvstående høyttalere, som kan erstatte mine nåværende bokhyllehøyttalere b&w 686 s2. Mitt nåværende anlegg drives av en Nad d3020 på 30w per kanal, som sikkert står klar til å byttes ut i neste runde, men budsjettet gir meg bare lov til å ta en ting av gangen. I høyttalere er jeg spesielt på utkikk etter stort stereoperspektiv, engasjerende lyd og at de er enkle å ha med å gjøre. Vil ikke ha noen svarte kasser, men heller en høyttaler som ikke gjør en stue til skam (kliptch er for eksempel helt uaktuelt). Det er begrenset hvor lenge jeg kommer til å være hybelboende, så jeg må ta forbehold om å kjøpe høyttalere som også kan fylle en stue på 20-30 kvm, evt med en sub. Lytter til mange sjangere, fra akustisk til rock til daft punk

  Har generelt vært mer fornøyd med lyden fra gulvstående enn de stativhøyttalerne jeg har hørt. Likevel er jeg redd for å kjøpe en høyttaler som høres bra ut i butikken (orker ikke prøvelytte flere høyttalere hjemme enn jeg må), men som gir fra seg en helt annen lyd hjemme. Har jo selv hørt hvordan høyttalerne jeg har nå høres mye bedre ut på hybelen, enn i en stor og åpen stue. Har noen tips i forhold til dette?

  Har hørt på tannoy revolution xt 6f, som både så fin ut og hadde en behagelig lydkarakter. Vurderer storebroren som jeg ikke har hørt på enda. Den mistenker jeg kommer til å høres bra ut i butikken, men blir det for mye bass med en høyttaler med 8" elementer i et så lite rom?

  Har også hørt dali opticon 6 ved flere anledninger. For min del så er dette en stor oppgradering fra opticon 5 og zensor 7. Hørte den opp mot b&w cm8 også, som jeg synes hadde en kjedelig og innstengt lydkarakter. Likte bassen på cm8 bedre enn opticon 6 da, men i forhold til resten av lydbilde foretrakk jeg opticon.

  Både kjæresten min og jeg hørte på stativhøyttaleren focal aria 906 (som jeg hørte på opp mot tannoy), og selv om denne var mye mer detaljert i toppen i forhold til tannoy xt 6f, så synes vi diskanten var litt for frempå, og ble slitsom å høre på.

  Er det noen som har noen tips til høyttalervalg, og forslag til høyttalere jeg kan lytte til? Vil for eksempel dali opticon 6 eller Tannoy xt 8f bli for mye for et lite rom? Vil det for eksempel være bedre å gå for en system audio høyttaler (gitt at jeg også oppgraderer forsterekeren...)? Er villig til å ta en titt på bruktmarkedet, så ikke vær redd for å foreslå høyttalere i 20000kr-klassen også.
  Siste redigert av nytt; 05.05.2016 kl. 14:34.

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  2,181
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg er vanvittig fornøyd med Psb Imagine Mini som er på stue-tjeneste hos oss. Kunne godt tenkt meg å høre hva Psb får til med en litt større stativhøyttaler. Jeg ville lånt ører til disse. Brukt dali Mentor 6, og sikkert fler andre også.

  Om du holder til i Oslo ville jeg tatt turen rundt og hørte litt forskjellig. Det er jo fordelen med å bo i byen.

 3. #3
  Medlem
  Ble medlem
  May 2016
  Innlegg
  25
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Takk for svar. Skal sjekke det ut Har lånt en tanke til mentor 6. Vet du hvordan de høres ut i forhold til opticon og rubicon?

  Planlegger en skikkelig rundttur, men prøver å innsnevre søket. Blir litt ør i hodet av å høre på 100 høytallere på samme dag

 4. #4
  Overivrig entusiast T-1's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2015
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  912
  Tagget i
  3 Innlegg
  Sjekk ut kudos moet i stavanger selger de.

 5. #5
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,285
  Tagget i
  1 Innlegg
  Mitt tips: 2 x Sonos Play:5. Super lyd. Står ikke tilbake for så veldig mye i prisklassen, IMO. Pluss at det er superenkel betjening. Og ser bra ut. Kan tilpasses romakustikken med trueplay-systemet deres (hvis en av dere har en iphone eller en ipad, ellers kan dere bare låne en av en kompis en enkelt gang for å få lyden konfigurert).

  Den andre fordelen med å kjøpe sonos, er at dere nesten helt sikkert vil kunne ha det med videre i livet, hvor enn du/dere bor. Kan utvides med suben til sonos, hvis dere vil ha enda mer tyngde helt nederst. Så når dere får en større stue, kan dere vurdere om dere synes det fortsatt gjør nytten. Hvis ikke vil dere kunne plassere play:5-høyttalerne på kjøkken og soverom, og få et glimrende multiromsoppsett... Og så kjøpe et større anlegg som passer perfekt for den større stua (som evt. kan kobles til med en sonos connect). Det er slik jeg har det. Et langt dyrere anlegg i stua med sonos connect, og små sonos-høyttalere i hele resten av leiligheten.

  En del hifi-entusiaster rynker nok litt på nesen av sonos, fordi det er så enkelt. Fiks ferdig, ingen sammensetning av komponenter eller bokser eller kabler. Hvor blir moroa av, spør de. Men for oss som synes fikling og tweaking er et onde (selv om det i blant kan være et nødvendig onde), og som gjerne vil få god lyd i stua så enkelt som overhode mulig, er sonos nærmest uslåelig. Du får ingen hifi-kred av å bruke sonos. Men du får god lyd.

  Men er jo ikke sikkert det er noe for deg. Og er jo heller ikke sikkert at du synes lyden av bra. Men er ikke verre enn å gå innom nærmeste hifiklubben og be om å få høre på et par play:5

  Lykke til uansett!

 6. #6
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bæææærgen
  Innlegg
  6,820
  Tagget i
  1 Innlegg
  Enig med foregående innlegg!

  mvh
  Proffen
  1: Magnepan 1.7, Rythmik Audio F12SE, Coda CS, Musical Innovation MI11, No name Philips cdm12-basert cd-transport, Audio gd NFB 1.38, Denon dvd3910, Sense høyttalerkabler + DNM & Blue Jeans signalkabler, Sonos zp90, RN Duo
  2: Canton dm75, Sonos zp90, Essence hdacc, Philips bdp9500, Philips tv, div kabler
  3: Sony UBPX800, Canton dm75, Sony tv, div kabler

 7. #7
  Medlem
  Ble medlem
  May 2016
  Innlegg
  25
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Har flørtet med tanken om sonos første gang jeg kjøpte høyttalere og forsterker, men nå vet jeg ikke om det ville vært så mye oppgradering. Har ikke hørt den nye versjonen av sonos 5, og den har fått knakende gode anmeldelser. Tror likevel det nok blir noe mer tradisjonelt, men skal absolutt høre de opp mot det anlegget jeg har hos hifiklubben når jeg er innom!

 8. #8
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,285
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra nytt Se Innlegg
  Har flørtet med tanken om sonos første gang jeg kjøpte høyttalere og forsterker, men nå vet jeg ikke om det ville vært så mye oppgradering. Har ikke hørt den nye versjonen av sonos 5, og den har fått knakende gode anmeldelser. Tror likevel det nok blir noe mer tradisjonelt, men skal absolutt høre de opp mot det anlegget jeg har hos hifiklubben når jeg er innom!
  Høres ut som en bra plan, og som at du vet litt om hva du ser etter da! Men ja, jeg synes den nye play:5 er et sjumilssteg i forhold til alle høyttalerne de har hatt før. Uansett er det bare øret ditt som kan avgjøre hva du faller for.

  Hvis du ikke tenker sonos, og primært tenker lydkvalitet, ville jeg for min del forsøkt å finne et par studiomonitorer på brukten. Aktive høyttalere (altså som ikke har passivt delefilter, og ofte har forsterker innebygd) høres nesten alltid bedre ut i mine ører. Men hvis vi snakker studiomonitorer så blir det jo et spørsmål om design og stuevennlighet igjen...

 9. #9
  Medlem
  Ble medlem
  May 2016
  Innlegg
  25
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Ja, aktive høyttalere virker lurt, for da er det et skreddersydd forhold mellom høyttaler og forsterker. Har sett (men ikke hørt) dynaudio xeo, som har forsterker til hvert element. Vet du om noen flere jeg kan være på utkikk etter? Angrer nesten litt på at jeg ikke slo til med aktive fra starten av

 10. #10
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,285
  Tagget i
  1 Innlegg
  Dette er forgjengeren til dem jeg har nå, fra engelske AVI: FINN – AVI ADM9 RS Rosewood - Aktive høyttalere med fjernkontroll av ypperste merke!
  Til den prisen er det et godt kjøp, synes jeg.

  Jeg er ekstremt fornøyd med de jeg har nå i hvert fall, og synes de spiller bedre enn nesten alle andre kommersielle kassehøyttalere jeg har hørt. Har ikke hørt forrige versjon, men tror de har mye samme preg som de jeg har, bare ikke fullt så bra. Er mulig det er noen i Oslo-området som har denne utgaven som du kan få hørt dem oss (vi AVI-eiere pleier være litt misjonerende, hehe).

  Ellers har jeg selv hørt aktive monitorer fra Event (opal), som også spilte ekstremt bra. Men event opalene har et veldig klassisk studio-utseende, som kanskje ikke passer inn i alle hjem. Har også hørt mye bra om monitorer fra Adam, uten å ha hørt de selv. Har hørt HS8 fra yamaha, som spilte veldig bra også (om enn ikke like bra som event opalene, eller mine AVI-høyttalere).

  og så finnes det jo en del aktive modeller fra klassiske hifi-produsenter. Men da betaler man automatisk et påslag i pris, bare for at det er rettet mot hifi-markedet (og ikke proff-markedet). Men har hørt aktive høyttalere i ulike prisklasser fra Dali feks som har spilt fint.
  Siste redigert av Olav2; 05.05.2016 kl. 23:36.

 11. #11
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jun 2015
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  452
  Tagget i
  0 Innlegg
  Lite rom. Dali Mentor Menuet.
  Glimrende i nærfelt, men kan fylle 10-12 kvm.
  SE-utgaven er herlig.
  86 dB følsomhet, men ikke så gale det.

 12. #12
  Medlem
  Ble medlem
  May 2016
  Innlegg
  25
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Den har jeg faktisk hørt på, men valgte i utgangspunktet bw 686 over denne på grunn av pris og at de hørtes relativt like ut. Utseende på menuetene er det i alle fall vanskelig å ikke like. Tror jeg ville gått for noe med hybriddiskant hvis jeg skulle valgt dali.

  Men hvor galt blir det med en gulvstående i et så lite lytterom? f. eks tannoy xt 8f eller dali opticon 6?

 13. #13
  Medlem
  Ble medlem
  May 2016
  Innlegg
  25
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Har vurdert rubicon lcr for billigtorget + sub, men er litt redd for at sub + kompakthøyttalere fort blir mer kronglete å sette opp, og at resultatet blir dårligere enn et par gulvstående

 14. #14
  Hifi Freak Harald HM's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2016
  Sted
  Bardufoss
  Innlegg
  2,006
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra nytt Se Innlegg
  Takk for svar. Skal sjekke det ut Har lånt en tanke til mentor 6. Vet du hvordan de høres ut i forhold til opticon og rubicon?

  Planlegger en skikkelig rundttur, men prøver å innsnevre søket. Blir litt ør i hodet av å høre på 100 høytallere på samme dag
  Skal være veeeldig forsiktig da jeg "tilfeldigvis" har et par Mentor 6 ute på torget nå. Men skal forsøke å være objektiv. Har ikke hørt oticon eller rubicon, men her får du sikkert gode råd fra HiFi klubben. Jeg var veldig godt fornøyd hele veien under fire år med M6. Men nå hadde jeg et større lytterom enn deg, og følte at jeg måtte ha en sub i bunn. Imidlertid, Daliene var et gigantisk sprang lydmessig for meg da jeg fikk de i hus. Hadde før det et hjemmekinoanlegg (7.1) med Harmon Kardon, Infinity, litt Bose og en B&W sub. Overgangen til ren stereo med Dali M6 løftet lyttergleden så jeg følte virkelig at jeg var kommet inn i (den nedre delen av...;-) "high end". Toppen og midten i M6 er etter mitt syn upåklagelig. Bunnen, som antydet, er med 6,5 tommere kanskje det man må forvente i den prisklassen. Så det er vel vurderingen du må ta: sub eller ikke sub og hva tåler omgivelsene rundt deg av "dundrebass". Jeg fikk til et flott oppsett etter min smak med M6 og en B&W ASW 300, tror jeg det var, og koste meg som sagt i fire år med det.

  Lykke til videre i din søken. Spennende prosess.
  Mvh
  Harald
  __________________________
  Classé CP-800 MK2, Bryston 14B3, B&W 804D3, Burmester 061, Rega Planar 3 m/DV 20x2L, Electrocompaniet ECP 2, Rotel RDD-1580, Cambridge Audio Azur 752BD, iPad Air m/B&W P7, ny MacBook Pro m/B&W MM-1, AirPort Extreme, WD MyCloud, TIDAL HIFI.

 15. #15
  Hifi Freak Class's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2009
  Sted
  Vestfold
  Innlegg
  2,763
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg synes Sonos låter helt kurant men jeg returnerte det på grunn av manglende funksjoner i programvaren.

  Aktive høyttalere er en god ide men vær obs på at studiomonitorer flest er laget for å spille korrekt, i motsetning til bra, som er vanlig for høyttalere.
  RME UCX - Novation Bass Station II - NI Maschine 2 - Arturia Beatstep Pro
  Akai LPK - Novation Impulse - Yamaha HS7 - Novation Circuit
  Korg Volca Sample - Logic Pro X - Ableton Live - Mac OS

 16. #16
  Hifi-entusiast ERIKD's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Sted
  Sørlandet
  Innlegg
  176
  Tagget i
  0 Innlegg
  sjekk ut krix eqinox mk 3 nyeste type. spiller utrolig stort med fantastisk lydbilde og kan suppleres med sub. Prøv å lytt på den!
  PM Audio
  Patos symphonic 4 amt med oppdatert filter; Doxa 61 signatur, Coda 07x pre, Goldnote DS-1000;Goldnote psu-1000 psu bm emotion speaker and jumper , BM revelation mk2 ic rhodium. Solidteck rack of silence, cambridge cxuhd Furutech: TP-609E + diverse gode strømkabler ,black magic cones

 17. #17
  Overivrig entusiast Quisten's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2012
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  920
  Tagget i
  0 Innlegg
  Bare en liten kommentar ang Focal du har testet og Nad forsterker.

  Sitter selv på Aria 906 og kan være enig at diskanten kan avogtil være noe hard og engasjerende til tider. Jeg eide også Nad forsterkeren du sitter med, men den gikk i retur etter noen dager da jeg ikke likte den. Den hadde en særdeles hard og kald diskant følte jeg.

  Poenget jeg vil frem til er at med den forsterkeren din hadde jeg nok sett mest på høyttalere med domediskant da de ofte er litt mykere enn metalldiskanter.
  Devialet Phantom Gold i Mono

 18. #18
  Hifi Freak Terje-A's Avatar
  Ble medlem
  May 2013
  Sted
  En leilighet i Moss
  Innlegg
  6,777
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Jeg hadde gått den andre veien... Behold høyttalerne i 1. runde og kjøp en rørforsterker isteden. Du finner sikkert en på Torget til en fornuftig pris. Dette kan gi deg en åpenbaring som du ikke kommer over.

  Edit, Du har 8 ohms høyttalere, de burde fungere bra sammen med rør. Og Focal 906 enda bedre !
  Siste redigert av Terje-A; 06.05.2016 kl. 09:41. Årsak: begynner å våkne etter den 2. kaffekoppen
  McIntosh C49, McIntosh MC275 Mk.VI, ProAc Studio SM100, Bluesound Node 2, Sony K970ES, KA3ES, JA30ES, JA20ES, JB930QS, Technics RS-B565. Audioquest, Klotz, Van Damme, Wireworld. Headset: Grado SR60e. På tur; Sony WM-20, MZ-R410, SRS-XB10
  - Good audio engineering is timeless -

 19. #19
  Hifi Freak The Last One's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2014
  Sted
  Trondheim.
  Innlegg
  2,686
  Tagget i
  0 Innlegg
  Dynaudio Focus til ca. 10.000 brukt. Peachtree - Hegel - Bladelius som forsterker f.eks.

  160 er vel kjent som en stativhøyttaler som spiller med pondus i bunn. Flere som har de i større rom med vellykket resultat.
  Har selv eid 110. Kan ikke annet enn skryte av de for egen del.

  Test av Dynaudio Focus 160 | Lyd & Bilde
  Med de vennliga hælsinga, Anders.

  Prosjekt: Grave seg ned fram til sommeren. Mannskit over hele linja.

  + noe mannskit på stua.

  Nu jävlar, nu kjør vi: https://www.youtube.com/watch?v=H21cbTclqbk

 20. #20
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,285
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra Class Se Innlegg
  Jeg synes Sonos låter helt kurant men jeg returnerte det på grunn av manglende funksjoner i programvaren.

  Aktive høyttalere er en god ide men vær obs på at studiomonitorer flest er laget for å spille korrekt, i motsetning til bra, som er vanlig for høyttalere.
  Jeg er usikker på om jeg forstår hva som er forskjellen på «korrekt» og «bra». Målet for meg er at høyttalerne og anlegget skal gjengi hva som finnes på opptaket, så nøyaktig og korrekt som mulig. Så kan jeg heller selv styre lydbildet med equalizer hvis jeg skulle ønske mer eller mindre bass på en låt, for eksempel.

  En mer relevant innvending mot studiomonitorer er at mange av dem er designet for å brukes i nærfelt, noe som ikke alltid passer i heimen. Men på et lite rom er jo ikke det problem.

  Men uansett virker det som TS heller vil ha gulvstående, så da utgår jo monitorer uansett. Jeg synes bare at den slags skiller mellom «korrekt» og «bra» er med på å gjøre lydgjengivelse mye mer mystisk enn det trenger være.

Side 1 av 3 123 SisteSiste

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed