Ønsker anbefaling En liten reise inn i Japansk High End HiFi

W

WayAhead

Gjest
Japanerene er som kjent fullstendig gale når det gjelder HiFi.

Her er noen glimt inn i KENRICK Sound. Spesialfirma innen HiFi. Bla restaurerer de og bygger nye JBL høyttalere fra 50 og 60 tallet - enormt store saker.
De håndterer alt av utstyr og utvikler mye selv som feks nye forbedrede delefiltre.
Musikken som de ofte tester med er forskjellige Jazz varianter - noe jeg personlig ikke synes utfordrer et HiFi system synderlig.


Smakebiter:

Test av JBL 4350A



Restaurerte JBL4355 "delivered to Mr. Abeś Room" - "a must see" (og høre)

Rundtur hos Kenrick Sound:

Link til Kenrick Sound sin Youtube Kanal: http://www.youtube.com/channel/UC5b1QVECAqmbXKgPJHgFNgw
 

svartkeiko

Overivrig entusiast
Ble medlem
21.02.2013
Innlegg
1.113
Antall liker
446
Sted
9395 KALDFARNES
Torget vurderinger
12
Ja det er stort som jorwed antyder.Og man skulle likt å fått "kloa" i noen av JBL høyttalerne.Dessverre blir de for kostbare i de fleste tilfeller.
Mvh Kenneth
 
W

WayAhead

Gjest
For egen del er jeg mest opptatt av nyere ting med transistorer. Der finnes det hemningsløse saker som nok i stor grad er ukjent på dette forumet.

Anywayhow som de ofte sier der borte, Kenrick utvikler mye nytt bla veldig spesielle delefiltre med de mest moderne og best tilpassede komponentene som finnes. De leverer og høyttalere og utstyr over hele verden. KENRICK er sammensatt av Kenji og Rick, det er en japaner og en amerikaner som driver sjappa sammen.

Gjennom jobben min (har jobbet med japanere i 30 år) har jeg fått en del innsikt i japanerenes preferanser når det gjelder "ny" HiFi og det er moderne saker, gjerne mye rør ala Macintosh men og Mark Levinson osv.

Når det gjelder musikkpreferanser går det mye i "soft" Jazz og japansk folkemusikk.. altså musikk en ikke behøver noe slikt high end utstyr til i det hele tatt. :)
 
Topp Bunn