Høyttalere Elac vs PSB. Priser i USA vs Norge

vrøvl

Overivrig entusiast
Ble medlem
22.05.2009
Innlegg
943
Antall liker
308
Torget vurderinger
1
Når man leser alle disse panegyriske omtalene av Elac Debut-serien fra USA er det lett å få lyst på et par, de er jo så billige. Løp og kjøp.

I dag skriver Absolute Sound om den gulvstående F5:
"The Elac F5/B5 go beyond just being the rare, good speaker for the money. They’re a veritable gift to budget-conscious audiophiles and the younger audience, particularly those looking for a cost-effective, room-filling alternative to headphones"

Og det er mange omtaler i den stilen. Alle er enige om at denne serien er sinnssykt bra til prisen... i USA. I Norge, derimot, er prisen en helt annen.

F5 i USA: $559 = kr 4997 (dagens kurs)
F5 i Norge: kr 9490


Man kan selvfølgelig si at dette har med en svak krone og en sterk dollar, men jeg syns ikke det holder.
La oss sammenligne med en annen solid høyttaler fra et annet solid merke som også får veldig bra tester i USA - og Norge:
PSB Imagine X2T.


X2T i USA: $1298 = kr 11 605 (dagens kurs)
X2T i Norge: kr 9989


I USA er altså PSB-høyttalerne langt over dobbelt så dyre som Elac. Mens i Norge koster de ca det samme. Da fremstår ikke Elac for meg som et spesielt bra kjøp lenger.

Elac er nok en veldig bra billig-høyttaler, som gir veldig mye for pengene, hvis du bor i USA. Hvis du bor i Norge er den priset så høyt at det ikke lenger er en billig-høyttaler, og det er høyttalere av et høyere kaliber den må sammenlignes med.


Tåler Elac det?
 
Sist redigert:

borglein

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.01.2013
Innlegg
731
Antall liker
361
Torget vurderinger
22
Er jo selvsagt kjipt når prisene ikke går i vår favør, men ingen av disse produsentene er vel amerikanske? Det er vel sikkert flere forhold som kan forklare prisforskjellen enn bare USD? Hva med kvantum f.eks?

Har for øvrig ikke forhold til noen av merkene, var bare en tanke.


borglein
 

vrøvl

Overivrig entusiast
Ble medlem
22.05.2009
Innlegg
943
Antall liker
308
Torget vurderinger
1
Elac er et tysk merke, mens PSB er canadisk.

Hvis det fins en tendens, så må det være at europeiske merker er relativt gunstig priset i Norge sammenlignet med i USA. Mens amerikanske (og canadiske?) merker er relativt dyrere i Norge og Europa. Det er jo logisk mtp fraktkostnader, og at produktene er tilpasset markedspreferanser i "hjemlandet" (kvantum hjemme, nisje borte.)

Rega og Magnepan er eksempler på en slik tendens. Men Elac og PSB er altså helt motsatt.
 
Sist redigert:
Topp Bunn