Forsterkere Kontrollere forsterker med ekstern hardware+software

buestad

Medlem
Ble medlem
16.04.2013
Innlegg
45
Antall liker
7
Jeg har et Sonos oppsett og er blitt godt vant med å bare trykke på play på telefonen så kommer lyden ut av høyttaleren på feks kjøkkenet (Sonos Play:3). I stua har jeg et oppsett med Sonos Connect på en gammel Denon reciever. Det må jeg først skru på forsterkeren, velge inngang og sette volumet til 30 eller deromkring og så kan jeg trykke på play på telefonen. Dette synes jeg (og kona spesielt) er tungvint.

Sonos systemet kan man koble seg opp mot via ethernet og lese status fra. Tanken er da å lage en "dings" som finner ut om sonen spiller eller ikke for så å sende kommando til forsterkeren om å skru på, velge kilde, sette fornuftig volum

På en del Denon recievere går dette vha RS232 porten.


Jeg skal kjøpe meg ny(ere) forsterker nå og lurer litt på å gå for to kanaler fordi jeg tror kanskje lydkvaliteten er bedre og enkelheten her er fordelaktig mtp. oppstartistid og annet... Jeg har egentlig ikke behov for surround i stua...

Kriterier for ny forsterker:
-Bra lyd!
-Ca 2x80w i 8 ohm
-Bra intern DAC med 2 eller helst 3 innganger
-Pre out/sub out
-mindre enn 10 000kr
-mindre dybde enn 40cm inkl kabler
-RS232 (e.l.) interface for å styre standby, kilde og volum

Hegel H80 møter alle kiterier unntatt; RS232 interface.
Primare i22 møter alle kriterier unntatt; mindre enn 40cm dybde inkl kabler.
Cambridge CXA80 Møter alle kriterer, men jeg er usikker på hvordan control bus funker og om det går ann for 3. part å "tukle" med den

Flere forslag?
 

buestad

Medlem
Ble medlem
16.04.2013
Innlegg
45
Antall liker
7
(Dette hører muligens mer hjemme i DIY avdelingen, men legger det inn her foreløpig)

For å utdype litt om den "dingsen" som skal gjøre magien her tenker jeg å bruke en Arduino Uno eller liknende sammen med et Ethernet/WiFi shield. Arduino Uno baserer seg på Atemls mikrokontrollere og her programmerer man i C.
Sonos bruker SOAP kommandoer som egentlig er XML til å kommunisere. Det finnes en hel del på nettet om "hacking" av Sonos og mye er godt dokumentert nå. Jeg tenker å benytte meg av et bibliotek som er ferdig implementert for Arduino, foreksempel dette:
https://github.com/tmittet/sonos

Seriell kommunikasjon fra Arduino på RS232 er veldig rett fram. Denon og Primare, og sikkert flere har godt dokumenterte protokoller her.
http://www.primare.net/assets/_managed/cms/files/RS232_IR_SP32_2008_08_15-Release-_3.pdf
http://www.awe-europe.com/documents/Control Docs/Denon/Archive/AVR2311CI_2311_PROTOCOL_V7.0.0.pdf

Så er det bare å sy dette sammen til noe fornuftig :)
 

buestad

Medlem
Ble medlem
16.04.2013
Innlegg
45
Antall liker
7
Integrert forsterker med ekstern styring.

Jeg er på jakt etter en integrert forsterker med rs232 styring, 12v trigger eller IR inngang til under 10000. Aller helst også med innebygget DAC.

Har til nå bare funnet Primare i22, men denne er litt for dyp for stereoskapet som er på 40cm

Har laget en tråd på dette før, men den ble litt vel teknisk... http://www.hifisentralen.no/forumet...forsterker-med-ekstern-hardware-software.html
 

Midas

Bransjeaktør
Ble medlem
07.01.2015
Innlegg
1.061
Antall liker
772
Sted
Stavangerområdet
Jeg har laget noe som minner om dette i min hjemmekino. Jeg bruker dette til å styre lys og elektronikk sammen. Jeg kan fra en enkelt webside styre alt fra lys av/på til å skru på/av all elektronikk. Og jeg har eksempelvis lagt inn slik at lyset skrur seg av når man trykker på play på fjernkontrollen og skrur det på igjen når man trykker pause.

Jeg styrer alt fra to stk raspberry Pier som kjører Twisted webserver (med Angular JS og REST API). Pien snakker med Oppo mediespiller med RS232, XML over ethernett med prepro og forsterker, USB med Telldus trådløs lysstyring og sensorer, over TCP til Pi nr 2 som snakker med RS232 med prosjektor og via USB og DMX til LEDstips-belysningen... ;)

Jeg hadde tatt en raspberry Pi og laget en service som koblet seg opp mot Sonosen for å få eventer om avspilling der. Når den mottar eventene, så kan den sende ut beskjeder til Denon forsterker og slå denne på og velge riktig kanal. Burde være en grei jobb, men i lys av egenerfaringen på tilsvarende, så er det ganske mye arbeid å få et brukbart rammeverk for dette.

Har vurdert om dette styringsprosjektet mitt hadde vært interessant for andre og om dette burde vært delt på f.eks. github eller lignende.
 

buestad

Medlem
Ble medlem
16.04.2013
Innlegg
45
Antall liker
7
Jeg fikk aldri svart deg Midas. Ja det minner om det jeg tenker på, bare tatt enda lenger.

Jeg har testet ut min ide med en Arduino UNO med ethernet shield å bruke koden til "tmittet", linket over. (som forøvrig er en Normann). Jeg hadde ikke oppe Rs232 linken siden jeg enda ikke har fått byttet ut den gamle Denon forsterkeren, men interface mot Sonos funket fint.

Forresten så har funnet en forsterker som dekker alle punktene i lista. Rotel RA-12 v2. Den har bare 60w, men jeg tror det vil holde. Rs232 interfacet på denne ser veldig greit ut. Mulig jeg går for den... http://rotel.com/sites/default/files/product/rs232/RC1090 Protocol.pdf
 
Sist redigert:
Topp Bunn