Digitale avspillere Matrix Mini-i Pro (2015)

michell

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.09.2005
Innlegg
2.282
Antall liker
515
Jeg erstattet nylig min gode gamle iMac med en Mac Mini og en Samsung-skjerm. Fine greier. HDMI. Men bildeprosesseringen viser seg å ta litt tid. Jeg kjører all TV over nett. Og TV-lyd over mitt udmærkede stereoanlegg.
Og nå ender lyden "out of sync".
Forskrekkelig irriterende.
Har prøvd å finne en au eller VST-plug-in som bare forsinker lyden. Uten hell. Så da må jeg dessverre parkere min gode gamle vellydende FireWire Miglia-DAC og finne en DAC som fikser Toslink-input. For Samsungen har Toslink-utgang må vite. Og en kan på denne utgangen forsinke lyden med inntil 250ms. Det skal rekke tenker jeg. Men å finne en DAC som gjør jobben krevde litt søken på nettet. Jeg må jo kunne håndtere volumet ved hjelp av en fjernkontroll. HDMI utganger kan ikke volumreguleres. Heller ikke Toslinkutganger. Og min vintage forforsterker har naturligvis ingen fjernkontroll. Det har heller ikke min nyanskaffede klasse A flaskeforsterker. Så da trenges en DAC med fjernkontroll.
Og jeg tror jeg har funnet den rette. Måtte grave litt dypere i lommeboken enn jeg hadde tenkt, men muligheten for å styre dingsen vha eplefjernkontrollen er jo verdt noen kroner.
Derfor ble det denne:
mini-i pro - MATRIX
Ankommer døren 24.02.16 i følge FedEx.

Det kan bli bra. Jeg har jo denne fine vintage Sonysaken SB-300 som sammen med OS X's mulighet for å lage flerutgangsenheter gjør det til en lek å A/B (til og med /C)-teste ulike kilder.
Det kan bli gøy.
Svarer Matrixen ikke til forventningene får jeg leve med å benytte den til TV,- og Migliaen til godlyd. Haken med det er at da må jeg opp av sofaen og trykke på en knapp på SB-300'en for å svitsje mellom iTunes og streame-TV.
Det skal jeg nok kunne leve med.
Jeg må jo opp av sofaen for å spille vinyl og tape ;)
 

michell

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.09.2005
Innlegg
2.282
Antall liker
515
Det ble gøy!
Saken ankom i går:
DSC_3218.jpg


Levert på døren av en hyggelig dame fra Posten.

Meget pent og godt pakket. Med medfølgende strømkabel og USB-kabel. Garantikort på kinesisk og engelsk. Og en mini-cd med windows-driver (det trenger ikke jeg) og manual. Jeg har ikke cd-spiller som leser minigreier så den gikk i søpla.
Og en svært så forseggjort fjernkontroll!

DSC_3219.jpg


Pusene syntes også at dette var stas. Og Ambrosia la sin elsk på tolldeklareringen som angir verdi USD 120.

En OK Toslinkkabel var allerede anskaffet så da gjenstod det bare å rigge opp saken og lage en flerutgangsenhet på Mac Minien med Miglia og Matrix. Samsungen vil bare kjøre 48kHz på sin utgang så jeg lot Mac Minien ta seg av den oppgaven i stedet for Samsungen.

IMG_6101.jpg


I går kveld ble det ikke tid til særlig lytting. Men jeg fikk testet ut syncen. Som jo var bakgrunnen for at jeg kjøpte den saken. 90ms. Nitti millisekunder forsinkelse,- og bilde og lyd henger sammen. Ganske så fascinerende.

Men nå i ettermiddag har jeg justert volumet mellom Migliaen og Matrixen. -29dB på Matrixen gir samme volum ut som på Migliaen.
A/B ved hjelp av et knappetrykk på SB-300en ;)

Og?
Det første som slår meg er hvor likt de låter.
Og så hører jeg at Matrixen er noe mer detaljert. Spesielt i nedre mellomtone / øvre bass. Og kanskje til og med hakket ryddigere på cymbalene.

Men du verden hvor bra den Oxford 970 firewiredac-brikken fra 2004 er!

Migliaen blir værende den. For den har også AD.

Og da har jeg muligheten til å veksle framover på avspillingen og lytte meg enda mer fram til hvilken som er best. (Det blir naturligvis Matrixen)

Folkens!
Få har giddet å sjekke denne tråden. Men Matrix Mini-i Pro fortjener en lytt. Og må være en glimrende sak for de som også kan tenke seg å leke med DSD.

Det eneste negative så langt er at eplekontrollen ikke ville virke med den. Men produsenten har allerede respondert og er på saken!
 
Topp Bunn