Resultater 1 til 7 av 7
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Hifi Freak Eirik84's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2011
    Innlegg
    2,390
    Tagget i
    0 Innlegg

    Spørsmål Tidvis støy/sus/spraking i høyttalere, selv uten kilder tilkoblet - Tips på årsak?

    Min mor har et anlegg bestående av NAD C326 og Argon 6344FS høyttalere.
    Kilder er GET HD PVR og NAD BD-spiller koblet til tv med HDMI.
    Lyden hentes ut via analogutganger på tv.

    Problemet er at det tidvis (sjelden mer enn 15 min mellomrom) kommer støy/sus i høyttalerne, og dette forsvinner ikke selv om man skifter inngang på forsterkeren og/eller fjerner alt av signalkabler. Kan vare lenge når det først kommer, men gjerne av og på i 10-20 sekunder hele tiden.
    Har lydklipp av det, men skjønner ikke helt hvordan jeg får lagt det til da Hifisentralen ikke støtter lydfiler..

    Selv med bare strømkabel i forsterker og høyttalerkabler til høyttalerne så er susingen tilstede.

    Drar jeg litt i høyttalerkablene bakpå forsterker så endrer støyen/susingen seg litt (disse er koblet rett i terminaler uten bananplugger).
    Har også forsøkt å klippe av 5 cm i hver enda av kablene og koble til på nytt uten at dette ga noen endring.

    Noen som har noen tips?
    Er det noe galt med høyttalerkablene et annet sted enn i endene av kablene, eller kan det være noe feil med forsterkeren?

    Forsterkeren er under 2 måneder gammel da hun fikk ny på grunn av et annet problem med den forrige av samme modell..
    Siste redigert av Eirik84; 24.04.2016 kl. 21:13.
    Bowers&Wilkins | Denon | Hegel | Van den Hul | Furutech | Neotech

  2. #2
    Hifi Freak Eirik84's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2011
    Innlegg
    2,390
    Tagget i
    0 Innlegg
    Kan også nevne at lydnivået på susingen er konstant uavhengig om volumet på forsterkeren justeres
    Bowers&Wilkins | Denon | Hegel | Van den Hul | Furutech | Neotech

  3. #3
    Hifi Freak roadrune's Avatar
    Ble medlem
    Dec 2014
    Sted
    Stord
    Innlegg
    1,814
    Tagget i
    1 Innlegg
    Feilen kan vel strengt tatt ikke være andre steder enn i forsterkeren eller strømnettet da hverken kabler eller høyttalere kan produsere strøm av seg selv, da selvsagt med forbehold om at høyttalerne er passive.

  4. #4
    Hifi Freak Eirik84's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2011
    Innlegg
    2,390
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra roadrune Se Innlegg
    Feilen kan vel strengt tatt ikke være andre steder enn i forsterkeren eller strømnettet da hverken kabler eller høyttalere kan produsere strøm av seg selv, da selvsagt med forbehold om at høyttalerne er passive.
    Takk for svar

    Med denne forsterkeren har det nå da fungert i ca 1,5 måned, og den forrige som det var en annen feil på var litt under ett år gammel hadde aldri denne feilen. Brukt samme strømkabel på begge. Så trolig ingen problem med strømnettet.

    Sendt Hifi Klubben en mail, så får vi se om de har noen ide om hva som kan være galt
    Bowers&Wilkins | Denon | Hegel | Van den Hul | Furutech | Neotech

  5. #5
    Hifi Freak
    Ble medlem
    May 2002
    Sted
    Narvik
    Innlegg
    5,851
    Tagget i
    2 Innlegg
    At den gamle forsterkeren ikke hadde problemer er ingen sikker indikasjon på at strømnettet er ok. Forsterkere har forskjellig konstruksjon og kan reagere veldig forskjellig på ytre påvirkninger.

    Koble fra alt av kabelnett og signalkabler. Om get-boksen er koblet til kabelnett, trekk ut strømmen til den. Om du har korslutningsplugger, kortslutt inngangene på forsterkeren og prøv også med skøytekabel til en annen kurs.

    Skru av termostater og dimmere om du har.

    Se om noen av tiltakene utgjør noen forskjell...

    Johan-Kr

  6. #6
    Hifi Freak Audirvana's Avatar
    Ble medlem
    Sep 2012
    Innlegg
    1,476
    Tagget i
    0 Innlegg
    Problemer med utgangstransistorene?
    Musical Innovation MI9.2 | Musical Innovation MI25 | Magnepan MG 1.7 | Linn Akurate DS | Rega Planar P3 | Nordost Purple Flare | Kimber 12TC høyttalerkabler| kinarøverversjonen av Nordost Odin | Isol8 Minisub 2 | Electrocompaniet 25W | Electrocompaniet EC1 | B&W Preference 6 | Museatex Melior One.

  7. #7
    Hifi Freak Eirik84's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2011
    Innlegg
    2,390
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra Fenalaar Se Innlegg
    At den gamle forsterkeren ikke hadde problemer er ingen sikker indikasjon på at strømnettet er ok. Forsterkere har forskjellig konstruksjon og kan reagere veldig forskjellig på ytre påvirkninger.

    Koble fra alt av kabelnett og signalkabler. Om get-boksen er koblet til kabelnett, trekk ut strømmen til den. Om du har korslutningsplugger, kortslutt inngangene på forsterkeren og prøv også med skøytekabel til en annen kurs.

    Skru av termostater og dimmere om du har.

    Se om noen av tiltakene utgjør noen forskjell...

    Johan-Kr
    Den forrige forsterkeren var identisk, altså også en C326.
    Har hatt slike rca-plasthetter på de ubrukte inngangene siden den var ny, men har ingen kortslutningsplugger.
    Kan prøve å få hu til å ta strømmen på GET-boksen når støyen inntreffer.

    Fikk mail fra HiFi Klubben hvor de trodde det var noe feil med forsterkeren, så ville ha den inn til sjekk.
    Bowers&Wilkins | Denon | Hegel | Van den Hul | Furutech | Neotech

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed