Høyttalere Harbeth 40.1 vs Spendor sp100r2

janly

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.09.2004
Innlegg
1.308
Antall liker
341
Sted
Sandefjord
Torget vurderinger
5
Jeg vurderer å skaffe meg et par brukte britiske høyttalere i stueanlegget, og titter på Harbeth, Spendor og Tannoy.
I den forbindelse har jeg forsøkt å google meg frem til hva som skiller Harbeth 40.1 og Spendor sp100r2, men blir ikke
klokere. Ser at mange mener Harbeth 40.1 er favoritten.

Noen som har hørt begge og som kan si noe?

Hvem spiller med mest "varme", låter analogt og er ørevennlig - uten at bassen blir "bløt"?
Hvem spiller låter best på dårlige innspillinger?


Mvh
Jan
 

Fluefiskeren

Overivrig entusiast
Ble medlem
02.11.2004
Innlegg
1.101
Antall liker
962
Sted
Kristiansand
Så det lå et par brukte M40.1 ute nå. Sikle, sikle! Har dessverre ikke råd. Men det som har slått meg de gangene jeg har lånt øre til Harbeth-høyttalere, er den enorme realismen i mellomtoneområdet. Har dessverre aldri fått hørt de store monitorene, men de har jo ry på seg for å være svært bra. Hadde jeg bare hatt litt mer grunker, så hadde jeg nok slått til på de.
 

kjetil71

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
28.12.2004
Innlegg
320
Antall liker
108
Sted
Ein plass i Stavanger
Torget vurderinger
1
Har i grunn lurt på det samme.
Hvordan er det med Harbeth og små rørforsterkere?
Har testet ut transistor på mine tidligere Spendor SA1. Det var ikke noe særlig. Låt innestengt, og det tok ikke lang tid før de høyttalerne røk ut døra.
 

oes

Overivrig entusiast
Ble medlem
16.01.2008
Innlegg
635
Antall liker
534
Torget vurderinger
7
Harbeth er designet for å bli drevet av normalt kraftige transistorforsterkere. Minimum 50 watt per kanal for de små og 100w for de store høyttalerne, dette er det dobbelte av produsentens minimumsanbefaling. M40.1 kan gjerne få flere hundre watt per kanal. Produsenten skriver på sitt brukerforum at minimumsanbefalinger er en tradeoff mellom reelt effektbehov og ønske om å ikke skremme bort kunder med små forsterkere. Man kan gjerne benytte rørforsterkere hvis man absolutt vil, men det er ikke behov for å tilføre varme siden Harbeth-mellomtoner forvrenger mye mindre enn andre mellomtoner. Produsenten er helt klar på at små rørforsterkere vil klippe (selv om mange ikke vil merke dette), og da kan man ikke lenger snakke om High Fidelity. Å lese på brukerforumet er som å delta på et AA-møte hvor audiophile kommer frem og innrømmer at de har tatt feil om små rørforsterkeres fortreffelighet. Det er ingen vei tilbake etter å ha hørt på musikk via Harbeth. Mye nyttig info på Harbeth User Group. Jeg benytter en Arcam Solo Music (2x50w transistor) på mine Harbeth C7ES3 som låter fantastisk, men jeg merker at bassen låter enda strammere med mer krefter. Lykke til med deres valg
 
Topp Bunn