Forsterkere forsterker tips

vidarn

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.03.2002
Innlegg
314
Antall liker
53
Torget vurderinger
15
Hei

Venter nye høyttalere von shweikert unifield 2 mk 2 i løpet av en ukes tid, og har allerede begynt å orientere meg rundt ny effektforsterker(stereo eller monoblokker)

Kort om utstyret på den digitale siden: Auralic Aries streamer, Auralic Vega dac, Manley Jumbo shrimp pre, og pt nuforce reference 9 se monoblokker(starter oppgraderingen av disse da jeg mener disse er det svakeste leddet).

Rommet er dedikert lytterom og er snaue 16 kvm. Lytterommet er derfor et problem ifht varmeproduksjon på elektronikk. Må kunne sitte å høre musikk også sommerhalvåret uten å bruke singlet og vifte. I utgangspunktet kunne jeg tenkt meg rør, men er litt redd for varme. Det samme gjelder ifht klasse A. Kanskje finnes det røreffekt som er til å leve med i smårom, og kanskje klasse A også??

Hører mest på jazz og klassisk musikk. Er på jakt etter musikalsk og ikke analytisk effekt. Liker lyden "sweeth" og "smooth", litt varmtklingende uten at det skaper slør eller mudrer til. Jeg spiller musikk mye om kvelden og natten slik at de også må kunne fungere på lavt lyttenivå på grunn av familie. Følgende er i radaren foreløpig:

*Modwright KM 150 se- ulempe her er kanskje størrelse.. Blir i såfall kun en stk kjørt i stereo. Denne er vel egentlig den sterkeste kandidaten foreløpig
*Passlabs XA 30.5 - kanskje litt lite power? Ulempe er også leverandør i Norge. audioserch.no svarer ikke på mail eller tlf.:confused:
*Belcanto ref. 1000 mk2- Ikke i produksjon lenger slik jeg har forstått, blir ev. noe brukt, men lite tilgang
*Wadia a340 - Liker dessverre ikke utseende på disse

Har ikke hørt noen av de ovennevnte, men radartreffet er kun basert på anmeldelser.

Som dere sikkert har forstått så er jeg åpen for alt; rør, klasse A, switch-mode etc. Momenter ifht innspill er lydpreferanse, low-listning, og varmeproduksjon

Noen som har innspill som jeg kan undersøke nærmere? Håper på noe brukt. Kritisk grense er 100.000,-, men kunne tenke meg å lande litt nærmere 50.000,- enn 100.000

Vidar
 
Sist redigert:

forsell

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2012
Innlegg
1.450
Antall liker
592
Mitt første valg hadde nok blitt Modwright du har sett på. Den spiller meget bra og min opplevelse av den samsvarer bra med dine ønske. Usher sin 1.5 r er en prisgunstig og bra sak. Men du skal ikke se bort ifra att Nuforcen din kan gjøre en ok jobb også.
 

Audirvana

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.09.2012
Innlegg
1.478
Antall liker
881
Torget vurderinger
5
Musical Innovation? ;-)

mvh
Proffen
Jeg tenker også at Musical Innovation vil være midt i blinken, når jeg leser hva du er ute etter. Særlig de nye forforsterkerne med digital kontrollerenhet, er i den absolutte spitzenklasse. Det skal godt gjøres å finne noe som overgår den lydkvaliteten man får i disse produktene. Effektforsterkerne holder også en svært god kvalitet, og er ikke så ulike de Nelson Pass-konstruksjonene du allerede vuderer - nemlig klasse A-forsterkere med ekstremt overdimensjonert strømforsyning.

Om et par uker kommer Musical Innovation til å lansere en helt ny linje med forsterkere på High-endmessen i Stockholm. Jeg ville fulgt grundig med på hva som kommer der.

Dette er MI25, som er en av forsterkerne som presenteres i Stockholm i på messen - riktignok med mer påkostet design, enn den klassiske MI-looken min forforsterker har fått.

DSC_1268.jpg
DSC_1298.jpg
 
Sist redigert:

vidarn

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.03.2002
Innlegg
314
Antall liker
53
Torget vurderinger
15
Takk proffen og Audirvana! Tydelig at jeg bør sjekke ut Musical Innovation. De har jeg ikke i det hele tatt hatt i tankene. Coda har jeg av en eller annen grunn alltid assosiert med Gradient. Skal sjekke de litt ut også. De er ofte på brukten i forskjellige versjoner

Kom gjerne med flere innspill folkens! Alle innspill tas imot med takk. Kanskje finnes det noe rør som ikke er så ekstremt varmeproduserende også. Jeg har nokså god tid til å lese meg opp og eventuelt prøve ut før jeg velger, men det er fint med hjelp til fokuseringen
 
M

mo ha dk

Gjest
Et forslag som ikke er på listen er Doxa 61. Den spiller "sweeth" og "smooth" og har en deilig organisk klang (som kan erstatte varmtklingende) helt uten sløring. Dette er en "ulv i fåreklær" som er oversett imo. Den spiller fletta av det meste annet når det gjelder musikalitet og informajson i lydbildet. På papiret har den litt lite watt i forhold til dine nye høyttalere, men i praksis oppleveses den mye kraftigere. Musikktypen og lavt lydnivå bør ikke gi problemer. Du kan alltid prøve den - Doxa har 30 dagers "money back gurantee". Lykke til 8)

PS; Jeg spiller selv med rør, men skulle jeg hatt transistor ville jeg gått for denne.
 

vrøvl

Overivrig entusiast
Ble medlem
22.05.2009
Innlegg
943
Antall liker
308
Torget vurderinger
1
JOB 250 monoblokkene er kanskje for billige, men lydmessig tror jeg de kan være en optimal løsning.
 

marius markusen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.01.2015
Innlegg
215
Antall liker
153
Sted
oslo
Torget vurderinger
3
Audio research effekt kanskje?
Der er det en del modeller å velge på :)
Du kan i værfall sjekke det ut.

Mvh Markusen
 

Norway1000

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
26.12.2013
Innlegg
198
Antall liker
51
Sjekk Musiklab effekt trinn, anbefales på det varmeste! "Rørlyd" fra transistorforsterker med stålkontroll.
 
Topp Bunn