Side 3 av 3 FørsteFørste 123
Resultater 41 til 59 av 59
Abonnér på denne tråden
 1. #41
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  972
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg har ca 7,80 x 4 meter rom.
  2 meter mellom ht, sitter 2 meter fra ht. Ht 1,30 meter ut fra vegg og jeg sitter da altså 3,30 fra veggen
  bak ht.
  Har ca 4,80 meter fri bane bak meg. Med litt gardiner, gulvtepper og div demperemedjer i rommet
  spiller dette veldig bra.
  Par bilder uten gardiner, men jeg har det nå.
  Taket kunne sikkert tålt demp og eller difusorer.
  Rommet dit ser litt nakent og hardt ut.
  Her et par bilder på hvordan jeg har det i stua.
  Lykke til
  Hilsen
  Lasse.
  Navn:   IMG_1922.jpg
Visninger: 658
Størrelse: 53.1 KbNavn:   IMG_1928.jpg
Visninger: 659
Størrelse: 70.4 KbNavn:   IMG_1926.jpg
Visninger: 655
Størrelse: 56.0 KbNavn:   IMG_1928.jpg
Visninger: 659
Størrelse: 70.4 KbNavn:   IMG_1930.jpg
Visninger: 675
Størrelse: 59.6 Kb
  Div greier.

 2. #42
  Overivrig entusiast Quisten's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2012
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  928
  Tagget i
  1 Innlegg
  Ønsker man ikke sysle for mye med akustikk har jeg selv erfaring med å finne riktig høyttaler tilpasset rommet ;
  Stativ vs gulv høyttaler, bassport i front vs bak, domediskant, metalldiskant, horn / waveguide...
  Devialet Phantom Gold i Mono

 3. #43
  Hifi Freak TrompetN's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2004
  Innlegg
  8,700
  Tagget i
  3 Innlegg
  Sitat Sitat fra Highland Se Innlegg
  Hei alle Hi Fi nerder

  etter 15 år i eksil har jeg begynt å bygge mitt drømmeanlegg...men først litt om lytterommet; 3,59 meter bredt, 6,5 meter langt. Jeg spiller i lengderetningen og høyttalerne står ca. 1 meter fra bakvegg. Lyttestolen står ca. midt i rommet. Endeveggene er gips, sideveggene er betong. Det er teppe på gulvet.

  Så til frustrasjonen; jeg har kjøpt mine drømmekomponenter og koblet opp for første gang i kveld. Forventningene var skyhøye og jeg gledet meg som et barn. Komponentene er Bladelius Thor Mk III Novitas forsterker. Primare CD32 spiller. Rimelige signal- og høyttalerkabler fra FNKY.no. Har ikke kobler balansert fordi jeg ikke får XLR kabler før neste uke. Høyttalerne er lånt for helgen og er Elac 267. Jeg har ikke strømrensing.

  Jeg søker lyd som er crisp som en høstmorgen. Mye diskant og mellomtone - mindre fokus på bass. Vokalen skal være fremtredende og det skal kjennes som artisten står ved siden av deg og stryker deg på kinnet. Det skal være ekstremt detaljert, oppløst, tight og presist - uten å bli kjedelig og klinisk.

  Når jeg begynte å lytte føltes det som alt var grøt og instrumenter og lyd fløt i hverandre. Vokalen var tilbaketrukket og artisten sto i naborommet. Imidlertid vet jeg at Thor må bli varm før den er god, og etter ca. 30-45 minutter begynte det å likne noe. Innspillinger fra Kirkelig kulturverksted fungerte ganske bra...men gåsehuden uteble - hver gang.

  Så omsider mine spørsmål; hva kan være galt og hvor skal jeg begynne å feilsøke? Jeg har flyttet litt på høyttalere og lyttestol med gode resultater...men er fortsatt langt unna lydbildet og wow-effekten jeg søker. Høyttalerne er ikke kjøpt, så der kan jeg vurdere alternativer. Thor og Primare ønsker jeg primært å beholde.

  Tips og råd mottas med stor takk.

  Hilsen frustrert Andreas
  Til lykke med å være på vei mot drømmeanlegget!

  Et dedikert rom er en veldig god start. Er enige med flere her. Det er vanskelig om ikke umulig å få god lyd i rommet ditt slik det fremstår nå.
  Du har mange nakne og harde flater som reflekterer lyden i alle frekvensregistre hardt og lyden blir dermed farget av peaker og dipper fra både tidlige og sene refleksjoner. Jo lenger unna du sitter fra høyttalerene jo mer vil du høre av dette. Du kan dra akustikken så langt du vil, men skåret ned til beinet vil alt du plasserer i rommet bedre disse forholdene du har nå og dempe refleksjoner. Bokhyller, persienner, gardiner og møbler kan utgjøre ganske mye, så det er lurt å gjøre seg ferdig med det før du kjøper inn akustikktiltak. Det hvor stort areal du dekker av reflekterende flater som er avgjørende for lengde og styrke på refleksjonene.

  Det ser ut som rent betonggulv? Hvis du legger et belegg som parket over vil alle refleksjonene fra gulvet bli litt mykere. Siden gulvet utgjør en så stor flate vil det bety en del. Et tykt og tungt teppe mellom lytteposisjon og høyttalere anbefales.

  Oddetallsregelen fungerer ofte til å finne god høyttalerplassering. Forsøk å google det. Et utgangspunkt kan være at høyttalerene bør stå rundt en meter fra nærmeste reflekterende sidevegg. Jeg ville derfor forsøkt å plassere anlegget på langveggen pekende mot vinduene dine.

  Lagde en tråd for kort tid siden med råd fra erfarne fjellfolk som kan komme godt med på veien. Lykke til!
  http://www.hifisentralen.no/forumet/...a-god-lyd.html
  En tråd om lydmekanismene i lytterom :
  http://www.hifisentralen.no/forumet/...ml#post2042676

 4. #44
  Hifi Freak Imagine's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2014
  Sted
  osøyro
  Innlegg
  3,656
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ser du har mange harde flater her og helt nakene vindu , husk den optimale plassering tar tid vist du skal ha skikkelig lyd , vinduene kan du begynne med og plassere noen tykke gardiner , allerede da vil du garantert høre forskjell tepper på gulvet hjelper. Men anbefaler deg og skaffe akustiske tiltak til dette rommet det vil hjelpe deg utrolig mye , vet ikke om du har hørt om programmet rew som du kan bruke til ditt favør , altså man måler med mikrofon og får opp bilder på hvordan lyden oppfører seg i rommet , alt du trenger er programmet rew dette er gratis og en mikrofon umik-1 denne koster rundt 1000 kr. Med dette kommer du langt på vei med høyttalerne og forsterkeren du har i dag , trenger ikke og skifte ut noe. Begynn med plassering først og prøv deg fram når du finner den rette plasseringen , akkuster så rundt dette og du kommer ikke til og angre. Er mange flinke folk her på hfs lytt til di og fu vil komme i mål det gjorde jeg takket være her inne.


  Imagine
  Tv : Lg Oled 55 Bv6
  Blu-Ray : Ps4 Pro
  Streamer : Sonos Connect
  Høyttaler : Jbl Exstreme forløpig

  Fult hjemmekino oppsett med hovedfokus på stereo kommer

 5. #45
  Moderator Bjørn.H's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Innlegg
  21,223
  Tagget i
  9 Innlegg
  Taket kan du kanskje gjøre noe med, eller hjørner.
  Lyngdorf TDAI 2170, PrimaLuna ProLogue Classic, Monitor Audio Gold 200 G5, Gold C150, Reloop Turn5 m/Clearaudio Virtuoso, Rega Fono MM, Bluesound Vault2, BJC, Yamaha RX-V3800, Sony BDP-S5500. Focal: Chorus 736S, Chorus CC700S, Chorus SW700S, Chorus 706S m/org. stat.

 6. #46
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bæææærgen
  Innlegg
  7,372
  Tagget i
  3 Innlegg
  Torget
  1
  Tips: Prøv metoden til Jim Smith:
  Start lengst bak i rommet, beveg deg mot høyttalerne og finn ut hvor du mener du har best bassgjengivelse.
  Plasser sweetspoten der. Deretter kan du "finjustere" med høyttalerplassering...

  mvh
  Proffen
  1: Magnepan 1.7/Pylon Emerald 25, Rythmik Audio F12SE, Devialet 200, No name Philips cdm12-basert cd-transport, Topping D70, Denon dvd3910, Sense høyttalerkabler + DNM & Blue Jeans signalkabler, Sonos zp90, RN Duo
  2: Canton dm75, Sonos zp90, Essence hdacc, Philips bdp9500, Philips tv, div kabler
  3: Sony UBPX800, Canton dm75, Sony tv, div kabler

 7. #47
  Hifi Freak BanjoArrne's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Innlegg
  1,433
  Tagget i
  0 Innlegg
  Med så lite møbler/demping må det jo bli utfordringer....

  Selv har jeg hatt et oppsett med samme besetning i tre forskjellige rom og resultatene var alle helt ulike. Rommet kan ødelegge gjengivelsen samme hvor dyrt anlegg man har. Det er i allefall sikkert.

  Minner meg litt om en del snutter jeg så på Youtube. Mye dyrere oppsett noen av disse men synes ikke det låt særlig optimalt, det jeg kunne oppfatte gjennom et par øreklokker. Tillagt ulyd fra refleksjoner og resonanser i rommet var i allefall tilstede.
  Rommet kan jo by på uønskede effekter som rotete lydbilde, hul bøttelignende effekt på mellomtoneområdet og grøtete bass, skarp øretrettende diskant m.m. Få inn mer møbler, litt tykke gardiner, bilder på veggene, gjerne med dempemateriale i og jeg tror du vil merke forskjell. Det kan bli mye bedre i allefall skulle jeg tro.

  Et par eksempel. Døm selv.:
  Orginal låt:


  Via et anlegg til flere 100K... :


  Et noe annet anlegg:  En annen låt som ofte går igjen ved testing av anlegg:
  Orginal:


  Resultat fra samme anlegg som lenger opp.:


  Her er et anlegg før aksutiske tiltak:


  samme anlegg etter tiltak.:  Legger ved noen andre og så kan du i allefall legge merke til en del forskjeller ved anlegg med sine akustiske effekter og utfordringer.
  Det ble noen gitt.....
  Hvilke anlegg gir best inntrykk? Er i allefall tydelig å se at det er gjort noe med rommet her og der.

  Selvfølgelig er jo dette bare YouTube og det er masse man ikke får hørt slik. Det er også forskjellig gjengivelse fra forskjellige anlegg, men det er da i allefall mulig å få en anelse av hva rommets effekt kan gjøre og at det er potensiale for forbedring med litt tiltak her og der. Det er jo hele hovedsaken. At du får det beste ut av det du har. Vent i allefall med å bytte ut komponenter til du har rommet sånn noenlunde på stell og funnet ut hvor høyttalerne står mest optimalt. Trenger ikke gå berserk men prøv deg frem litt med plasseringer og noe du har for hånden (ullteppe foran vinduer og på vegger og for den del f.eks.). Så du får testet litt før du bestemmer deg for hva du eventuelt vil få tak i. Lykke til.
  Vincent - ROTEL - Pro-Ject - Kimber - Black Magic - RS Aurora - Royd
  -Det är en konst som få forstå att vara stark, men mild ändå. Karl August Nicander

 8. #48
  Medlem
  Ble medlem
  Mar 2015
  Innlegg
  28
  Tagget i
  0 Innlegg
  Tusen takk til alle som har tatt seg bryet med å lese innlegget, se på bildene og gi meg gode råd. Her er det mye å ta tak i og jeg gleder meg til å begynne å eksperimentere.

  Hilsen Andreas

 9. #49
  Overivrig entusiast IvarT's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2015
  Sted
  Haugesund
  Innlegg
  990
  Tagget i
  0 Innlegg
  Et nyttig sted å begynne for å lese seg opp på basic akustikk: Plassering av akustiske tiltak | Lyd & Akustikk

  Navn:   lyddemping.jpg
Visninger: 626
Størrelse: 94.3 Kb
  «Et menneske feiler så lenge det vil noe.» (Johann Wolfgang von Goethe)

 10. #50
  Hifi Freak Kanutus's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2014
  Sted
  Nesodden
  Innlegg
  1,920
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei! Slenger meg litt på denne tråden da jeg trenger å dempe også. Spørsmålet mitt er om ullteppe (f.eks. dette: Island Tender 0126 - Teppeabo) vil fungere bra, eller er det andre materialer som demper bedre enn ull når det gjelder gulvteppe? Teppet veier 16kg, så det er jo en del 'masse' som kan absorbere i hvertfall ...
  LM518IA • LM-H222 • TD150MKII • TD160MKII • TD126MKIII • DIY-streamer-DDDAC • Synology
  Anbefaler www.bandcamp.com for kjøp av digital musikk.

 11. #51
  8x12_TOM
  Guest
  Sitat Sitat fra Highland Se Innlegg
  Tusen takk til alle for gode innspill! Jeg skal få lagt ut bilde av rommet ila. dagen. Jeg tenkte ikke på at kablene kan være feil inni i strømpen, så jeg skal begynne å koble om dette for å trippelsjekke. Når det er sagt var det en overdrivelse å si at artisten var i naborommet. Det var mer at vokalen var tilbaketrukket og lå langt bak i musikkbildet. Jeg skal deretter flytte rundt på ting å teste. Vurderer også høyttalere som Dynaudio og Monitor Audio PL200.

  Er FNKY kablene gode nok?

  Hilsen Andreas

  PS. hvis noen av dere med laaaaang erfaring bor i nærheten av Siggerud og vil komme å lytte er dere velkommen!
  Hei, Skal jobbe i nærheten av Follo på tirsdag og onsdag uken som kommer, så tirsdag kveld har jeg mulighet til å stikke innom

  Tor

 12. #52
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,081
  Tagget i
  3 Innlegg
  Fantastisk tråd. Et spørsmål, førtini svar, alle er forskjellige, alle mener at DETTE er løsningen.
  Og til slutt kommer det heldigvis ett innlegg som faktisk virkelig er til hjelp.


 13. #53
  Medlem munin's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2015
  Innlegg
  36
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei BanjoArne, Chris Jones og No Sanctuary er det beste tipset jeg har fått på lenge. Har bestilt Roadhouses & Automobiles, og låta skulle være på denne.
  Testen var også veldig interessant.

 14. #54
  Hifi Freak BanjoArrne's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Innlegg
  1,433
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra munin Se Innlegg
  Hei BanjoArne, Chris Jones og No Sanctuary er det beste tipset jeg har fått på lenge. Har bestilt Roadhouses & Automobiles, og låta skulle være på denne.
  Testen var også veldig interessant.
  Bare hyggelig.
  Er mange slike godt miksede og mesterlig innspilte låter som kanskje fremsnakker anlegget litt.

  Vil man ha litt slikt testmateriale så kan en gjerne sjekke ut:

  Navn:   ASTK_01__37191__01152009115410-7810.jpg
Visninger: 460
Størrelse: 19.9 Kb
  Denne finnes sikkert på Ebay. Låter som "Colour To The Moon"(Allan Taylor) og "Long After You`re Gone"(spesialversjon av Chris Jones låt med en enorm bass) er vel populære å bruke. Hele plata er jo skapt for slikt så ingen spor blir vel feil i så måte, fra et objektivt ståsted. Det er vel gitt ut flere volum av disse skivene.
  Siste redigert av BanjoArrne; 03.03.2016 kl. 05:10.
  Vincent - ROTEL - Pro-Ject - Kimber - Black Magic - RS Aurora - Royd
  -Det är en konst som få forstå att vara stark, men mild ändå. Karl August Nicander

 15. #55
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bæææærgen
  Innlegg
  7,372
  Tagget i
  3 Innlegg
  Torget
  1
  Ut fra åpningsinnlegget bør nok trådstarter dobbeltsjekke mtp fasefeil, ja.
  Hae alt sagt lirr ifht plassering av sweetspot.
  Men kan det tenkes at fraværet av wowfølelse har utspring i en uheldig matching av komponenter?
  I så fall må jo nesten eier prøve seg litt frem.....

  Mvh
  Proffen
  1: Magnepan 1.7/Pylon Emerald 25, Rythmik Audio F12SE, Devialet 200, No name Philips cdm12-basert cd-transport, Topping D70, Denon dvd3910, Sense høyttalerkabler + DNM & Blue Jeans signalkabler, Sonos zp90, RN Duo
  2: Canton dm75, Sonos zp90, Essence hdacc, Philips bdp9500, Philips tv, div kabler
  3: Sony UBPX800, Canton dm75, Sony tv, div kabler

 16. #56
  8x12_TOM
  Guest
  Sitat Sitat fra 8x12_TOM Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Highland Se Innlegg
  Tusen takk til alle for gode innspill! Jeg skal få lagt ut bilde av rommet ila. dagen. Jeg tenkte ikke på at kablene kan være feil inni i strømpen, så jeg skal begynne å koble om dette for å trippelsjekke. Når det er sagt var det en overdrivelse å si at artisten var i naborommet. Det var mer at vokalen var tilbaketrukket og lå langt bak i musikkbildet. Jeg skal deretter flytte rundt på ting å teste. Vurderer også høyttalere som Dynaudio og Monitor Audio PL200.

  Er FNKY kablene gode nok?

  Hilsen Andreas

  PS. hvis noen av dere med laaaaang erfaring bor i nærheten av Siggerud og vil komme å lytte er dere velkommen!
  Hei, Skal jobbe i nærheten av Follo på tirsdag og onsdag uken som kommer, så tirsdag kveld har jeg mulighet til å stikke innom

  Tor
  Ingen interesse av besøk? Eller var det ikke min erfaring du var ute etter

 17. #57
  Medlem
  Ble medlem
  Mar 2015
  Innlegg
  28
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei Tor

  Beklager, jeg har vært ute av forumet noen dager. Jeg ville svært gjerne benyttet meg av din ekspertise, men sitter i møter til 22.00 i kveld. I tillegg er lånehøyttalerne tilbakelevert, så det er ikke sikkert du hadde fått så mye utbytte=?

  Hvis sjansen byr seg igjen i nær fremtid tar jeg imot med åpne armer.

  Hilsen Andreas

 18. #58
  Medlem The Loin King's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2007
  Sted
  Vestland vestland
  Innlegg
  40
  Tagget i
  0 Innlegg
  Akustiske tiltak er nok det viktigste her ja. Som en veldig provisorisk løsning kan du forsøke å henge opp tepper og laken og annet rask på alle nakne vegger og spille en låt på noe lavere volum. Dette er såvist ikke "audiofil" eller på noen måte estetisk lekkert, men det gir hvertfall en viss følelse av hvor mye rommet kan påvirke lyden.
  En annen ting som ikke er nevnt er Bladelius-ampen. Det har vært ymtet frampå skepsis til innspilling av komponenter, men Bladelius Thor er i en egen klasse når det gjelder innspilling. Dersom du har kjøpt denne ny vil det faktisk være en veldig stor forskjell etter et par uker. Mange kommer selvsagt til å stille seg svært skeptiske til dette, men men.. Er den derimot kjøpt brukt rakner jo forsåvidt den teorien.

  Når det gjelder kravene du stiller til lyd i det innledende innlegget, høres det, for meg, ut som om ProAc har det du leter etter. Just sayin'..

 19. #59
  Desillusjonert
  Guest
  Masse potteplanter, teppe(r) og ellers alt som kan bryte opp ekle lydbølger, samt å jobbe mye med plassering, så er du der! Siden du har et dedikert lytterom og ikke trenger å tenke WAF, hva med å lage deg lydfeller? Dette tror jeg ikke har noe med feilkobling, feil på utstyr, matching eller innspilling å gjøre.
  Siste redigert av Desillusjonert; 01.03.2016 kl. 15:26.

Side 3 av 3 FørsteFørste 123

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed